Jump to content

Μετενσάρκωση...?


Recommended Posts

Καλησπέρα κι εδώ ! :019blush:

Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για άτομα τα οποία έκαναν "αναδρομές" στο παρελθόν τους και ανακάλυψαν ποιοι ήταν σε "προηγούμενες ζωές".

Τι έχετε να πείτε επ' αυτού;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απόσπασμα από το ευαγγέλιο του Ματθαίου 12:43-45 (τα σχόλια μου σε παρένθεση):

 

 

Και όταν το ακάθαρτο πνεύμα (μια ψυχή που δεν σώθηκε, δεν πέτυχε την απελευθέρωση) βγει από τον άνθρωπο (το ανθρώπινο σώμα), περνάει μέσα από άνυδρους τόπους (το Λίμπο ή ο Όρχος των αρχαίων, το πρώτο στάδιο της κόλασης), και ζητάει ανάπαυση, και δεν βρίσκει (διαβάστε Το βιβλίο των Νεκρών του Σαμαέλ Αούν Βεόρ για το τι συμβαίνει μετά θάνατον και γιατί η ψυχή δεν βρίσκει ανάπαυση).

 

Τότε λέει: Ας γυρίσω στο σπίτι μου (το ανθρώπινο σώμα είναι ο οίκος της ψυχής), απ' όπου βγήκα. Και αφού έρθει, το βρίσκει αδειανό, σκουπισμένο και στολισμένο (γιατί δόθηκε στην ψυχή ένα νέο σώμα).

 

Τότε, πηγαίνει (πορεύεται τα πρώτα χρόνια ως ένα αξιαγάπητο μωρό) και παίρνει μαζί του άλλα επτά πνεύματα (αφού αναπτύξει την προσωπικότητα) πονηρότερα απ' αυτό, και αφού μπουν μέσα, κατοικούν εκεί (γίνονται τα ψυχικά πρόσθετα ή ακόλουθα ή ελαττώματα της ψυχής, το μικρό χαμογελαστό μωράκι έγινε τώρα ένας μεγάλος γεμάτος ελαττώματα άνθρωπος)· και γίνονται τα τελευταία χειρότερα από τα πρώτα (η ψυχή με τα πονηρά πνεύματα με κάθε νέα ύπαρξη ενισχύεται από τις εμπειρίες της ζωής και γίνεται πιο πολύπλοκη). Έτσι θα είναι και σ' αυτή την πονηρή γενεά.

Link to comment
Share on other sites

για διαφορους λογους πιστευω στη μετεμψυχωση αυτο το περιστατικο ειναι ενας ψαχνοντας στο σπιτι της μητερας του φιλου βρηκα μερικες κασετες με διαλογους. Οταν μας επισκευτικε ειχα χιλιαδες ερωτησεις στο στομα πριν ομωσ κανω καποια κινηση η υπαινιγμο εκεινη αρχισε να λεει πως οταν ηταν μικρη μαζι με αλλες φιλες της προσπαθησαν να βρουν την υλη τον εξετασεων οποτε υπνωτισαν μια κοπελα εκεινη τοτε εγινε καποια αλλη ηταν ιδια κι ομως διαφορετικη αρχισε να μιλα με μια πιο αλιοτικη φωνη να κουνα τα χερια φτιαχνοντας τα μακρια μαλλια τησ μονο που η κοπελα ειχε ενα κοντο κουρεμα τουσ ειπε πια ειναι τη ζωη τησ και ναι τα θεματα των εξετασεων την καλεσαν κι αλλεσ φορεσ βρηκαν τον ταφο τησ πηγαινοντασ οπωσ τουσ ειχε πει και ολοι οι διαλογοι ειναι στισ κασετες εχει επισης εφημεριδα της εποχης οπου λεει οτι μπορει να διερευσε η υλη οτι εγινε ελεγχος και δεν βρεθηκαν τετοια στοιχεια ομως.

Link to comment
Share on other sites

Σε ό, τι αφορά το άυλο θεωρώ πως κάθε άνθρωπος με την γέννηση του φέρει μνήμες των πάντων, της αρχής και του τέλους, οι οποίες ξεχνιούνται σταδιακά λόγω πόνου. Το υλικό από την άλλη με τον τρόπο του περνάει από γενιά σε γενιά εξελισσόμενο μέσω της κληρονομικότητας. Ακόμα και η νεκρή οργανική ύλη είναι βασικό συστατικό για την δημιουργία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν σας έχει τύχει να ονειρευθείτε την κατάσταση στην οποία βρισκόσασταν πριν γεννηθείτε;

 

Εμένα μου έχει τύχει.

 

Μπορεί να ήταν απλά ένα όνειρο στο οποίο να είχα υποβάλλει τον εαυτό μου να το δει!

 

Είχα ανησυχίες ένα διάστημα αναφορικά με το θέμα. Δεν τις είχα συζητήσει με κανέναν. Απλά ήθελα πολύ να μάθω!

 

Ε, αυτό που είδα ήταν ο απόλυτος παράδεισος. Πολλά βιβλία σε ένα κτήριο-βιβλιοθήκη, γύρω-γύρω γρασίδι και λουλούδια, ερωτευμένη με εκείνον που ήταν δίπλα μου (δίπλα μου, μέχρι που έφυγε πρώτος για να ξαναγεννηθεί - και δεν τον θυμάμαι κι όλας!!!), καμία αίσθηση πείνας, δίψας, κρύου, γεννετήσιου ένστικτου ... Τίποτε από όλα αυτά.

 

Γ Α Λ Η Ν Η !

 

(ανυπομονώ να γυρίσω εκεί... :) )

 

Αν το κατασκεύασα ... Κρίμα που ήταν μόνο στο όνειρό μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ας σκεφτούμαι το σύμπαν σαν ένα σύστημα,που η ολικη του ενέργεια είναι πάντα σταθερή.Γνωρίζουμε πως κάθε πράξη είναι μια ενέργεια και αφού η ενέργεια δεν χανεται απλα αλλάζει μορφες για καθε ζωη που χανεται πρεπει να ερχεται μια αλλη.Ετσι επιστρεφουν και οι ψυχες.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...