Jump to content

Περιεργο αλλα και διδακτικο πειραμα


 Share

Recommended Posts

Ας υποθεσουμε πως ανεβαινει ο ταχυδακτυλουργος στην σκηνη και κανει αυτο το τρικ με το αλουμινοχαρτο(χωρις να δειξει την φιαλη ειπαμε μη καρφωθει κιολας )

μετα προκαλει οποιονδηποτε απο το κοινο να βρει το μυστικο σκοινι...εγω θα ειχα μεινει με το στομα ανοικτο

Η ακους καποιον να σου μιλαει ξαφνικα οπως

ενταξει το ξεραμε αυτο με το ηλιο...αλλα αυτο ποιος θα το προεβλεπε

Η εξηγηση :

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_SF6.htm

Αναρωτιεμαι τι θα ακουσω ακομα να ξερει η επιστημη εδω και χρονια και εγω να μην εχω παρει χαμπαρι τιποτα(ρητορικο ειναι το ερωτημα :015annoyed: )

Οταν λοιπον ειδα την λυση ειπα οκ λογικο μου ακουγεται....μηπως επειδη δεν ξερουμε την λυση γιαυτο δεν μας φαινεται λογικο(γενικα)?????

Edited by Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Hah! Πολύ καλό.. χμ?προσωπικά για μένα τα πάντα λογικά είναι.. Απλά όταν γνωρίζω τη ¨λύση¨, δηλαδή γιατί συμβαίνει κάτι, βρίσκω το ίδιο το φαινόμενο αναμενόμενο.. Σε αντίθετη περίπτωση απλά σκέφτομαι ότι δεν ξερώ γιατί συμβαίνει. Το παράλογο, αφύσικο κλπ ,όπως και η κοινή λογική , είναι έννοιες που δεν συμπαθώ ιδιαιτέρα..

Link to comment
Share on other sites

και ο ηλεκτρισμός πριν τον κατανοήσουν όλοι θεωρούνταν μαγεία....

δεν υπονοώ κάτι παραπάνω... θα φέρω ένα παράδειγμα Τον Τέσλα...και να μας εξηγούσε τα πειράματα, τους συλλογισμούς του και τις ανακαλύψεις του ακόμα δεν θα μπορούσαμε να τον καταλάβουμε

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αίολε ωραιότατο το θέμα σου και το έμμεσο ερώτημα που αυτό θέτει....

 

 

Κοίταξε να δείς...όλοι μας μαγευόμαστε απο όσα ο περίφημος David Copperfield πράττει επι σκηνής ή πόσο μάλλον ο Ελληνοαμερικανός Chris Angel που για μένα είναι και ο άρχοντας αυτού του σπόρ αλλά και τόσοι άλλοι "ταχυδακτυλουργοί" και κακός ονομαζόμενοι "μάγοι".... Σαφώς και όσα κάνουν έχουν και μία λογική εξήγηση... Εάν είχαν όντως τις δυνάμεις για ανάλογες πραξεις και στην πραγματικότητα δέν νομίζω να τις πραγματοποιούσαν μόνο επι σκηνής αλλά κυρίως στον περίγυρο τους για επιβολή ή για δύναμη κοινωνική...θα ήταν στην κάστα των X-MEN τότε...:P ... Αυτοί οι άνθρωποι δέν λειτουργούν αυτόνομα όμως...Έχουν και πίσω απο την σκηνή πόσο κόσμο προσωπικό και τεχνικούς, έχουν εταιρείες που επενδύουν επάνω τους τεράστια ποσά σε εξοπλισμό και βοηθήματα και βγάζουν απο αυτούς τεράστια χρηματικά ποσά...Σκέψου πόσα χρήματα έβγαλαν κάποιες εταιρείες απο το ενχείρημα του Copperfield να "Εξαφανίση το άγαλμα" της Ελευθερίας στην Ν.Υόρκη. Απίστευτα χρήματα σαφέστατα . Και εμείς ενδεχομένως εάν είχαμε κάποιο χάρισμα στην ταχυδακτυλουργία και κάποια στιγμή επενδύανε πάνω μας εταιρείες για Show αναλόγο βεληνεκούς να είμασταν του ίδιου βεληνεκούς με τους προαναφερόμενους ή κάποιους άλλους... Εμένα αυτό που με εκνευρίζει στην όλη ιστορία είναι κάτι άλλο. Ο κόσμος αρχικώς πίστευε πώς ο εκάστοτε Copperfield ασκούσε επιρροή και έκανε όσα έκανε λόγω υπερφυσικών δυνάμεων του ή ακόμα καλύτερα λόγω συμφωνίας του με τον Διάβολο, μαγικές ικανότητες και ποιός άλλος ξέρει τί... Όταν σταδιακώς ο μύθος αυτός άρχισε να καταρρίπτεται...μαζί του καταρρίπτηκε και η πίστη στα υπερφυσικά φαινόμενα σε μιά τεράστια μάζα ανθρώπων...ο Υλισμός απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη επιρροή απο όσο παλαιότερα...Παράλληλα και η ψυχολογία και γενικότερα η κλασσική "επιστήμη" πολεμούσε και πολεμάει μετα βδελυγμίας οτιδήποτε το "υπερφυσικό" ή το Αποκρυφιστικό ώς κάτι το ψεύτερι ή το σχιζοφρενικό. Η εποχή μας είναι η εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Υλισμού. ο Υλισμός με χιλιάδες μέσα προσπαθεί να μας πείσει πώς τίποτα πέραν του σώματος μας και όσων βλέπουμε δέν υπάρχει... Ακόμα και αυτό το Forum το θεωρώ θεάρεστον έργον που υφίστατε σε μιά τέτοια κοινωνία . Η πίστη στην Τέχνη την σήμερον ημέρα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και υπέροχο...Δείχνει πώς ο άνθρωπος έχει ορμέμφυτη την τάση του προς αυτήν παρά τα ερεθίσματα που λαμβάνει απο όλες τις πλευρές... Μήπως ακόμα και η περιβόητη σειρά η "Μάγισσες" δέν δημιουργήθηκε πρός αυτήν την κατεύθυνση; Έδειχνε με τραγελαφικό τρόπο δυνάμεις που μπορεί ο άνθρωπος να κατακτήσει με εξάσκηση και βαθιά προσύλοση στον στόχο του να είναι ένα μάτσο καθημερινά φαινόμενα που κατακτήθηκαν εν μία νυκτί απο εκ "γενετής μάγισσες". Πόσο μάλλον για τα ξόρκια που εξασκούσαν που τα πετυχαίνανε στο πόδι, δίχως ίχνος συγκέντρωσης και ενώ μαγείρευαν παράλληλα....απίστευτη γελοιοποίηση δέν νομίζεις;

 

Επειδή βγήκα λίγο εκτός θέματος να επανέλθω....ναί είναι φανταστικό το αίσθημα όταν λές πώς "πόσο λογικό ήταν τελικά" αυτό που επι σκηνής φάνταζε σάν κάτι το εξωπραγματικό...Για μένα δέν θα έπρεπε κανένας και για κανέναν λόγο να απομυθοποιήση τα ταχυδακτυλουργικά tricks... Εάν απομυθοποιηθούν στο τέλος όλα σε τί θα πιστεύει στο τέλος ο κόσμος και με τί θα δημιουργεί η φαντασία του;;;

 

 

Να είστε καλά....

 

Φιλικά..

 

Ιεροφάντης

Link to comment
Share on other sites

:cheerful:

Οσο και να φαινεται περιεργο νομιζω πως καποια εποχη στο μελλον ο ανθρωπος θα μπορει να μετακινει πραγματα με την σκεψη του,να καταλαβαινει την συναισθηματικη κατασταση καποιου αλλου απλα και μονο κοιταζοντας τον,θα μπορουσε να πεταξει,να τηλεμεταφερθει...μπλα μπλα μπλα.Μπορει να το καταφερει αυτο με μηχανηματα μπορει και με αλλαγη του τροπου σκεψης του.

Το θεμα ειναι οτι ολοι τοτε θα πιστευουν οτι αυτο εγινε λογω της Επιστημης τους με τη καθαρα ψυχρη και ορθολογιστικη σκεψη τους.

Σκεψου ενα αναλογο.Αν δεν υπηρχε αλχημεια θα υπηρχε χημεια???Μαλλον ναι αλλα θα αργουσε 200,300,500++ χρονια.Οταν υπηρχε η αλχημεια με την μη ορθολογικη σκεψη(οπως λεγαν τοτε) δεν την χλευαζε το κυριως επιστημονικο ρευμα??

Σιγουρα η αλχημεια ειχε ιδεες που μεχρι τωρα(τουλαχιστον) θεωρουνται μπουρδες.Υπηρχαν ομως και ιδεες (βλ μετουσιωση) που επιβεβαιωθηκαν προς εκπληξη ολων των επιστημονων.

Ετσι οπως το βλεπω λοιπον καποια στιγμη θα "ξεσκεπασουν" πολλα απο τα μυστικα της μαγειας.Αυτο την μειωνει?????Οχι ισα ισα σκεψου ολους αυτους τους αλχημιστες που πιστευαν στην μετουσιωση.Τωρα χαμογελανε.....

Και κατι τελευταιο..

Ο μεγαλος μαγος θα σου πει πως η απολυτη πιστη σε κατι(εστω και εαν δεν εχει αποδειχθει ο λογος) θα σου δωσει αυτο που ζητας

Εαν ενας μεγαλος επιστημονας μετα απο μια μακροχρονη αναζητηση σου πει τον λογο(στο μελλον) οχι μονο θα μπορεσεις να πιστεψεις αλλα θα μπορεσεις να το βελτιωσεις (γιατι το προβλημα της πιστης εχει λυθει)

Edited by Aiolos
Link to comment
Share on other sites

η φαντασία δεν έχει απόλυτη σχέση με το υπερφυσικό... Μ'αρέσει να μαθαίνω πως γίνονται τα τρικ αλλά με εξητάρει κιόλας να προσπαθώ να τα εξηγήσω...

παρόλα αυτά, αν δεν φαινόταν ο υλισμός και η εμπορευματοποίηση στα ταχυδακτυλουργικά τρικ και ήταν απλή καθαρή μαγεία, τότε θα επιστρέφαμε πάλι στα περί Σατανά κ.τ.λ. σχετικό με αυτό θα μπορούσε να είναι και ο Χάρυ Πότερ. ακόμα κάποιοι γονείς θεωρούν πως η συγγραφέας θέλει απλώς να προσυλητίσει τα παιδιά στη μαγεία και την αποφεύγουν, πέρνοντας όμως τόσο εμπορικές διαστάσεις και δίνοντάς της τόσα βραβεία(που τα υπεραξίζει), οι γονείς παίρνουν όλα τα βιβλία και δείχνουν πόσο ανοιχτόμυαλοι (και καλά) γίνονται.

 

όσον αφορά την Αλχημεία, είναι απίστευτο το γεγονός το πόσο έχει επηρεάσει και τις θετικές και τις θεωρητικές επιστήμες, ενώ πολλοί ακόμα την θεωρούν "απαγορευμένο" ή παραφυσικό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...