Jump to content

Ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης


Recommended Posts

http://news.yahoo.com/s/ap/20070425/ap_on_...abitable_planet

 

Τον πρώτο κατοικήσιμο (πιθανώς) - εκτός ηλιακού συστήματος - πλανήτη ανακάλυψε Ευρωπαϊκό αστρονομικό παρατηρητήριο στη Χιλή, σύμφωνα με την πιο πάνω είδηση. Έχει νερό και υπόσχεται πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ, καλό! Αλλά πώς θα μπορούσε να έχει παρόμοια θερμοκρασία με τη γη ενώ ο "Ήλιος" της είναι αρκετά μικρότερος και γενικά διαφορετικός από τον δικό μας? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ, καλό! Αλλά πώς θα μπορούσε να έχει παρόμοια θερμοκρασία με τη γη ενώ ο "Ήλιος" της είναι αρκετά μικρότερος και γενικά διαφορετικός από τον δικό μας? :unsure:
Το μέγεθος του ήλιου, το είδος του φωτός, η θερμοκρασία του, δεν έχουν τόση σημασία (ούτε και η απόσταση από αυτόν) - εντώς κάποιων παραμέτρων φυσικά. (Τον χειμώνα *μας*, ο ήλιος είναι πιο κοντά μας αλλά ...κρυώνουμε). Η ατμόσφαιρα - ο βαθμός του φαινόμενου του θερμοκηπίου - η γωνία ως προς τον ήλιο, αλλά και άλλα όπως η δραστηριότητα στον πηρύνα του πλανήτη κτλ. παίζουν εξίσου ρόλο. Οπότε, γίνεται! Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

με μια διαφορά κύριοι... ο πλανήτης είναι 20 εκατομύρια έτη φωτός μακριά που σημαίνει οτι βλέπουμε μέσα απο το τηλεσκόπιο τον πλανήτη πως ήταν πριν 20.000.000 χρόνια!!!

Σε ανάλογη εποχή σε εμάς κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι.

 

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σήμερα , και αν ακόμα υφίσταται αυτός ο πλανήτης με αυτή την μορφή.

Link to comment
Share on other sites

με μια διαφορά κύριοι... ο πλανήτης είναι 20 εκατομύρια έτη φωτός μακριά που σημαίνει οτι βλέπουμε μέσα απο το τηλεσκόπιο τον πλανήτη πως ήταν πριν 20.000.000 χρόνια!!!...
Όχι, η απόσταση είναι λάθος. Κανένας δεν μπορεί να δει πλανήτη από 20 εκατ. ly. 120 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα λέει είδηση (trillion km) Που είναι μάλλον ασαφές*. Σε έτη φωτός δεν έκανα το λογαριασμό αλλά θα έλεγα 50

 

* Το πρόβλημα του τί είναι billion (10^9 ή 10^12???) και trillion (αναλόγως), μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής...

Link to comment
Share on other sites

Οπως και να εχει ειναι μια πραγματικα μεγαλη ανακαλυψη, ειδικα για τους Planet hunters ( Κυνηγους Πλανητών, οπου πιστευω σε λιγα χρονακια θα παρατηρηθει αυξθηση στον Αριθμο τους..)

Παντως προσωπικα συνφωνω με τον Anor, και 1 ετος φωτος να ηταν η αποσταση μεταξυ μας παραμενει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση οπου πραγματικα ειναι Πρακτικα Αδυνατον να καλυφθει με τα μεσα οπου Διαθετουμε!!(Τουλαχιστον τα Γνωστα).

Η ατμόσφαιρα - ο βαθμός του φαινόμενου του θερμοκηπίου - η γωνία ως προς τον ήλιο, αλλά και άλλα όπως η δραστηριότητα στον πηρύνα του πλανήτη κτλ. παίζουν εξίσου ρόλο. Οπότε, γίνεται!
Επισης ειμαι 100% συμφωνος με αυτην την αποψη οπου εξεφρασε ο outis.

ΟΜΩΣ ειμαι αντιθετος με την Γενικοτερη αποψη της ?Μεταναστευσης? του ανθρωπινου Γενους...

ΤΙΠΟΤΑ δεν συγκρινεται με τον Μητρικο μας Πλανητη, Εξ αυτου Εξελιχθηκαμε και πιστευω πως ειναι Υπερβολικα απιθανο να βρουμε κατι τοσο φιλικο.

Στην τελικη θα μπορουσαν ολα τα λεφτα που επενδυονται σε αυτα τα ναι μεν Εντυπωσιακα Ερευνιτικα προγραμματα (Αχρηστα στην Τελικη ομως) να επενδυθουν σε Εναλλακτικες μορφες ενεργειας ΚΑΙ φυσικα στην Επουλωση των πληγων οπου σκοτωνουν τον πλανητη μας αναγκαζοντας μας να ψαχνουμε για αδερφικους πλανητες...

Link to comment
Share on other sites

"The new planet's star system is a mere 20.5 light years away, making Gliese 581 one of the 100 closest stars to Earth."

 

Ο πλανήτης βρίσκεται 20 έτη φωτός μακρυά μας.. άρα άμα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με τη ταχύτητα του φωτός, σε 20.5 χρόνια θα είμασταν εκεί ώστε να καταστρέψουμε και αυτόν τον πλανήτη! yeah!

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη... η παραπληροφόρηση προήρθε απο κάποιο τηλεοπτικό κανάλι που είχε αναφέρει την απόσταση ώς 20 εκατομύρια έτη φωτός... και ναι μπορούμε να "δούμε" σε αυτή την απόσταση αλλά μόνο με ηλεκτρονικές απεικονίσεις και οχι είδωλα-φωτογραφίες.

 

Εν πάσει περιπτώσει.. δηλώνω οτι είμαι λάθος στην πληροφορία. Πάντως 20 έτη φωτός , είναι σχετικά (πάντα σχετικά) κοντά με την Γή και ενισχύει πάρα πολλές θεωρίες στο οτι τελικά μπορεί και να μην είμαστε μόνοι. Ειδικά αν αυτός ο πλανήτης φέρει ωκεανούς όπως φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πώς να το θέσω τώρα...

Έχουμε βρεί 27 γαλαξίες. Ο κάθε γαλαξίας εχει από 3000000000000 αστρα. Από πέντε πλανήτες να έχει το καθένα, το νούμερο που βγαίνει δεν χωρά να γραφθεί εδώ. Είναι αδιανόητο μέσα σε όλους αυτόυς του πλανήτες να μην υπάρχει έστω κι ένας που να συγκεντρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για δημιουργία βιομορίων και επαγωγή ζωής μέσω της φυσικής επιλογής, και μετέπειτα συνέχιση αυτής της ζωής μέσω οξείδωσης της ατμόσφαιρας. Το να εντοπίσουμε κάποιον ήταν απλώς θέμα χρόνου.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!! Όλο και σε κάποιον΄πλανήτη θα υπάρχει ζωή, για να μην πω σε πολλούς. Σε ποιο σημείο εξέλιξης έχουν φτάσει βέβαια είναι άλλο θέμα... Αλλού θα έχει μόνο βακτήρια, αλλού θα έχει και πολυκύτταρους οργανισμους. Εξωγήινη ζωή δεν είνι σώνει και καλά πρασινα ανθρωπάκια σε ιπταμενους δίσκους...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...