Jump to content

Antivirus - Antispyware


Recommended Posts

Πάντως εγώ θα το δοκίμαζα να γράψω τα Λινουξ (στα Ελληνικά λολ) στο ΠΣ μου αλλά θέλουν υπερβολικό χόρο. Αμα έχεις δύο λειτουργικά δεν γίνετε πολύ αργός ο Υπολογιστής?

Ρωτάω γιατί δεν ασχολούμε με υπολογιστές και δεν ξέρω πολλά απο τεχνικής πλευράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δοκίμασε κάτι καινούριο και πολλά υποσχόμενο..το NOD32 Security Suite. Ολοκληρωμένη προστασία από ανεπιθύμητα και κακοπροαίρετα προγράμματα και ιομορφές.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα δισκάκι εξωτερικό, κάνε backup συχνά και βάλε και κανα antivirus, όταν είσαι στο net να έχεις απενεργοποιημένο τον εξωτερικό δίσκο και γενικά να μην αφήνεις αρχεία που δε θέλεις να δουν στο pc σου αλλά μόνο στο δίσκο σου. Αν κολλήσεις κανα ενοχλητικό Trojan (όπως εγώ αυτή τη στιγμή που έχω καμιά 10αρια) κάνεις ένα format και σε μισή ωριτσα είσαι οκ :- )

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

Αχ!! Παιδια αμα βρείτε κάποιο καλό που να κατεβαίνει γρήγορα γράψτε παρακαλώ την ιστοσελίδα γιατι τώρα τελευταία έχω κάτι spyware που στην άσχετη όταν είμαι ίντερνετ μου πετάει κάτι ξεκ :censored: α και είναι πολύ σπαστίκο!! Να δει και καμμιά μάνα μου τίποτα και μετά άντε να απόδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!! Για antivirus το AVG είναι καλό!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, θα τα κατεβάσω!! :)

Link to comment
Share on other sites

τώρα το είδα...

 

Μάλιστα.. το all time classic windows vs Linux.

 

Μερικές αλήθειες λοιπόν.

 

Να ξεκινήσω με ενα βασικότατο στοιχείο. Το λογισμικό Linux , προήρθε απο τον Torwald σαν ενα λειτουργικό που θα μπορούσε να κάνει πράγματα για εκείνον , χωρίς να δεσμεύεται με κλειδωμένους κώδικες και διεργασίες. Αυτό απο μόνο του σημαίνει οτι είναι ενα "ζωντανό σύστημα" που αναπτύσσεται συνεχώς και μπορείς να το προσαρμόσεις κατά το δοκούν , αν γνωρίζεις απο προγραμματισμό. Είναι "ανοιχτός κώδικας" που σημαίνει οτι είναι ΔΩΡΕΑΝ... δεν θέλει άδεια χρήσης ούτε πληρωμή και activation με σειριακά κλειδιά , όπως τα υπόλοιπα λειτουργικά της αγοράς που υπάρχουν.

 

 

Τώρα για τις συσκευές.

 

Βασικό σημείο . Οι συσκευές του εμπορίου σε μια συνεργασία των κατασκευαστών με την MS, φέρουν drivers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Αν ζητήσεις υποστήριξη για winmodem εσωτερικό , είναι λογικό να μην έχει LInux drivers. Γιατί;... μα γιατί είναι WIN-modem!!

To ίδιο συμβαίνει και με τις κάρτες streaming media (TV, radio,etc.)

Αν τώρα πάρεις κάποια usb συσκευή (HDD drive για παράδειγμα ή ακόμα και web cam) θα δείς οτι θα παίξει άψογα σε νέες διανομές Linux που έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της αγοράς (Fedora 6, etc.)

 

2.Κοινότητες. Εδώ χωράει πολύ συζήτηση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτών της ασφάλειας, windows, networking, etc. είναι αυτός που είπες. Ο λόγος είναι ενας.

Κανένας δεν πρόκειται να σου δώσει έτοιμη λύση προσαρμοσμένη στα δικά σου δεδομένα , και όπως την θες. Δεν είναι ούτε υποχρεωμένοι , ούτε πληρώνονται για αυτό. Παρόλα αυτά όμως , μπορούν να σου δείξουν που μπορείς να βρείς την λύση μόνος σου (στο σωστό μονοπάτι) για να μάθεις και κάτι για το σύστημα σου, όσο το διαμορφώνεις. Αυτή είναι άλλωστε και η κεντρική ιδέα της πληροφορικής.

Αν πάλι θες να παραμείνεις ενας απλός χρήστης που απλά πατάει ενα κουμπί και διεκπαιρεώνονται χιλιάδες διαδικασίες στο background χωρίς να τον ενδιαφέρει, προτίμησε τα Vista που σίγουρα θα σε καλύψουν στις multimedia user ανάγκες σου.

Το σύστημα Linux , ναι μεν προσφέρει κάποια πράγματα στον χρήστη αλλά δεν είναι για όλους. Αν θέλεις κάτι να το έχεις δωρεάν και να ανταποκρίνεται και σε όλες σου τις ανάγκες, πρέπει να "το παλέψεις" και λίγο. Να μην περιμένεις έτοιμες λύσεις απο τους υπόλοιπους. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της πληροφορικής.

 

3.To Linux σαν σύστημα είναι δωρεάν και μπορείς να κάνεις χρήση του Mplayer ή άλλου χωρίς κόστος. Το οτι πρέπει να κατεβάζεις με PSTN οδηγούς και άλλα προγράμματα , δεν σχετίζεται με το λειτουργικό. Όπως και το θέμα modem , που το θίξαμε στο 1.

Απο εκεί και πέρα στο θέμα DRM , το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στα windows , ειδικά μετα τις ανακοινώσεις για αναπαραγωγή ψηφιακών πολυμέσων σε περισσότερους απο 3-4 players.

Στο μόνο πράγμα που το Linux κοστίζει είναι στης παροχή υποστήριξης σε επαγγελματικό-εταιρικό σύστημα που είναι και λογικό. Και δεν μιλάμε για συγκρίσεις κόστους και άδειες, γιατί τα ποσά για την αγορά είναι αφοπλιστικά χαμηλά.

 

4.Το θέμα προγραμμάτων εμπίπτει στην περίπτωση "ανοιχτού κώδικα" και "ανοιχτής παραμετροποίησης" προς όφελος του τελικού χρήστη. Παρόλα αυτά υπάρχουν και εμπορικές και δωρεάν εφαρμογές που παίζουν άψογα στις περισσότερες διανομές.

 

 

Στο μόνο που θα συμφωνήσω στον προβληματισμό για το Linux, είναι στα παιχνίδια, καθώς εκεί μιας και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φέρει Microsoft λειτουργικά, οι αγορές και οι κατασκευαστές προσαρμόστηκαν στις υπάρχουσες καταστάσεις.

Απλά όπου πάει η αγορά , πάνε και τα προϊόντα.

 

Στο θέμα ασφάλειας , εκείνο που έχω να σου υποδείξω είναι τα εξής...

α). Στο σύστημα Windows υιοθετήθηκε για πρώτη φορά μόλις πρόσφατα στα VISTA, η διάταξη δικαιωμάτων χρήστη (root-admin-user)που υπάρχει απο την αρχή στα συστήματα *ΝΙΧ.

β). Δικτύωση. Όλες οι βασικές εντολές δικτύωσης κονσόλας αλλά και TCP-IP trouble shooting, ξεκίνησαν απο το UNIX.

Εξού και οι περισσότεροι χρήστες που θα ξεκινήσουν απο windows προσαρμόζονται πολυ πιο δύσκολα σε καταστάσεις δικτύωσης απο κάποιον με προϊστορία χρήσης Linux-UNIX συστημάτων.

γ). malware-virus-worms. Λέξεις άγνωστες για το Linux-UNIX σύστημα. Παρόλα αυτά αρκεί η διάταξη των δικαιωμάτων χρήστη και μια σωστή ρύθμιση στο firewall για να τα ξεχάσεις ακόμα περισσότερο.

 

Θέματα ασφαλείας ανάπτυξη.

 

Το σύστημα linux είναι σαφές πως έχει προβάδισμα ασφαλείας, όταν μιλάμε για εξορισμού εγκαταστάσεις χωρίς παραμετροποιήσεις. Τα πράγματα αλλάζουν όμως απο την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι παραμετροποιήσεις και κάθε σύστημα θα είναι τόσο ασφαλές , όσο ικανός είναι και ο διαχειριστής του. Κανένα σύστημα απο μόνο του δεν μπορεί να είναι ασφαλές , αν ο χρήστης-διαχειριστής δεν πάρει μόνος του , τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να τονίσω επίσης οτι όντως δεν υφίσταται πρόβλημα worm-virus στα συστήματα *ΝΙΧ, αλλά έχουν και εκείνα τα δικά τους προβλήματα με Kernel bugs και Program bugs που είναι και πιο επικίνδυνα.

 

 

Απο την στιγμή που μιλάμε για οικιακούς χρήστες τώρα και για λειτουργικά που δεν αποτελούν στόχο των απανταχού εισβολέων , καθότι δεν διαθέτουν οικονομικά ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, αλλά στην καλύτερη κάποιες συνταγές ή κάποιες φωτό, ακόμα και ενα σύστημα Windows με το δικό του firewall , ενα απλό AVG και ενα antispam πρόγραμμα , μπορεί να αποκρούσει 90% των επιθέσεων που θα δεχτεί. Και αυτό διότι κανείς σοβαρός χρήστης με ειδικές γνώσεις δεν θα ασχοληθεί με την εισβολή σε οικιακό σύστημα, έτσι... για γούστο!

 

Όσον αφορά την διαδικτυακή συμπεριφορά των χρηστών , πολύ λίγο παίζει ρόλο το τι σύστημα χρησιμοποιούν, απο την στιγμή που τα δεδομένα κρατούνται στην ιστοσελίδα ;ή και στο μηχάνημα τους (browser cookie). Οπότε κάλλιστα θα μπορεί να αποθηκεύει τους κωδικούς του , στο gmail, στο msn ή ακόμα και στοιχεία εισόδου σε πιστωτική κάρτα, για δική του ευχρηστία , θέτοντας όμως έτσι σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δεδομένων του.

Η ασφάλεια στο web και γενικά στην πληροφορική... πολύ λίγο έχει να κάνει με συστήματα και εφαρμογές, καθώς οι περισσότερες κινούνται στα ίδια πρότυπα ρυθμίσεων. Έχει να κάνει όμως ΑΠΟΛΥΤΑ και χωρίς αμφισβήτηση , με τον τρόπο σκέψης του χρήστη-διαχειριστή.

 

Έτσι αν η "γνωστή" ξανθιά γραμματέας , κουβαλάει το ΡΙΝ μαζί με την πιστωτική της ή ακόμα καλύτερα αναγραμμένο επάνω στην κάρτα, τότε τι είναί εκείνο που θα την εμποδίσει να έχει τον κωδικό του root σε sticky ή όποιο άλλο κωδικό στο ίδιο σημείο;

Τι είναι εκείνο που θα την αποτρέψει στο να δώσει στοιχεία σε κάποιο εισβολέα, δια τηλεφώνου, ή απλά πατώντας το link που είδε σε ενα mail και βάλει τα στοιχεία της εκεί;

 

Εν κατακλείδι.

 

 

Η διαφορά των δύο συστημάτων είναι σαφώς εμφανής. Στο ναι μεν linux έχεις ενα "ανοιχτό σύστημα" προς παρέμβαση και χρήση, δωρεάν με τεράστιες δυνατότητες αν έχεις το μικρόβιο όπως λέμε, για να το αναπτύξεις.

Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ενα σύστημα που είναι ζωντανό και έχει νέες , δωρεάν διανομές ανά εξάμηνο-δωδεκάμηνο περίπου. Παρόλα αυτά όταν μπαίνεις στην διαδικασία παραμετροποίησης του, πρέπει να ασχοληθείς τόσο με libraries, όσο και με γραμμές εντολών απο κονσόλα που μόνο και με την εμφάνιση του , τρομάζει τους αδαείς χρήστες, που έχουν συνιθίσει το one button does it all. Επίσης θα πρέπει να ανφερθεί και η προβλήματική συμπεριφορά κομματιών εξοπλισμού που δεν έχουν διαθέσει οι κατασκευαστές τους, οδηγούς , άρα πρέπει να πας χειροκίνητα να σηκώσεις και usb θύρες αν χρειαστεί , κάτι που σίγουρα δεν είναι απλό.

Για να μην μιλήσουμε για codecs σε multimedia με εντολές make, compile, config και τα λοιπά, που ειλικρινά πρέπει ενας οικιακός χρήστης να έχει πολύ χρόνο στην διάθεση του και όρεξη για να τα ακολουθήσει. Η εμμονή κάποιων να μην τα κάνουν εξαρχής ενα .sh εκτελέσιμο αρχείο, πολλές φορές είναι τροχοπέδη σε προσπάθειες χρηστών.

 

Στα Windows τώρα έχεις ενα σύστημα κατά πολύ κλειδωμένο και με ισχυρούς δεσμούς αδειοδότησης και ελέγχου. Παρόλα αυτά είναι ευέλικτο και μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα , με ελάχιστο κόπο, μιας και αυτός είναι ο προορισμός του. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να προβείς σε "βαθιά νερά" προγραμματισμού ή ασφάλειας δικτύου, μιας και οι περιορισμοί του είναι αρκετοί.

Αν τώρα κάποιος θέλει να έχει ενα multimedia σύστημα στο σπίτι του και να του δίνει και δυνατότητες office και internet, είναι κάτι που θα το πρότεινα χωρίς δισταγμό. Οι οικιακοί χρήστες, θέλουν ενα σύστημα να διασκεδάζουν, ενα office να γράφουν και να διαβάζουν και μαζί με όλα αυτά μια παιχνιδομηχανή. Μην ξαφνιάζεστε... το 80% του κόσμου αυτό αναζητεί. Δεν θέλει να βλέπει κώδικα να κατεβαίνει ούτε θέλει να μπεί στην διαδικασία bash scripting, απλά και μόνο για να δεί ενα HD DVD στο μηχάνημα του με καθαρό ήχο και εικόνα. Είναι θέμα ευκολίας και ευχρηστίας.. και ας κοστίζει κάτι παραπάνω.

 

 

Με μια φράση...

 

Όλα τα συστήματα είναι για τους χρήστες. Εκείνοι αποφασίζουν βάση αναγκών τους , ποιό θα χρησιμοποιήσουν. Το θέμα ασφάλειας τώρα, όταν μιλάμε για οικιακούς χρήστες, αναγκαστικά επηρρεάζεται απο τα παραπάνω και σε συνδιασμό με το θέμα ευχρηστίας και χρόνου προς διάθεση, το λειτουργικό της Microsoft μέχρι και σήμερα , υπερνικά κάθε αντίπαλο.

Αν όμως ο χρήστης θέλει να προχωρήσει περαιτέρω απο τις παραπάνω ανάγκες και να μπεί για τα καλά στον χώρο των Η.Υ , τότε το *ΝΙΧ σύστημα είναι μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

αν και πολυυυυυυυυ αργα......η λυση ειναι μια....!!!partition...!!χωριστε τον σκληρο σας δισκο σε 2 μερη[ενα μεγαλο για τα windows που ειδη ξερετε και ενα μικρο για τα linux που θελετε να δοκιμασετε!!!]

Link to comment
Share on other sites

NOD32-AntiVirus-2.7.-32_1.png

 

 

Έχω βάλει οδηγίες εγκατάστασης μέσα... (είναι όμως στα αγγλικά)

 

Ορίστε και οι οδηγίες στα ελληνικά:

 

Θα εγκατεστήστε πρώτα το "standard".

 

μετά θα κάνετε αυτό που θα σα πώ:

 

- Set up parametres later (θα πατήστε, χωρίς να βάλετε password ή τίποτα άλλο)

- Enable unwanted detection pontiable applications

 

Όταν φτάσετε στο τέλος ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ (μόνο αυτά αλλάξτε, τίποτα άλλο)

 

 

Μετά πάτε και εγκαταστείτε το "fix"

 

εδώ όλο επόμενο πατάτε....

 

και στο τέλος κάνετε επανεκίνηση...

 

 

Μετά την επανεκίνηση πατάτε στο nod32 icon tray και έπειτα πάτε και κάνετε update... (ΠΡΟΣΕΞΤΕ δείτε την έκδοση βάσης ιών και βεβαιωθείται όταν τελειώσει το update ότι έκανε στην κυριολεξία update [έχει σαν βάση εάν θυμάμαι 2781, τέσπα αλλά κοιτάξτε όταν κάνει αναβάθμιση να είναι πάνω απο 4151])

 

 

http://rapidshare.com/files/245236654/NOD32_NTINOS.rar

Link to comment
Share on other sites

γουιντοους ρε τι λινουκς και τέτοια λέτε εδώ αυτά είναι του διαβόλου πράματα.. :D

 

http://www.ubuntusatanic.org/

 

?Woe to you, Oh Earth and Sea,

for the Devil sends the beast with wrath

because he knows the time is short?

 

Let him who hath understanding reckon

the distro of the beast,

for it is a Linux distro,

its distro is Ubuntu Satanic Edition.?

 

 

ontopic τώρα, εγώ βολέυομαι με Avg Free για Antivirus, AntiSPyware και E-mail Scanner, SpyBOT για συμπληρωμαστικό antispyware, και Zone Alarm για firewall. Πλήρης προστασία χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...