Jump to content

Ιατροδικαστές


 Share

Recommended Posts

Τι περιθώρια έχουν αυτοί οι άνθρωποι να πιστέψουν σε κάτι θεεικό,αν όλη τους τη ζωή την περνάνε κόβοντας ανθρώπους;

Είναι καταδικασμένοι σε αιώνιο υλισμό;

Βλέποντας μια αυτοψία θα καταλάβετε τι εννοώ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω προσωπική εμπειρία (ευτυχώς!), αλλά φαντάσου να πρέπει να ξυπνήσεις στις 7.00 π.μ. και με την τσίμπλα στο μάτι να πρέπει να πας στο εργαστήριο της ιατρικής στο πανεπιστήμιο, όπου θα πρέπει να "ανοίξεις πτώμα". Και αυτό από το πρώτο κιόλας έτος παρακαλώ!

:yuk: :headb: :surrender:

 

Ωστόσο, σοβαρά, δε νομίζω να έχει καμία σχέση η ροπή προς τον υλισμό με το επάγγελμα του ανθρώπου.

Βλέπεις πως ακόμα και μέσα στο αβάπτιστο, ας πούμε, ένα διόλου ευκαταφρόνητο δείγμα του πληθυσμού ασχολείται επαγγελματικά με τον κλάδο της πληροφορικής - τομέας των θετικών επιστημών.

Νομίζω πως επάγγελμα και αντιλήψεις είναι κάτι το διαφορετικό, ή τουλάχιστον έχει καταντήσει να είναι διαφορετικό σε μια εποχή όπου ο κόσμος δεν έχει και τόσο την πολυτέλεια να επιλέξει τί δουλειά θα κάνει...

Άλλωστε, έχω γνωρίσει ψυχολόγους που είναι αρκετά υλιστές όπως και γιατρούς που εξασκούνται και πάνω σε ολιστικές μεθόδους θεραπείας. :)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς για μ'ενα είδα μια αυτοψία..είδα τους κόπους μιας ζωής,την ελπίδα,την αγάπη,τους έρωτες και τις αναμνήσεις να σφαγιάζονται τόσο απλά από το νυστέρι του ιατροδικαστή..

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τα πτώματα που ανέφερα είναι κατά κάποιο τρόπο "βαλσαμωμένα" (δεν ξέρω αν είναι αυτός ο ακριβής χαρακτηρισμός τους), ώστε να αντέχουν λίγο περισσότερο και να μην είναι και τόσο ρεαλιστικά όσο τα κανονικά πτώματα.

Τώρα εσύ δεν ξέρω τί είδους νεκροψία παρακολούθησες αλλά ελπίζω να μην ήταν πολύ μακάβρια... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Σε μερικές περιπτώσεις νομίζω κάνουν εξάσκηση σε implants. Αυτό που είδα ήταν real και μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερο στο διαδίκτυο μέσο της προσωπικής σελίδας ενός ιατροδικαστή για εκπαιδευτικούς σκοπούς..δεν θέλω να σας δώσω link γιατί πραγματικά, κάποια πράγματα πρέπει καλύτερα να τα φανταζόμαστε παρά να τα βλέπουμε στη πράξη..

Link to comment
Share on other sites

(αϊμ σικ μπάσταρδ)

νομίζω ότι είναι η μόνη ιατρική ειδικότητα που θα μπορούσα να εξασκήσω. Μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά. Οκ το παραδέχομαι έπαιξε καθοριστικό ρόλο το CSI...

Για τις πνευματικές προεκτάσεις πιθανότατα δεν θα συμφωνήσω, ίσα ίσα νομίζω ότι όλη αυτή η καθημερήνη ωμότητα σε δυναμώνει σου αποδεικνύει τη φθαρτότητα και σε οδηγεί στο να αποδεσμευτείς από τη προσήλωση στην ύλη.

Edited by Phevos
Link to comment
Share on other sites

Αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι σε κάνει σκληρό και χωρίς συναισθήματα,και σίγουρα θα βλέπεις τους ανθρώπους με άλλο μάτι..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αντιθέτως με όσα θα περίμενε κανείς, έχω συναντήσει αρκετούς γιατρούς οι οποίοι «ψάχνονται» σε μεταφυσικό επίπεδο, και μάλιστα ψαγμένα. Μου είχε τύχει μια περίπτωση και μου είχε κάνει εντύπωση. Τον ρώτησα «καλά, εσύ γιατρός, και μου μιλάς για μεταφυσική;». Η απάντησή του ήταν πως, ακριβώς το ότι έμαθε πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα (αλλά και τι ακριβώς κάνουν τα φάρμακα) είναι αυτό που τον κάνει να θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει «και κάτι άλλο» (αυτά ήταν τα ακριβή του λόγια). Τώρα το «τι» είναι αυτό το άλλο, δεν το είχε καθορίσει, αλλά τον ενδιέφερε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...