Jump to content

Προς την κα Αννίτα Πάνια


kiko
 Share

Recommended Posts

οποιοσ βαριεται να το διαβασει μπορει να το δει

 

http://www.youtube.com/watch?v=xlhbAfXGV5w

 

 

Κα Πάνια

 

Είναι προφανές πως αν σας ρωτούσε κάποιος σε ποια κατηγορία εκπομπών θεωρείτε ότι εντάσσονται οι εκπομπές σας, θα του απαντούσατε : «Στις ψυχαγωγικές». Ετσι αναγκαστικά η επόμενη ερώτηση θα ήταν «Ποιο ακριβώς είναι εκείνο το στοιχείο που σας επιτρέπει να υιοθετείτε τον χαρακτηρισμό ?ψυχαγωγία?;» . Και πάλι είμαι βέβαιος πως θα απαντούσατε «Το χιούμορ».

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είστε αρκετά έξυπνη για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας απέναντι στο κοινό το οποίο «ψυχαγωγείτε» με τις εκπομπές σας, απέναντι στους ανθρώπους που πλουτίζουν μαζί σας και στους πραγματικά κακόμοιρους ανθρώπους που «προβάλλονται» από αυτές. Χρησιμοποιώ την λέξη κακόμοιρος όχι με υποτιμητική έννοια αλλά με την σημασία των συνθετικών της γιατί είναι κακιά η μοίρα για αυτούς που η αφέλεια τους συναντήθηκε με την κυνική ματαιοδοξία σας.

 

Αμφιβάλλω όμως αν μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα κοινό το ίδιο έξυπνο με εσάς, αλλά με περισσότερη ανθρωπιά από εσάς. Και το λέω αυτό γιατί ο μοναδικός χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να αποδώσω στην «δουλειά» σας είναι η απανθρωπιά.

 

Απορώ αν η περιφρόνηση και η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αιτία ικανή να προκαλέσει την αντίδραση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.

 

Ομολογώ ότι έχω συναντήσει και νοήμονες ανθρώπους που λένε ?ελαφρά τη καρδία νομίζω- «Ελα μωρέ. Η Αννίτα είναι το πρόβλημα; Αυτή κάνει τη ζημιά; Υπάρχουν και χειρότερα πράγματα στην τηλεόραση. Άσε που δίνει την ευκαιρία σε αυτούς τους δύσμοιρους να νιώσουν κάπως.» Σε αυτή την περίπτωση λυπάμαι και δεν συνεχίζω την κουβέντα. Τους λέω μόνο να παρακολουθήσουν λίγο από μια εκπομπή σας.

 

Και τώρα που το σκέφτομαι κυρία Πάνια , μιας και θεωρείτε ότι όχι μόνο δεν ξεφτιλίζετε αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους εκμεταλλεύεστε αλλά αντίθετα τους «βοηθάτε» θα βγάζατε ποτέ στον δύσοσμο αέρα των εκπομπών σας κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο;

 

Βρήκα στο You Tube δυο βιντεάκια με την κυρία Μαλάμω. (Αλήθεια ήρθε μόνη της ή την έφεραν "συγγενείς" της για να πάρουν μερικά ευρώ;) Στο πρώτο όταν είχε έρθει στην εκπομπή σας ήταν ντυμένη σαν άνθρωπος είπε το τραγούδι της και της μιλήσατε μάλιστα και στον πληθυντικό. Στο δεύτερο την είχατε ντύσει σαν μασκαρά ?ένεκα το χιούμορ σας και η έμφυτη ροπή σας προς την ψυχαγωγία-. Η κυρία Μαλάμω δεν ήταν χαρούμενη κυρία Πάνια. Ήταν ένα τρομαγμένο, σαστισμένο πλάσμα με το οποίο γελούσατε εσείς από μέσα σας και το κοινό από έξω του. Είχατε φτιάξει μια ακόμα «τρελή, σαλεμένη, βλαμμένη » για το τηλεχωριό σας. Έχω παρατηρήσει δε πως σε αντίθεση με τα πραγματικά χωριά, το δικό σας έχει και αρκετή νεολαία (ή μήπως νεολέρα;) που συμπληρώνει το σκηνικό σας με την καζούρα του.

 

Είναι ανησυχητικό που δεν ντρέπεστε για ότι κάνετε. Κανείς φυσικά δεν έχει δικαίωμα να σας απαγορέψει να το κάνετε. Και δημοκρατία έχουμε και το δικαίωμα στην έκφραση και την ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Το θέμα είναι, εκφράζεστε εσείς με αυτό το «προϊόν» και αν ναι τι ακριβώς εκφράζετε;

 

Είστε μικρή αλλά ίσως έχετε δεί την ταινία "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Ε λοιπόν αυτή η φράση ήρθε στο μυαλό μου λίγο αλλαγμένη όταν είδα εκείνον τον άντρα να χοροπηδάει σαν παλαβός υπό τις ιαχές σας. "Ξεφτυλίζουν τα άλογα όταν γεράσουν"

 

Εύχομαι όλοι στο οικογενειακό σας περιβάλλον να είναι και τώρα και πάντα ψυχικά υγιείς, ποτέ να μη φτάσουν σε τέτοιο σημείο απελπισίας ώστε να τους δείτε να εξευτελίζονται από την κάθε μελλοντική Αννίτα.

 

 

ΥΓ. Να είστε βέβαιη πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιδράσει όχι βέβαια η δική σας συνείδηση, αλλά η συνείδηση των συμπολιτών μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλημέρα.

Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά έχω ένα ερώτημα? η Ανίτα τους γελοιοποιεί? εσύ π.χ θα πήγαινες ποτέ στην εκπομπή της? Νομίζω αγαπητέ μου ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει :insane: , αν δεν ήταν η εκπομπή της όλοι αυτοί θα ήταν σοβαροί και ευυπόληπτοι πολίτες ??? Το ίδιο και χειρότερα θα ήταν απλά θα ήταν ανώνυμοι και όχι σούργελα σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός :001almostcry: , θα προτιμούσα να τα βάλουμε με το κράτος που δεν έχει παιδία παρά με την Ανίτα .

Καλές οι ευαισθησίες αλλά υπάρχουν αρκετά χειρότερα όπως η παραπληροφόρηση των ειδήσεων, τα σίριαλ που διδάσκουν το έγκλημα και την ανωμαλία κ.α, σωστά όσα λες αλλά η Ανίτα μπροστά στα άλλα είναι πταίσμα. :angel:

Edited by jimjim
Link to comment
Share on other sites

Βασικά και εμείς οι ίδιοι γελιοποιούμαστε δίνοντας τηλεθέαση σε αυτή την κατάσταση.. Αυτή τη δουλειά της κάνει και εφόσον πουλάει και πουλάει και καλά το συνεχίζει. Στο βωμό της τηλεθέασης και του χρήματος πολλά γίνονται..

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε συνηθίσει να «πετάμε τις πέτρες» σ? αυτούς που ξεκινούν ένα κακό. Δεν λέω ότι κακώς πράττουμε, αλλά γιατί επιμένουμε να θεωρούμε αθώους αυτούς που συνεχίζουν το κακό?;

Αν κάποιος μας πει να πάμε να πέσουμε από ένα γκρεμό κι εμείς το κάνουμε, ποιος φταίει και ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης?;

 

Θα συμφωνήσω λοιπόν με την Sabrina :

Βασικά και εμείς οι ίδιοι γελιοποιούμαστε δίνοντας τηλεθέαση σε αυτή την κατάσταση.. Αυτή τη δουλειά της κάνει και εφόσον πουλάει και πουλάει και καλά το συνεχίζει.

Αν η κυρία Πάνια και η κάθε «Πάνια» δεν είχε ανταπόκριση, τότε δεν θα έκανε ότι κάνει, διότι δεν θα είχε λόγο να το κάνει. Την ανταπόκριση την παίρνει από εμάς. Εμείς φταίμε.

Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουμε να ρίχνουμε τα πάντα στους άλλους και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εάν θέλουμε να πιστεύουμε, να θεωρούμαστε και να αντιμετωπιζόμαστε ως σκεπτόμενοι άνθρωποι με κρίση και όχι άβουλα πλάσματα-έρμαια της κάθε «Πάνιας», τότε τις μούντζες θα πρέπει να τις ρίξουμε πρώτα στον καθρέφτη μας.

Link to comment
Share on other sites

Με το να γελάς με κάποιον, δε σημαίνει ότι τον ξεφτιλίζεις και μάλιστα είναι πολύ μεγάλο προσόν να κάνεις τον άλλον, να γελάει στις μέρες μας...

Όλοι μας έχουμε κάνει κάποιον να γελάσει με εμάς, είτε επίτηδες, είτε από δική μας απροσεξία. Όλοι κρύβουμε έναν Mr. Bean μέσα μας. Απλά, άλλοι τον εξωτερικεύουν μέσα στο σπίτι τους και άλλοι δημόσια. Όλοι κάποια στιγμή όταν είμαστε στο σπίτι ή στο δωμάτιο μας, κάνουμε χαζομάρες, λες και είμαστε μικρά παιδιά.

Έγω βλέπω, ανθρώπους που ενδεχομένως είναι πιο αγαθοί, πιο αληθινοί και πιο παιδιά από εμάς, να τραγουδάνε και να διασκεδάζουν, απαλλαγμένοι από το φόβο του εγώ και της δημόσιας εικόνα τους. Απλά αντί να τραγουδάνε στο μπάνιο τους, πάνε σε κάποιο πλατό. Δικαίωμα τους.

 

Έχω δει την εκπομπή και έχω γελάσει με τους στίχους των τραγουδιών. Ποτέ με τους ανθρώπους. Αυτοί που λένε ότι «γελοιοποιούνται οι άνθρωποι που πάνε εκεί», είναι αυτοί που γελάνε με τους ανθρώπους και όχι με τα τραγούδια και μάλλον αισθάνονται ενοχές?

 

Πολλοί ίσως νομίζουν, ότι τα άτομα που πηγαίνουν στην εκπομπή της, δεν είναι ψυχικά υγιείς. Γιατί υπάρχει και κάποιος, που ζει στην Αθήνα και είναι ψυχικά υγιείς... (ώστε να λέει για τους άλλους);;;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με το αρχικό ποστ. Πάντα το έλεγα... Κοροϊδεύει δημοσίως και κάποιοι τα οικονομάνε. Από τα χειρότερα σκουπίδια σην τηλεόραση. Ποτέ δεν την παρακολουθώ και δεν της αξίζει να την παρακολουθεί κάποιος που έχει ένα νόημα κι ένα σκοπό στη ζωή του. Τώρα όποιοι βρίσκουν διασκέδαση σ συτές τις προβολές, τι να πω. Εγώ βρίσκω όλα όσα λέει το αρχικό ποστ του Κiko. Τους θεωρεί παρακατιανούς και κάνει μπαμ. Και τους καλεσμένους και το κοινό. Η κοροϊδία και η ειρωνία και η ανωτερώτητά της ξεχειλίζει εξευτελιστικά προς τους υπόλοιπους. Αλήθεια, αν έβλεπε κάποιον καλεσμένο της στο δρόμο θα του μιλούσε;

Edited by λυκάων
Link to comment
Share on other sites

Αν η κυρία Πάνια και η κάθε «Πάνια» δεν είχε ανταπόκριση, τότε δεν θα έκανε ότι κάνει, διότι δεν θα είχε λόγο να το κάνει. Την ανταπόκριση την παίρνει από εμάς. Εμείς φταίμε.

Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουμε να ρίχνουμε τα πάντα στους άλλους και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εάν θέλουμε να πιστεύουμε, να θεωρούμαστε και να αντιμετωπιζόμαστε ως σκεπτόμενοι άνθρωποι με κρίση και όχι άβουλα πλάσματα-έρμαια της κάθε «Πάνιας», τότε τις μούντζες θα πρέπει να τις ρίξουμε πρώτα στον καθρέφτη μας.

 

Θα διαφωνήσω. Ρίχνω ευθύνη μόνο στον εαυτό μου που δεν αλλάζει κανάλι. Για όλους τους άλλους και συνολικά για την κοινωνία μας όχι. Δεν φταίει ο κόσμος που μεγσλώνει χωρίς παιδεία. Δεν φταίνε τα μέλη μίας κοινωνίας που δεν εχουν ποιότητα και ακόμα περισσότερο που δεν έχουν μάθει να την αποζητούν αν όχι να την απαιτούν. Δεν φταίει εμείς που γεννηθήκαμε σε μία χρονική στιγμή που δεν υπάρχουν ιδανικά και αξίες και τα μοντέλα ζωής που μας προβάλουν είναι 'σκουπίδια'. Οταν το φαγητό που μας σερβίρουν είναι μόνιμα παγωμένο, λίγοι είναι αυτοί που θα ψάξουν για το χλιαρό και σχεδόν κανείς για το ζεστό.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Fan4fun, αοριστολογείς χωρίς να λες κάτι ουσιαστικό.

Λες "δεν φταίει ο κόσμος", "Δεν φταίνε τα μέλη μίας κοινωνίας", "Δεν φταίει εμείς", άρα ουσιαστικά δεν αφήνεις και κανέναν απ'έξω ώστε να πεις μετά πως "μας προβάλουν", "μας σερβίρουν" κ.τ.λ.

Δηλαδή βγάζεις την κοινωνία απ'έξω όταν λες πως μας κάνουν και μας δείχνουν και μας βάζουν & άλλα χαριτωμένα? Εξωγήινοι είναι αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά? (Σε ρωτώ γιατί υπάρχει ακόμα και αυτή η θεωρία συνομωσίας, και μάλιστα είναι αρκετά πιό διαδεδομένη απ'όσο πιθανόν να νομίζεις).

Όσο κάνουμε τέτοιους διαχωρισμούς σε "εμάς", "την κοινωνία" και "τους άλλους", τότε διαιωνίζουμε την εκάστοτε δυσάρεστη κατάσταση.

Κανένας δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ'έξω. Δε διαμορφώνουν οι εξωγήινοι τις καταναλωτικές μας συνήθειες (δε νομίζω πως θα διαφωνήσει κανείς στο ότι ουσιαστικά όταν βλέπουμε τηλεόραση, "καταναλώνουμε") αλλά εμείς οι ίδιοι, (και κατ'επέκταση) η κοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Fan4fun,

Κάνε ένα πείραμα : ρώτησε όσους γνωρίζεις που παρακολουθούν την Πάνια και την κάθε ?Πάνια? γιατί την παρακολουθούν και εάν την θεωρούν ποιοτική. Κανείς μα κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για ποιότητα. Αντιθέτως, όλοι θα παραδεχτούν -και μάλιστα με αφοπλιστική άνεση- ότι πρόκειται για ?trash tv? και για επίπεδο από μηδέν έως ?κάναμε τρύπα στον πάτο? (με εξαίρεση φυσικά κάποιες κλινικές περιπτώσεις, αλλά δεν αναφέρομαι σ' αυτές).

Το έκανα αυτό το ?πείραμα? με ένα δείγμα 10 ατόμων που παρακολουθούν ανελλιπώς την Πάνια (4 συναδέλφους και 6 γνωστούς). Πρόκειται για 10 άτομα που έχουν εκπαίδευση από βασική (λύκειο) έως και ανώτατη (Πανεπιστήμιο), και ηλικίες που κυμαίνονται μεταξύ 28 και 49 ετών?

Ο θεατής λοιπόν έχει πλήρη επίγνωση ότι βλέπει ?σκουπίδια?. Δεν είναι τόσο χαμηλό το δικό του επίπεδο ώστε να κατατάξει την εκάστοτε ?Πάνια? στα ?ποιοτικά θεάματα?.

Γιατί όμως συνεχίζει να τα βλέπει?;

«Διότι είναι τόσο γελοίο, που τελικά με κάνει να γελάω» ήταν οι 9 από τις 10 απαντήσεις που έλαβα από το ?δείγμα? μου. «Διότι με κάνει να γελάω με τα χάλια μας» ήταν η 1 από 10 απαντήσεις που έλαβα. Προσωπικά, θεωρώ και τις δύο αυτές απαντήσεις ?μη ικανοποιητικές? αφ? ενός, και αφ? ετέρου επιβεβαίωση αυτού που νωρίτερα είπα : ΕΜΕΙΣ φταίμε και κανείς άλλος. Όταν συνειδητά παρακολουθούμε ?σκουπίδια?, δεν μας φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός μας.

 

Συμφωνώ με τον Τζόνυ : εμείς απαρτίζουμε την κοινωνία μας που έχει τα χάλια της, φίλε μου. Δεν πρόκειται για κάτι το ?εξωγήινο?.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όμως συνεχίζει να τα βλέπει?;

«Διότι είναι τόσο γελοίο, που τελικά με κάνει να γελάω» ήταν οι 9 από τις 10 απαντήσεις που έλαβα από το ?δείγμα? μου. «Διότι με κάνει να γελάω με τα χάλια μας» ήταν η 1 από 10 απαντήσεις που έλαβα.

 

Εγώ πάλι στεναχωριέμαι για λογαριασμό των προσβαλλόμενων και δε γελάω καθόλου. Ποιος μπορεί να παρακολουθεί τέτοιο επίπεδο; Ποιος που σέβεται τον εαυτό του; Μάλλον πολλοί και είναι ανησυχητικό αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Ναι την παρακολουθω, Ναι προκειτε για απολυτη κακογουστια, ΝΑΙ λυνομαι στα γελια!!!

Εφοσων υπαρχει κοσμος οπου προτιμαει τα λεφτα απο την αξιοπρεπεια τοτε δεν με ενδιαφερει καθολου η ηθικη πλευρα.

Αντι να παω να δω τους γελιοτοποιους παναρχαιας τατκικης και μεθοδου σε ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ τσιρκα (αυτα ειδικα που εχουν και ζωα), προτιμω να τους βλεπω στη TV οπου ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ εχουν διαλλεξει να κανουν οτι κανουν.

Πιστευω πως κανεις δεν τους αναγκασε να κανουν τετοια πραγματα χωρις την θεληση τους, ακομα πιστευω πως το συμβολαιο οπου υπεργαψαν αναφεροταν καθαρα πως αν τους ζητηθει κατι τετοιο θα το πραξουν.

 

Επισης η πλειοψηφια των "νουμερων" της Πανιας αλλο που δεν θελει!!!

Η νοητικη τους κατασταση τους εχει να πιστευουν πως ειναι και "Σταρ", επισης πιστευω πως υπαρχει ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστο ανθρωπων οπου θα ηθελαν πολυ να βρισκονταν στην Θεση του καθε "Σταρ" της Πανιας.

Εφοσων ΟΛΟΙ γνωριζουν το τι κανει η Ανιτα με αυτους τους ανθρωπους, και συνεχιζουν να παρακολουθουν τις εκπομπες της το κανουν ειτε για δουν καποιον που εχει χειροτερα προβληματα απο αυτους, οποτε και ξεχνανε τα δικα τους, ή για να παρακολουθησουν καποιους αξιαγαπητους ανθρωπους (στην πλειψηφια τους, με μερικες εξαιρεσεις οπου πραγματικα αξιζουν μουτζες) να χαιρονται βγαζοντας το αχτι τους και να πληρωνουν τα καναλια για αυτο.

Στην πρωτη περιπτωση δε μπορω να υποστηριξω πως τα παρατραγουδα ειναι κοινωνικο λειτουργημα!! Αυτο γιατι βλεποντας ο καθε πικραμενος συνανθρωπους του σε τρισχειροτερη κατασταση του φευγει ενα βαρος. Οποτε σταματαει να γκρινιαζει και σκυβει το κεφαλι και συνεχιζει οτι κανει!

Ακριβως για αυτον τον λογο επιτρεπονται, και μαλιστα προοθουνται και οι σατυρικες εκπομπες!

Για να γελαει ο λαος με τα χαλια του!!!

Αν δεν υπηρχαν τετοιου ειδους εκπομπες και αντι για αυτες ηταν σοβαροφανης και με καυστικα ΣΧΟΛΙΑ, τοτε ο λαος οχι μονο δεν θα εσκυβε το κεφαλι (με μια ευχαριστηση που γελασε εναντια στην καθε "εξουσια") αλλα μαλλον θα ξεσηκωνοταν και θα απαιτουσε ριζικες αλλαγες!!!

Το χιουμορ (καθε ειδους, αλλα καλυτερα το σατυρικο) ηρεμει τα πνευματα, και αυτο ειναι κατι που το γνωριζουν πολυ καλα οι παραγωγοι τηλεοπτικων εκπομπων.

 

Ναι μεν εχω παρατηρησει πως πολακις η Ανιτα φτανει στα ορια, ΟΜΩΣ δεν την εχω δει ποτε να τα ξεπερναει.

Οι καλεσμενοι της εχουν συμφωνησει να πανε εκει και να μιλησουν για ορισμενα θεματα, εφοσων τους συμπεριφερεται ως εχουν συμφωνησει και τους μιλαει οπως θα τους μιλαγε ο καθενας απο τους τηλεθεατες, δεν βλεπω που υπαρχει το προβλημα.

Πολλοι εκ των καλεσμενων της, μερικες φορες ξεφευγουν ΤΕΛΕΙΩΣ απο το θεμα, θελωντας να κερδισουν την συμπαθεια των θεατων.Ειναι η μονη εκπομπη ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ και να μιζεριαζουν..Τσακωνονται πολλες φορες αλλα σε αυτο φταιει ΚΑΘΑΡΑ το επιπεδο τους. Προσπαθουν πολυ να τους κρατησουν ηρεμους, και ενω αλλες εκπομπες θα συνεχιζαν να τραβανε, τα παρατραγουδα χτυπανε διαφημησεις.

 

Δεν ειναι αναγκη επειδη το επιπεδο των καλεσμενων ειναι απο τα Τελευταια(και παλι πρωτοπορει σε αυτον τον τομεα) και γινεται το σωσε πολλες φορες να ριξουμε στη πηρα μια Εξυπνοτατη κατα τα αλλα παρουσιαστρια, οπου συνεχως σε καθε εκπομπη βοηθαει με οποιον τροπο μπορει και τους καλεσμενου ΑΛΛΑ και τους τηλεθεατες που παιρνουν τηλεφωνο μηπως κερδισουν τιποτα. Γιατι πραγματικα Ειναι Η ΜΟΝΗ που χαιρεται να δινει χρηματα και σχεδον διαλεγει η ιδια τα ποσα!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι τα μηνύματα που περνά αυτή η εκπομπή στα παιδιά. Προωθούμε τον ρατσισμό απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στην ομιλία και γενικά στο διαφορετικό. Κάποιοι μαθητές μου στο σχολείο τραγουδούν αυτά τα τραγούδια και πρόσεξα ότι έγινε πιο άσχημη η στάση τους απέναντι στα παιδιά που δυσκολεύονται να διαβάσουν σωστά, να μιλήσουν σωστά, κ.α. Πριν ήταν πιο ευαίσθητοι στα θέματα αυτά, τώρα μου φαίνεται ότι έγιναν πιο "αναίσθητοι". Ρώτησα ένα μαθητή Β' τάξης γιατί κοροιδεύει μια συμμαθήτριά του και μου είπε ότι οι γονείς του βλέπουν την εκπομπή αυτή και κοροιδεύουν τους ανθρώπους που "τραγουδούν" γιατί είναι ηλίθιοι (οι "τραγουδιστές") σαν την συμμαθήτριά του. Δεν ξέρω αν πράγματι οι γονείς του κοροίδευαν, ή διασκέδαζαν, αλλά αυτό το μήνυμα πέρασαν στο παιδί τους. Το άλλο που παρατήρησα και με στεναχώρησε είναι ότι άρχισαν να κοροιδεύουν και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του σχολείου μας. Ενώ παλιά τους συμπεριφέρονταν μια χαρά, χωρίς να κάνουν διακρίσεις, τώρα τους λένε διάφορα πχ. "Εσύ πρέπει να πάεις να τραγουδήσεις και να χορέψεις στην Πάνια". Θα μου πείτε δεν είναι σωστό να ρίξουμε την ευθύνη πάνω σε μια εκπομπή μοναχα. Πώς μπορώ όμως εγώ να δείξω το καλό παράδειγμα στα παιδιά, τη στιγμή που οι ίδιοι οι γονείς τους (που είναι τα πρώτα πρότυπα) επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά?

Link to comment
Share on other sites

Το κακό δεν είναι πως κάποτε υπήρξαν 1-2 αρκουδο-γελωτοποιοί, και βρέθηκε κάποιος να τους εκμεταλευτεί για να τα μαζώξει. Αυτό γίνεται παντού, με διάφορες μορφές.

Το κακό είναι πως πολλοί μιμούνται τους πρώτους, για λόγους που μονάχα οι ίδιοι γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν.

 

Και δεν είναι ηλίθιοι. Λιγάκι χαμένοι απλά. Θα μπορούσαμε εμείς να τους συνετίσουμε; Φυσικά, με την μη αποδοχή τους. Αγνοώντας, προσελκύεις. :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Ναι την παρακολουθω, Ναι προκειτε για απολυτη κακογουστια, ΝΑΙ λυνομαι στα γελια!!!

Εφοσων υπαρχει κοσμος οπου προτιμαει τα λεφτα απο την αξιοπρεπεια τοτε δεν με ενδιαφερει καθολου η ηθικη πλευρα.

 

Ρώτησα ένα μαθητή Β' τάξης γιατί κοροιδεύει μια συμμαθήτριά του και μου είπε ότι οι γονείς του βλέπουν την εκπομπή αυτή και κοροιδεύουν τους ανθρώπους που "τραγουδούν" γιατί είναι ηλίθιοι (οι "τραγουδιστές") σαν την συμμαθήτριά του.

[...]

Το άλλο που παρατήρησα και με στεναχώρησε είναι ότι άρχισαν να κοροιδεύουν και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του σχολείου μας. Ενώ παλιά τους συμπεριφέρονταν μια χαρά, χωρίς να κάνουν διακρίσεις, τώρα τους λένε διάφορα πχ. "Εσύ πρέπει να πάεις να τραγουδήσεις και να χορέψεις στην Πάνια".

 

Η νύχτα απλώνει δυο λευκά τηλεφτερά,

η πόλη ντύνεται στα δορυφορικά.

Η μαύρη οθόνη ανοίγει γι' άλλη μια φορά,

με τηλεευλάβεια η χώρα στέκει και κοιτά...

 

Αλίμονό μου...

Aλίμονό μου...

 

Τα χάλια μου, τα χάλια μου με κράζουν στα κανάλια μου.

τα χάλια μου, τα χάλια μου τα βλέπω στα κανάλια μου.

 

(?Τα χάλια μου?, Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος, Μουσική: Χριστόφορος Κροκίδης, Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου)

 

:(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...