Jump to content

Οικογενιακός τάφος του Ιησού


 Share

Recommended Posts

Aπό το www.in.gr

-------------------------------------------

782556_b.jpg

 

Ένας τάφος που ανακαλύφθηκε το 1980 στην Ιερουσαλήμ περιείχε κάποτε τα λείψανα της οικογένειας του Ιησού του Ναζωραίου, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σε ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Discovery Channel. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει γιο με το όνομα Ιούδας.

 

Ο επίμαχος τάφος ανακαλύφθηκε στο προάστιο Ταλπιγιότ, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση πολυκατοικίας, και λίγο αργότερα ανασκάφηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ. Μέσα στον τάφο βρέθηκαν 10 λάρνακες της εποχής του Ιησού, από τις οποίες οι έξι έφεραν επιγραφές με ονόματα της Καινής Διαθήκης, αναφέρει ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.

 

Τέσσερις διακεκριμένοι αρχαιολόγοι διαβεβαιώνουν, έπειτα από χρόνια ερευνών, ότι οι οστεοθήκες από ασβεστόλιθο γράφουν «Ιησούς, γιος του Ιωσήφ», «Ιούδας, γιος του Ιησού» (στα αραμαϊκά), «Μαρία», «Ιωσήφ», «Ματθαίος» (στα εβραϊκά) και «Μαρία Μαγδαληνή» (στα ελληνικά).

 

 

Ο Κάμερον, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, και ο Σίμτσα Γιακομπόβιτσι, συγγραφέας σκηνοθέτης και παραγωγός, απομόνωσαν δείγματα DNA από τις λάρνακες του «Ιησού» και της «Μαρίας Μαγδαληνής» και τα έστειλαν για ανάλυση στο εξειδικευμένο Εργαστήριο Παλαιο-DNA του Πανεπιστημίου Λέικζεντ, στο Οντάριο του Καναδά.

 

Η σύγκριση του μιτοχονδριακού DNA έδειξε ότι τα δύο πρόσωπα δεν ήταν συγγενείς. Δεδομένου ότι οι οικογενειακοί τάφοι προορίζονταν συνήθως για παντρεμένα ζευγάρια ή συγγενείς εξ αίματος, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ προτείνουν ότι είναι πιθανό ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή να ήταν ζευγάρι.

 

Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του ισχυρισμού ότι πρόκειται για τον οικογενειακό τάφο του Ιησού προέρχεται από τη χημική σύγκριση της πάτινας μιας τρίτης λάρνακας με την πάτινα της «λάρνακας του Ιάκωβου», ενός ευρήματος που ήρθε στο φως ανεξάρτητα επίσης το 1980. Τα δύο δείγματα ταιριάζουν μεταξύ τους, κατέληξε εργαστήριο εγκληματολογίας της Νέας Υόρκης.

 

Αντίθετη άποψη με τους δύο σκηνοθέτες έχει πάντως ο αρχαιολόγος Αμος Κλόνερ, που επέβλεψε την ανασκαφή. Επισημαίνει ότι τα ονόματα στις επιγραφές ήταν πολύ κοινά εκείνη την εποχή και ότι σίγουρα πρόκειται για σύμπτωση.

 

Ωστόσο, στατιστική ανάλυση από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, που πρόκειται μάλιστα να δημοσιευτεί σε επιστημονική επιθεώρηση, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα να υπήρχε κάποια άσχετη οικογένεια που κατά τύχη είχε τα ονόματα της «οικογένειας του Ιησού» είναι μόλις 1 στις 600.

 

Εκτός όμως από τις έρευνες στον «τάφο του Ιησού», οι δύο σκηνοθέτες ανακάλυψαν και έναν δεύτερο, άγνωστο μέχρι σήμερα τάφο, περίπου 20 μέτρα από τον πρώτο, τον οποίο βιντεοσκόπησαν με ρομποτικές κάμερες. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ασύλητο τάφο της εποχής του Ιησού, ο οποίος ενδέχεται να περιέχει τα οστά άλλων μελών της οικογένειας του Χριστού, ή ακόμα και ορισμένων Αποστόλων.

 

Το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel θα προβληθεί το βράδυ της 4ης Μαρτίου.

 

news.in.gr

 

----------------------------------------

 

Αυτό που μου αρέσει σε όλη την ιστορία είναι πως ο Ιούδας πάλι προδίδει τον Ιησού!

Σύμπτωση; Δε νομίζω.

 

Όσοι γράφουν ψεύτικη ιστορία, αφήνουν σημάδια αλήθειας. Ιδίως όταν δεν υπάρχει έμπνευση...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τα ονόματα Ιχώρ όντως είναι κοινά ...πολύ κοινά θα έλεγα...

 

Επίσης πονηρό είναι το οτι οι δύο απο τους τρείς που λένε οτι είναι ο Τάφος σχετικός με τον Ιησού, είναι ΕΒΡΑΙΟΙ... σύμπτωση;

 

Επίσης λένε οτι "απομόνωσαν DNA" κατά την ανασκαφή... πως ακριβώς το έκαναν αυτό άραγε;... ενας συγγραφέας και ενας παραγωγός κινηματογράφου;

 

Για να μην πούμε οτι ο "ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ" δεν συμμερίζεται την δική τους ιδέα.... τυχαίο και αυτό;

 

Η χημική σύσταση επίσης είναι ΛΟΓΙΚΟ να είναι η ίδια , καθώς τότε δεν έκαναν εισαγωγές πετρωμάτων και μαρμάρων. Μια ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής έκανε χρήση των ίδιων ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

 

Στην τελική επιτρέψτε μου να βωμολοχήσω λίγο... αλλά μου φαίνεται σαν κάποιος να έκλασε και να νομίζαν οι άλλοι οτι έρχεται κυκλώνας.

 

Δύο Τύποι που για δικούς τους λόγους, μετά παρέλευσης 27ετιας , φωνάζουν οτι βρήκαν τον Τάφο με αμφίβολες ενδείξεις και περιμένουν να τους πιστέψουμε;... Εδώ η σινδόνη που υπάρχει δεκαετίες, έχει περάσει τα χίλια - μυρια πειράματα και πάλι οι επιστήμονες είναι σε διχογνωμία.

 

Ιωσήφ , Μύριαμ (και οχι Μαρία) , Ιούδας και Ιησούς είναι ονόματα σαν το Γιώργος, Γιάννης, Κώστας , Ελένη, Μαρία κτλ... σήμερα... δεν είναι και τόσο απίθανο ... και σίγουρα ακόμα και αν είναι 600 προς 1 , αυτό δεν αναιρεί το οτι μπορεί και να είναι απλή σύμπτωση. Αν δεχτούμε βέβαια την αλήθεια του πράγματος.

Link to comment
Share on other sites

Χμ? κι εγώ ίσως αν μετά τον Τιτανικό (1997), βραβευόμουν κατά κόρον επί δεκαετίας με τη Χρυσή Ντομάτα να έψαχνα το κάτι που θα με έφερνε ξανά στο τιμημένο προσκήνιο του Hollywood? Ίσως μια δοκιμασμένη συνταγή (Da Vince Code)? Για μας τους stars εξάλλου είναι όλα!

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι Anor και Medussa,

Το ερώτημα περί πίστης ήταν πολύ πιο γενικό και δεν περιορίζεται στην συγκεκριμένη ιστορία που παρουσιάζεται. Δηλαδή και υποθετικά μιλώντας : εάν κάποια στιγμή (κάποτε στο μέλλον βρε αδελφέ) παρουσιαστούν αδιάσειστες αποδείξεις που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, ότι βρέθηκε το σώμα του Ιησού? τι επιπτώσεις θα είχε στην πίστη σας -αν είχε- και γιατί. Αυτό είναι το ερώτημα :)

 

~~~

 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα του τάφου στην Ιερουσαλήμ, είναι πολλά που δεν ?στέκουν?. Εκτός του ότι φαίνεται έως και αστείο ένας χολιγουντιανός σκηνοθέτης να παρουσιάζει μια τόσο σημαντική ανακάλυψη (χάθηκαν οι αρχαιολόγοι;; :blink: ), να υπενθυμίσω ότι η Ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που είχε κάνει την ανακάλυψη προ 26 ετών, είχε από τότε αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για τον Ιησού Χριστό. Κι αν είναι κάποιοι που πολύ θα ήθελαν να ανακάλυπταν τον τάφο του Ιησού, αυτοί είναι οι Ισραηλινοί? Για να αποκλείουν την πιθανότητα αυτοί οι ίδιοι? ε, μάλλον ?μάπα το καρπούζι? και τζάμπα τζερτζελές γίνεται.

Πάντως, αναμένω με ενδιαφέρον να δω με λεπτομέρειες τι στοιχεία είναι αυτά που έχει να παρουσιάσει ο Cameron, όπως υποστηρίζει.

Link to comment
Share on other sites

Καλά το όνομα Ιούδας του ιού του Ιησού δεν σας παραξένεπσε; Αν βασυστούμε στο Ευαγγέλιο του Ιούδα που συμπερένουμε πως ο Ιούδας ήταν ο αγαπημένος του Ιησού, τότε δηκαιολογήτε το όνομα του ιού του (Ιούδας) άρα αν το πάρουμε κάπως ανάποδα ισχυροποιήτε η εγκυρότητα του Ευαγγελίου του Ιούδα.

Νομίζω τώρα το βγάλαν στην επηφάνεια αφού πριν λίγο γίναν οι φασαρίες με το Ευαγγέλιο του Ιούδα και τον κώδικα Da Vinci, έτσι τα πράγματα είναι ευαίσθητα ακόμα. Πάντος αν είναι αλήθεια τα περύ του τάφου του Ιησού και ο Κώδικας Da Vinci αλλά και το Ευαγγέλιο του Ιούδα ισχυροποιούντε αυτομάτος...

Link to comment
Share on other sites

Οι πιστοί θα κλονιστούν, αν μιλάμε για αποδείξεις.

..Και αν επιτρέψουν στους εαυτούς τους να πειστούν από αυτές.

Γιατί ποιά θρησκεία καταρήφθηκε από αποδείξεις ως τώρα;

 

Τα αρχαιότερα δόγματα ακόμα, όσο απλοϊκά κι αν είναι, δεν έχουν πάψει να έλκουν νέους πιστούς..

 

Η πίστη δε σβήνεται έτσι απλά, όχι.

 

"Ο τάφος του Ιησού" είναι άλλο ένα ψέμα,

ένα ενδιαφέρον θέμα για ταινία.

Το πολύ-πολύ μία ακόμα υποψία, που πολύ θα'θελαν κάποιοι να'ταν είδηση..

Link to comment
Share on other sites

Καλά το όνομα Ιούδας του ιού του Ιησού δεν σας παραξένεπσε;

Μπα, όχι ιδιαίτερα. Κατ? αρχάς, διότι υπήρχαν 2 Ιούδες στους δώδεκα μαθητές, δεν ήταν μόνο ο Ισκαριώτης. Κι επιπλέον, όπως ήδη ειπώθηκε, όλα τα ονόματα ήταν κοινότατα εκείνη την εποχή, μεταξύ των οποίον και το ?Ιούδας?. Μέχρι στιγμής, δεν μας έχουν διευκρινίσει ποιόν Ιούδα εννοούνε (πιθανόν διότι ούτε εκείνοι ξέρουν... ή δεν έχουν αποφασίσει :lol: ). Εάν πάντως ισχυριστούν ότι πρόκειται για τον ?προδότη? Ιούδα, ε, παραγίνεται ?σουρεάλ? το όλο θέμα :wacko: .

Επιπλέον, με βάσει τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, αν ο Ιησούς πράγματι είχε παιδί με την Μαγδαληνή, τότε αυτό ήταν κόρη και το όνομά της ήταν Σάρα (η γνωστή ως ?η Αιγυπτία?). Λέτε να προσπαθήσουν ν? αποδείξουν ότι υπήρχε ΚΙ ΑΛΛΟ παιδί...; Παραπάει. Εκτός από αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους, θα πρέπει κάπως να παρουσιάσουν αποδείξεις και για την απόρριψη των μέχρι τώρα στοιχείων. Διότι όταν ?περνάς και σαρώνεις?, δεν αρκεί ν? αποδείξεις το γιατί εσύ έχεις δίκιο, αλλά και γιατί οι άλλοι είχαν μέχρι τώρα άδικο (δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητή... :unsure: ).

 

 

Γιατί ποιά θρησκεία καταρήφθηκε από αποδείξεις ως τώρα;

Καμία θρησκεία μέχρι τώρα δεν είχε κάτι στο ?ιστορικό? της που να χρίζει κατάρριψης με ιστορικά στοιχεία και να είναι κάτι τόσο σημαντικό για το Δόγμα. Τι να καταρρίψουν...; Ότι ο Βούδας δεν υπήρξε ποτέ -για παράδειγμα- ; Δύσκολο. Παραείναι πολλές οι αποδείξεις ότι υπήρξε για να καταρριφθούν. Ότι ο Μωάμεθ δεν έγραψε το Κοράνι ; Επίσης δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ότι ο Μωησής δεν υπήρξε ; Δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς με το θέμα ώστε να τεθεί τέτοιο πρόβλημα. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος ασχολιότανε και το κατέρριπτε, το ?σοκ? για τον Εβραϊσμό δεν θα ήταν πολύ σοβαρό, διότι δεν στηρίζεται μόνο εκεί. κ.ο.κ.

Καμία άλλη θρησκεία αυτή τη στιγμή δεν ?κινδυνεύει? να καταρριφθεί από ιστορικά στοιχεία. Μόνο ο Χριστιανισμός. Διότι είναι η μοναδική θρησκεία που παίρνει τόσο σοβαρά στο δόγμα της την ιστορική αλήθεια των ισχυρισμών της. Κι αυτό είναι ?επικίνδυνο έδαφος? όταν δεν υπάρχουν αρκετά ιστορικά στοιχεία που να μπορεί να στηριχθεί με ασφάλεια. Η ιστορική αλήθεια που θέλει να παρουσιάσει ?μπάζει από παντού?, γι? αυτό είναι τόσο ευάλωτη σε κάθε νέα ιστορική ανακάλυψη. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά -και πιο σίγουρα- εάν έδινε λιγότερη σημασία στην ιστορική της αλήθεια και περισσότερη στην πνευματική. Διότι όταν μπλέκει και συνδέεται τόσο άρρηκτα το Δόγμα με την ιστορία, είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν θα είναι πολλά. ?Έκαστος στο είδος του? πρέπει να παραμένει κυρίες και κύριοι... για να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο. Θρησκεία είναι! Και ως θρησκεία, τι θα έπρεπε να θεωρεί πιο σημαντικό; Την ιστορία του ιδρυτή της ή τις πνευματικές διδαχές του...;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Δεν νομίζω οτι η πίστη των πραγματικά πιστών θα κλονιστεί απο μια τέτοια ανακάλυψη. Έτσι και αλλιώς αυτές οι πολυπλυθησμικές θρησκείες είναι δογματικές. Ένας αφορισμός και αυτό ήταν. Συμφωνώ με την Νεφέλη οτι αυτή η θρησκεία έχει στηρίξει πάρα πολύ την δομή της σε ιστορικά γεγονότα κατά βάση ελλειπή. Όπως λέει και η Νυκτώ, αυτό ίσως είναι ένα ψέμα και ένα καλό σενάριο για ταινία. Αξίζει να το παρακολουθήσουμε, όσο για το μέλλον οψόμεθα εις Φιλίππους. Αυτά. Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Καμία άλλη θρησκεία αυτή τη στιγμή δεν ?κινδυνεύει? να καταρριφθεί από ιστορικά στοιχεία. Μόνο ο Χριστιανισμός. Διότι είναι η μοναδική θρησκεία που παίρνει τόσο σοβαρά στο δόγμα της την ιστορική αλήθεια των ισχυρισμών της.

 

Έτσι είναι, μόνο ο Χριστιανισμός..

Έχουν συνηθίσει τα αυτιά και τα μάτια μας στο να ακούν και να βλέπουν θαύματα,

τα οποία τείνουμε να μεταφράζουμε ως αποδείξεις.

 

Πού αλλού συμβαίνει αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό;

 

Δείχνει ότι δε μας νοιάζει και πολύ η πνευματικότητα...

Εντυπωσιαζόμαστε περισσότερο από μια εικόνα που δακρύζει.

Link to comment
Share on other sites

Νεφέλη για να απαντήσω επακριβώς θα πρέπει να αναλύσω το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την θρησκεία μου! Κι όπως γνωρίζεις η αντίληψη μου δεν περιορίζεται μέσα στα δογματικά (ή? «ιστορικά») πλαίσια. Για να δώσω μια γενική ιδέα, η θρησκεία μου (γιατί το τι και το πώς πιστεύουμε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση) «βουτάει» την μπουκίτσα της σε πολλές ιδέες. Ο πυρήνας της είναι, όπως σωστά είπες, οι πνευματικές διδαχές του ιδρυτή του Χριστιανισμού. Άρα έμμεσα απαντώ και στην ερώτηση σου: Όχι δεν θα με κλονίσουν κάποιες τέτοιες «αποδείξεις».

 

Και δίνω λίγες περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Πολύ θα ήθελα να αποδειχθεί (ιστορικά) ότι ο Ιησούς, τα περίφημα χρόνια της ερήμου να τα πέρασε ασκητεύοντας στην Ανατολή (όπως κατά καιρούς έχει ειπωθεί).

 

Πολύ θα ήθελα να αποδειχθεί (ιστορικά) ότι ο Ιησούς, αγαπούσε και παντρεύτηκε την Μαγδαληνή, για να καταρριφθεί πλέον αυτή η δογματική ανδροκρατία που καλλιεργήθηκε από το συγκεκριμένο δόγμα.

 

Πολύ θα ήθελα να αποδειχθούν (ιστορικά) όλα τα αίσχη που διέπραξαν διάφοροι δογματέμποροι στο όνομα του Χριστιανισμού (να αποδειχθούν και ευρέως) και να καταδικαστούν.

 

Πολύ θα ήθελα να αποδειχθούν και άλλα πολλά!

 

Η πίστη μου δεν στηρίχθηκε ποτέ σε «ιστορικές» αποδείξεις κι η σκέψη μου απέναντι σε αυτά ήταν (και είναι) πάντα κριτική.

 

Μακάρι να αποδειχθούν πολλά πράγματα για να κλονιστούν όλοι αυτοί που «λένε» ότι πιστεύουν σε κάτι, επειδή έτσι χειραγωγήθηκαν.

 

 

Νυκτώ, τα αυτιά μου και τα μάτια μου δεν εντυπωσιάζονται από εικόνες που δακρύζουν! Η καρδιά μου εντυπωσιάζεται από την απίστευτη δύναμη της πίστης ορισμένων ανθρώπων.

Link to comment
Share on other sites

Νεφέλη:

 

εάν κάποια στιγμή (κάποτε στο μέλλον βρε αδελφέ) παρουσιαστούν αδιάσειστες αποδείξεις που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, ότι βρέθηκε το σώμα του Ιησού? τι επιπτώσεις θα είχε στην πίστη σας -αν είχε- και γιατί. Αυτό είναι το ερώτημα

 

Να σου απαντήσω σε ενα υποθετικό σενάριο , που αν συμβεί δεν θα γνωρίζουμε τι θα είναι αυτό που θα παρουσιάσει;...Σκιές θα κυνηγάμε;

Με το ίδιο σκεπτικό να ρωτήσω τι θα πίστευες εσύ αν γινόταν ακριβώς το αντίθετο... αν παρουσιαζόταν Θειϊκή οντότητα , υποχρεώνοντας ουσιαστικά να πιστέψουμε οτι υπάρχει!

Άλλη ερώτηση παρακαλώ!!!!

 

 

 

Για τους υπόλοιπους που απάντησαν απο κάτω... ενα ερώτημα...

 

Ποιά ιδέα πίστης καταδιώχθηκε τόσο σθεναρά ανά τους χρόνους απο διάφορους;

Πόσους νεκρούς έχουμε καταγεγραμμένους , λόγω αυτής της πίστης τους;

Ποιά ιδέα πίστης προσπαθούν να καταρρίψουν συνεχώς , βάλλοντας προς τα θέμελια της και τα δικά της Πιστεύω, παρόλο που δεν τους υποχρεώνει να την ακολουθήσουν;

 

Νομίζω οτι και μόνο τα παραπάνω που ισχύουν χιλιάδες χρόνια και οχι μόνο τώρα, είναι αρκετά για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο οτι κάτι υπάρχει απο πίσω.... ανά τους αιώνες.

 

Το μοναδικό κίνημα επίσης που μετράει τόση ζωή , στον ίδιο γεωγραφικό χώρο και χρόνο είναι το Σιωνιστικό.

 

Δεν θέλει δα και φανάρι να το δεί κάποιος... αρκεί να δεί τα ιστορικά στοιχεία που πιστεύω οτι είναι αποδεκτά απο όλους αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα κλονιζόμουν καθόλου επειδή έπαψα να πιστεύω τι λέει η εκκλησία και ακολουθώ μόνο τα διδάγματα του Χριστού.

Για να επιστρέψβ λίγο όμως στα περι τάφου... Στον τάφο δεν έγραφε απλός Ιησούς ή Μαρία, έγραφε Μαρία Μαγδαλινή και Ιησούς ιός του Ιωσήφ. Έτσι οι ποιθανότητες σύμπτοσης λιγοστεύουν...

Link to comment
Share on other sites

Να σου απαντήσω σε ενα υποθετικό σενάριο , που αν συμβεί δεν θα γνωρίζουμε τι θα είναι αυτό που θα παρουσιάσει;
ΝΑΙ

 

Με το ίδιο σκεπτικό να ρωτήσω τι θα πίστευες εσύ αν γινόταν ακριβώς το αντίθετο... αν παρουσιαζόταν Θειϊκή οντότητα , υποχρεώνοντας ουσιαστικά να πιστέψουμε οτι υπάρχει!

Οντοτητες μπορει να'χουν δει διαφοροι απο εδω μεσα κατα καιρους... αν ειναι αληθινες ή του μυαλου μας κανεις δεν ξερει και επιπλεον θα πρεπει να μπουμε στο γνωστο προβλημα του να ορισουμε τι ειναι αληθινό... ;-)

Μπορεις να γινεις λοιπον λιγο πιο συγκεκριμενος? οταν λες θεϊκη οντοτητα εννοεις τον Ιδιο το Χριστο να σου λεει "πιστεψε με γιατι ειμαι αληθινος!" ? δε νομιζω να του ταιραζει κατι τετοιο... αλλα και παλι πως θα ξερεις οτι οντως ειναι αυτος...??

 

Και τελος, για να σε βοηθησω (ή να σε μπλεξω περισσοτερο χε χε..) θα σου πω οτι αρκετοι μοναχοι ή πολυ πιστοι χριστιανοι εχουν δει τον Χριστο και ορκιζονται στα παιδια τους γι αυτο!!

και ξερεις τι? τους πιστευω!

αυτο τι ακριβως λεει σε σενα?

 

 

 

..

Edited by rasputin
Link to comment
Share on other sites

Οντοτητες μπορει να'χουν δει διαφοροι απο εδω μεσα κατα καιρους... αν ειναι αληθινες ή του μυαλου μας κανεις δεν ξερει και επιπλεον θα πρεπει να μπουμε στο γνωστο προβλημα του να ορισουμε τι ειναι αληθινό... ;-)

Μπορεις να γινεις λοιπον λιγο πιο συγκεκριμενος? οταν λες θεϊκη οντοτητα εννοεις τον Ιδιο το Χριστο να σου λεει "πιστεψε με γιατι ειμαι αληθινος!" ? δε νομιζω να του ταιραζει κατι τετοιο... αλλα και παλι πως θα ξερεις οτι οντως ειναι αυτος...??

 

Και τελος, για να σε βοηθησω (ή να σε μπλεξω περισσοτερο χε χε..) θα σου πω οτι αρκετοι μοναχοι ή πολυ πιστοι χριστιανοι εχουν δει τον Χριστο και ορκιζονται στα παιδια τους γι αυτο!!

και ξερεις τι? τους πιστευω!

αυτο τι ακριβως λεει σε σενα?

..

Σωστός ο ρασπούτιν.

 

Ακόμα και εσύ να δεις τον ίδιο τον Χριστό να σου λέει "εγώ είμαι", πως θα είσαι σίγουρος ότι

 

α) δεν είναι κάποιο πνεύμα που σου λέει ψέματα (το γιατί δεν το απαντώ, γιατί έχει άπειρες απαντήσεις)

β) δεν έχεις ψευδαισθήσεις

γ) δεν είναι κάποιο ολόγραμμα της NSA (:lol:)

 

Και αν θεωρείς ότι κάνοντας ένα θαύμα μπροστά σου είναι πράγματι ο Χριστός νομίζω πως δεν μπορείς να στηριχτείς μόνο σε αυτό.

Έχουμε ακούσει για πράξεις πνευμάτων που κάλλιστα θα μπορούσαν να περάσουν ως «θαύματα». Και να σου αναστήσει κάποιον για να σου αποδείξει ότι πράγματι είναι ο Χριστός (εφόσον όντως είναι αυτός) δεν το νομίζω, δεν θα ταίριαζε ούτε στην ιδιοσυγκρασία του, ούτε στην εικόνα του «ενάρετου» που έχουμε.. με αποτέλεσμα, στην περίπτωση που το κάνει, να σου γεννήσει και αμφιβολίες από πάνω για την πραγματική του ταυτότητα.

 

Άρα είτε τον πιστεύεις, είτε δεν τον πιστεύεις. Δεν μπορείς να το αποδείξεις. Το ότι όσοι τον έχουν δει είναι Χριστιανοί, επιβεβαιώνει τον συλλογισμό μου.

 

Υ.Γ. Κι εγώ πιστεύω ότι τον είδαν. Ανάγεται στην πρώτη περίπτωση: «είτε τον πιστεύεις»

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...