Jump to content

Πρόσκληση για τα 5 χρόνια metafysiko.gr


 Share

Recommended Posts

Γενικώς το iranon το έχουν κατακλέψει και θα έπρεπε να ντρέπονται γι'αυτό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ το δίδυμο beetlejuice/Ρίζος σε κάποια βρώμικη δουλίτσα προώθησης ή αντι-προώθησης... δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο. ευχαριστούμε τον Κουράνη για την παράθεση της σελίδας. :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

You welcome :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Έκανα μέρες να μπω στο artofwise και έκπληκτος είδα που έχει οδηγηθεί το θέμα για την επετειακή γιορτή της συμπλήρωσης 5 ετών δραστηριοτήτων της κοινότητάς μας.

 

Όπως θα διαπιστώσατε επρόκειτο για μια παρεξήγηση από μια φράση του μέλους Φλογερή που στη συνέχεια παραδέχτηκε πως έκανε χιούμορ. Οπότε ως προς αυτό δε νομίζω να χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

 

Ας μπούμε τώρα και στα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, έστω και αν αυτά είναι άσχετα με το αρχικό topic.

 

QUOTE(Avaris @ Mar 20 2007, 12:28 PM) *

Απο πότε οι κοινότητες των φόρουμς είναι περιχαρακωμένες αγορές για να θεωρείται διαφήμηση κάτι τέτοιο?

 

Συγκοινωνούντα δοχεία είναι - και έτσι πρέπει να είναι - τα φόρουμς.....

 

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του beetlejuice πάνω σ'αυτό...

Από την ίδια του τη φύση το διαδίκτυο είναι ένας απέραντος ωκεανός πληροφοριών. Όταν μιλάμε για τον ελληνικό διαδικτυακό χώρο της αναζήτησης, ασφαλώς και πρέπει να τον θεωρούμε έναν χώρο όπου εν πολλοίς οι ηλεκτρονικές αγορές του λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν υπάρχει και ο τεράστιος αριθμός χρηστών, έτσι δεν είναι απίθανο να δεις τον ίδιο χρήστη σε διαφορετικές αγορές. Προσωπικά έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με άτομα τα οποία δεν συμμετέχουν στην ίδια αγορά με εμένα κι αυτό συμβαίνει διότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις κάποιον από το φόρουμ το οποίο συμμετέχει άλλα από τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Όσο απλοϊκό κι αν φαντάζει το παραπάνω, η σχιζοφρενική αυτή άποψη (της ταμπέλας ανάλογα με το φόρουμ αναζήτησης που συμμετέχεις) υπάρχει! :blink:

 

 

QUOTE(Avaris @ Mar 20 2007, 12:28 PM) *

Προσωπικά ντρέπομαι για την επίθεση που δέχτηκε ο ο beetljuice και το Φόρουμ Μεταφυσικό....

 

Πότε δέχτηκε επίθεση και από ποιόν? Δείξε μου συγκεκριμένα σημεία...

 

Φίλε Avaris ποτέ δεν ένιωσα πως το Metafysiko ή εγώ προσωπικά δέχτηκα κάποιου είδους επίθεση από κάποιον(ως προς το θέμα της πρόσκλησης!). Όπως θα είδες και παραπάνω επρόκειτο για παρεξήγηση.

 

Από εκεί και πέρα ξεκινούν τα πανηγύρια με τις γνωστές επιθέσεις λάσπης που γίνονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο. Τώρα θα πετύχω τίποτα εξηγώντας τι έγινε με εκείνο το περιστατικό; Ας δοκιμάσω...

 

 

Ο κ. Ρίζος συνεργαζόταν εκείνη την εποχή με τον εκδ. οίκο "Άγνωστο", σε περιοδικό του οποίου(το Strange συγκεκριμενα) φιλοξενούσαμε εκείνη την εποχή τη στήλη του metafysiko.gr(παρουσιάζει το παραγωγικό έργο του site σε ότι αφορά την αρθρογραφία κάθε μήνα). Όπως αποδείχτηκε στο τέλος, ο κ. Ρίζος είχε αποσπάσει πληροφοριακό υλικό από το ίρανον χωρίς να αναφέρει την πηγή του και παρουσίασε το υλικό αυτό σε άρθρο του στο περιοδικό "Μυστική Ελλάδα". Επειδή είχε ξεσπάσει πανικός σε όλα τα ανάλογα φόρα με αυτή την ιστορία και θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τα μέλη της αγοράς μας ζητήσαμε από τον εκδοτικό οίκο να μας ενημερώσει σχετικά για το τι ακριβώς συνέβαινε. Έτσι προβήκαμε τότε στην εξής ανακοίνωση:

 

Ανακοίνωση της ομάδας Gateway με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της.

 

Η ομάδα Gateway καταδικάζει την ενέργεια του κ. Χ. Ρίζου να αντιγράψει ολόκληρο άρθρο από τον ιστοχώρο της διαδικτυακής ομάδας iranon (www.iranon.gr). Τάσσεται επίσης ηθικά στο πλευρό της ομάδας αυτής. Προσωπική έρευνα των μελών της ομάδας απέδειξε ότι το περιοδικό «Μυστική Ελλάδα» δεν είχε οποιαδήποτε γνώση της αντιγραφής. Οποιαδήποτε προσπάθεια της ομάδας μας να έρθει σε επαφή με την μεριά του κ. Χ. Ρίζου κατέστη αδύνατη, μια προσπάθεια που κράτησε από την στιγμή της γνωστοποίησης του θέματος της αντιγραφής μέχρι και σήμερα 24 Ιουλίου 2004.

 

 

Τα μέλη της Gateway Team - Σάββατο 24 Ιουλίου 2004

 

Στο μεσοδιάστημα (από την δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού εως και τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσής μας) κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση (άγνωστο ακόμη σε εμάς το γιατί) δημιουργώντας εντυπώσεις(για το mail που δημοσίευσε το ίρανον... εμένα το δικό μου είναι το gatewaybeet@hotmail.com εδώ και χρόνια!). Άλλοι μας χαρακτήρισαν τσιράκια του Strange(όταν μεταφέρθηκε η στήλη στο Mystery μας είπαν του Mystery και όταν καταχωρηθήκαμε και στο Ιχώρ αναλόγως... και που να δεις τι έχει να γίνει στο μέλλον! :) ), άλλοι μας είπαν ότι καλύπτουμε το Ρίζο επειδή είχε κάνει 3-4 Posts στο φόρουμ μας(άρα έπρεπε απαραιτήτως να έχει ντε και καλά στενή σχέση μαζί μας!)-όπως και πολλοί άλλοι γνωστοί ερευνητές-, άλλοι έμπαιναν στην αγορά μας και μας έβριζαν χυδαία. Δυστυχώς τα κολλήματα και τα κόμπλεξ αναπτύσσονται και ριζώνουν πανεύκολα μέσω διαδικτύου...

 

Ο Kouranis λοιπον τι εκανε τωρα; Στο τόπικ για το παρτυ των 5 ετών του Metafysiko, έψαξε και βρήκε την ιστορία του Ρίζου με το Ίρανον στο Μυστική Ελλάδα (το metafysiko.gr δεν εμπλέκεται πουθενά ως εδώ έστω και αν κάποιος γνωστός άγνωστος προσπάθησε ανεπιτυχώς να το συκοφαντήσει στο esoterica).

 

Και στη συνέχεια έρχεται "φουριόζος" από πίσω ο Johnny και μου κάνει μια προσωπική και ανυπόστατη επίθεση λάσπης αναφέροντας πως

"Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ το δίδυμο beetlejuice/Ρίζος σε κάποια βρώμικη δουλίτσα προώθησης ή αντι-προώθησης...". :huh:

Τι εννοείς προώθηση και τι εννοείς αντιπροώθηση; Και τι σημαίνει δίδυμο beetlejuice/Ρίζος και που αλλού το έχεις ξανασυναντήσει; Εαν δεν έχεις να παρουσιάσεις στοιχεία, να ανακαλέσεις αμέσως τόσο την έκφραση "δίδυμο beetlejuice/Ρίζος", όσο και την έκφραση "βρώμικη δουλίτσα προώθησης ή αντι-προώθησης". Ειδάλλως θα είσαι έκθετος στις συνειδήσεις των υπολοίπων μελών του artofwise. Και το τονίζω το παραπάνω διότι ότι και να πεις επι του συγκεκριμένου θέματος (αν έχεις να πεις κάτι δηλαδή...), γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος διότι θα είναι αναληθές. :cheerful:

 

 

Αυτά τα ολίγα παιδιά. Ξέρω δεν έχουν καμία σημασία για τους/τις περισσότερους το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπα, αλλά το χειρότερο πράγμα είναι να σπιλώνονται άτομα και καταστάσεις έστω και μέσα από το απρόσωπο (συνήθως) διαδίκτυο και ακόμη χειρότερα, μέσα από ένα τόπικ πρόσκλησης σε μια γιορτή, που αν μη τι άλλο αποπνέει μια αίσθηση "συναδελφικότητας".

 

Την καλημέρα μου!

Edited by beetlejuice
Link to comment
Share on other sites

Ο Kouranis λοιπον τι εκανε τωρα; Στο τόπικ για το παρτυ των 5 ετών του Metafysiko, έψαξε και βρήκε την ιστορία του Ρίζου με το Ίρανον στο Μυστική Ελλάδα (το metafysiko.gr δεν εμπλέκεται πουθενά ως εδώ έστω και αν κάποιος γνωστός άγνωστος προσπάθησε ανεπιτυχώς να το συκοφαντήσει στο esoterica).

Beetlejuice προσπαθώ εδώ και ώρα να σου απαντήσω και είδη έκανες 5-6 φορές edit το κείμενο. Ωραίο είναι μην αγχώνεσε...θα πείσει... :)

 

Δεν «έψαξα και βρήκα» την ιστορία με το Ρίζο. Λές και με ενδιαφέρει τόσο πολύ να σπιλώσω το όνομα σου ή του μεταφυσικού (όσο αφορά τα περιοδικά του χώρου και τις «αποκαλύψεις» τους έχω πάψει απο χρόνια να ασχολούμαι, διότι σε κάποια φάση δυστυχώς/ευτυχώς μεγάλωσα). Σε αντίθεση με άλλους, ούτε να κερδίσω έχω, αλλά ούτε και να χάσω. Όσο και να μην το πιστεύεις ήταν μια περίπτωση απίστευτης συγχρονικότητας (τίποτα δεν είναι «τυχαίο» ε;). Απλώς έγινε ένα ποστ στο φόρουμ όπου είχε σαν λινκ το site του Ίρανον ( http://www.artofwise.gr/forum/index.php?showtopic=2680 ). Μπήκα στο site και καθώς κοίταζα τις πιο παλιές δημοσιεύσεις εκεί, βρήκα το όνομα σου και ένα -πλέον ανενεργό- λινκ πρός το φόρουμ του μεταφυσικού. Εκεί έγραφε:

 

«Αν αντέχει το στομάχι σας, κοιτάξτε εδώ: http://www.metafysiko.gr/forum/viewtopic.php?. Η νέα γραμμή, λοιπόν, που περνάνε οι απίστευτοι αυτοί τύποι είναι ότι, κατά βάθος, τα πάντα είναι μια μυστική συμπαιγνία μεταξύ ημών και των αντιγραφέων μας. 'Αρα, δεν έγινε και αντιγραφή

 

ΠΗΓΗ: http://www.iranon.gr/NEWSANDMORE/news6.htm

 

Απο τα λεγόμενα τώρα του Ίρανον «Η νέα γραμμή, λοιπόν, που περνάνε οι απίστευτοι αυτοί τύποι» οδηγεί συνειρμικά στο ότι ο συγκεκριμένος χώρος προωθούσε αυτή τη «γραμμή». Στον οποίο χώρο συμμετείχες και εσύ (σαν συντονιστής μάλλον) και ο Ρίζος (με τα «3-4 του πόστ»).

 

Έτσι το έθεσα στο συγκεκριμένο τόπικ. Δεν είναι καθόλου off-topic, διότι αν ισχύουν αυτά τότε καλό θα ήταν σε μια επαίτειο όχι μόνο να γιορτάζουμε, αλλά να κάνουμε και απολογισμό για τα λάθη μας και να φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Εξ?άλλου δεν είμαι και ο τύπος που του αρέσουν οι «ευχούλες» και τα λοιπά λογάκια. Προτιμώ την Ουσία.

Τώρα μετά απο αυτό (δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι έγινε τον καιρό εκείνο και τι γράφτηκε) τα λεγόμενα του Ίρανον εκεί με έβαλαν σε σκέψεις. Έτσι «ανακάτεψα» τις ηλεκτρονικές σελίδες και βρήκα αυτή του esoterica την οποία πάλι παρέθεσα. Οι οποίες αναφέρουν και άλλες περιπτώσεις που αφορούν το Ρίζο αλλά και το φόρουμ του μεταφυσικού (εκεί συνάντησα ξανά και το ψευδώνυμο σου).

 

Ε μετά απο όλα αυτά τι θέλεις να σκεφτώ δηλαδή σαν ένας απλός θεατής. Εσύ πώς θα το έπαιρνες; Κοίταξε μπορείς ακόμη να ισχυριστείς ότι και εγώ έστειλα το email στον Ίρανον, ή ακόμη ότι τελικά ο Ρίζος δεν είναι μέλος του Ιράνον, αλλά ο αρχηγός των Ε. Δεν έχει σημασία και ειδικά μετά απο τόσο καιρό. Τα λινκς (όσα δεν έχουν σβηστεί φυσικά), υπάρχουν για τον κάθε ενδιαφερόμενο να τα δεί και να κρίνει απο μόνος του. Μετά απο αυτό θα βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα και θα αποφασίσει τι να διαβάζει και τι όχι. Ο καθένας διαθέτει αρκετό μυαλό πιστεύω για να αποφασίσει για τον εαυτό του.

 

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με άτομα τα οποία δεν συμμετέχουν στην ίδια αγορά με εμένα κι αυτό συμβαίνει διότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις κάποιον από το φόρουμ το οποίο συμμετέχει άλλα από τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Όσο απλοϊκό κι αν φαντάζει το παραπάνω, η σχιζοφρενική αυτή άποψη (της ταμπέλας ανάλογα με το φόρουμ αναζήτησης που συμμετέχεις) υπάρχει! :blink:

Πολύ ωραία, συμφωνούμε σ'αυτό. Το ενδιαφέρον όμως που θα ήθελα να μου απαντήσεις είναι αν ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή αν είναι ή όχι κομπλεξικό το να χαρακτηρίζεις ένα φόρουμ από τη συμπεριφορά ενός μέλους του...

 

Και στη συνέχεια έρχεται "φουριόζος" από πίσω ο Johnny και μου κάνει μια προσωπική και ανυπόστατη επίθεση λάσπης αναφέροντας πως

"Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ το δίδυμο beetlejuice/Ρίζος σε κάποια βρώμικη δουλίτσα προώθησης ή αντι-προώθησης...". :huh:

Τι εννοείς προώθηση και τι εννοείς αντιπροώθηση; Και τι σημαίνει δίδυμο beetlejuice/Ρίζος και που αλλού το έχεις ξανασυναντήσει; Εαν δεν έχεις να παρουσιάσεις στοιχεία, να ανακαλέσεις αμέσως τόσο την έκφραση "δίδυμο beetlejuice/Ρίζος", όσο και την έκφραση "βρώμικη δουλίτσα προώθησης ή αντι-προώθησης". Ειδάλλως θα είσαι έκθετος στις συνειδήσεις των υπολοίπων μελών του artofwise. Και το τονίζω το παραπάνω διότι ότι και να πεις επι του συγκεκριμένου θέματος (αν έχεις να πεις κάτι δηλαδή...), γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος διότι θα είναι αναληθές. :cheerful:

Μου κάνει εντύπωση που ξέρεις εκ των προτέρων πως ό,τι κι αν σου πω θα είναι αναληθές. Το ότι έχεις όμως τον τρόπο να μπαλώνεις οτιδήποτε κι αν κάνεις, δε σημαίνει πως είναι αναληθή αυτά που ο καθένας έχει να σου προσάψει στην κάθε περίπτωση.

Ούτε είμαι φουριόζος, στην πραγματικότητα είμαι απόλυτα ήρεμος και δεν θα χρειαστεί καν να κάνω edit αυτό το ποστ μου αργότερα, σε περίπτωση που μετανοιώσω για κάτι που είπα ή αν θελήσω να σου πω περισσότερα απ'όσα σου είπα. Και κάτι που μπορεί να σου φανεί περίεργο, δε με ενδιαφέρει αν θα "είμαι έκθετος στις συνειδήσεις των υπολοίπων μελών". Αντίθετα, θα αράξω και θα περιμένω να απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση που σου έκανα, και μετά βλέπουμε... :)

Link to comment
Share on other sites

διότι αν ισχύουν αυτά τότε καλό θα ήταν σε μια επαίτειο όχι μόνο να γιορτάζουμε, αλλά να κάνουμε και απολογισμό για τα λάθη μας και να φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε.
Από την πλευρά μου σου εξήγησα νομίζω πολύ καλά τι συνέβη πριν 3 περίπου χρόνια. Όσο για τον απολογισμό, αυτός κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνεται στο τέλος κάθε ημέρας (όπως μας συμβουλεύουν και οι Πυθαγόρειοι). Οπότε για το εαν υπήρξαν λάθος χειρισμοί στο θέμα αυτό(διότι τα περί στενών σχέσεων και άλλα παρόμοια μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν) να είσαι σίγουρος ότι "έχουμε πάθει και έχουμε μάθει". Σημειοτέον πως το τόπικ που ζητάς δεν υπάρχει διότι το παλιό φόρουμ έπεσε από επίθεση χάκερ στις αρχές του 2005.

 

 

Κοίταξε μπορείς ακόμη να ισχυριστείς ότι και εγώ έστειλα το email στον Ίρανον, ή ακόμη ότι τελικά ο Ρίζος δεν είναι μέλος του Ιράνον, αλλά ο αρχηγός των Ε. Δεν έχει σημασία και ειδικά μετά απο τόσο καιρό.

 

Εντάξει δεν είναι ανάγκη να τα παραφουσκώνεις τώρα για να με βγάλεις ακραίο... "Εσύ πώς θα το έπαιρνες;" (για να χρησιμοποιήσω και δικιά σου έκφραση; :rolleyes: Τέλος πάντων ελπίζω να σου κάλυψα όλες τις απορίες.

 

Πάμε στον επόμενο, τον johnny ή αλλιώς AsiMetROM του αντιδόγματος... αγαπητέ μου δεν μπήκα εδώ για να μου κάνεις ανάκριση του στυλ "Αντίθετα, θα αράξω και θα περιμένω να απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση που σου έκανα, και μετά βλέπουμε...". Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω το παιχνίδι των ερωτήσεων (που συνδυάζονται με προσωπικές επιθέσεις και προσβολές είτε της σελίδας που εκπροσωπώ είτε εμένα προσωπικά) και κάθε φορά που σου απαντώ να αλλάζεις θέμα και να μην ανακαλείς τα όσα ψευδή ισχυρήστηκες αρχικά. Λίγο πριν αναχωρήσω για Αθήνα (και ως εκ τούτου ανίκανος να απαντήσω για τις επόμενες ημέρες) καταλαβαίνω συνοψίζοντας, πως θεωρείς "μπάλωματα" τις εξηγήσεις μου και δεν ενδιαφέρεσαι για το εαν τα όσα είπες σε αφήνουν έκθετο στους υπόλοιπους. Εμένα όμως όπως σου είπα με ενοχλεί η εντελώς "ανεξήγητη" και "αστήρικτη" επίθεση που μου έκανες (μέσω των δύο φράσεων που παρέθεσα στο προηγούμενο μήνυμά μου) γι' αυτώ και καλώ τους συντονιστές του artofwise να πάρουν θέση.

 

Ούτε προσωπικά, ούτε διαδικτυακά σε γνωρίζω και εφ'όσων έχεις διαμορφωμένη άποψη για εμένα και το Metafysiko (ή ακόμη καλύτερα στην έχουν διαμορφώσει άλλοι) με γεια σου με χαρά σου.

 

 

Kαλή σας μέρα και καλή συνέχεια!

Edited by beetlejuice
Link to comment
Share on other sites

Ό,τι προσωπικό μπορεί να συνεχιστεί μέσω πμ. Εδώ το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να κλειδωθεί το παρόν θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι βλέπω κατάλαβες σε τί αναφέρομαι με την ερώτηση που σου έκανα, αλλά επιλέγεις να μην την απαντήσεις. Κρίμα, περίμενα να είσαι περισσότερο ειλικρινής απέναντι σε αυτό.

Όπως ξέρεις ήμουν κι εγώ κάποια στιγμή συντονιστής εδώ μέσα, όπως κι εκείνο τον καιρό που γύριζες από φόρουμ σε φόρουμ καλώντας τις διαχειρίσεις τους να κράξουν το antidogma.gr με πρόφαση μια άποψη που είχε ακουστεί από ένα μέλος σε ένα τόπικ του.

Απ'ότι φαίνεται λοιπόν, μάλλον νομίζεις πως το να χαρακτηρίζεις ένα φόρουμ από τη συμπεριφορά ενός μέλους του είναι επιτρεπτό. Άντε κάλεσε τους συντονιστές τώρα να πάρουν θέση και να πουν πως λέω ψέμματα ή ανακρίβειες...

Εκείνο τον καιρό, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν, το όνομα του κ. Ρίζου όσο και το δικό σου ακούγονταν αρκετά στο antidogma, ως τα ονόματα αυτών που προσπάθησαν να το διασύρουν για να μην προχωρήσει... τον λόγο δεν τον ξέρω, φαντάζομαι πάντως πως για να μη θέλει κανείς το καλό ενός "συγκοινωνούντος δοχείου", πρέπει να έχει ιδιοτελή κίνητρα.

 

Ας μου επιτραπεί σε αυτό το σημείο να κάνω δύο γενικές παρατηρήσεις:

1. Το ότι εσύ σαν beetlejuice είσαι συντονιστής και σημαντικός συνετελεστής του metafysiko.gr, σημαίνει πως είτε το θες είτε όχι εκπροσωπείς αυτό το φόρουμ. Όταν το εκπροσωπείς όμως, σημαίνει πως από τη συμπεριφορά σου σε διάφορα άλλα fora χαρακτηρίζεσαι όχι μόνο εσύ αλλά και το αντίστοιχο φόρουμ που εκπροσωπείς. Δεν λέω αν αυτό είναι καλό ή κακό, συμβαίνει όμως. Και από τη στιγμή που συμβαίνει, εσύ, όπως και ο κάθε beetlejuice, είστε εμμέσως πλην σαφώς υπεύθυνοι και για την εικόνα του φόρουμ, εκτός από τη δική σας. Το κουβαλάτε στην πλάτη σας για να το θέσω και πιό πεζά... Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί τα λέω αυτά, ρώτα με και θα σου εξηγήσω. Αλλά νομίζω πως καταλαβαίνεις... :)

 

2. Το αβάπτιστο σαν φόρουμ διαφέρει σημαντικά από το metafysiko ώστε να θεωρηθούν έτσι ελαφρά "συγκοινωνούντα δοχεία". Διαφέρουν κυρίως στο θέμα της νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι αρκετό ώστε να τα διαφοροποιεί σε αρκετά ακόμα θέματα, όπως π.χ. αυτό της δημοσιότητας. Το Αβάπτιστο, ας πούμε, (και ευτυχώς) δεν επεδίωξε ποτέ να βγει σε τηλεόραση, περιοδικά κτλ, όπως και δεν επεδίωξε ποτέ να πουλήσει κάτι (γιατί από τη στιγμή που προβάλλεσαι σε έναν χώρο που οι διαφημίσεις στοιχίζουν, σημαίνει πως πουλάς κάτι). Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που (θέλω να πιστεύω πως) παραμένουμε αυθεντικοί, ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους και πιό δεμένοι μεταξύ μας. Λέω "ίσως" γιατί αφήνω τον καθένα να το κρίνει αυτό, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να εκπροσωπήσω τον καθένα παρά μόνο τον εαυτό μου.

Αν θες να καλέσεις το συντονισμό να πάρει θέσει και σ'αυτά, κανένα πρόβλημα. Όταν όμως βρίσκεις τα σκούρα με τον καθένα, δεν είναι και ό,τι πιό έντιμο να απευθύνεσαι στο συντονισμό.

 

Γενικότερα, ούτε εγώ σε ξέρω προσωπικά και ούτε θα ήθελα να σε μάθω, αν κρίνω από την παρουσία σου στο διαδίκτυο, και αυτό πιστεύω πως αυτό είναι κάτι το σεβαστό, έτσι? :)

Απο 'κει και πέρα, δεν έχω λόγο να υπεισέλθω σε προσωπικό επίπεδο (αλλά ακόμα και σαν σε ήξερα προσωπικά, πάλι δεν θα είχα λόγο), σε επίπεδο διαδικτυακών προσωπικοτήτων όμως έχουν αρκετοί άνθρωποι παράπονα από σένα ως beetlejuice, είτε στα έχουν εκφράσει είτε όχι. Μπορείς να εκλάβεις λοιπόν αυτό το τόπικ σαν ένα ερέθισμα που σου δίνεται για να εξετάσεις τη συμπεριφορά σου σε διάφορες περιστάσεις στο διαδίκτυο, αφού βλέπεις πως πιθανόν να δημιουργεί προβλήματα.

 

Το έκανα κι εγώ αυτό που σου προτείνω παραπάνω, αφού και η δική μου συμπεριφορά είχε δημιουργήσει προβλήματα κάποιες στιγμές στο παρελθόν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο όμως να το βελτιώσεις, εφόσον καταφέρεις να ρίξεις λίγο τον εγωισμό σου. Και απ'ότι έχω καταλάβει, θες λίγη παραπάνω δουλίτσα στο θέμα του εγωισμού. :smilewink:

 

Ελπίζω λοιπόν, το κλείσιμο των 5 χρόνων του metafysiko να λειτουργήσει ως έναυσμα και για μια βαθύτερη αλλαγή μέσα σου και έξω σου, ίσως μαζί με μια καινούρια αρχή σε ατομικό επίπεδο. Προσωπικά στο εύχομαι ολόψυχα. :)

Link to comment
Share on other sites

Είσαι το λιγότερο τραγικός και αστείος Asimetrom με αυτά που λες και φανερώνεις επιτέλους τις πηγές των ευρηματικών σου κατηγοριών περί "βρωμοδουλειών" και περί "διδύμων".

 

Απ'ότι φαίνεται λοιπόν, μάλλον νομίζεις πως το να χαρακτηρίζεις ένα φόρουμ από τη συμπεριφορά ενός μέλους του είναι επιτρεπτό.
Το περιστατικό που αναφέρεσαι θα το βρεις εδω http://www.metafysiko.gr/forum/showthread....age=4&pp=10 και όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για ένα μέλος αλλά για τον ιδιοκτήτη του φόρουμ. Η συντονισμένη αντίδραση των περισσοτέρων ελληνικών φόρουμ αναζήτησης αν μη τι άλλο δείχνει κάτι. Είχα κάθε δικαίωμα να τους ενημερώσω και δεν μπορείς να με κατηγορήσεις για αυτό.

 

Εκείνο τον καιρό, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν, το όνομα του κ. Ρίζου όσο και το δικό σου ακούγονταν αρκετά στο antidogma, ως τα ονόματα αυτών που προσπάθησαν να το διασύρουν για να μην προχωρήσει... τον λόγο δεν τον ξέρω,

 

Οι σχέσεις του κ. Ρίζου με τον εκδοτικό οίκο Άγνωστο, ούτε μου είναι γνωστές ούτε με ενδιαφέρουν. Τον λόγο για τον οποίον όπως μου λες ενεπλάκη το όνομά μου μπορείς να τον καταλάβεις στο παραπάνω λινκ. Ωστέ αυτό είναι το επιχείρημα σου περί διδύμου; Να σαι καλά βρε, ωραία τα λες! :clapping:

 

1)Συμφωνώ απολύτως με αυτό που λες αν και δεν το ενστερνίστηκες με την ίδια θέληση παραπάνω... :)

 

2)

όπως και δεν επεδίωξε ποτέ να πουλήσει κάτι (γιατί από τη στιγμή που προβάλλεσαι σε έναν χώρο που οι διαφημίσεις στοιχίζουν, σημαίνει πως πουλάς κάτι).
Σε πληροφορώ ότι το metafysiko δεν έχει πάρει ούτε έχει δώσει ούτε ένα λεπτό (του ευρώ!) για διαφήμιση σε οποιοδήποτε έντυπο. Η παρουσία μας στην τηλεόραση ήταν αποτέλεσμα πρόσκλησης του κ. Χαρδαβέλλα για τη δημιουργία των δύο πανεπιστημιακών ομάδων της κοινότητάς μας σε Αιγαίο και Αριστοτέλειο.

Όταν όμως βρίσκεις τα σκούρα με τον καθένα, δεν είναι και ό,τι πιό έντιμο να απευθύνεσαι στο συντονισμό.

 

Εγώ δεν τα βρήκα σκούρα αγαπητέ μου...Εσύ τα έχεις βρει σκούρα γιατί προσπαθείς να διορθώσεις τη μια γκάφα με μια άλλη. Εγώ σου απαντώ με ειλικρίνεια και καλώ επαναλαμβάνω τους συντονιστές να πάρουν θέση διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 

 

Γενικότερα, ούτε εγώ σε ξέρω προσωπικά και ούτε θα ήθελα να σε μάθω, αν κρίνω από την παρουσία σου στο διαδίκτυο, και αυτό πιστεύω πως αυτό είναι κάτι το σεβαστό, έτσι?
Απολύτως σεβαστό. Δυστυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο από τη μεριά μου γιατί ούτε σε έχω παρακολουθήσει (τις απόψεις σου) ηλεκτρονικά, αλλά και γιατί αποφεύγω να κρίνω δογματικά το χαρακτήρα των ανθρώπων μέσω της εικόνας που έχουν στο διαδίκτυο. :cheerful:

 

 

Απο 'κει και πέρα, δεν έχω λόγο να υπεισέλθω σε προσωπικό επίπεδο

 

Υπερβάλεις τώρα! :lol:

 

Μπορείς να εκλάβεις λοιπόν αυτό το τόπικ σαν ένα ερέθισμα που σου δίνεται για να εξετάσεις τη συμπεριφορά σου σε διάφορες περιστάσεις στο διαδίκτυο, αφού βλέπεις πως πιθανόν να δημιουργεί προβλήματα.
Μωρέ τα ερεθίσματα υπάρχουν...Σε ποιους και γιατί δημιουργώ προβλήματα δεν κατάλαβα... :angel:

 

Ελπίζω λοιπόν, το κλείσιμο των 5 χρόνων του metafysiko να λειτουργήσει ως έναυσμα και για μια βαθύτερη αλλαγή μέσα σου και έξω σου, ίσως μαζί με μια καινούρια αρχή σε ατομικό επίπεδο. Προσωπικά στο εύχομαι ολόψυχα.

 

Να σαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

Είσαι το λιγότερο τραγικός και αστείος Asimetrom με αυτά που λες και φανερώνεις επιτέλους τις πηγές των ευρηματικών σου κατηγοριών περί "βρωμοδουλειών" και περί "διδύμων".
Τραγικός και αστείος, ε? Και περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά όταν η πρώτη πρόταση της απάντησής σου είναι η παραπάνω... εσύ ξέρεις! :)

 

Η συντονισμένη αντίδραση των περισσοτέρων ελληνικών φόρουμ αναζήτησης αν μη τι άλλο δείχνει κάτι. Είχα κάθε δικαίωμα να τους ενημερώσω και δεν μπορείς να με κατηγορήσεις για αυτό.

Καταρχήν όταν λες "των περισσοτέρων ελληνικών φόρουμ αναζήτησης" εννοείς στα fora: esoterica, innernet και το δικό σας, ε? Ουδέν σχόλιον...

Όσο για την αντίδραση, φυσικά και ήταν συντονισμένη αφού πάω στοίχημα πως γύρισες κάθε γωνιά του ελληνικού intenret εκείνη την ημέρα για να "ενημερώσεις". Φυσικά, όπως κάθε ενημέρωση έντιμου ανθρώπου, έτσι κι αυτή δεν περιοριζόταν στη γνωστοποίηση του γεγονότος αλλά και επεκτεινόταν σε "μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης" σε στυλ "κάντε όλοι τόπικς στα φόρουμς σας για να ανταπαντήσουμε (aka να τους κράξουμε)". Πολύ ώριμο εκ μέρους σου... Γι'αυτό άλλωστε και σε ακολούθησαν "τα περισσότερα ελληνικά fora αναζήτησης" (τα προαναφερόμενα)! :P

Πάω στοίχημα πως συνεχίζω να είμαι τραγικός και αστείος! :lol:

Οι σχέσεις του κ. Ρίζου με τον εκδοτικό οίκο Άγνωστο, ούτε μου είναι γνωστές ούτε με ενδιαφέρουν. Τον λόγο για τον οποίον όπως μου λες ενεπλάκη το όνομά μου μπορείς να τον καταλάβεις στο παραπάνω λινκ. Ωστέ αυτό είναι το επιχείρημα σου περί διδύμου; Να σαι καλά βρε, ωραία τα λες! :clapping:

...ωστόσο ήξερες και ως καλό παιδί έσπευσες να "ενημερώσεις" αργότερα τη διαχείριση του αντιδόγματος πως ένα συγκεκριμένο μέλος που τους δημιουργούσε πρόβλημα ήταν ο κ. Ρίζος. Ήξερες επίσης ότι ο Ρίζος ήταν και στην ομάδα του Ίρανον... Παρ'ολ'αυτά, είσαι έτοιμος να δηλώσεις πως δεν έχεις ακούσει καν το όνομα "Ρίζος". Δεν πιστεύω να αρχίζω να γίνομαι περισσότερο τραγικός και αστείος απ'όσο μπορείς να χωνέψεις?! :lol:

 

2) Σε πληροφορώ ότι το metafysiko δεν έχει πάρει ούτε έχει δώσει ούτε ένα λεπτό (του ευρώ!) για διαφήμιση σε οποιοδήποτε έντυπο.

Εντάξει beetlejuice, μας έχεις πείσει ότι έχεις μεγάλες άκρες ώστε να είσαι αρκετά μάγκας και να μην πληρώνεις για τις διαφημίσεις με το όνομα της σελίδας σου που μπαίνουν σε έντυπα του ειδικού τύπου. Είμαι σίγουρος επίσης πως είσαι από τους λίγους που έχουν τόσες πολλές άκρες και μάλιστα έχεις βρει έναν πρωτοφανή τρόπο να προωθείσαι, που οι καψεροί αβάπτιστοι (αλλά και τα fora που μένουν αν εξαιρέσουμε "τα περισσότερα ελληνικά fora αναζήτησης") ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει... τη διαφήμιση! OMG!!! Και δωρεάν κιόλας! Πρέπει να είσαι πολύ δικτυωμένος φίλε! Εύγε..

Πάντα τέτοια σου εύχομαι, όπως και πάντα να είσαι τόσο θαρραλέος που να μη χρειάζεσαι τη βοήθεια "της μαμάς" για να αντικρούσεις κάτι τραγικά και αστεία ανθρωπάκα σαν εμένα. ^_^

 

Για να σοβαρευτούμε, το ξέρω πως δεν πληρώνεις για τις διαφημίσεις, όπως και ξέρω και το λόγο. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Το θέμα είναι πως γίνεται διαφήμιση σε έντυπο το οποίο δεν κάνει δωρεάν διαφημίσεις (πέρα από το αν εσύ είσαι η εξαίρεση) και αυτό σημαίνει πως "πουλάς". Δε με ενδιαφέρει βέβαια το αν πουλάς ή όχι, απλά το αναφέρω ως διαφορά με τον παρόντα χώρο - που δίνει αρκετά λεπτά (του ευρώ) για hosting σε server (όπως κι εσείς, όπως και το κάθε φόρουμ φαντάζομαι) αλλά δεν παίρνει ούτε ένα.

Και για να τελειώνει η όλη ιστορία, μιας και εμένα δε με ενδιαφέρει και τόσο αυτό το παιχνιδάκι αντιδικίας παρά σε επίπεδο του να παιρνώ ευχάριστα την ώρα μου, τελειώνει από μέρους μου εδώ γιατί δεν πρόκειται να βγει πουθενά (μιας κι εγώ είμαι τραγικός και αστείος και εσύ έξυπνος).

 

 

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν όντως θεωρείς πως ήταν μεγάλο επίτευγμα να ταυτίσεις το account μου στο antidogma (όπως και σε άλλα fora) με το account μου στο αβάπτιστο, έτσι κι αλλιώς πάντως δεν το κρατούσα καθόλου μυστικό (γιατί αυτή την εντύπωση δίνεις με το να με λες συνέχεια Asimetrom - αν και είναι AsiMetROM για να ακριβολογούμε). Εδώ μέσα όμως θα ήθελα να με προσφωνείς με το όνομα που βλέπεις αριστερά από κάθε ποστ μου, δλδ johnny.

Χαιρετώ και καλό σου ταξίδι.

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω και στις δύο πλευρές, για τελευταία φορά. Ό,τι προσωπικό, μπορεί να συνεχιστεί μέσω πμ.

 

Διαβάζοντας τα post σας, βλέπω ότι είναι σε προσωπικό επίπεδο, καθότι μιλάει ο ένας για τον άλλο. Παρακαλώ αυτό να σταματήσει, όχι γιατί απαγορεύεται αλλά για τους εξής δυο λόγους:

 

1) Τα προσωπικά δεν αφορούν το βήμα (δημόσια δηλαδή).

2) Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστώ να πάρω θέση, κάτι που δεν θα τιμάει ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε τον χώρο, ούτε την ιδιότητα ενός βήματος.

 

Νομίζω καταλαβαίνετε και οι 2 πολύ καλά τι εννοώ και γιατί το λέω.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είναι απο τις σπάνιες φορές που ο θυμός/αγανάκτηση μου φτάνει σε τέτοιο σημείο που να μετατρέπεται σε Θλίψη. Δεν ξέρω καν τι να γράψω, ή αν θα έπρεπε να γράψω οτιδήποτε. Απλά να αφιερώσω σε κάποιους ερευνητές-wannabes ένα απόσπασμα απο το βιβλίο του Γιώργου Μπαλάνου "Δρόμοι της γνώσης". Δεν πρόκειται να ξαναγράψω ότιδηποτε άλλο στο συγκεκριμένο τόπικ και αν οποιοσδήποτε θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω pm.

 

-Ποιός είναι ο Πυλωρός;

 

-Ποιός ρωτά;

 

-Είμαι Αναζητητής των όσων αξίζουν- ακούστε το τραγούδι μου

 

Στο Κάστρο της Πέτρας, στο Νησί της Ζωντανής Πόρτας.

Στο λυκόφωτο και το σκοτάδι ανακατεύουν το λαμπερό κρασί που πίνουν μπροστά στους συνοδούς τους.

Τρείς καραβιές απο μας σαλπάραμε στο πέλαγος

Αλλά μονάχα εφτά γυρίσαμε απο το Παγωμένο Κάστρο

Link to comment
Share on other sites

Να πώ και γώ έστω και λίγο αργοπορημένα χρόνια πολλά!

Το μεταφυσικο ήταν η αρχή της ενδιαφέρουσας ενασχόλισης μου με τον χώρο του μεταφυσικού :clapping:^_^

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σου απαντήσω AsiMetROM διότι εμμένω στους χαρακτηρισμούς μου και μετανιώνω που έκατσα και σπατάλησα χρόνο για να σε ταπώσω στο λιβελογράφημά σου περί "βρωμοδουλειών" και "διδύμων". Μετανιώνω διότι όπως είπε κάποτε ο Gustave Le Bon (τις πρακτικές του οποίου από ότι βλέπω γνωρίζεις πολύ καλά), "εαν προσπαθήσεις να δικαιολογηθείς με επιχειρήματα, αντί να απαντήσεις στις συκοφαντικές δηλώσεις με άλλες δηλώσεις το ίδιο συκοφαντικές, δε θα έχεις από εκείνη τη στιγμή καμία ελπίδα να "επικρατήσεις"(sic). Εξ'ου και το παραλήρημα που ακολούθησε με τις συνεχείς μεταπηδήσεις σε νέα κύμματα λάσπης...

 

Πάντως ομολογώ πως έκπληκτος παρακολούθησα το εύρος των "μαθημάτων" που έχεις διδαχθεί σχετικά με το "επιθυμητό" (ξανα-sic) προφίλ των δραστηριοτήτων της κοινότητάς μας, έστω και εαν αυτά εμπεριέχουν πλήθος ψευδών και ανακριβειών. Κι αυτό μάλλον πρέπει να με χαροποιεί παρά να με λυπεί.(ειδικά αυτό το "...ωστόσο ήξερες και ως καλό παιδί έσπευσες να "ενημερώσεις" αργότερα τη διαχείριση του αντιδόγματος πως ένα συγκεκριμένο μέλος που τους δημιουργούσε πρόβλημα ήταν ο κ. Ρίζος." είχε πολύ πλάκα! :D Έχε χάρη που δε θέλω να το συνεχίσω δημοσίως (ελέω Le Bon!) όπως είπα και να βγάλω στη φόρα e-mail που δείχνουν ποιος ζήτησε "ενημέρωση" και τι ακριβώς παίχτηκε

 

Είναι λοιπόν η τελευταία φορά που απαντώ σε αυτό το θέμα και σταματώ εδώ από τη στιγμή που είναι ηλίου φαεινότερον πλέον πως είσαι δογματικά προκατηλημένος απέναντί μου και στην ομάδα που ανήκω.

Περαστικά σου :063dizzy:

Edited by beetlejuice
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...