Jump to content

Ξέρεις... είμαι μάγισσα/μάγος!


Recommended Posts

Sorry people, αλλά θα βγάλω νύχια και δόντια.

Τι αηδίες είναι αυτές?

Νεράιδα, άσε καλή μου τα φυλλάδια της Μητρόπολης κατά μέρος. Αρκετοί τα έχουμε διαβάσει.

Όπως το είπε ο Μichael. Magic is pure energy. Τα υπόλοιπα είναι στολίδια, και παραφιλολογίες αδαών.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά Νεράιδα.. τι μπαρούφες είναι αυτές... για να "γίνεις" μάγος δλδ πρέπει να είναι κληρονομικό? από κάπου όλοι άρχισαν.. επίσης.. παράξενο αλλά όταν διαβάζω τα ταρώ και γενικά όταν εξασκώ την μαντική δεν βλέπο κανά ύπουλο δαιμόνιο να μου τα λέει.. μάλλον πρέπει να βάλω γυαλιά :PPPP ΕΛΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΤΩΡΑ. :hithead: :headb:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, διαφωνείστε όσο θέλετε, αλλά ήρεμα!!

 

 

Πάμε τώρα στην παράθεση:

 

1. ΓΗΤΕΙΑ: Οι μάγοι που ασχολούνται με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται γητευτές. (μην μπερδέψετε την έννοια με την συνώνυμη του γιατρευτή!!!) Γνωρίζουν μυστικές δαιμονικές επικλήσεις τις οποίες ανακατεύουν με διάφορους ψαλμούς του Δαυίδ διαβάζοντάς τους αντίστροφα. Κατά την διάρκεια των επικλήσεων χασμουριούνται συνεχώς και ενίοτε τα μάτια τους κοκκινίζουν. Μερικές φορές μέσα στις ακατανόητες για τους προστρεχάμενους σε αυτούς επικλήσεις τους, ανακατεύουν ονόματα Αγίων του Χριστού και της Παναγίας. Πριν όμως από την εκφώνηση κάποιου ονόματος Αγίου ή του Χριστού ή της Παναγίας υπάρχει μια ακαταλαβίστικη έκφραση που είναι βρισιά ή χλευασμός (αν σας έχουν γνωρίσει κάτι τέτοιο ίσως στα Αραβικά ή Περσικά ή άλλη γλώσσα καλό είναι να γνωρίζετε κυρίως 1. την μετάφραση, 2. την αριθμητική αξία της λέξης και τα συνώνυμά της, 3. την εξήγηση της λέξεως κατά την αντιστροφή της)
Πρώτ΄ απ΄ όλα ο γητευτής δεν είναι αυτός που κάνει γητειές, αλλά αυτός που έχει την ικανότητα να "γητεύει", να γοητεύει δηλαδή τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα.

Αυτός που κάνει γητειές είναι απλά αυτός που... κάνει γητείες!

 

Γνωρίζουν μυστικές δαιμονικές επικλήσεις τις οποίες ανακατεύουν με διάφορους ψαλμούς του Δαυίδ διαβάζοντάς τους αντίστροφα - Αυτό δεν είναι γητεία αλλά τελετουργία! Επιπλέον, ο συγγραφέας εστιάζεται στις Εβραϊκές και Χριστιανικές τελετουργίες, γιατί ως γνωστό δεν χρησιμοποιούμε όλοι τους ψαλμούς του Δαυίδ!

Κατά την διάρκεια των επικλήσεων χασμουριούνται συνεχώς και ενίοτε τα μάτια τους κοκκινίζουν - Αυτό συμβαίνει στο ξεμάτιασμα...

Πριν όμως από την εκφώνηση κάποιου ονόματος Αγίου ή του Χριστού ή της Παναγίας υπάρχει μια ακαταλαβίστικη έκφραση που είναι βρισιά ή χλευασμός - Τέτοια περιλαμβάνονται στις σατανικές πρακτικές κι όχι γενικώς σε κάθε οποιαδήποτε τελετουργία! ...Κι ο σατανισμός δεν μας αφορά και δεν συμφωνεί με τις φιλοσοφίες και ιδεολογίες μας! (εάν κάποιο μέλος διαφωνεί σ΄ αυτό, τότε λυπάμαι αλλά είναι σε λάθος φόρουμ)

 

2. ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΕΙΑ ή ΜΑΝΤΕΙΑ: Αυτοί που ασχολούνται με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται μελλοντολόγοι ή μάντεις. Αυτοί έχουν στην σκοτεινή υπηρεσία τους ένα τελώνιο που είναι δαίμονας κατώτερης βαθμίδας ή ένα δαίμονα μεσαίας βαθμίδας. Βλέποντας λοιπόν την παλάμη κάποιου ανθρώπου ή το φλυτζάνι ενός καταναλωμένου καφέ ή τα χαρτιά της τράπουλας καλούν το υπηρετών δαιμόνιο και μαζί προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον. Επειδή όμως τα δαιμόνια γνωρίζουν μόνο το παρόν και όχι το μέλλον και επειδή είναι ταγμένα να υπηρετούν τον μάγο για να λεει τα μέλλοντα τι κάνουν τα πονηρά: Εισέρχονται στο υποσυνείδητο του πελάτη του μάγου από όπου αντλούν διάφορες πληροφορίες, τις συγκρίνουν και κατά προσέγγιση δίνουν πληροφορίες στον μάγο για τον πελάτη.

 

Αυτοί έχουν στην σκοτεινή υπηρεσία τους ένα τελώνιο που είναι δαίμονας κατώτερης βαθμίδας ή ένα δαίμονα μεσαίας βαθμίδας. Βλέποντας λοιπόν την παλάμη κάποιου ανθρώπου ή το φλυτζάνι ενός καταναλωμένου καφέ ή τα χαρτιά της τράπουλας καλούν το υπηρετών δαιμόνιο και μαζί προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον. - Προσωπικά το μόνο που καλώ όταν λέω τα χαρτιά, τα ταρώ, το χέρι ή ότι άλλο, είναι την ψυχική και πνευματική μου ηρεμία και χαλάρωση! (άντε που-και-που να πέσει και κάνα "πάψτε ρε, δε μπορώ να συγκεντρωθώ!" στην ομήγυρη :lol: )

Περαιτέρω, ο συγγραφέας τι έχει να πει για τους άγιους προφήτες;; :angel:

 

3. ΕΠΑΟΙΔΙΑ: Οι ενασχολούμενοι με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται επαοιδοί. Οι κατέχοντες την μαγική τέχνη της επαοιδίας χρησιμοποιούν διάφορες μαγικές ωδές (άσματα) μέσο των οποίων καλούν τους δαίμονες προς επιτέλεση καταχθόνιων σκοπών. Με τη βοήθεια των καλουμένων δαιμόνων προκαλούν το φόβο στους ανθρώπους, δένουν τα αγρίμια για να μην κατασπαράζουν τα κατοικίδια, προκαλούν συμφορές στα ανδρόγυνα, δαιμονίζουν τους ανθρώπους και τους στέλνουν στα ψυχιατρεία και τέλος προξενούν καταστροφές στα σπαρτά (ξεραίνουν τα φυτά).
Πάλι στον σατανισμό το πήγαμε...

Ναι, όντως οι σατανικές τελετουργίες περιλαμβάνουν όλ΄ αυτά τα... "χαριτωμένα" ( :yuk: )

 

 

4. ΓΟΗΤΕΙΑ: Οσοι ασχολούνται με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται γόητες. (όχι δεν λέει για τον γόη της διπλανής πόρτας που για χάρη του λιώνεις!!!) Αυτοί χρησιμοποιώντας επικλητικούς θρήνους μαζί με άναρθρες κραυγές, κυρίως πάνω σε τάφους και μετά την δωδεκάτη νυκτερινή, καλούν τους δαίμονες για να επιφέρουν στους ανθρώπους ανίατες αρρώστιες. Πολλές φορές με τα τελετουργικά τους βασανίζουν τις ψυχές των νεκρών, ενώ παράλληλα δεν διστάζουν να μαγαρίσουν ιερούς χώρους. Παίρνουν χώμα από τάφους και οστά από τα οστεοφυλάκια τα οποία κονιορτοποιούν, τα ανακατεύουν και τα ρίχνουν στο κατώφλι αυτού που θέλουν να προξενήσουν ζημία. Πολλές φορές ανακατεύουν τα χώματα του τάφου με βρομόνερα από βυρσοδεψεία ή με λάδι που παίρνουν από τα κανδήλια των τάφων και έπειτα ραντίζουν τα κατώφλια αυτών που θέλουν να βλάψουν.

 

Αυτές είναι σατανικές γητειές!

 

 

5. ΟΙΩΝΟΣΚΟΠΙΑ: Αυτοί που ασχολούνται με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται οιωνιστές ή οιωνοσκόποι. Κατά την αρχαιότητα ο οιωνός ήταν ένα μαντικό όρνεο που από την πτήση του ή τις κραυγές του οι αρχαίοι Ελληνες μάντευαν το μέλλον. Σήμερα η λέξη οιωνός σημαίνει προφητικό σημάδι. Οι οιωνοσκόποι λοιπόν προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον από διάφορα σημάδια που παρατηρούν όπως π.χ. ανάλογα με το πέταγμα των πουλιών λένε θα βρέξει ή δεν θα βρέξει. Παράλληλα πολλοί άνθρωποι οι αποκαλούμενοι προληπτικοί, πιστεύουν πως θα τους συμβούν διάφορες καταστάσεις ανάλογες με τους οιωνούς που θα συναντήσουν. 'Ετσι ορισμένοι όταν δούνε να περνάει από μπροστά τους μαύρη γάτα πιστεύουν πως θα τους συμβεί κάποιο κακό. 'Αλλοι όταν συναντήσουν κάποιον άνθρωπο που τον θεωρούν γρουσούζη πιστεύουν πως θα τους βρει κάποια κακοτυχία. 'Ολα αυτά όμως είναι προλήψεις και τίποτα περισσότερο. Ελάχιστοι έχουν μείνει που συνεργάζονται με δαίμονες προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τα μέλλοντα με οιωνούς και αυτά τα άτομα είναι κυρίως αθίγγανες γυναίκες οι οποίες παρατηρώντας τις γραμμές κάποιας παλάμης ανθρώπου προσπαθούν να πούνε τα μέλλοντα.
Κατά την αρχαιότητα ο οιωνός ήταν ένα μαντικό όρνεο που από την πτήση του ή τις κραυγές του οι αρχαίοι Ελληνες μάντευαν το μέλλον. - Δεν αφορούσε μόνο τα όρνεα, αλλά το οτιδήποτε!! Ακόμα κι ένα αεράκι που θα σηκωνότανε την στιγμή που θα έθετε την ερώτηση ο μάντης...

Σήμερα η λέξη οιωνός σημαίνει προφητικό σημάδι. Οι οιωνοσκόποι λοιπόν προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον από διάφορα σημάδια που παρατηρούν όπως π.χ. ανάλογα με το πέταγμα των πουλιών λένε θα βρέξει ή δεν θα βρέξει. - Αυτό δεν είναι σήμερα, αλλά επίσης από την αρχαιότητα και κυρίως από την αρχαία Ρώμη...

'Ετσι ορισμένοι όταν δούνε να περνάει από μπροστά τους μαύρη γάτα πιστεύουν πως θα τους συμβεί κάποιο κακό. 'Αλλοι όταν συναντήσουν κάποιον άνθρωπο που τον θεωρούν γρουσούζη πιστεύουν πως θα τους βρει κάποια κακοτυχία. - Αυτές είναι λαϊκές δυσειδαιμονίες που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, από όλους τους λαούς και κάθε μια άλλο λόγο για τον οποίο επικράτησε...

 

6. ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Αυτό το είδος της μαγείας κάνει κυριολεκτικά θραύση στις μέρες μας και οι ενασχολούμενοι μάγοι ονομάζονται φαρμακοί ή θολωτές. Αυτοί κατασκευάζουν κάποια υγρά χρησιμοποιώντας ακάθαρτα νερά, λάδια από κανδήλια τάφων, περίοδο γυναικών και ανθρώπινα ούρα. Μουρμουρίζουν διάφορες επικλήσεις, ώστε τα κατασκευάσματά τους να έχουν επίδραση στο άτομο που θα τα πιει. Ανάλογα με το κατασκεύασμα και την επίκληση μπορεί να επέλθει ο θάνατος, να σαλευτεί κάποιος, να προκληθεί σφοδρός έρωτας, να επέλθει στείρωση σε ανδρόγυνα και πολλές φορές να χωρίσουν ανδρόγυνα.

Οι κανονικοί μάγοι αυτού του είδους είναι αρκετοί και οι συμφορές που προκαλούν είναι αμέτρητες. Υπάρχει βέβαια και ένας μεγάλος αριθμός που ασχολούνται με την φαρμακεία χωρίς να είναι κανονικοί μάγοι και οι οποίοι χειριζόμενοι κάποια βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά κατασκευάζουν διάφορα σκευάσματα άνευ σημασίας. Αυτοί οι δεύτεροι χαρακτηρίζονται τσαρλατάνοι ή ψευδομάγοι.

 

Άντε πάλι με τις σατανικές γητειές και πρακτικές...

 

 

7. ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΦΥΛΑΚΤΑ: Και αυτό το είδος της μαγείας βρίσκεται σε έξαρση στις μέρες μας, ενώ όσοι ασχολούνται με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται φυλακτήριοι. Αυτοί γράφουν σε κάποιο χαρτί ή δέρμα μικρού μεγέθους διάφορες δαιμονικές επικλήσεις και σχηματίζουν διάφορα δαιμονικά σύμβολα και κατόπιν τα ράβουν μέσα σε άλλο ύφασμα με μεταξωτή κυρίως κλωστή και τα δίνουν στους ανυποψίαστους για να τους «προστατεύει» ο δαίμονας. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται και αυτοί που κατασκευάζουν ματόχαντρες αλλά και αυτοί που διαβάζουν τα σκόρδα για να κρεμαστούν μετά στους τοίχους για να μην πιάνει το μάτι.
...και ω ναι, πάλι σατανικές πρακτικές...

Επιπλέον, πάμπολλα τέτοιου είδους φυλαχτά, έχουν σκοπό να εξουδετερώσουν τα άλλα φυλαχτά!! :wacko:

 

 

8. ΝΕΦΟΔΙΩΚΤΙΚΗ: Οι ασχολούμενοι με αυτό το είδος της μαγείας ονομάζονται νεφοδιώκτες ή νεφομάντεις. Αυτοί παρατηρούν τις κινήσεις και τα σχήματα των νεφών και βάση αυτών προλέγουν τα μέλλοντα. Επίσης με διάφορες επικλήσεις καλούν τους δαίμονες και προξενούν βροχή ή αποτρέπουν αυτή. Στις μέρες μας αυτό το είδος της μαγείας τείνει να εξαφανιστεί.

 

Δεν τείνει καθόλου να εξαφανιστεί και πρόκειται για 2 διαφορετικές πρακτικές!

Οι μεν "νεφομάντες" εντάσσονται στην οιωνοσκόπηση και στην μαντεία των στοιχείων, ενώ οι "βροχοποιοί" και οι αντίστοιχες πρακτικές εντάσσονται στις γητειές και τελετουργίες (ανάλογα την πρακτική για να έρθει βροχή ή να σταματήσει)

 

 

9. ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΑ: 'Αλλο ένα διαδεδομένο είδος μαγείας στις μέρες μας και οι ενασχολούμενοι με αυτό καλούνται νεκρομάντεις. Υπάρχουν αρκετοί μάγοι που χρησιμοποιούν την νεκρομαντεία σπέρνοντας την πλάνη και τη συμφορά στους ανθρώπους. Οι ανίδεοι πιστεύουν πως οι νεκρομάντεις έρχονται σε επαφή με αγαπημένους τους νεκρούς ενώ στην πραγματικότητα επικοινωνούν με δαιμόνια, με ψυχές εγκλωβισμένες που δεν έχουν βρει την οδό να οδηγηθούν στο Φως κλπ. Σε αυτή την περίπτωση ο διάβολος παίρνει τη θέση του νεκρού και για να πείσει μιμείται τη φωνή του νεκρού και μιλάει για διάφορα πραγματικά περιστατικά της εγκόσμιας ζωής του νεκρού.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει θύματα των νεκρομαντών και έκαναν πράγματα που δήθεν ζητούσαν οι νεκροί τους με αποτέλεσμα να χάσουν την ψυχική τους ηρεμία αλλά πολλές φορές και την περιουσία τους. Δεν θα πρέπει να παραλείψω να τονίσω πως υπάρχουν και πολλοί απατεώνες οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα πείθουν τους αφελείς πως επικοινωνούν με τους νεκρούς αποσπώντας από την αφέλειά τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Προφανέστατα αναφέρεται στους πάμπολλους τσαρλατάνους και απατεώνες που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη, αλλά και (πάλι) σε σατανικές πρακτικές. Για το τι εστί πραγματική Νεκρομαντεία, έχουμε ήδη γράψει στην ιστοσελίδα σχετικά άρθρα: http://www.geocities.com/artofwise/Necromancy.html

 

 

10. ΥΠΟΧΘΟΝΙΩΤΙΚΗ: Η υποχθονιωτική είναι ένα από τα χειρότερα είδη μαγείας που υπάρχουν. Οι μάγοι που ασχολούνται με αυτό το είδος ονομάζονται υποχθόνιοι ή αντικειμενοποιοί. Η πλειονότητα των κανονικών μάγων που υπάρχουν γνωρίζουν αυτό το είδος της μαγείας μέσο της οποίας προξενούν στους ανθρώπους τις χειρότερες καταστροφές. Σε αυτό το είδος της μαγείας χρησιμοποιούνται διάφορα αντικείμενα όπως καρφιά, καρφίτσες, σαπούνια, τρίχες, νύχια, διάφορα προσωπικά είδη, κεριά, κομμάτια από ύφασμα, οστά νεκρών, διάφορες σκόνες και ένα πλήθος από άλλα. Οι μάγοι κατασκευάζουν το αντικείμενο ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουν να πετύχουν. Οι διαστάσεις του αντικειμένου, όταν πρόκειται για σφαιρικό μέγεθος, έχει διάμετρο από 2cm έως 5cm ή αν έχει μακρόστενο σχήμα οι διαστάσεις του είναι από 3cm x 1,5cm έως 7cm x 2cm ή πολύ ελάχιστα μεγαλύτερο. Το αντικείμενο για να κατασκευαστεί χρειάζονται σαράντα μέρες. Ο μάγος επί σαράντα μέρες κάνει επικλήσεις και συγχρόνως ονοματίζει το αντικείμενο με το όνομα του ανθρώπου ή των ανθρώπων που θέλει να βλάψει. Μετά κερώνει το αντικείμενο με λειωμένο κερί που έχει πάρει από τάφο. Κατόπιν ρίχνει το αντικείμενο στο χώρο του ατόμου που θέλει να βλάψει σε σημείο που να μη φαίνεται. Τις περισσότερες φορές το θάβει για περισσότερη ασφάλεια. Το αντικείμενο είναι το σημάδι που καλεί το δαίμονα ο οποίος προξενεί τη συμφορά.

Αυτό το είδος της μαγείας είναι πολύ διαδιδόμενο στην Ελλάδα, σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, Βόρειο Αφρική, Τουρκία και Μέση Ανατολή.

 

Πάλι σατανικές γητειές...

 

 

Συνοψίζοντας λοιπόν, το άρθρο αναφέρεται στον σατανισμό και τις πρακτικές του, χωρίς να είναι λάθος αυτά που γράφει σε σύνολο (εξαιρώντας τα σημεία που ήδη ανέλυσα). Επομένως, εάν αλλάξει τον τίτλο του άρθρου και βάλει τίτλο "Σατανικές γητειές & τελετουργίες και τσαρλατανισμός" θα είναι ΟΚ!

 

Αυτά... :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το άλλο άρθρο, περί τι και ποιός είναι μάγος, είναι τόσα πολλά τα λάθη, που βαριέμαι να τα παραθέσω, να σχολιάσω και να διορθώσω... :P

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι χάνουμε την ουσία.... και ασχολούμαστε με την παρομοίωση της λέξης μάγος. Με το πέρασμα του χρόνου, ο άνθρωπος που για κάποιο τρόπο ανεξήγητο ασκούσε έλξη, παρομοιάστηκε λογοτεχνικά ως μάγος. Εκτοτε προήλθαν πολλά περισσότερα γένη μάγων. Η ουσία όμως της έννοιας η πρωταρχική δεν άλλαξε ποτέ. Παράδειγμα: μια γυναίκα στο μεσαίωνα με καταβολές χαμένες στο χρόνο από οικογένεια που της είχε μάθει και διδάξει την καθαριότητα, τον αρωματισμό και την παρασκευή σαπουνιών και αρωμάτων, φυσικό ήταν να <ξελογιάσει> έναν άντρα και να παρομοιαστεί με μάγισσα. Στον μεσαίωνα, λοιπόν, που το μπάνιο ήταν προνόμιο ολίγων και αυτών σε μηνιαία βάση αν ήταν τακτικοί, μια γυναίκα που λουζόταν, αρωματιζόταν, έβαζε λάδι στο σώμα της, έκαιγε κεριά στο σπίτι, ήταν μάγισσα!!! Ήταν όμως; Όχι. Μπορεί να ήταν απόγονος μετανάστη αιγύπτιου ή έλληνα πατέρα ή σμυρνιάς μητέρας, όμως, μάγισσα δεν ήταν. Παρομοιαζόταν ότι είναι και με το πέρασμα των χρόνων την έκαναν να είναι ήθελε δεν ήθελε!!! Μπορεί να έγραψε και συνταγές για ερωτικά φίλτρα και βοτάνια που γιάτρευαν ή που δημιουργούσαν ερωτική ατμόσφαιρα, να ήξερε την τέχνη να σαγηνεύει ή να φτάνει τον άντρα στην έκσταση, όμως δεν ήταν μάγισσα. Μάγισσα την είπαν, της κόλλησαν την ρετσινιά που λέμε, και μάλιστα... την έκαψαν κιόλας!!!

 

Όχι, φίλε, ο αληθινός μάγος, δεν θα αποκαλύψει ότι είναι μάγος! Μλκ τον πέρασες; Εχεις δει εσύ κατάσκοπο να λέει <είμαι βιομηχανικός κατάσκοπος;> πχ; Άντε κανά My name is Bond, James Bond να ακούσεις και πάει τελείωσε!!!

 

Ναι, φίλε, είναι κληρονομική η μαγεία. Ο πρώτος μάγος δημιουργήθηκε μάλλον από συνδυασμό συμπαντικών αριθμητικών πληροφοριών, όπως και ο πρώτος νάνος, και ο πρώτος γίγαντας.

 

Νομίζω, ότι αν καθίσετε σιωπηλοί, με όρκο σιωπής κοντά σε έναν χριστιανό πνευματικό και παράλληλα σε έναν μουφτή, αν ακούσετε την συμπαντική πληροφορία μέσα από τον ήχο του κεχριμπαρένιου κομπολογιού, αν διαβάσετε την φλόγα του καθαρού κεριού μέλισσας που καίει το αρνητικό και το ανεβάζει στο σύμπαν, θα σας φανεί τόσο πολύ λίγο και τόσο πολύ μικρό να είστε ή να λέγεστε μάγοι...

Επιθυμείτε το ανώτερο, και αυτό είστε!

Ποιός σας ξεγέλασε νεραιδόπουλα, ότι οι μάγοι είναι ανώτεροί σας;

 

Ο μάγος επιθυμεί την υποταγή σας, είτε με αιτιολογία το καλό σας είτε το κακό σας, πάντως δεν αφήνει την ελεύθερη βούληση να ενεργήσει... <επεμβαίνεις στη ζωή μου ανεπανόρθωτα> που λέει και η Β.Μοσχολιού

<Όσο πιο κατώτερος αισθάνεται κανείς, τόσο περισσότερο αισθάνεται την ανάγκη να υποβιβάζει τους άλλους> Blaise Pascal... τον είχαν πει κι αυτόν μάγο!!!

Link to comment
Share on other sites

Νεφέλη μου, χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου, με τόσες παραθέσεις κι αναλύσεις.

Εγώ απλά διαφωνώ κάθετα με όσα λέει η Νεράιδα. Και ναι, έχω αποδείξεις. Αλλά ξέρετε κάτι? Βαριέμαι να ασχοληθώ. Όσοι έχουν μάτια και κατά προτίμηση χωρίς παρωπίδες, ή λάσπες, βλέπουν. Οι λοιποί ας αναπαυθούν στις ονειροφαντασίες τους.

Ταύτα και μένω, και δεν ασχολούμαι περαιτέρω με το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

....Εγώ απλά διαφωνώ κάθετα με όσα λέει η Νεράιδα. Και ναι, έχω αποδείξεις. Αλλά ξέρετε κάτι? Βαριέμαι να ασχοληθώ. ...Ταύτα και μένω, και δεν ασχολούμαι περαιτέρω με το θέμα.

Αυτά καί μόνο, αποτελούν μία λογική τοποθέτηση στά πλαίσια τού forum Αβάπτιστο.

 

Ας μήν ξεχνάμε, ότι τό forum είναι ένα δημόσιο βήμα διάλογου, καί προσφέρεται γιά διάλλογο, σέ συνταξιδιώτες πού τό επιθυμούν.

 

Δέν είναι χώρος "δημοκρατικών διαδικασιών" μέ αποφασιστική δύναμη ούτε "κατηχητικό". Η σιωπή μας σημαίνει διαφωνία, συμφωνία ή αδιαφορία. Η συμμετοχή μας σημαίνει θέση προσωπική μέ ανάλογα - όπως περιγράφηκαν- επακόλουθα.

 

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Αχ αχ αχ αχ

Τωρα ερχομαι εγω ο <<αφελης>> να ρωτησω

δηλαδη αυτο που κανουν οι παπαδες και γενικα ολοι οι ιερεις οποιαδηποτε θρησκειας τι ειναι αυτο που κανουν?

Δε θα μπορουσε καποιος να το ονομασει μαγεια?

Αν οχι τοτε τι ειναι?

Και για αλλη μια φορα οσο και αν κινδυνευω να γινω γραφικος λεω οτι

ας προσπαθησει ο οποιοσδηποτε θελει να υποστηριξει την μαγεια η να την κατακρινει να καταλαβει τι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι μαγεια.

Link to comment
Share on other sites

Οι ιερείς, όχι δεν κάνουν μαγεία.

Η μαγεία καλά μου νεραϊδόπουλα, είναι μέρος της Γνώσης και μάλιστα μιας γνώσης που ως η κόκκινη γκουνταλίνη δεν πρέπει να διαταράσσεται στην βιολογία του ανθρώπου, έτσι και η μαγεία δεν πρέπει να διαταράσσει την "βιολογία" του σύμπαντος.

Έχει αποσταστεί από το Όλον και μεταφορικά μπορώ να το πω περίπου ως εξής:

Μιλώντας για Θεοσοφία, έχουμε το Όλον της Γνώσης. Μέρη της Γνώσης, είναι η Φιλοσοφία, η Χημεία, η Γεωμετρία, η Φυσική, η Ιατρική, η Αστρονομία, η Αστροφυσική, η Αστρολογία, η Κβαντική, η Αλχημεία η ..... η.... η.... όσα ξέρουμε και όσα δεν ξέρουμε, και η Μαγεία. Τα επιμέρους της Γνώσης μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανήκουν στην Γνώση, όμως η Γνώση δεν θα είναι ποτέ από μόνα τους, παρά μόνο όλα μαζί ενωμένα.

Πώς;

Ας πούμε ότι σου κόβουν ένα δάχτυλο. Το παίρνουμε το πάμε για αναλύσεις και βλέπουμε βάσει dna ότι σου ανήκει. Είναι μέρος σου. Δεν είναι όμως και δεν θα είναι ποτέ, εσύ. Το δάχτυλο, το τμήμα σου, δεν μπορεί να αναπληρώσει ποτέ εσένα. ¨Οχι το δάχτυλο, αλλά ούτε καν η καρδιά σου ή ο εγκεφαλός σου!!! Αλλιώς στις μεταμοσχεύσεις δεν θα ζούσε ο θεραπευόμενος πάσχων, αλλά εσύ ως μόσχευμα

 

Μοιράζομαι μαζί σας τα πιστεύω μου και τις κοσμικές μου πληροφορίες. Ούτε για να τα πιστέψετε, ούτε για να τα ακολουθήσετε. Εχουν γραφτεί πολλά άλλα πολύ ανωτέρων μου που ούτε εσείς, ούτε εγώ ακολούθησα. Δεν θα χαθεί κάτι αν με αμφισβητήσετε. Το ότι ερεθίζουμε όμως τα μυαλά μας και τα πάμε πιο ψηλά με κάνει να χαμογελώ ευτυχισμένη.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η κουβέντα τραβάει σε μάκρος βλέπω, αλλά θέλω να γυρίσω λίγο στο αρχικό θέμα και να θέσω την απάντηση - κάπως δογματικά, το ομολογώ, αλλά τι να κάνω; Δεν καθόρισα εγώ τα πράγματα!

Το αρχικό ερώτημα ήταν: "Πως το... "σερβίρετε"; [ότι είστε μάγος/μάγγισα].

Η απάντηση, απλούστατη, μπορεί να δόθηκε μέσα στα πολλά που ειπώθηκαν, την αναφέρω για να συνοψίσω: "ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ". Δεν το λες, δεν το αναφέρεις, δεν το διαφημίζεις.

(Μιλώ για την μαγεία-Μαγεία και όχι για την μαγεία-θρησκεία (π.χ. Wicca) που βέβαια την ασπάζεται κάποιος κάποια χρονική στιγμή, το ανακοινώνει στους ανυποψίαστους δικούς του κτλ. και δεν απαιτεί από τους "οπαδούς" της να έχουν οπωσδήποτε "μαγεία" μέσα τους - είναι μια θρησκεία).

 

Άρα λοιπόν δεν το ανακοινώνεις.

Τώρα, αυτό λέει ο "κανόνας" και με τους κανόνες υπάρχουν δύο (2) παραθυράκια:

1. Έχουν εξαιρέσεις.

2. Όταν ξέρεις τον κανόνα μπορείς να τον παραβείς (όπου και όποτε απαιτηθεί). Προϋπόθεση όμως είναι να γνωρίζεις τον - όποιο - κανόνα είναι να παραβής.

 

Πότε γίνονται αυτά;

Σ' αυτόν τον χώρο υπάρχει μια περίεργη συνήθεια. Αυτοί που ξέρουν δεν σου λένε ποτέ τίποτα*. Αλλά αν και όταν αντιληφθούν ότι "ξέρεις" - επειδή το έχεις μέσα σου. Τότε μιλούν και εξηγούν τα όσα "ξέρεις" (και όχι όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις) για τα βάλουν σε κάποια σειρά. (Αυτό είναι το νόημα του περίφημου "είσαι / δεν είσαι έτοιμος". Αν ο άνθρωπος μετά πάει παρακάτω (πάλι με εσωτερική "γνώση") πάνε και εκείνοι.

 

* Εκτός από κάποιους που εμπορεύονται την υπόθεση και σου πουλάνε συνήθως - προσοχή εδώ - "υπηρεσίες" (και όχι μυστικά).

Link to comment
Share on other sites

Σ' αυτόν τον χώρο υπάρχει μια περίεργη συνήθεια. Αυτοί που ξέρουν δεν σου λένε ποτέ τίποτα*. Αλλά αν και όταν αντιληφθούν ότι "ξέρεις" - επειδή το έχεις μέσα σου. Τότε μιλούν και εξηγούν τα όσα "ξέρεις" (και όχι όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις) για τα βάλουν σε κάποια σειρά. (Αυτό είναι το νόημα του περίφημου "είσαι / δεν είσαι έτοιμος". Αν ο άνθρωπος μετά πάει παρακάτω (πάλι με εσωτερική "γνώση") πάνε και εκείνοι.

 

* Εκτός από κάποιους που εμπορεύονται την υπόθεση και σου πουλάνε συνήθως - προσοχή εδώ - "υπηρεσίες" (και όχι μυστικά).

 

Τό μέλλος outis, σωστά εμμένει στό θέμα καί μάλιστα τοποθείται ορθότατα.

 

Μία διευκρίνιση μόνο απαιτείται. Δέν υφίσταται ...συνήθεια. Είναι θέμα συνειδητού σεβασμού τής προσωπικότητας τού κάθε ταξιδευτή, σέ όποιο σημείο τής πορείας κι άν βρίσκεται. Οι ήδη διαβαίνοντες τό μονοπάτι γνωρίζουν ότι δέν υπάρχουν συνταγές. Γνωρίζουν. ότι λειτουργούν οι ατομικές εκλάμψεις, τίς οποίες πολύ προσεκτικά ενισχύουν ώστε νά μεταβληθούν σέ ενέργειες.

Ο κάθε ταξιδευτής, ανεξάρτητα κατεύθυνσης ή βαθμού "προόδου", έχει μεγάλη σημασία γιά τήν συνολική αρμονία τής ανελλικτικής σπείρας...

 

Εν τέλει, ανεξαρτήτως topic, συμβουλεύω τήν ΣΙΩΠΗ καί τήν μή έκθεση... όπως καί τήν αποφυγή εκφοράς γνώμης ...απόλυτης

Link to comment
Share on other sites

Ενα ατομο που ειναι οντως μαγος-ισσα

δεν μπαινει στην διαδικασια να το ανακοινωσει σε κανεναν

Γινεται αντιληπτος στο περιβαλλον του απο τα εργα του και τις συνηθειες του η εστω απο την οικογενειακη παραδοση αν βεβαια υπαρχει

Οποιος καθεται και λεει ειμαι μαγισσα-ος τοτε αποσκοπει καπου

ειτε στην κερδοσκοπια ειτε στον εκφοβισμο των ατομων γυρω του ωστε να του παρεχουν την προσοχη τους και να ασκει καποια επιρροη πανω τους

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...