Jump to content

μασονία


panselinos
 Share

Recommended Posts

Προσεγγίζετε τους τέκτονες με τρόπο λες και έχουν έρθει από άλλο πλανήτη! Φυσικά και είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, φυσικά και είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της Ελλάδας (και ποιός σώφρων άνθρωπος δεν είναι??)!

 

Ευχαριστώ Johnny,που βάζεις τα πράγματα στη θέση τους -βασικά...με έχει κουράσει όλη αυτή η ανούσια και αν***η παραφιλολογία (δε ρωτάτε τους ίδιους, βρε αγόρια και κορίτσια? Δεν δαγκώνουν... :wacko: )με συνέπεια να έχω πλέον σταματήσει να εξηγώ μέχρι να...μαλιάσει η γλώσσα μου. Δεν με ενδιαφέρει να απολογηθώ. Δεν με ενδιαφέρει να διαψεύδω. Βαρέθηκα τη βλακεία και τη καχυποψία του κόσμου...Νιώθω εντάξει και ήρεμα με τον εαυτό μου -ποτέ μου δεν πλήγωσα κανέναν ούτε και έκανα εμμέσως κάτι σε βάρος άλλων. Νιώθω περήφανος. Και ευτυχισμένος... :yes:

 

Δεν είναι εξωγήινοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι και δεν αντιμετωπίζουν κάποια διαφορετική καθημερινότητα απ' ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Το να αναρωτιόμαστε πώς ντύνονται και τί κάνουν είναι όσο άτοπο θα ήταν να ρωτούσαν εμάς αν φοράμε ψηλά καπέλα κι αν καβαλάμε σκουπόξυλα.

 

(να΄ταν κι άλλοι σαν εσένα...) :thumbsup::sweat:

 

----------------------------------------------------------------------------------------

**(επειδή σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το "ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ" του κου.Μπραουν, υπενθυμίζω πως πρόκειται απλώς για ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ και όχι...ντοκουμέντο ή κάποια έγκυρη μελέτη! Για το θέμα, υπάρχουν άλλα -πιο έγκυρα- βιβλία...)

-

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Ίνγκυ!

 

Παντως προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανέναν ακόμα!(για αυτό και το μυστήριο περι τεκτόνων)

Θα είναι και λίγοι, μας έχουν πάρει και απο φόβο,και τέκτψν να είναι ο άλλος δύσκολα θα αποκαλύψει την ιδιότητά του.!

 

Καλό Μεσημέρι!

Link to comment
Share on other sites

παιδια ακουστε

 

στην στοα απεναντι, στον δευτερο οροφο του κτηριου,καποιο μελος εχει αφησει το παραθυρο του ανοιχτο και φαινεται. Αυτο που κανει ή τουλαχιστον οτι μπορω να δω με τα κυαλια ειναι οτι κοιταει αριστερα δεξια μπροστα μετα κατωλεγοντας κατι γιατι βλεπω που κουναει τα χειλη του. Επισης οταν κοιταει μπροστα τα ματια του πανε σε διαφορα σημεια μπροστα του, αυτο το εκανε 14 φορες, τουλαχιστον απο τοτε που τον ειδα, πηγε ενας αλλος ομως και εκλεισε το παραθυρο :(

 

Δεν ξερω αν εχει τυχει να εχετε δει μωαμεθανο να προσευχεται αλλα οταν καθονται στο χαλι, κοιτανε στα δεξια τους λενε προσευχη μετα κοιτανε αριστερα τους ξαναλενε το ιδιο και μετα δεν θυμαμαι τι κανουν αλλα και αυτος απο απεναντι κατι τετειο μαλλον θα κανει αλλα αυτος κοιταει και μπροστα του.

Edited by canislupus
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ακούω τόσο συχνά και που με εκνευρίζει είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι "ο Τεκτονισμός είναι μια παγκόσμια οργάνωση, που απλώνεται συντονισμένα σε όλο τον κόσμο". Αυτό είναι λάθος! Οι τεκτονικές στοές και οργανώσεις, ακόμη κι αν μοιράζονται κοινά στοιχεία στη φιλοσοφία τους και στην οργάνωσή τους, παραμένουν ξεχωριστά τάγματα. Τεκτονες είναι και στο Ο.Τ.Ο., τέκτονες και στη Στοά της Ίσιδας, Τέκτονες και στη Στοά στην Αθήνα. Αλλά οι οργανώσεις είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους!

Link to comment
Share on other sites

canislupus, η τακτική "της κλειδαρότρυπας" δεν σε τιμά και τόσο, ούτε έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Άσε τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν και ασχολήσου με κάτι άλλο... Διάβασε κανα βιβλίο περί τεκτόνων ας πούμε, μπορεί αρκετά απ' αυτά που βλέπεις να εξηγούνται εκεί μέσα. Αλλά φύγε από το παράθυρο γιατί στο τέλος μπορεί να βρεις και το μπελά σου.

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι οργάνωση είναι αυτή που βρίσκεται στο απέναντι κτίριο, canislupus, αλλά από αυτά που περιγράφεις δε μου φαίνεται κάτι τόσο περίεργο. Μπορεί να είναι παράρτημα κάποιας εταιρίας.

 

Ο Johnny δεν είχε κακή πρόθεση. Αυτό που ήθελε να τονίσει είναι ότι τα μάτια μάς ξεγελούν και κάτι πολύ απλό το μετατρέπουν σε κάτι πολύ σύνθετο κι ενδεχομένως ανύπαρκτο.

 

Και σίγουρα τα βιβλία δεν είναι η μόνη οδός, αλλά είναι η πιο ασφαλής για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου.

Link to comment
Share on other sites

απλα ολα αυτα μου κανουν εντυπωση. Πιο πανω καποιος ειπε οτι ο γνωστος του του ειπε οτι ειναι τεκτονας. Σιγουρα απο οτι εχω καταλαβει δεν το κρυβουν αλλα δεν προκειται μολις τους γνωρισεις να σου πουν ''Γεια, τι κανεις ειμαι ο Γιαννης ειμαι 37, εχω 2 παιδια και ειμαι τεκτονας''.

 

και επιπλεον αν προσπαθουνε να μην πραβανε προσοχη εχουν αποτυχει παταγοδος σε αυτο, γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει στρεψει το κεφαλι του να δει.

 

Ουτε εγω πιστευω οτι ειναι καποια οργανωση που θελει να κυριαρχησει τον κοσμο, αλλα επισης δεν πιστευω οτι ειναι κατι ας πουμε το συνηθισμενο.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα απο οτι εχω καταλαβει δεν το κρυβουν αλλα δεν προκειται μολις τους γνωρισεις να σου πουν ''Γεια, τι κανεις ειμαι ο Γιαννης ειμαι 37, εχω 2 παιδια και ειμαι τεκτονας''.

 

 

 

Γιατί, νομίζεις ότι έστω κι ένας από εμάς εδώ μέσα συστήνεται "Γεια σας, είμαι ο ..., είμαι παντρεμένος/ανύπαντρος και είμαι μάγος και ασχολούμαι με τη μαγεία;" στον οποιοδήποτε; Ή μήπως ότι κάθε φορά που κάνουμε κάποια εργασία το κάνουμε σε κοινή θέα κόβωντας εισιτήριο;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...