Jump to content

Αρχειν και άρχεσθαι


martina
 Share

Recommended Posts

Πολύ σωστή η Minerva, και να συμπληρώσω πως οι συνεχείς "εκπτώσεις" στη δημοκρατία και τις ελευθερίες του ανθρώπου γίνονται επειδή ο ίδιος δίνει το δικαίωμα να γίνει αυτό, όπως με το να απέχει από τις εκλογές.

Κατ' αρχήν, δεν είναι μόνο το ότι ο άνθρωπος που δεν πάει να ψηφίσει "δεν έχει δικαίωμα" να γκρινιάξει για οποιαδήποτε μλκια κάνει η όποια κυβέρνηση τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά το ότι μια φορά στα 4 χρόνια του δίνεται το δικαίωμα να κάνει μια δημοκρατική πράξη εκπροσωπώντας τον εαυτό του στο κοινωνικό σύνολο.

Για τα παραπάνω λοιπόν, η αποχή είναι η πιό ανεύθυνη και η πιό αδικαιολόγητη στάση που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

 

Άρα απλώς μπορώ να επιλέξω ή να μην επιλέξω αυτόν που θα με κυβερνάει....

Ποιά η διαφορά;

Link to comment
Share on other sites

Απ οτι μου εχουν πει οι γονεις μου και το εχω διασταυρωσει και απο αλλους η αποχη χρησιμοποιηθηκε παλαιοτερα για να βγει συγκεκριμενο κομμα ας το πουμε χ.Η αντιδραση των οπαδων του ψ κομματος να απεχουν βολεψε το χ και ισως βοηθησε το ψ σε αυτο.

Απ την αλλη οταν ερχεται η ωρα της καλπης με πιανει μια μαυριλα,μια απογοητευση διοτι εχω την εντυπωση οτι ολοι οι πολιτικοι ειναι μια παρεϊτσα ανεξαρτήτως χρωματος και με δουλευουν.Ετσι οπλιζομαι με θαρρος,σκεφτομαι το παντα επικαιρο"αν οι εκλογες αλλαζαν κατι θα ηταν παρανομες" και παω να ψηφισω με ησυχη συνειδηση οποιον θεωρω λιγοτερο :censored:

Ανευθυνη ναι...αδικαιολογητη οχι για μενα

Edited by Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Ανεύθυνη?...

 

 

Αδικαιολόγητη?....

 

 

Χμμμ....το μενού λέει "κρέας" ή "κρέας"....

 

 

Το "συνοδευτικό" είναι ούτως ή άλλως "πατάτες".....

 

 

Ποιά η διαφορά?

 

 

"Επαναστατική - δημιουργική - ενέργεια" είναι να "ψάξεις το καταλυτικό" που θα κάνει τη "διαφορά".....

 

 

Όσο η "Αποχή" είναι ένα 10% είναι ένα "τίποτα".....

 

 

Απλά επιδοτεί έναν απο τους δύο "κυρίαρχους ".....

 

 

Εαν η αποχή φτάσει στην "κρίσιμη μάζα" - πχ 70% - μόνον τότε θα υπάρξει "μεταλλαγή" στην Ελληνική κοινωνία....

 

 

Αλλά δεν πρόκειται....

 

 

This is Greece....

 

 

Οπότε....

 

Κοιμήσου ήσυχα...δεν φτάσαμε ακόμη....

Edited by Avaris
Link to comment
Share on other sites

Avaris επειδή ακριβώς είμαστε Ελλάδα, επειδή ακριβώς το 70% αποχή δεν επιτυγχάνεται (όπως σωστά επεσήμανε ο Τραγοκέρατος), η αποχή δεν είναι η λύση.

 

Η συμμετοχή όμως ίσως βοηθήσει τον πολυκομματισμό (τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο κυρίαρχα κόμματα, έχουμε πολλές επιλογές αν οι πρώτες δε μας κάνουν). Αν μη τι άλλο ας ζούμε με μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, από το να τα παρατήσουμε όλα στο έλεος των άλλων που θα αποφασίσουν για μας.

Link to comment
Share on other sites

Σαφήνεια?

Μεγαλύτερη σαφήνεια απο ένα 70% αποχή απο τις εκλογές?

Τι θα μπορούσε να είναι πιο σαφές Martina ?

 

 

ακυρο

 

η αποχη σημαινει αδιαφορια

 

το ακυρο ειναι πολιτικη κινηση

 

δειχνει οτι κανεισ τουσ δεν αξιζει

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η πολυπόθητη μέρα των εκλογών πλησιάζει , η μέρα που όλοι περιμένουμε ώστε να δείξουμε πόσο πολιτικά όντα είμαστε εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες μέρες που αποδεικνύουμε περίτρανα το πόσο πολιτικά ζώα είμαστε, αυτή , βρε, που θα αλλάξει επιτέλους τα πολιτικά πράγματα της καθημερινότητάς μας ..αποφάσισα πως ήγικεν η ώρα να καταθέσω την βαρυσήμαντη άποψή μου σκεπτόμενη εντελώς εγωϊστικά ώστε να μην κατηγορηθώ αργότερα ως μιμούμενη την τακτική της ..πάπιας?

 

Και για να μην παρερμηνευτούν τα όσα γράφω, όντας σε κατάσταση παροξυσμού, να δηλώσω εκ των προτέρων πως θεωρητικά , θεωρητικά υμίν λέγω αμήν, δεν είμαι εναντίον των εκλογών?εκεί που είμαι ενάντια είναι στην αναποτελεσματικότητα που τις χαρακτηρίζει αφού οι άμεσα εμπλεκόμενοι επιμένουν να εθελοτυφλούν θεωρώντας αυτές ως πανάκεια και μέγιστο δείγμα ενός άκρως και κατ όνομα δημοκρατικού πολιτεύματος ενώ επί της ουσίας δυναμιτίζουν ασύστολα και άνευ τσίπας τον θεσμό με τις καθημερινές τους φασιστικές πράξεις..

 

Δεν είναι που φοβάμαι τους πολιτικούς.. αυτούς τους ξέρω?. δεν είναι παρά μια ισχνή μειοψηφία μπροστά στην αγέλη των εκατομμυρίων που αναμένουν ακόμα τον Μεσσία ? καθότι χριστιανικώς γαλουχημένοι και εντός της ευρύτερης φιλοσοφίας τους- τον οποίον αν ποτέ εμφανιστεί θα κατασπαράξουν λυσσαλέα γιατί θα έχει το θράσος να τους επιδείξει τον φαρισαϊσμό τους.

 

Αντιθέτως, σουρεαλιστικά σκεπτόμενη και μοναχικά αυνανιζόμενη θα ήθελα να προχωρήσω σε μια καινοτομία και να ψηφίσω ..πολίτες?Γίνεται?

Πολίτες που θα βγουν ευθαρσώς και θα δεσμευτούν πως την επόμενη καθημερινή τους κίνηση θα την σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν την κάνουν πράξη?σκεπτόμενοι όχι τον εαυτούλη τους και την μεσοπρόθεσμη καλοπέρασή τους αλλά τον διπλανό τους που ίσως και να θίγεται άμεσα?

 

Επιμένω ξεροκέφαλα, ανεύθυνα και αδικαιολόγητα σε μια αλλαγή εκ των έσω?γιατί αν θέλεις να δεις την αλλαγή πρέπει να ταυτιστείς με αυτήν?

 

Μπορείς?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...