Jump to content

Νεες φωτιες


Firemaster
 Share

Recommended Posts

Να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα μεταφυσικά και να πιάσουμε τα ρεαλιστικά δεδομένα για τις φωτιές σε πελοπόνησσο , Έυβοια και γενικά σε όλη την χώρα;

 

Καταθέτω την άποψη μου παρακάτω και παρακαλώ να με ανεχτείτε...

 

Ζητώ συγνώμη εξαρχής γιατί ανοίγω ενα ακόμα thread , παρόλο που είμαι σίγουρος πως έχουν ανοιχτεί ήδη καμιά δεκαριά. Απλά επειδή απο όσα έχω διαβάσει τα περισσότερα είναι μηνύματα "θερμόαιμα" προτιμώ να κάνω κάτι καινούριο για πιο ψύχραιμη , αν είναι δυνατόν συζήτηση.

 

Να ξεκινήσω λοιπόν απο τον περιβόητο συντονισμό.

 

΄Γίναμε όλοι παρατηρητές ενός χάους που δεν είχε καμία οργάνωση και μάλιστα στηριζόταν σε δυνάμεις που απο την αρχή είχαν ελλείψεις στο πως να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές σε αυτό το μέγεθος και ένταση (όποιος και αν τις έβαλε).

 

Απο την άλλη , εκείνο που παρατήρησα ήταν οτι αντί να συγκεντρωθούν όσοι φώναζαν μπροστά στο γυαλί , και να κάνουν ενα "σώμα" που θα βοηθήσει εθελοντικά στην γραμμή πυρρός , είχαν κάτσει και περιμέναν το πότε θα έρθει η πυροσβεστική να τους σώσει. Σε τρία χωριά που κάποιοι έκατσαν οργανωμένα , έσωσαν τις περισσότερες περιουσίες. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΒΥΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ... αλλά ρε παιδί μου είναι καλύτερο το να προσπαθήσεις όσο μπορείς απο το να κλαίς και να οδύρεσαι μόνος σου. Στείλε γυναικόπαιδα στην Εθνική ή στην πλατεία και προσπάθησε μετά λίγο. Μην τα περιμένεις όλα ειδικά σε τέτοια κατάσταση.

Δεύτερον.. Φωτιές δεν σβύνονται με κλάρες!!!! Μόνο σκορπίζεις έτσι τα αποκαϊδια. Το καλύτερο είναι να έχεις φτυάρι και να πέτάς χώμα ή άμμο.(αν έχει άμμο κοντά). ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΚΛΑΡΕΣ. Μόνο αν της κόψεις το οξυγόνο και αυτό γίνεται με φτυάρισμα, με πυροσβεστήρα κτλ.

Τρίτον.... στην περιφέρεια ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. Οι δεξαμενές τροφοδοσίας νερού θέλουν ρεύμα για να δώσουν νερό στα σπίτια. Οπότε μόλις η ΔΕΗ (σωστά) κόβει το ρεύμα , πάει και το νερό. Για αυτό και σε δασικές περιοχές φροντίζουμε να έχουμε αντλίες και δεξαμενές γεμάτες.

 

Πάμε στην εκκένωση τώρα. Τι μανία είναι αυτή να περιμένουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ μας, να μας κάψει η φωτιά; Η συγκέντρωση πάντα γίνεται σε ανοιχτές πλατείες ή σε γήπεδο που δεν έχει κοντά δέντρα ή τουλάχιστον έχει άνοιγμα μεγάλο αρκετά για να μην μας κάψει η φωτιά ή να μην μας πνίξουν οι καπνοί.

 

Απο την άλλη , κοροϊδεύουμε τους Αμερικανούς, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν ήδη προκαθορίσει διαδρόμους διαφυγής που τους κρατάνε ανοιχτούς με μέσα , υπάρχουν κέντρα συγκέντρωσης και καταγραφής των ανθρώπων που φεύγουν και μέσα σε αυτά κέντρα επικοινωνίας για να υπάρχει ανά πάσα στιγμή , επαφή με όλους και όλα.

Τα REO απο την πρώτη στιγμή έπρεπε να γίνουν "λεωφορεία" και να πάρουν τους ανθρώπους (έστω και διά της βίας) απο τα σπίτια τους , μεταφέροντας τους στα κέντρα αυτά!!!

Αντί αυτού βγήκαν με ντούντουκες σαν να αναγγέλαν παράσταση θεάτρου σκιών και μόλις είδαν τις φλόγες λάκισαν αντί να βοηθήσουν τον κόσμο να φύγει.

 

Η Ηλεία είναι ενας νομός τίγκα στα αγροτικά μηχανήματα!! Αν υπήρχε κάποιος να τα συγκεντρώσει, θα μπορούσε να φτιαχτεί αντιπυρρική ζώνη 2-3 χλμ μακριά απο την φωτιά , πλάτους αρκετού , για να δημιουργήσει "ανάχωμα" προστασίας και να μπορεί η πυροσβεστική απο εκεί να στήσει φράγμα νερού. Αλλά που συντονιστικό!!!

 

Επίσης .... τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα... ΔΕΝ ΣΒΥΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ!! τις αναχαιτίζουν απλά μέχρι να μπορέσει ο πυροσβέστης να στήσει φράγμα νερού και να τις σβύσει. Κάθε χωριό ζήταγε και ιπτάμενο μέσο ... να το κάνει τι;... αφού μόλις έκανε ρίψη σε 10 λεπτά πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχαν;

 

Αλλά είπαμε... μηδέν συντονισμός!!! Που τους βρίσκουν ρε γμτ;

 

Μετά έχουμε τα περί ασύμμετρης απειλής. Υπήρεσία πληροφοριών που δεν μπορεί να προλάβει μια επίθεση τέτοιας διάρκειας και διάστασης , θέλει ΞΗΛΩΜΑ! Εδώ στις 9/11 που το πήραν και σύνθημα, τα χτυπήματα έγιναν μέσα σε 1-2 ώρες και πάλι πρόλαβαν άλλα δύο. Σε μια χώρα με διαστάσεις όπως οι ΗΠΑ και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

 

Στην Ολυμπιάδα , όντως υπήρχε θερμικό σύστημα ανίχνευσης απο δορυφόρο, για έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιάς σε συνδυασμό με το C4I για προστασία της χώρας. Απορρίφθηκε λέει για το οικονομικό του κόστος. Τους ήρθε πιο φθηνά να καεί η μισή χώρα τώρα και να έχουμε και νεκρούς.

 

Σαφώς τώρα και έχουμε εμπρηστές και πιθανόν σχέδιο οργανωμένο (σύλληψη λέει δύο Τσέχων με εμπρηστικούς μηχανισμούς στη Λευκάδα και video απο Υμμητό). Αλλά αυτό δεν λέει κάτι πέρα ίσως απο το πόσο ευάλωτη είναι η ασφάλεια της χώρας μας απο 10-100-1000 ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα.

 

Το μόνο ευτυχές γεγονός για μένα είναι οτι μέσα απο την οργή , την καταστροφή κτλ... ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ... δυστυχώς ο Έλληνας μόνο με σοκαριστικά γεγονότα ξυπνάει. Αλλοίμονο τους τώρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις 16/9 αλλά το σίγουρο είναι πως όποιος δεν αλλάξει άρδην τις πράξεις και τα πολιτικά του τεκταινόμενα , μαύρο φίδι που τον έφαγε.

 

Ευχαριστώ για την ανοχή σας στην έκθεση της άποψης μου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για το οποίο ανησυχώ περισσότερο (και μάλλον είναι γεροπαραξενιά - και μακάρι να είναι), είναι το ότι ποτέ μου δεν έχω δει τόσο μεγάλη αποσταθεροποίηση από πλευράς πολιτείας/κυβέρνησης, γεγονός που μου δημιουργεί διάφορους δυσάρεστους συνειρμούς για τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας το προσεχές διάστημα... :unsure:

Τόσο οργανωμένη, τόσο συντονισμένη και τόσο φανατισμένη δράση από πλευράς εμπρηστών (που δε σταματάνε με τίποτα), ενώ από την άλλη μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που κρύβεται και κατηγορεί "το μικροκλίμα της Ολυμπίας" για τις φωτιές, είναι ένας "εκρηκτικός" εκ πρώτης όψεως συνδυασμός... και ύποπτος εκ δεύτερης όψεως!

 

Υ.Γ. Ανορ, εύγε για το άρθρο σου επί των εξελίξεων! :)

Θα περιμένα να πεις κάτι παραπάνω περί της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκριτικά με τη μηδενική αντίδραση των εμπλεκόμενων φορέων (που θα 'πρεπε να πάρουν ένα σαφές μήνυμα από αυτή την κήρυξη αλλά πιάστηκαν όλοι αδιάβαστοι - και ανάξιοι της θέσης τους).

Επίσης, θα 'θελα να κλιμακώσουμε το κλίμα "ξηλώματος" αλλά μάλλον είναι προτιμότερο να το αποφύγουμε στα πλαίσια αυτού του φόρουμ...

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

και όμως φίλε johnny...

 

Οι πολίτες ξύπνησαν... σε σχέση με τους φορείς. Μην ξεχνάς οτι την φωτιά στην Αγ.Παρασκευή, την σύλληψη στην Λευκάδα των Τσέχων εμπρηστών, τις περιπολίες ανά περιοχές (Διόνυσσο, Σταμάτα, Μαραθώνα, Πάρνηθα , Πεντέλη κτλ) που μετέχω και εγώ (χθες το βράδυ 00.30 - 03.00) τις έκαναν και τις κάνουν οι.... ΠΟΛΙΤΕΣ.

 

Εκείνοι που πονάνε περισσότερο δηλαδή. Κρίμα που έπρεπε να φάμε τέτοιο ηλεκτροσοκ για να "ξυπνήσουμε" και να κάνουμε πλέον τα αυτονόητα. Όσον αφορά την ασύμμετρη απειλή...

 

Δεν με ενδιαφέρει ποιός είναι... με ενδιαφέρει όμως το οτι δεν είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο κράτους να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο απο μια χούφτα (κατά πως φαίνεται) εχθρούς ή εθνικούς προδότες. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, τσακιστήκαμε στην πρώτη πτώση και ευελπιστώ να ξυπνήσουμε πριν έρθει και η τελική.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο θα γίνει συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσ στις 19.00,

καθώς και στην Αθήνα αυτή την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος.

 

Επίσης, μια είδηση που ίσως να ενδιαφέρει μερικούς/ες, είναι το αίτημα των καμμένων περιοχών για εθελοντές.

Για το νομό Ηλείας: τηλέφωνο 26210 37187 της Νομαρχίας Ηλείας.

Επίσης δίνουν τα τηλέφωνα 26210 23911, 37187 και 23822 για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Για τη Μεσσηνία: τηλέφωνο 27210 92100 της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Καλαμάτας.

 

hgetimgora%205.jpg

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Namaste,

έμαθα πως χθες ξεκίνησε να βρέχει στην βόρεια Ελλάδα και σήμερα η βροχή κατέβηκε στο Πηλιο, εύχομαι να συνεχίσει να κατεβαίνει και να εξαγνίσει τις πυροπαθείς περιοχές, να ξεκουράσει τους ανθρώπους που τόσες μέρες παλεύουν με τους δράκους..

 

Απόψε θα συνεχίσουμε την προσπάθεια καταστολής.

Παρακαλώ, όσοι φίλοι ασχολούνται με το Ρέϊκι να ενωθούν μαζι μας στην αλυσιδα.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 12 το βράδυ και θα διαρκέσει ένα τέταρτο.

Το ίδιο θα επαναλαβουμε και αύριο την ίδια ώρα.

 

(Φίλε Αρζούνα αν μπορείς μετέφερε αυτό το μνμ και σε άλλους που ασχολουνται με το ρέϊκι- αλλά ειναι εκτός αυτού φόρουμ)

 

Φως κ αγάπη σε όλους

Link to comment
Share on other sites

Νέες φωτιές, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν...

Ο λόγος για το εξώφυλλο του Έθνους της προηγούμενης πέμπτης:

ethnos.jpg

 

Μόνο που για κακή τύχη των δημοσιογράφων και των συντακτών της εφημερίδας, η ίδια φωτογραφία δημοσιεύτηκε και σε άλλα έντυπα...

city.jpg

...χωρίς photoshop! :angel:

 

Αυτό για όσους εμπιστεύονται (και αναπαράγουν) αυτά που βλέπουν και που διαβάζουν απο 'δω κι απο 'κει αυτές τις ημέρες....

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Για να κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση και να συμβάλλουν όσο μπορούν στο κλίμα αγανάκτισης, το οποίο ομολογουμένως "πουλά".

 

Αναρωτιέμαι τί άλλο είναι απάτη απ' όσα μας έχουν πουλήσει... :015annoyed:

 

 

EDIT: Τί αναρωτιέμαι...!

mpomposhop.jpg

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...