Jump to content

Ξέρεις... είμαι μάγισσα/μάγος!


Recommended Posts

ετοιμάσου για "Αβάπτιστη Εξέταση"...... πώς λέμε Ιερά Εξέταση ......  :evilbl: καθόσον έχω κι εγώ ένα ερώτημα σε Αντίστροφη Κλίμακα !!!

 

Ε, λοιπόν... πάντα το ψυλιαζόμουνα ότι εσύ ήσουν Ιεροεξεταστής σε προηγούμενη ζωή!! :evilbl:

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με τις ιδέες και τους υπεύθυνους... αν μια ιδέα (πχ) εμπεριέχει την προτροπή "σφάξτε" είναι ανεύθυνη για το ότι οι οπαδοί της θα εξελιχθούν σε σφαγείς?

3686[/snapback]

ναι...ομως δνε ειναι επιλογη των ιδιων των μελλοντικων σφαγεων η επιλογη;;; ψαξανε μια κουκουλα, τη βρηκαν και την εκτελεσαν....αλλα και παλι, τα οργανα ειναι "αθωα" κι εξω απο την ευθυνη;;;;;; :unsure:

Link to comment
Share on other sites

...... δεν υιοθετώ το "μια ιδέα δεν είναι υπεύθυνη για το είδος των ανθρώπων που την πιστεύουν" διότι μέσα στο δόγμα τουλάχιστον της ορθόδοξης εκκλησίας τους ιερείς πρέπει να τους σεβόμαστε, να ακούμε το κύρηγμά τους κλπ κλπ..
Ωραία.

Αφού απαντήσεις στην Eirianwen που προηγείται, ετοιμάσου για "Αβάπτιστη Εξέταση"...... πώς λέμε Ιερά Εξέταση ...... :evilbl: καθόσον έχω κι εγώ ένα ερώτημα σε Αντίστροφη Κλίμακα !!!

3688[/snapback]

χμ....ελα μου....αν και ειμαι πιγμενη επειδη μολις ξυπνησα, ειμαι ετοιμη για την ανακριση..... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Και σε ρωτώ αφού ξυπνήσεις καλά :

(για ιδέα υψηλού όμως επιπέδου - όπως προανέφερες)

 

Εάν θα μπορούσε μία ιδέα , να γεννάται και να πλανάται μεταφυσικά,

σε τέτοιο ανομολόγητο βαθμό, που να καθορίζει τη μοίρα των πιστών της,

ανεξάρτητα από την επιμέρους εφαρμογή-συμβολή κάθε ενός ...

Link to comment
Share on other sites

χμ..αν κατάλαβα καλά την ερώτηση..η απάντησή μου είναι ότι μια τέτοια ιδέα πιθανότατα δεν θα άφηνε τους πιστούς ελεύθερους..μάλλον θα μοιρολατρούσαν τότε.. (ααααν κατάλαβα καλά τι είπες.... :wacko: )...

Link to comment
Share on other sites

Μμμμ ......μπράβο...... κατέληξες μάλιστα και σε "ζουμερό" συμπέρασμα !

 

Σου απαντώ πως και αυτό είναι ένα μέρος της υπόθεσης.

 

Επιπλέον, αναφέρομαι σε κάτι, που αρκεί να συνλειτουργήσει μέσα στο μυαλό των αθρώπων,

ώστε κάθε στιγμή που όσοι δεν είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό

(επιθυμίες, προσευχές, αναζήτηση, προσέγγιση)

τότε να λειτοτυργεί αθροιστικά (αυτοθρεφόμενο !!!), ανεξέλεγτα (!!!) και συγκεντρωτικά !!!

 

Και εσύ ως μάγισσα, να πρέπει να το διοχετεύσεις ώστε να κάνει (τί άλλο ;) ανεξέλεγκτα μόνο, πράγματα !!!

Link to comment
Share on other sites

χμ..μιας και το ριξαμε παλι στη μαγεια,πρεπει να ομολογησω οτι οταν δρω για κατι,αυτος ειναι ο σκοπος μου..βαθυτερα..αν προεκυψαν αποριες θα το αναλυσω..δεν με πειραζει...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συμφωνώ με τις απόψεις του Michael.Νεραϊδίτσα σηγνώμη αλλά αυτές ακριβώς τις απόψεις τις έχω διαβάσει σε χριστιανικό (κλειστόμυαλο χριστιανικό) site.Μην με παρεξηγείς.Μπορεί αυτά να ισχύουν μόνο σε μία κατηγορία Μάγων.Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι εμείς εδώ στην κοινότητα που δεν έχουμε συγγενείς μάγους, είμαστε τσαρλατάνοι.

Εγώ το είπα στη μητέρα μου αλλά δεν αντέδρασε πάρα πολύ άσχημα. :D Ο πατέρας μου δεν το ξέρει.Η αδερφή μου όταν το έμαθε δεν αντέδρασε αρνητικά γιατί καταβάθος πιστεύει.Δύο φίλοι μου που το έμαθαν ενδιαφέρθηκαν στην αρχή αλλά μετά φοβήθηκαν πάρα πολύ κάνοντάς με να σκηνοθετήσω το τέλος της σχέσης μου με την Τέχνη και ένας άλλος φίλος μου που το έμαθε αντέδρασε όρημα και θετικά και ψιλοασχολείτε ακόμα και τώρα. :witch:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ρε παιδιά δεν υπάρχει κάτι να ανακοινώσουμε. Δεν γίναμε δα και βρικόλακες. Εγώ πιστεύω ότι πάνω κάτω όσοι μας ξέρουν πραγματικά, δεν χρειάζεται να "διαφωτιστούν" από καμιά μας ανακοίνωση. Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος πριν ανακαλύψει τον παγανισμό (ή whatever) δεν ήταν άτομο που γενικά ψάχνεται, διαβάζει βιβλία κλπ.

 

Οπότε όσοι μας αγαπάνε, το πολύ πολύ να πούνε "σιγά την είδηση. Το περίμενα!"

Όσοι δεν μας αγαπάνε θα πούνε "κλασσικά, μια ζωή βλαμμένος/η !"

(μπορεί βέβαια να γίνει και το ανάποδο)

 

Για μένα δεν υπάρχει η ανάγκη να "βγούμε στον κόσμο"! Δεν είμαστε αίρεση, δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε πολιτική παράταξη. Είμαστε μοναχικοί μελετητές και τουλάχιστον εγώ διαχωρίζω τον εαυτό μου από τα σούργελα που μαζεύονται στα βουνά και χορεύουν με τα σεντόνια.

 

Θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.whywiccanssuck.com

 

Θα το βρείτε αρκετά έξυπνο, ενδιαφέρον και ίσως να σας προσφέρει εναλλακτικές οπτικές γωνίες για πολλά που πιστεύατε μέχρι στιγμής.

 

Όπως και να 'χει, είναι κλασσική πλέον η δήλωση "Μάντεψε... Είμαι μάγος/ισσα !" και ακόμη πιο κλασσική η μορφή αυτού/ης που την κάνει: Περιθωριοποιημένο γυμνασιάκι που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. :whistling:

Link to comment
Share on other sites

ρε νεραιδα λες δηλαδι πος η μαγοι ειναι σατανηστες .αν ενοις αυτο τοτε εισαι λαθος

η μαγεια δεν σχετιζεται με την θρησκεια αλλα με της δηνατοτητες που εχει ο ανθρωπος οσο αναφορα τον εσοτερικο του κοσμο ο πος πολι σοστα ειχε πει η νεφελη

και δεν υπαρχουν μαγοι που γενηθηκαν μαγοι ολοι η ανθροποι εχουν της ιδιες δηναμης απλα καπιοι δενμπορουν και της βλεπουν και καπιοι μπορουν να της βλεπουν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή έχω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος τελευταία ενδοιαφέρεται για το μεταφυσικό και δεν τρέφει και τόσο μεγάλη εκτίμηση για την εκκλησία, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό στο να παραδεχτώ το ότι δεν είμαι χριστιανή, πόσο μάλλον ότι δεν πιστεύω σε θεό.

Κι αυτό βασικά είναι το πιο σωστό γιατί από τη στιγμή που υποστηρίζεις κάτι, γιατί να το κρύβεις, και στο κάτω κάτω άμα ντρέπεσαι για τα πιστεύω σου τότε γιατί συνεχίζεις να τα υποστηρίζεις??!

Τώρα, όσον αφορά τα περί μαγείας, όποτε με βλέπουν να διαβάζω τίποτα "περίεργο" συνήθως όλοι αρχίζουν το δούλεμα και τα αστειάκια και μπαίνω στο τρυπάκι να κάθομαι να τους εξηγώ. Αν και βασικά, δεν είμαι της πόζας, δηλαδή να κάθομαι να αναλύω έτσι στα καλά καθούμενα το τι πιστεύω και γιατι.

:angel:

Link to comment
Share on other sites

Αστάρτη, εγώ νομίζω ότι δεν είναι τόσο θέμα ντροπής... (και με την ευκαιρία σύγγνώμη παιδιά που ψιλοχάθηκα). Θεωρώ ότι έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που βάζεις και ως "μότο" (Η Τρέλα είναι η αντίδραση του ανθρώπου σε μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.), το ότι δηλαδή μερικοί άνθρωποι, όπως και να το κάνουμε, δεν αντέχουν την αλήθεια. Αυτό έχει και το συχνό αποτέλεσμα του δουλέματος που όλοι λίγο πολύ ίσως έχουμε αντιμετωπίσει... Πάντως δεν είναι θέμα ντροπής! Πες το θέμα........ προστασίας. Γιατί π.χ. αν προσπαθήσεις να πείσεις μια γριούλα που ξημερωβραδιάζεται στην εκκλησία και έχει γίνει μέτοχος στην εταιρία παραγωγής καιριών ότι δεν υπάρχει θεός........ Αφήνω σε σένα να φανταστείς τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...