Jump to content

Φύση ή Κληρονομικότητα;


Recommended Posts

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νεραϊδούλα μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το τραγούδι αν και δεν το έγραψες για μένα! Έψαχνα παντού για τα λόγια!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν συμφωνώ με το bloodline ούτε με τη λέξη "χάρισμα". Απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη έφεση από τους υπόλοιπους.

 

Η Μαγεία δεν είναι ικανότητα, δεν είναι δύναμη και προπαντώς δεν είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό (τουλάχιστον δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής γονίδιο της μαγείας, είτε υπερέχων είτε υπολοιπόμενο).

 

Η δύναμη έρχεται μέσω της συνειδητοποίησης και της γνώσης.

 

Γιατί, στην αντίθετη περίπτωση, για ποιό πράγμα συζητάμε? Μιλάμε για μια "μαγική" ελίτ? Χωριζόμαστε σε χρησμένους και μη? Λοιπάμε αλλά με τον παππού Αδόλφο δεν έχω καμία συγγένεια. Burn me with the rest !

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει κληρονομικότητα, επειδή η Τέχνη κυλάει στις φλέβες όλων μας, απλά κάποιοι θέλουν και την βλέπουν και κάποιοι όχι.

 

Είναι πολύ βοηθιτικό, βέβαια, να έχεις κάποιο στενό συγκενή που και αυτός ασχολίτε....υποστίριξη, συμπαράσταση, κατανόηση....ακόμα και η γνώση από πρώτο χέρι που θα λάμβανε κάποιος, είναι πολύ συμαντικά γιατί απλά δεν ξεκινάς από το απόλυτο μηδέν.

 

Για όλα αυτά σύγουρα θα ήθελα να μην ήμουν εγώ ο πρώτος (από το σόι μου) που ασχολείτε με την Τέχνη. (δεν το εχω ψάξει κιόλας για να πω την αλήθεια :huh: )

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω μαζι σου Lodi.Δεν υπαρχει κληρονομικοτητα.Ετσι νομιζω τουλαχιστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εννοείται ότι δεν υπάρχει κληρονομικότητα... Καλά, νομίζεται ότι μάγο σε κάνει το αίμα... Όχι φυσικά! Αν θέλουμε να αποδεχτούμε αυτό που μας διδάσκει η μαγεία (δεν ανάφερα ότι μας το διδάσκει κάποιος άνθρωπος...), τότε είμαστε και μάγοι! Αν πάλι δεν θέλουμε, τότε δεν είμαστε! Δηλαδή να ρωτήσω κάτι... Αυτός που ασχολείται με τη μαγεία και όχι μόνο ασχολείται αλλά ζει με αυτή στην καθημερινή του ζωή, και που ο οποίος δεν έχει κανένα συγγενή μάγο ή κάποιον για να του περάσει την κλείδα όπως είπατε κάποια στιγμή, δηλαδή δεν είναι μάγος... Sorry, αλλά για μένα (και για αυτόν τον ίδιο πιστεύω), αυτός ο άνθρωπος είναι!!! Όπως έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι το ρητό "Τα ράσσα δεν κάνουν τον παπά...", καταλαβαίνετε ότι με αυτό εννοεί ότι η πίστη βρίσκεται στην ψυχή και πουθενά αλλού! Το AIDS και πολλές άλλες αρρώστιες ναι, αλλά όχι το να είσαι μάγος...

 

Υ.Γ. Φυσικά, όλα αυτά είναι γνώμη μου... :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...