Jump to content

Manus Cornuta


dimulator
 Share

Recommended Posts

Η χειρονομία πάντως του Ιησού, την οποία κάνουν και οι ιερείς του χριστιανισμού, είναι συμβολισμός της Αγίας Τριάδος, καθότι, «αφαιρώντας» τον παράμεσο, μένουν ο δείκτης, ο μέσος και το μικρό δάχτυλο τα οποία ισαπέχουν -εκτός κι αν παίζεις πιάνο για χρόνια- δείχνοντας έτσι, επιπλέον και την ισοτιμία των τριών υποστάσεων του τριαδικού θεού.

 

(Χμ... κάτι έχω πάθει σήμερα, δεν αισθάνομαι και πολύ καλά...)

 

Namaste τραγου κερατο(ειδες τον τιτλο και μπηκες χμ;Ρ)

εννοείς την prithvi mudra , την οποια βλέπουμε στην εικόνα του Ιησού που έβαλε ο dimulator πιο πάνω;

με λίγα λόγια ενώνει την Αφροδίτη-αντίχειρα με τον Ηλιο-παράμεσο και αφήνει έξω τον Ερμη-μικρό/τον Κρονο-μεσαιο-/τον Δια-δεικτη

και αυτό δηλώνει την αγία τριάδα;

χμ..

ξέρεις τι με προβληματιζει σε αυτό; Η ενεργεια που προερχεται απο την ενωση των αντιχειρα-παραμεσου ειναι η ενωση των ενεργειων της Αφροδιτης(/Παρθενου) με τον Ηλιο

ας υποθεσουμε λοιπόν πως η αγια τριαδα ειναι ο Κρονος-πατηρ, Διας-υιος, Ερμης-πνευμα/σωστά;Η ενέργεια όμως προερχεται από την ένωση των δακτύλων και από εκεί φερει τις ιδιοτήτες της η prithvi mudra (ειτε την ονομαζουμε ετσι ειτε οχι η ενωση των δακτυλων εχει τα ιδια αποτελεσματα σε όλες τις θρησκειες μη γελιομαστε:)

Πιο σιγουρο μου φαίνεται να λενε οι ιερεις το ιδιο για όλες τις κινησεις που απεικονιζονται στις ορθοδοξες εικονες!

 

 

Επειδη και στην apana αλλά και στην prithvi mudra με τρια δαχτυλα εχουμε να κανουμε/στην πρωτη ειναι ενωμενα ενω στη δευτερη τρια ελευθερα...

αρα να θεωρησω πως στην ορθοδοξη τυπολογια δεν λ αμβανεται υποψι το αποτελεσμα της ενωσης των δακτυλων..

αλλά η σημασια αυτων που μενουν ελευθερα..

;

κατι δεν μου καθεται καλα και ξερεις ποιο ειναι; πως μαλλον οι παπαδες το κανουν τυπικα και εχουν μαθει να λενε πως ειναι η αγια τριαδα για να μην ρωταμε και πολλα:Ρ

ενω ο Ιησους κατειχε ολες τις γιογκα κι απλα μετέδειδε ενεργειακα μνμτ στους πιστους

//τελικα οσο ... ωριμαζω τοσο πιο πολυ Τον καταλαβαινω:] //

...

 

dimulator τι δεν καταλαβες;

χρησιμοποίησα τον όρο "συμβολικά" για το εκπτωτο πνευμα, επειδή μας αρέσει δεν μας αρεσει, σε καποιο δογμα(ναι σε αυτο με το φλου που ειπες) θεωρειται ως τετοιο/εφοσον μιλαμε για την συγκεκριμενη τυπολογια δεν μπορουμε παρα να λαβουμε υποψιν αυτην ως εχει(και οχι την ετυμολογια του ορου εωσφορος στα αρχαια ελληνικα)/οι σατανιστες εχουν λογο υπαρξης εξαιτιας του συγκεριμενου δογματος οποτε στα πλαισια του "ποιος υπερισχυει" είπα πως ..κολλαει η "αυτοπεποιθηση λογω ισχυος"

 

ΟΜ ΤΑΤ SAT

Edited by Atma
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Atma!

 

Ακριβώς, εννοώ την κίνηση αυτή που οι δυσεβείς σκοπίμως συγχέουσι με άσεμνον χειρονομίαν. Παρέθεσα δε την επίσημη άποψη της ορθοδόξου εκκλησίας. Για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω ούτε την ονομασία ούτε το συμβολισμό που δίνουν για την ιερά αυτή χειρονομία οι άπιστοι-άθεοι-σατανισταί-666-ουουουουουουου!

 

:018bleh:

 

Από την άλλη τώρα, ενδιαφέρουσα η ερμηνεία που παραθέτεις, οι «αντιρρήσεις» μου είναι πως δεν είναι ανάγκη να έχει «ινδική» προέλευση, διότι α) δεν πιστεύω στην ιστορικότητα του Ιησού β) έτσι κι αλλιώς ο Ινδουϊσμός έχει κοινή καταγωγή με την Ελληνική θρησκεία (αλλά και τις άλλες ευρωπαΪκές). Η χειρονομία αυτή θα μπορούσε να προέρχεται από τη «ρίζα» των θρησκειών των λεγόμενων Ινδοευροπαίων και να την υιοθέτησαν αργότερα οι ιερείς του χριστιανισμού. Αργότερα, την απέδωσαν στο πρόσωπο του Ιησού.

Link to comment
Share on other sites

Μερικοί χριστιανοί λένε ότι η χειρονομία του ιησού δεν είναι όπως απεικονίζεται σε αυτήν την αγιογραφία που έβαλα αλλά ο αντίχειρας σχηματίζει σταυρό με τον παράμεσο και άρα δεν έχει σχέση με mudras και ότι άλλο ινδουιστικό ή βουδιστικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεκτή η αντίρρησή σου τραγοκέρατε:Ρ

Να ρωτήσω αν έχεις διαβάσει ή αν έχει υπόψιν τα προφητικά κείμενα την Βhavishya purana;

Επειδή εχμ...είναι καταγεγραμμένη η ..ιστορικότητα του Ιησού περιπου ...τρεις χιλιαδες χρόνια π.Χ...

 

----{{°_^}}ουαου!-----

 

dimulator dear, ο Ιησούς έκανε πολλές "κινήσεις":Ρ

 

Τώρα αναιρείς ολάκερο ζήτημα που εσύ ξεκίνησες δηλαδή :unsure::shocked:

 

ωραία τι άλλο να πούμε περί "κινήσεων"

 

να εξηγήσουμε μήπως εαυτήν

:nono:

δηλαδή ο αντίχειρας κρατάει όλα τα δάχτυλα πλήν του Δία-δείκτη που κουνιέται πέρα δώθε

Ο Δίας έχει να κάνει με την τύχη τουτέστιν..."δε σε βλέπω καλά αν δε λάβεις υπόψιν την αποτρεπτική κίνηση"..

 

---okitwasajoke---

 

 

να είστε καλά.)

Link to comment
Share on other sites

Στο παρακάτω λινκ συνάντησα την συμβολική χειρονομία που εμφανίζεται να κάνει ο Ιησούς με το χέρι του αλλά και οι παπάδες ως Manus Cornuta, (αν κατάλαβα καλά).

...Έψαξα όλο το ιντερνετ για να βρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα αλλά τίποτα....

Μάλλον δεν έψαξες καλά...
...Από την άλλη τώρα, ενδιαφέρουσα η ερμηνεία που παραθέτεις, οι «αντιρρήσεις» μου είναι πως δεν είναι ανάγκη να έχει «ινδική» προέλευση, διότι α) δεν πιστεύω στην ιστορικότητα του Ιησού β) έτσι κι αλλιώς ο Ινδουϊσμός έχει κοινή καταγωγή με την Ελληνική θρησκεία (αλλά και τις άλλες ευρωπαΪκές). Η χειρονομία αυτή θα μπορούσε να προέρχεται από τη «ρίζα» των θρησκειών των λεγόμενων Ινδοευροπαίων και να την υιοθέτησαν αργότερα οι ιερείς του χριστιανισμού. Αργότερα, την απέδωσαν στο πρόσωπο του Ιησού.
Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο συγκεκριμένο νεύμα/χειρονομία "ευλογίας" του Ιησού. Το πιθανότερο είναι όντως να πρόκειται για κίνηση που αργότερα υιοθετήθηκε από ιερείς ή/και εικονογράφους του χριστιανισμού. Οι λόγοι; Παρακάτω...

Η προέλευση;

Προέρχεται μάλλον από κάποια "ρίζα" όπως λες, αν και δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ινδοευρωπαϊκή ή μη προέλευση. Ο λόγος είναι ότι παραπλήσιες κινήσεις συναντούμε και εκτός "ινδοευρωπαϊκού" θρησκευτικού χώρου. Το ίδιο συμβαίνει και με συμβολισμούς που αφορούν "κέρατα". Αυτό εξηγείται (χωρίς να αποδεικνύεται) από την απλή συσχέτηση ζώων με κέρατα με το φαΐ! Ότι είχε κέρατα γενικά δεν δάγκωνε, και τρωγόταν... η ρίζα λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθεί πιο παλιά, πριν να έχουν νόημα σημερινοί φυλετικοί διαχωρισμοί.

Σε χριστιανικό πλαίσιο η χειρονομία του Ιησού είναι αυτό που λένε "Χριστόγραμμα" (σχηματίζει - με λίγη φαντασία - τα αρχικά "Ιησούς Χριστός") - http://altreligion.about.com/library/gloss...christogram.htm, http://en.wikipedia.org/wiki/Christ_Pantocrator, http://en.wikipedia.org/wiki/Christogram. Αυτό "βεβαιώνει" κατά κάποιο τρόπο τη μεταγενέστερη υιοθέτηση. (Δείτε και http://www.ou.edu/class/ahi4263/byzhtml/p02-09.html).

Μάλλον η κίνηση αυτή θέλησε να αντικαταστήσει ανάλογες ιουδαϊκές, όπως η παρακάτω: http://en.wikipedia.org/wiki/Priestly_Blessing, που σχεδόν σίγουρα προερχόταν από συμβολισμό "κεράτων", χωρίς να υπάρχει αυτός ο συμβολισμός στη χριστιανική έκδοση.

Με την ευκαιρία ο ιουδαϊκός συχετισμός έχει και δύο άλλους εκφραστές. Τον χαιρετισμό του Mr. Spock (http://en.wikipedia.org/wiki/Vulcan_salute) στις μέρες μας αλλά το μυστήριο με τα χέρια που ζωγράφιζε ο El Greco (δείτε ανάλυση στο http://www.darkfiber.com/pz/chapter1.html). Αύτή ίσως και να μην έχει σχέση με τον ιουδαϊσμό, ίσως και να έχει...

Για μια Ελληνική - Ινδική "σύνδεση" δείτε: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2...MenanderIIO.jpg & http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Greek.

 

Το συμπέρασμά (μου) είναι ότι το Manus Cornuta δεν σχετίζεται άμεσα με την χειρονομία του Ιησού, γιατί αυτή η τελευταία δεν προέρχεται από σύμβολα κεράτων αλλά από αρχικά γραμμάτων. Πέρα από την προέλευση η χειρονομία αυτή έχει όντως θέση ανάλογη με το Manus Cornuta σε χριστιανικά περιβάλλοντα "γεμίζοντας" ένα "κενό" στην αρχικά "άδεια" από αντικείμενα χριστιανική θρησκευτικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δεκτή η αντίρρησή σου τραγοκέρατε:Ρ

Να ρωτήσω αν έχεις διαβάσει ή αν έχει υπόψιν τα προφητικά κείμενα την Βhavishya purana;

Επειδή εχμ...είναι καταγεγραμμένη η ..ιστορικότητα του Ιησού περιπου ...τρεις χιλιαδες χρόνια π.Χ...

 

Κοίτα, όπως λέει ο Ιουστίνος (νομίζω) αυτά είναι τεχνάσματα του Διαβόλου ο οποίος έβαλε χριστιανικά στοιχεία στις προχριστιανικές θρησκείες για να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Κατά τα άλλα έχω διαβάσει πολλά προφητικά κείμενα -Νοστράδαμο, Αποκάλυψη, Δανιήλ, Λιακόπουλο, την Carmina Burana που λες- κι έχω κορεστεί από τις πολλές προφητείες.

:whistling:

 

Σοβαρά τώρα, δεν έχω διαβάσει ινδουϊστικά κείμενα (μάλλον δεν είναι το στυλ μου) αλλά δε θα μπορούσε η προφητεία περί Ιησού να είναι καθαρά συμβολική; Από κάποιον διάβασα π.χ. μια ενδιαφέρουσα άποψη, πως τα ευαγγέλια δεν περιγράφουν γεγονότα που συνέβησαν στο υλικό πεδίο αλλά... πέρα!

 

Outis, πολύ ενδιαφέροντα. Αστρολογικά μιλώντας, θα μπορούσαμε να ανάγουμε τη χειρονομία στην εποχή του Ταύρου; Πιο προσγειωμένα, στην εποχή της λατρείας της αγελάδας;

Edited by Τράγου Κέρατο
Link to comment
Share on other sites

Τώρα αναιρείς ολάκερο ζήτημα που εσύ ξεκίνησες δηλαδή :unsure::shocked:

 

Δεν αναιρώ κάτι απλά αναφέρω όλες τις απόψεις γύρω από το θέμα.

 

Απλά οι χριστιανοί λένε ότι ο αντίχειρας με τον παράμεσο σχηματίζουν σταυρό.

 

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τις τόσες απεικονίσεις του ιησού που η χειρονομία μοιάζει με mudras.

 

Το συμπέρασμά (μου) είναι ότι το Manus Cornuta δεν σχετίζεται άμεσα με την χειρονομία του Ιησού

 

όταν έγραψα το πρώτο ποστ ήμουν μπερδεμένος. το manus cornuta δεν είναι η χειρονομία του ιησού αλλά των οπαδών ροκ συγκροτημάτων κτλ. δηλαδή είναι η χειρονομία που στην οποία ο δείκτης και ο μικρός προεξέχουν από την γροθιά.

Link to comment
Share on other sites

...Outis, πολύ ενδιαφέροντα. Αστρολογικά μιλώντας, θα μπορούσαμε να ανάγουμε τη χειρονομία στην εποχή του Ταύρου; Πιο προσγειωμένα, στην εποχή της λατρείας της αγελάδας;
Η λεγόμενη "εποχή" του Ταύρου (χοντρικά από τον ...Αδάμ στον Αβραάμ ;;; - γκουχ, γκουχ...) δεν κολλάει καλά σε σχέση με την μεταγενέστερη λατρεία της αγελάδας (όπως ο "μόσχος" των Εβραίων :whistling: ). Με τη λατρεία του ταύρου, όμως κολλάει μέχρι ένα σημείο και έχει μια λογική ένας τέτοιος συμβολισμός στα πλαίσια τέτοιας λατρείας.

Αν ήθελα να το ψάξω πιο πολύ θα αναζητούσα συνδέσεις με λατρείες όπως των Μινωιτών, του Διόνυσσου, του Φεγγαριού κτλ.

Link to comment
Share on other sites

... (χοντρικά από τον ...Αδάμ στον Αβραάμ ;;; - γκουχ, γκουχ...)

... (όπως ο "μόσχος" των Εβραίων :whistling: )...

 

Αδάμ; Αβραάμ; Μόσχος των Εβραίων; Τι είναι αυτά; Δεν τα ξέρω....

 

:018bleh::whistling:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...