Jump to content

Η Συμπεριφορά του πλήθους


 Share

Recommended Posts

Νamaste,

πριν κάποιες μέρες είδα το (πολυπληθές α-)πρόσωπο -λαό- της Κίνας>>την κυβέρνηση, δηλαδή, να γίνεται "έξω φρενών" με την επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στην Γερμανία.Σκέφτηκα πως ναι μεν δηλώθηκε από τον ίδιο πως η επίσκεψη χρίζει προσωπικού χαρακτήρα, σίγουρα δε κάτι θα συμβεί..και να που μετά ακολούθησε αυτή η λαοθάλασσα βουδιστών μοναχών -κάπου αλλού/ όμως όχι στο Θιβέτ- που ξεχύθηκε στους δρόμους της Μπούρμα...

Κάθε φορά που διάβαζα ή άκουγα σχετικά με την καταστροφική εισβολή των Κινέζων στο ιερό Θιβέτ με έπιανε θλίψη, αλλά, και ένας ανεξήγητος θυμός για όλους εκείνους που απλά..ποτέ δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους..

Όταν είδα τον Δαλάι Λάμα με την Α.Μέρκελ στις ειδήσεις, κάτι μέσα μου μου έλεγε πως ίσως ήρθε η ώρα να ελευθερωθεί το Θιβέτ!

Κάτι μου λέει, επίσης, πως οι μοναχοί, που εξεγέρθηκαν ενάντια στην δικτατορία της Μπούρμα, ένοιωσαν πως ήρθε επίσης αυτή η ώρα..Απλά ξεκίνησαν από το δικό τους τύραννο..:)

Εξέγερση!

Έχετε σίγουρα δει το V4VENTETTA.Θυμάστε πόσο ίδια ήταν η ανάγκη των ανθρώπων που χειραγωγούσε η κυβέρνηση μέσα από το σύστημα του μεγάλου αδερφού;Ολοι είχαν την ίδια ανάγκη :να καθρεΦτΥσουν στον μεγάλο αδερφό αυτό το σαρδόνιο χαμόγελο της μάσκας που τόσα χρόνια τους εξαπατούσε..

Μια μάσκα που τόσο "τρομοκράτησε" τους κυβερνώντες όταν αντίκρυσαν από απέναντι τον μασκαρά εαυτό τους..

Πόσο μάλλον, όταν αυτή η μάσκα έγινε πλήθος από μάσκες όπως η διαφημιστική αφίσα του Being Malcovitch..

 

Το E-mail έγραφε:

 

"So I guess you know what's happening in in Burma at the moment. If not - check any news paper and it'll probably be one of the biggest headlines.

 

"In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please send forward!"

 

Many of you have probably received this from someone. Please send this message to everyone you know, either it's a text message or via msn etc. It is the least we could do for them."

- πρωτίστως μου θύμισε τη βωβή διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος με τα μαύρα ρούχα-

 

////Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το μέιλ με το σκεπτικό πως είναι άλλο ένα spam που πρέπει να προωθήσω σε φίλους και γνωστούς ώστε να μπορέσουν κάποιοι να συλλέξουν στοιχεία για να μπορέσουν αργότερα να τα χρησιμοποίησουν για διαφημιστικούς λόγους-όπως μου είπε ο καλός μου πως συνήθως συμβαίνει :(---///

 

Σκεφτείτε όμως αν πραγματικά μια μέρα τρομοκρατούνταν όλα αυτά τα, χωρίς συνείδηση, ανθρωποειδή που κατέχουν τις θέσεις εξουσίας, από μιά τόσο απλή ανθρώπινη κίνηση, αυτήν που σε φτάνει η Αγανάκτηση!

 

Πιστεύετε τελικά πως κατάφεραν να κάνουν κάτι οι μπλόγκερς με την εκείνη συγκέντρωση στο σύνταγμα(η μάσκα: πουλάω παραμύθι ..αλλά αληθινό : ή αλλιώς:ΠΕΡΠΑΤΩ ΜΕΣ' ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΌΤΑΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩ..) ; αργότερα με την "μαυροφορεμένη" αμφίεση;(Η μασκα:"ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ")

 

Οι μοναχοί έχριζαν - αιώνες τώρα-την ανώτερη κοινωνική θέση στις βουδιστικές κοινωνίες και τώρα επειδή απλά εξεγέρθηκαν(αυτοί που δέχονται με αυταπάρνηση τα πάντα) σφαγιάστηκαν ή στην καλύτερη ξυλοκοπήθηκαν άγρια, από την τυραννική κυβέρνηση (κίτρινη όπως λέμε κινέζος ή διαφήμιση φθηνή).

 

Οι άνθρωποι που κυβερνούν, θαρρώ, δεν έχουν φόβο θεού ....άρα είναι φυσικό να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους για να επιστεγάσουν το έργο τους..(όπως ο Νέρωνας που έκαψε τα 3/4 της πόλης για να φτιάξει την κατοικία που αρμοζει σ'έναν...άνθρωπο>>τον εαυτούλη του)

Να! δείτε τον Γιώργο Βούς(ναι αυτόν:Ρ) που του μίλησε ο δικός του θεός -το δήλωσε και εμείς οφείλουμε να το πιστέψουμε, επειδή το δήλωσε πρώτος! άρα είναι εκλεκτός του άρα τον υπακούμε κλπ κλπ...--να μην ξεχάσουμε όμως πως κανείς δεν το ανακοίνωσε ποτέ τόσο απλά και.. χωρίς συνέπειες ...συμπεριλαμβανομένου του Ιησού από τη Ναζαρέτ/τη Ιωάννας της Λωραίνης και ίσως και κάποιων άλλων που επί της παρούσης μου..διαφεύγουν---και έτσι ΄ενας τύπος (με τόσο συνηθισμένο και πολυτραγουδισμένο στη λαική μας κουλτούρα...)κατέστρεψε τον μισό /κ βάλε/πλανήτη ...ως άγγελιοφόρος της Ειρήνης!

Ως εκλεκτός του θεού του που όπως είναι φυσικό...του μίλησε!

 

εχμ..τι έλεγα..α ναι/

 

Όταν μιλάω για φόβο θεού δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη ονομασία του θεού(έχει άπειρα ονόματα)

Όταν μιλάω για φόβο θεού εννοώ αυτή τη γαϊδουριά

(όχι δεν αντιπαθώ τα συμπαθή τετράποδα αντίθετα τα συμπονώ ένα παραπάνω που χρτησιμοποιούμε το είδος τους για να περιγράψουμε κάτι τόσο άσχημο)

του ανθρώπινου είδους να προσπαθεί να επιβάλει το δικό του, κάνοντας "στην μπάντα" την ανάγκη των συνανθρώπων του /

Και ποιός θεός (έστω και αν έχεις απευθείας σύνδεση μαζί του και σου μιλά καθημερινά...) θα προστάτευε το καλό μόνο του τύπου που κρατάει την συσκευή επικοινωνίας και ουχί όλων των πλασμάτων γύρω από αυτό;;

Ο μόνος θεός που, φαντάζομαι πως, πληρεί τις προυποθέσεις τούτες είναι ο..."Εαυτούλης θεός", αυτός που αν δεν σκοτωθεί από την αρχή.. στο τέλος κυριεύει ολάκερη την άθλια ύπαρξη που τον εμπεριείχε και το μόνο που μπορεί, πλέον, αυτό το κουφάρι να πράξει είναι...το αυτό!>>...να κυριεύσει τιουτοτρόπως όλον τον κόσμο...(επειδή όλος ό κόσμος είναι το κουφάρι του...) αντί να περιοριστεί να κερδίσει την όποια υποτυπώδη επαφή με τον Εαυτό προεκτείνεται ολοταχώς προς τα έξω, αφού προς τα μέσα...έει θρονιαστεί..άλλος...

 

Με εννοείτε...έτσι;

 

Εύχομαι --για να επιστρέψω στην αρχική μου σκέψη για τούτο το θέμα-αυτό το κόκκινο πανί που συμβολικά έδειξαν οι θαραλλέοι- μέσα στην απλότητά τους -βουδιστές μοναχοί, να γίνει η σημαία ολάκερης της επανάστασης μιας ανθρωπότητας που απλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

 

Και αντιστρέφωντας κάποια δεδομένα να πω ότι εύχομαι για πρώτη φορά αυτό το κόκκινο πανί να είναι η εκδίκηση του "ταύρου" προς τον υπεύθυνο για τις πληγές του.."ταυρομάχο"

γιατί τι είναι ένας ταυρομάχος χωρίς το..πανί του;

μην ξεχνάμε πως ο ταύρος δεν βλέπει το κόκκινο απλά έναν μλκ να του κουνάει ένα πανί

--εδώ όπου πληγωμένος ταύρος είναι ο λαός και ταυρομάχος ο τύραννός του--

 

Φως και αγάπη σε όλους!

 

ΥΓ.Αν θέλετε να σχολιάζετε παρακαλώ λάβετε τα "κλειδιά"που υπάρχουν ήδη στο κείμενο, αλλά και αυτά:

Το κόκκινο στο συμβολισμό της επανάστασης >Αλλά και τα εξης -επιμέρους- κόκκινα:κινέζοι/Ρώσοι/Τούρκοι/Σκοπιανοί/Αλβανοί κ.α.

Το κόκκινο στις ταυρομαχίες /το ζώο και ο επίδοξος ταυρομάχος//το φόρεμα της χορεύτριας ταγκό

Το Ιερό Κόκκινο του Τσάκρα της βάσης(ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΉΣ ΜΑΣ)/συμπεριαμβανομένου του ράσου των βουδιστών μοναχών /των Σανυάσι του Όσσο

Το κόκκινο του θεού του πολέμου, Άρη.

Το κόκκινο του θυμού/του έρωτα-του μίσους

Το κόκκινο της φωτιάς....

 

α! και μιας και είπα φωτιά...

θυμάστε πώς καιγόταν ο πλανήτης το καλοκαίρι;(ευχομαι να το θυμάστε ...ακόμη)Θυμάστε πως καιγόταν η Έλλαδα μας;(το θυμάστε έτσι;)

Φοβάμαι πως έρχεται μια ...χαώδης χρονιά...

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις ενα πολύ μεγάλο λάθος.,...

 

Μπλέκεις την θρησκεία με την πολιτική. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο... πέρα απο την σφαίρα εξουσία που προσπαθούν να επιβάλλουν με τον δικό τους τρόπο.

 

Το ίδιο έκαναν και στις Σταυροφορίες και νομίζω οτι η Ιστορία μας έχει διδάξει περί των αποτελεσμάτων , τέτοιων πράξεων.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις ενα πολύ μεγάλο λάθος.,...

Μπλέκεις την θρησκεία με την πολιτική. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο... ...

Συγνώμη, από πού το συμπεραίνουμε αυτό;
Link to comment
Share on other sites

το οτι δεν έχουν σχέση πέρα απο το καθεστώς εξουσίας που προσπαθούν να επιβάλλουν με τον δικό τους τρόπο και τα δύο;

Ή τι σχέση έχει αυτό που λέω με το μήνυμα της Atma;

 

Για το δεύτερο... το λέει μόνη της.

 

Οι άνθρωποι που κυβερνούν, θαρρώ, δεν έχουν φόβο θεού ....άρα είναι φυσικό να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους για να επιστεγάσουν το έργο τους..(όπως ο Νέρωνας που έκαψε τα 3/4 της πόλης για να φτιάξει την κατοικία που αρμοζει σ'έναν...άνθρωπο>>τον εαυτούλη του

 

Κανένας πολιτικός δεν σκέφτεται με περιορισμό απο την θρησκεία. Είναι σαν να αποδέχεται την εξουσία του ιεραρχείου της όποιας θρησκείας επί της εξουσίας τους. Προτιμούν να την χειραγωγούν ή να συμμαχούν μαζί της , παρά να την αποδέχονται ώς Αρχή. Μόνο οι Ισλαμιστές αποδέχονται την θρησκεία ώς Αρχή και αυτό τους έχει φέρει σε πολλές άσχημες καταστάσεις, τόσο στην διεθνή διπλωματία όσο και στην αντιμετώπιση ανθρώπων με ανοιχτό μυαλό στο εσωτερικό της χώρας τους.

 

Για το πρώτο... Απάντησα με παράδειγμα. Είναι και οι δύο μορφές εξουσίας. Συμμαχούν , αποδέχονται ίσως η μία την άλλη, αλλά ποτέ δεν είναι ΕΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

Oι πρώτοι νεκροί της εξέγερσης...

 

Όλο και περισσότερα βιντεο ερχονται στην δημοσιότητα από νεκρούς διαδηλωτές, μοναχούς και δημοσιογράφους...

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Μιανμάρ, οι οποίες καταστέλλονται με βία από το καθεστώς.

 

Το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν με ρόπαλα περίπου εκατό διαδηλωτές στη Ρανγκούν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές παραβίασαν σχετική απαγόρευση και συγκεντρώθηκαν κοντά σε μια γέφυρα όπου άρχισαν να χειροκροτούν.

 

«Χτυπούσαν τον κόσμο τόσο βίαια πού διερωτώμαι πώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούσαν να το αντέξουν. Είδα τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν πέντε άτομα», είπε κάτοικος της περιοχής. Μέχρι στιγμής, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πολλές εκατοντάδες συνελήφθησαν.

 

Στη Μιανμάρ βρίσκεται ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, ο οποίος θα προσπαθήσει να πείσει το στρατιωτικό καθεστώς να επιλύσει με ειρηνικά μέσα την τρέχουσα κρίση. Ο Νιγηριανός διπλωμάτης δήλωσε ότι ευελπιστεί πως θα επιτύχει κάποια «πρόοδο».

 

Στο μεταξύ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ κάλεσε τις αρχές της Μιανμάρ να τού επιτρέψουν την πρόσβαση σε όλη τη χώρα για τη διανομή της βοήθειάς του σε τρόφιμα. Το ΡΑΜ προειδοποίησε ότι οι ταραχές μπορεί να δυσχεράνουν τις προσπάθειές του για τη σίτιση 500.000 Βιρμανών, στην πλειοψηφία τους παιδιά. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, η στρατιωτική χούντα διέκοψε όλες τις επιχειρήσεις στο Μανταλάι, δεύτερη πόλη της χώρας.

 

Το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Μιανμάρ «ζήτησε συγγνώμη», μετά το έντονο διάβημα της Ιαπωνίας για την δολοφονία του Ιάπωνα δημοσιογράφου στην διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

 

Ο 50χρονος Κέντζι Ναγκάι τραυματίσθηκε θανάσιμα στη Γιανγκόν την Πέμπτη. Φωτογραφίες που βγήκαν λαθραία από τη χώρα τον απεικονίζουν να επιχειρεί να απαθανατίσει το πλήθος που υποχωρεί άτακτα, με ένα στρατιώτη να κρατά ένα όπλο στραμμένο κατά πάνω του, λίγο πριν πεθάνει.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως απαγορεύθηκε η έκδοση βίζας για τις ΗΠΑ σε σχεδόν σαράντα μέλη της στρατιωτικής χούντας αλλά και σε μέλη των οικογενειών τους.

 

Η Τουρκία ζήτησε από τους υπηκόους της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Μιάνμαρ.

 

πηγή flash.gr

 

Συνήθως κατηγορούμε τις θρησκείες για την συνεργασία τους με τα καθεστώτα και καλά κάνουμε.

Στην προκειμενη τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ διαφορετικά.

Υπενθυμίζω οτι η τελευταία εξέγερση στην burma είχε ως αποτέλεσμα 3.000 νεκρούς.

 

http://edition.cnn.com/2007/WORLD/asiapcf/...tml#cnnSTCPhoto

Edited by El Morya
Link to comment
Share on other sites

το οτι δεν έχουν σχέση πέρα απο το καθεστώς εξουσίας που προσπαθούν να επιβάλλουν με τον δικό τους τρόπο και τα δύο;

Ή τι σχέση έχει αυτό που λέω με το μήνυμα της Atma;

 

Anor φίλε μου, ισως υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση που δεν την έλαβες υπόψιν.)

είναι η περίπτωση να μην ισχύει τίποτε από τα δύο επειδή το δεύτερο το εξηγεις με βάση το πρώτο'το δκό σου δηλαδη:)

anyways

Οι Βουδιστές όπως και οι Ινδουιστες είναι ενάντια στη βια και σε καμμια περίπτωση δεν θα μπρουσα να φανταστώ όταν έγραφα το κείμενο(έχοντας κατα νου μονάχα τους αμαχους που προσπαθουν να ζουν ειρηνικα )πως θα βρεθει κάποιος που θα μου αναφέρει τις σταυροφοριες!

 

hellow! ειλικρινά είναι ά-λ-λ-ο πργμ!

Οι ανατολικές θρησκείες ειναι το αντίθετο ακριβώς από της δυτικές και το ξέρουμε.(οι Μουσουλμανοι είναι μια ειδικη περίπτωση επίσης-αλλά χτυπάνε both ways-

Στα πλαίσια της πολιτικής, όπως είπες, ίσως οι Βραχμάνοι στην Ινδία να μην ηταν "!παναγίτσες", αλλά δεν θα ασχολήθουμε επί της παρούσης με αυτό.

 

...Μετά από τον Νέρωνα-που ανήκει στο παρελθόν, μίλησα για το παρόν και Ναι! εκεί "κολάει" ο μεταμφιεσμένος σταυροφόρος της ειρήνης και αυτός δεν είναι άλλος από τον George Bush.

---Επειδή όμως νοιώθω μια απέχθεια να αναφέρομαι σε αυτόν δε θα ήθελα να σχολιάσω περισσότερο.---

 

Στην ανατολή το άσπρο θεωρείται πένθιμο

στη δύση το μαύρο...

Αν το δω έτσι τότε οι βουδιστές μοναχοί που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην χούντα είναι ίσοι με τους σταυροφόρους που πήγαν για τα λεφτά στο όνομα της θρησκείας χμ..;

αυτό μου λές;

:(

Ξέρεις πως το βλέπω να το πω απλά;ότι ο κόσμος αγανάκτησε-και οι μοναχοί εκεί πέρα εκδηλώνουν την αναγκη ολάκερης της ύπαρξης της ανθρωποτητας.

Από τη ρίζα(το κόκκινο τσακρα της βασης εννοώ) ξεκίνησε η επαναστάση...

ίσως πρέπει να αρχίσουμε το countdown.)

 

 

saytat nasti pari dharma!

Link to comment
Share on other sites

και ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουμε να βρίσκουμε τρόπους να διαφωνούνησουμε..αλλά να βρούμε αυτό που μας δυσκολεύει κάπως παραπάνω―να ενωθούμε και να παλέψουμε για το δικαίωμα μας να ζήσουμε πραγματικά* σε τούτο το μαγικό, αλλά "περαστικό" πλανήτη.―)

 

όλοι αυτοί οι "νταβ_τζήδες" πάνω από τα κεφάλια των λαών...

ή είμαι πολύ ονειροπόλα ή ποτέ δεν υπήρξε ειρήνη στις καρδιές των ανθρώπων...

(..yeah i know..)

 

 

 

 

Om

Link to comment
Share on other sites

...Για το πρώτο... Απάντησα με παράδειγμα. Είναι και οι δύο μορφές εξουσίας. Συμμαχούν , αποδέχονται ίσως η μία την άλλη, αλλά ποτέ δεν είναι ΕΝΑ.
Όταν κάτι μπερδεύεται με κάτι άλλο ποτέ δεν γίνοτναι ένα, παραμένουν πάντως μπερδεμένα. Φυσικά και θρησκεία και πολιτική εύκολα συγχέονται, για αυτό και όλος ο καημός για το "διαχωρισμό" τους... είναι δύσκολος γιατί δεν είναι απόλυτα φυσικός.
Link to comment
Share on other sites

Atma...

 

Ο κόσμος γενικά αγαναχτεί και ειδικά όταν γίνεται όχλος , η ψυχολογία του είναι τόσο εύκολο να χειραγωγηθεί που πολλοί σπέυδουν και το κάνουν.

 

Θυμίσου οτι ειδικά στο θέμα Θιβέτ, γίνεται ο χαμός με Κίνα για καθαρά πολιτικά κίνητρα. Την οριογραμμή κάποιου κράτους (του Θιβέτ εν προκειμένω) που θέλει να παρουσιαστεί ώς το αντίστοιχο ανατολικό Άβατον σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του Δ.Κόσμου (Βατικανό, Πατριαρχείο) και να έχει λόγο σε άλλη σφαίρα επιρροής. Φυσικά καμία χώρα δεν θέλει να φιλοξενήσει κάτι τέτοιο και να αφήσει την εξουσία ενός κέντρου χειραγώγησης μυαλού (βλ. Θρησκεία) να επιβληθεί στους πολίτες της. Η Κίνα ειδικα΄που έχει ιστορικό καταδυνάστευσης στο πρώτο "ελπιδοφόρο άνοιγμα" του Θιβέτ προς αυτούς, , ειδικά αν αυτό θεωρηθεί ανεξάρτητο , θα ανοίξει πληγές εσωτερικά.

 

Σου φαίνονται ποταπά κίνητρα αυτά;... μήπως μη πνευματικά;... ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ στον πραγματικό κόσμο. Εκεί που άλλα πράγματα μετράνε πολύ περισσότερο και ακόμα και "πνευματικοί ηγέτες" όπως ο Λάμα , κάνει δηλώσεις στην Γερμανία με πολιτικό background στον βωμό της γεωγραφικής οριοθέτησης και εξουσίας. Αν πραγματικά είσαι πνευματικός ηγέτης , δεν ασχολείσαι με τα υλικά και πολιτικά του θέματος. Μπορεί να σχολιάσεις αλλά οχι να μπείς σε διαδικασία δηλώσεων.

 

Με λίγα λόγια... οι κάθε λογής "ηγέτες" και δη εκείνοι που έρχονται με γεννεαλογική εξουσία, είναι επικίνδυνοι (βλ. Βασιλείς, Αυτοκράτορες και γιατί οχι.. Ιεράρχες)

 

Η εξουσία έχει ενα πρόσωπο (και προς εσένα φίλε outis). Η θρησκεία, το κράτος και οι αντιπρόσωποι τους, αυτό θέλουν , αυτό κοιτάνε,.... αυτό διαφυλάττουν. Απο πότε ο άνθρωπος ήθελε "βοσκούς" για να τους ακολουθεί σαν πρόβατο στις διαταγές τους ,ή στις δικές τους ερμηνείες. Γιατί να πράξω βίαια επειδή κάποιος "ηγέτης" ένιωσε οτι είναι ή κατά την γνώμη μου είμαστε καταπιεσμένοι; Και μάλιστα με την μορφή γεωγραφικών συνόρων.

 

Πρόσεξε τι λες.. .να ξεσηκωθούν... να διώξουν .... να επαναστατήσουν και λοιπά... πράξεις που σίγουρα οδηγούν σε βία. Είσαι σίγουρη οτι αυτό είναι και το μήνυμα των Ανατολικών Θρησκειών και το εκφράζει και ανάλογα ο πνευματικός τους ηγέτης; (Σε αυτή την περίπτωση ο Λάμα και σε άλλη ο Ιμάμης; )

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε τι λες.. .να ξεσηκωθούν... να διώξουν .... να επαναστατήσουν και λοιπά... πράξεις που σίγουρα οδηγούν σε βία. Είσαι σίγουρη οτι αυτό είναι και το μήνυμα των Ανατολικών Θρησκειών και το εκφράζει και ανάλογα ο πνευματικός τους ηγέτης; (Σε αυτή την περίπτωση ο Λάμα και σε άλλη ο Ιμάμης; )

 

.εχεις δίκιο φέρνουν βία(είπα κάπου να διώξουν;)

όχι δεν είναι αυτό το μνμ και το το σχολίασα ήδη παραπάνω...

 

Namaste Anor,

Είπες κάτι για την Κίνα και το Θιβέτ-

εφόσον το έθεσες έτσι -πολιτικα δδλ- τότε οι Κύπριοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητούν την ελευθερία τους επειδή αυτό έγινε κάποτε και τώρα πιά λίγοι το θυμούνται(εκτός από τον Νταλάρα ισως:Ρ)

Δηλαδή τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος ηγέτης σαν το Δαλάι Λάμα;(επειδή μου συγκρινεις το Παπα, να σου πω ότι δεν έχει καμμια σχέση- το Βατικανό δεν "υπήρχε από πάντα" και πήγαν οι Ιταλοί και το πήραν και μετά ξανακέρδισε την ανεξαρτησία του..!)

Οι κινέζοι μπήκαν ή όχι στο Θιβέτ; Ε αυτό το τόσο αυτονόητο για μένα, να θέλουν τόσα χρόνια να ελευθερωθούν από το ζυγό, εσύ ή κάποιος που θα μου πει για πολιτικά συμφέροντα, θα ακυρώσει το γεγονός; ..αυτό λέω φίλε μου:)

Ότι οι βουδιστές μοναχοί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.. --και εδώ δεν έχει σημασία το ράσο για να τους συγκρίνουμε με τα δυτικά ιερατεία!--

Είναι σαν το λαό της Ινδιάς που κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία του από τους Άγγλους όχι από την βοήθεια των σύσωμων πολιτικών ούτε από τους βραχμάνους της αλλά από τον Γκάντι:την ενσάρκωση του συναισθηματος του πλήθους..

Δεν έχω καλύτερο παράδειγμα για να δώσω προς κατανόηση το σκεπτικό μου, ειλικρινά.

 

Και ποσώς με ενδιαφέρουν παραδείγματα από τη δύση και τις εκκλησίες της, επειδή διόλου δεν μοιάζουν με τους ανατολιστές.

 

Η πλάκα είναι πως κατανοώ επακριβώς όσα, πολύ ενδιαφέροντα, μου λες και το εκτιμώ, επειδή έτσι μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα της προκοπής εδώ μέσα/ακόμη κι αν υπάρχει η περίπτωση, εσύ να μην έχεις καταλάβει καθόλου τι σκέφτομαι+γράφω.)

Το βλέπω τόσο μεταφυσικά πολλές φορές το πρόβλημα που, μπερδεύονται τα συμβολα με την πολιτική και την πργμτκττα και μπορει να μην δίνω εύκολα το κλειδι για την κατανόηση του συνόλου των συνειρμών μου, παρά ο καθένας να διακρίνει μέσα από το όλο κείμενο μόνο τα κλειδιά των δικών του αιθουσών θέασης ...(είναι αυτό το τραγικό κληρονομικό χάρισμα που έλεγα στο μπαμπά το μεσημερι:Ρ)

και όχι, δεν με ενοχλεί αυτό, επειδή μπορώ να παρακολουθήσω όλες τις διαδρομές που ξέφυγαν από το λόγο μου και τις συνεχίζει ο καθένας που μπαίνει στον κόπο να συζητήσει μαζί μου:)

Το μόνο που θα ΄θελα -πάντα- στις κουβέντες όμως είναι να μπορούσαν όλοι να παρακολουθήσουν τη ροή με τον αυτό τρόπο!-χμ ξέρω δεν γίνεται εύκολα αυτό εκτός κι αν γνωρίζεις πολύ καλά τον άλλο και δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις πόσο μάλλον "λόγια" για να γίνει μια κουβέντα!--

πόσο μαγικά θα ήταν τα συμπεράσματα τότε...

..μα πόσο δυσκολο είναι να βγεί κάποιος από την αίθουσα θέασής του και μπει σε μία άλλη /ενός άλλου ατόμου...

Ισως βέβαια αν όλο αυτό είναι σύμβολο, τότε τ'ονομά του είναι :βαβελ...

..αλλά στο φινάλε ποιος είναι ο κτίστης;

 

να είστε όλοι σας καλά:)

 

 

ps:Εl Morya καλέ μου, θα ήθελα να σχολιάσετε και Σεις το έρμο τούτο κείμενό μου:019blush:

Ευχαριστώ δε, για τις πληροφορίες που παραθέσατε :rolleyes:

 

 

 

ommanipadmehum

Edited by Atma
Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε... δεν αναφέρομαι στο οτι δεν πρέπει να αντιδρούν σε δέσμευση της ελευθερίας τους, όπως και κάθε άνθρωπος.

 

Εκείνο που λέω είναι πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό τον πόθο (μεταξύ άλλων) .. τον φυσιολογικό πόθο.... προς τέρψιν και ικανοποίηση δικών τους αναζητήσεων προς οτιδήποτε προσωπικό. Αυτό μπορεί να είναι απο εξουσία επί δύναμης του φυσικού όχλου ή απλά προς υποστήριξη θέσης επιρροής ή ακόμα και επέκτασης της θέσης αυτής σε άλλες σφαίρες.

 

Οι ανατολικοί, δυτικοί, βόριοι, νότιοι , δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Το στοιχείο της εξουσίας και της κυριαρχίας είναι έμφυτο σε όλους ανεξαιρέτως. Απλά κάποιοι το καταπολεμούν , άλλοι το καλλιεργούν.

 

Για να είσαι λοιπόν σε μια θέση ισχύος πάντα πρέπει να το καλιεργείς.

 

Και επειδή μου αναφέρεις το Θιβέτ ώς φιλειρηνιστές , να σου αναφέρω οτι μόνο αυτό δεν είναι ... τουλάχιστον στην έννοια που κινείται ο Χριστιανισμός στο μύνημα του, μιας και εκεί θα διαβάσεις το εναντίον στο "μάχαιρα έδωσες". Να σου θυμίσω λοιπόν οτι στο Θιβέτ δημιουργήθηκε η τέχνη του Kung-Fu. Έχει μάλιστα αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι άκρως θανατηφόρα. Σαφώς και είναι για δική τους προστασία αλλά αυτό όπως και να το κάνεις, μόνο φιλειρηνιστές στην πλήρη έννοια δεν τους κατατάσσει.

 

Οι μοναχοί μάλιστα αυτοί είχαν μετάσχει (οικειοθελώς.. και θα βρώ κάπου το κείμενο) σε πολεμικές εκστρατείες κάτω απο την εντολή της ιεραρχεία τους και υπό την ηγεμονία του Κινέζου Αυτοκράτορα.

 

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω;... Εξιδανικεύεις καταστάσεις που δεν υφίστανται. Οι μοναχοί που αναφέρεσαι ναι μεν έχουν ενα ξεχωριστό τρόπο ζωής και στηρίζουν κάποιες αρχές , αλλά απέχουν παρασάγγας απο τον χαρακτηρισμό του "ιδανικού". Χειραγωγούνται και αυτοί απο κάποιους με θέση εξουσίας.

 

Εγώ εκείνο που γνωρίζω είναι οτι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι αφεντικό του εαυτού του. Ούτε μέντορες, ούτε πνευματικοί ηγέτες και κουραφέξαλα. Οι αρχηγοί και λοιπά είναι για τα πρόβατα που δεν έχουν δυνάμεις να κάνουν κάτι μόνα τους. Απλά λοιπόν περιμένουν είτε να τα οδηγήσουν , είτε να ακολουθήσουν κάποιον ισχυρότερο απο αυτά (σε θέληση κτλ.)

 

Α..και να μην το ξεχάσω.. κατά την ψυχολογία του όχλου... εκείνος που θα διακριθεί και θα οδηγήσει , σχεδόν πάντα γίνεται και ο αποδιοπομπαίος τράγος στο τέλος! ...και δεν μιλάω για τον φίλο μας , τον Τράγου Κέρατο!!! ...χεχεχεχε

 

Ήρωας , αρχηγός , πρωτοπόρος , ηγέτης κτλ... είναι εφευρέσεις εκείνων που θέλουν να ακολουθουν με σιγουριά. Οχι εκείνων που ανοίγουν τον δρόμο μόνοι τους.

 

Ξέφυγα σαν περιγραφή , αλλά είμαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει πως το σκεπτικό μου έχει εφαρμογή σε αυτά που λες.

Link to comment
Share on other sites

Namaste Anor,

έγινες απολύτως σαφής.)

ευχαριστώ όλους, για την όμορφη ροή στο θέμα:)

 

να είστε καλά!

φως κ αγάπη

Ατμα

 

 

ΥΓ:Τι θα λέγατε να συνεχίσουμε βάζοντας στην κουβέντα περισσότερο το V...4Ventetta;

Edited by Atma
Link to comment
Share on other sites

Ο καπνός επισημαίνει την φωτιά!

 

...την ενέργεια υπάρξεων που αναλώνονται στο προσωπικό τους όραμα, έστω κι αν αυτό είναι η, εσωτερική, παράφραση του ...τυχαίου!

 

Ο καπνός σκιάζει συνεχώς τούς ορίζοντες!!

 

...υποδηλώνοντας ενέργειες που, όχι τυχαία, αθροίζουν στην ολοκλήρωση της κρίσιμης κοσμικής ποσότητας.

 

Ας μην ξεχαστούμε...!!

Link to comment
Share on other sites

Πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Σκόπια, βρέθηκα σε ένα βιβλιοπωλείο εσωτερισμού στην Σόλωνος που δυστυχώς δεν υπάρχει τώρα - τον "Αιώνιο Ηνίοχο". Αρχίσαμε μια μεγάλη συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου περί Εσωτερισμού. Μεταξύ πολλών άλλων αναφερθήκαμε και στο τότε επίμαχο θέμα των Σκοπίων που μόλις είχε ξεκινήσει.

 

Το φλέγον ερώτημα τότε, εν έτει περίπου 1992, ήταν : "θα γίνει πόλεμος Ελλάδας - Σκοπίων" ή όχι?

 

Το "καίριο και εύστοχο σχόλιο" του φίλου Εσωτεριστή - που με προβλημάτισε και μου "έμεινε" απο τότε - ήταν :

 

"...ανάλογα, τι θα "εκπέμψει" η Συλλογική Ψυχή της Ελλάδας...."

 

 

Φροντίζουμε, ή τουλάχιστον προσπαθούμε να φροντίσουμε τα της "εξέλιξης της Ψυχής μας" αλλά ίσως μας διαφεύγει το ότι "κολυμπάμε" σε έναν Ωκεανό αλληλεπίδρασης που λέγεται "Συλλογική Ψυχή".

 

Προσπαθούμε να χτίσουμε τον "εντός μας Οίκο", να κάνουμε ότι "καλύτερο" αλλά στον περίγυρο δεν θα κυριαρχήσει η Ψυχική Μονάδα, η Ατομική Ψυχή, παρά η "Συλλογική Ψυχή".

 

Σπανίως, κάποια "Μεγάλη Ψυχή" (Μαχάτμα για κάποιους) θα καταφέρει να "συνεπάρει" τα πλήθη, να "γονιμοποιήσει" την Ψυχή τους και το Πνεύμα τους κι έτσι, μια μόνο Ατομική Ψυχή να επηρεάσει δραστικά την Συλλογική Ψυχή.

 

Πλην όμως, "Σπανίως".

 

Τις περισσότερες φορές, οι Ατομικές Ψυχές είναι υποχρεωμένες να υφίστανται τις "αποφάσεις" και τα αποτελέσματα της Δράσης της Συλλογικής Ψυχής.

 

Το "πως" διαμορφώνεται" τελικά αυτή η "Συλλογική Ψυχή" είναι το "κομβικό ερώτημα".....

 

Για τα "πάντα".....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...