Jump to content

Μάρα Μεϊμαρίδη


lost_poet
 Share

Recommended Posts

΄Νομίζω οτι το θέμα ακουμπάει το δέντρο και χάνει το δάσος.

 

Το δάσος αφορά την χρήση , όπως ειπώθηκε στην αρχή, διάφορων θεμάτων στην ζωή που περιέχουν το "άγνωστο" και το "μυστήριο" για να πουλήσουν και να αποφέρουν φήμη και χρήμα σε κάποιους επιτήδειους.

 

Ας μην ξεχνάμε οτι ο περισσότερος κόσμος είτε αγνοεί , είτε απλά είναι τόσο περιορισμένος στο καθημερινό του καβούκι που κάθε τι , εκτός απο την σφάιρα πραγματικότητας του, του ελκύει το ενδιαφέρον , πόσο μάλιστα όταν προσφέρεται σε ενα "ασφαλές και όμορφο" περιτύλιγμα.

Παραδείγματα πέρα απο αυτό που αναφέρεται , έχουμε ...

 

- Τον "αγαπητό" Λιακόπουλο και το συνοθύλευμα βιβλίων του.

- "Harry Potter" και την Αγγλίδα Συγγραφέα που έχει κερδίσει απίστευτα ποσά, αφιερώνοντας χιλιάδες γραμμές στην μαγεία μέσα απο την οπτική του παραμυθιού.

- "Οι μάγισσες" τηλεοπτική σειρά.

- και δεν ξέρω οτι άλλο που βλέπουμε, διαβάζουμε , ακούμε καθημερινά για τέτοια θέματα απο ανίδεους και κερδοσκόπους.

 

Απο τα αρχαία χρόνια ακόμα , η λέξη τσαρλατάνος και κομπογιαννίτης , έχει να κάνει με αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους. Όσον αφορά για τους οπαδούς τους , .....θύματα πάντα υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρξουν. Οπότε νομίζω οτι όσο και να το συζητάμε δεν βγαίνει κάτι πέρα απο την κοινή διαπίστωση , που οδηγεί οτι κάθε εποχή έχει και κάποιες τάσεις που κερδοσκοπούν σε πολλά και διάφορα θέματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...Απο τα αρχαία χρόνια ακόμα , η λέξη τσαρλατάνος και κομπογιαννίτης , έχει να κάνει με αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους. ...
Η λέξη που εννοείς είναι "αγύρτης" και πραγματικά αφορούσε περιπλανώμενους ιερείς, μάγους-θεραπευτές στην αρχαία Ελλάδα. Μάλλον η τιμιότητα δεν ήταν το κύριο προσόν τους, στην πλειοψηφία, όπότε η λέξη...
Link to comment
Share on other sites

Μια σκέψη.. Είναι κοινά αποδεκτό (hah! Λες και γραφώ έκθεση τρίτης λυκείου) ότι εμείς κάνουμε τα ξόρκια, γητειές κλπ να πετυχαίνουν. Δηλαδή η θέληση και η πιστή μας. Σωστά? Διορθώστε με αν κάνω λάθος? Επομένως οκ.. και σιγά? Τι έγινε?

 

Το πρόβλημα είναι, πρώτον, κατά πόσο βλέπεις τη μαγεία χρηστικά ή ως μέσο για κάτι ανώτερο.

 

Όχι άλλα ψώνια που το παίζουν μάγισσες και μάγοι.Έλεος.Μπουχτίσαμε.Τη Σοφία της Φύσης την έχουμε κατακεραυνώσει.Και δεν ξέρουν να χειρίζονται θέματα, και απειλούν κιόλας.Εμένα πάντως τέτοια άτομα με φοβίζουν.Την αλήθεια μου να την πώ.

 

Γιατί να σε φοβίζουν;

 

Πρώτον, όταν συναντώ πλέον τέτοια άτομα (ψώνια «μάγους») κάνω το απίστευτο γέλιο. (Θυμήσου: όποιος ξέρει, δε μιλάει.)

Δεύτερον, μάλλον δεν κατάλαβες τον αρχικό μου αφορισμό -- edit από Τράγου Κέρατο - καλά, τι έπαθα; Άρχισα να μιλάω κι εγώ σαν ψωνάρα. Καλά να πάθω, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. Παρακαλώ τους συντονιστές να μου προσθέσουν 10% warning.

 

Aκριβώς επιχειρηματίας και μάλιστα πάρα πολύ καλή. Στηρίχθηκε στην αφέλεια ορισμένων και ρίζωσε.. Όχι τίποτα, έχει δημιουργήσει και μία λανθασμένη εντύπωση για τις μικρασιάτισσες (με βάση τη σειρά) ως π... :censored: :015annoyed:

 

Σε διορθώνω: να τις πει π... δεν είναι κακό. (Ως γνωστόν «π...νιά» είναι το άκρον άωτον της θηλυκότητας). Αλλά τις δείχνει ως το χείριστο είδος π...νας.

Edited by Τράγου Κέρατο
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε όμως.. πως η συγκεκριμενη γυναίκα έφερε στην Τεχνη και άτομα.. και δεν λέω τους ακόλουθούς της.. αλλα όσους ξεπέρασαν το στάδιο της Ντεστε και του Εσθιρ (μεταξυ μας στην Αιγυπτο εχουν 16 ευρω τα 100ml λαδιου)... και συνέχισαν παρακάτω... κατάλαβαν την αξία της Φύσης και την έκαναν μητερα τους.. ισως αν δεν υπήρχε η Μ.Μ. να μην έβρισκαν ποτε τον δρομο....

Δεν την υποστηρίζω..απλα για οτι συμβαίνει υπάρχει ενας σκοπος....Θετικός σκοπός....

να σται παντα καλα!!! ^_^

 

Μπορεί.Αρκεί αυτά τα άτομα αργότερα να βρούν τον αληθινό δρόμο της Τέχνης.Και να απομακρυνθούν από αυτόν που χάραξε Μ.Μ..

 

Οπότε νομίζω οτι όσο και να το συζητάμε δεν βγαίνει κάτι πέρα απο την κοινή διαπίστωση , που οδηγεί οτι κάθε εποχή έχει και κάποιες τάσεις που κερδοσκοπούν σε πολλά και διάφορα θέματα.

 

Έχεις δίκαιο.

 

Σε διορθώνω: να τις πει π... δεν είναι κακό. (Ως γνωστόν «π...νιά» είναι το άκρον άωτον της θηλυκότητας). Αλλά τις δείχνει ως το χείριστο είδος π...νας.

 

Exactly :(

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί αυτά τα άτομα αργότερα να βρούν τον αληθινό δρόμο της Τέχνης.Και να απομακρυνθούν από αυτόν που χάραξε Μ.Μ..

 

Τον δρόμο δεν τον χάραξε η εν λόγο κυρία, ο δρόμος προυπήρχε και εκείνη απλά τον περπάτησε.

 

Αν μου αιτιολογήσεις γιατί ο δρόμος που ακολουθεί η Μ.Μ και τα πρόβατα της δεν είναι Αληθινός, τότε θα σου αιτιολογήσω και γω γιατί ψηφίζω υπέρ της.

Link to comment
Share on other sites

Αν μου αιτιολογήσεις γιατί ο δρόμος που ακολουθεί η Μ.Μ και τα πρόβατα της δεν είναι Αληθινός, τότε θα σου αιτιολογήσω και γω γιατί ψηφίζω υπέρ της.

 

Αγαπητέ El Morya,έχω μια εντύπωση ότι δεν διάβασες την υπόλοιπη συζήτηση και στέλνεις μήνυμα μετά από πολλά posts που έχουν ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα, όσον αφορά το γιατί ο δρόμος της δεν είναι "Αληθινός". Και καταρχήν,δεν ειπώθηκε ότι δεν είναι αληθινός...Μπορεί να είναι,μπορεί και όχι.Εμείς απλά θίξαμε το πώς χάραξε αυτόν τον δρόμο και δεν σταθήκαμε στο σκοπό,αλλά στο μέσο που χρησιμοποιεί η εν λόγω κυρία.Είπαμε ότι ο τρόπος της είναι λανθασμένος και παρασύρει πολλούς σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο υπάρχουν μεγάλες δώσεις αλήθειας, αλλά και πολλές υποσχέσεις που θα τις χαρακτήριζα αβάσιμες.Πάντως χαίρομαι που κάποιος από δω τάχθηκε υπέρ της.Αυτό σημαίνει ότι εσύ μπορείς να αποδείξεις την ορθότητα των όσων λέει η Μ.Μ. με σωστά επιχειρήματα.Περιμένω να σ ακούσω λοιπόν.

 

:)

Edited by lost_poet
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας παιδιά!

 

Κατ΄ αρχήν αφού διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις να πω τούτο : η Μεϊμαρίδη, όπως πολύ σωστά το έθεσε -νομίζω- ο Τζώννυ, είναι μία εξαιρετική επιχειρηματίας. Πρέπει να σας πω πως οι σπουδές της με έχουν εντυπωσιάσει! Δεν υπάρχουν πολλοί με αυτό το βιογραφικό.

 

Με το βιβλίο της όμως έκανε ένα καλό ... έβγαλε το χείριστο είδος της μαγείας από τα ΄αλώνια΄ τρόπον τινά και την έβαλε στα σαλόνια. Και εξηγούμαι : η όποια ανόητη κυρία ή ο όποιος ανόητος κύριος οι οποίοι θα χρειαστούν την συνδρομή μίας ΄μάγισσας΄ για οποιονδήποτε σκοπό, παλαιότερα ένιωθαν μειονεκτικά και είχε την αίσθηση της ήττας πηγαίνοντας σε μία τέτοια.

 

Σήμερα νιώθει πως κάτι αξίζει, πως μπορεί και εκείνη ή εκείνος να κινεί νήματα χρησιμοποιώντας την μαγεία ή έστω αυτό το είδος της.

 

Όπως είπε όμως και ο Κερατάκος ... αν το έχει η κούτρα του άλλου να κατεβάζει ψείρες ...!

 

Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι να αποκτήσουν σιγουριά των δυνατοτήτων τους. Όποιος διάβασε το βιβλίο της θα κατάλαβε πως η κεντρική ηρωΐδα, εκτός από ΄μαγεία΄ χρησιμοποιούσε πολύ μα πάρα πολύ, το μυαλό της!

 

Έτσι δεν είναι;!

 

Όσον αφορά τα ΄μάγια΄ και τα ματζούνια που προτίνει ... δεν τα έχω διαβάσει οπότε δεν μπορώ να κρίνω.

 

Κερδοσκοπικά μοιράζει τις γνώσεις της. Ε και λοιπόν;!;!;!;! Αυτήν την εργασία επέλεξε και κερδίζει από αυτήν. Αν δηλαδή δεν έπερνε χρήματα θα ήταν καλύτερη; Καλή-κακή ... αυτή είναι!

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε όμως και ο Κερατάκος ... αν το έχει η κούτρα του άλλου να κατεβάζει ψείρες ...!

 

Πολύ μα πάρα πολύ απλή η λύσις: Ξυρίζουμε όλοι τα κεφάλιά μας γουλί.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι να αποκτήσουν σιγουριά των δυνατοτήτων τους.

Ακριβώς:)

Πρωτίστως όμως οι άνθρωποι, οφείλουν να γνωρίσουν την viveka, την διάκριση δηλαδή.

 

Lost poet, μάλλον κάτι άλλο θέλει να πει ο El Morya(κ είμαι σίγουρη- σε αντίθεση μ' εσένα- πως έχει διαβάσει όλα τα σχόλια.)οπότε όπως φαντάζεσαι πως δεν διάβασε τα σχόλια έτσι .. υπονοεί όλα αυτά που εσύ φαντάζεσαι:)

 

 

 

Θα χαρακτήριζα την Μ.Μ ως μια πολύ έξυπνη γυναίκα διπλωμάτις.

Ότι "ναι μεν αλλά" για να μην χαρακτηριστεί γραφική, αλλά και "πρωτοπόρος" στην παρουσίαση του συγκεκριμένου "θέματος" στα μίντια...κ το ευρύ κοινό για να μην ξεχνιόμαστε.)

Άν είναι καλή ή κακή;

ως άνθρωπος,

ως γυναίκα,

ως.. μάγισσα ,

ή σαν επαγγελματίας μίντια-περσόνα..;

γάτα είναι --και ας την θεωρώ ως πολύ αντιπαθητική γυναίκα--

Η σειρά μυστηρίου -πέρυσι στην τιβι- μου άρεσε, είχε ωραία σκηνοθεσία/φωτογραφία -- ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για την ελληνική τηλεόραση/η σειρά με τις μάγισσες επίσης υπέροχη παραγωγή..Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν όλη η φρενίτιδα με την τράπουλα της κατίνας, αλλά έτσι κι αλλιώς η εποχή μας τα έχει όλα αυτά στο μέγιστο βαθμό.

Όπως είπα και πιο πάνω Διάκριση χρειάζεται.)

 

 

Να είστε καλά:)

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται atma πως η Μ.Μ. ως μίντια-περσόνα είναι άριστη και τη συγχέρω.Μπράβο της.Τον σκοπό της τον πέτυχε.Χρησιμοποιώντας και το μυαλό της...Η αλήθεια είναι πως έχει βάλει πολλούς ανθρώπους στο "λούκι" ,αν θέλετε,να ψάξουν και να ερευνήσουν για τη μαγεία.Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.Παρόλα αυτά,ο κόσμος έχει μπερδευτεί.Μέσα από την δουλειά της,ο κόσμος πιστεύει ότι τη μαγεία την χρησιμοποιούμαι όταν επιθυμούμε κάτι και όχι όταν έχουμε πραγματικά ανάγκη κάτι.Διαστρεβλώνοντας λοιπόν τα στοιχεία προς όφελος της,πέτυχε να αναδειχθεί και να δημιουργήσει έναν κόσμο(τους υποστηρικτές της),παντελώς αδιάφορο για τις πράξεις του,που το μόνο που θέλει είναι να γίνει μια νέα Κατίνα ή Κατίνος ,αντίστοιχα, και να κατακτήσει τον κόσμο με ματζούνια,ξόρκια και τελετές.Να τα έχει όλα στα πόδια του.Όλα και όλους.Μπράβο λοιπόν στην Μ.Μ..Το μόνο που λείπει είναι να δημιουργήσει ένα κόμμα.Ναι Lithos,η Κατίνα χρησιμοποιούσε μυαλό,ξόρκια και π......νια :censored: όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.Μήπως ρε παιδιά η Μ.Μ. μιλώντας για την υποτιθέμενη Κατίνα,δεν αναφέρεται σ αυτήν αλλά στον εαυτό της και σε όλα όσα θα ήθελε αυτή να κάνει;

Edited by lost_poet
Link to comment
Share on other sites

..λες το Μάρα τελικά να βγαίνει από το ...Κατίνα;

---ίσως και να είναι έτσι/θυμάμαι δυό παρουσιάσεις του "έργου" της σε δυό διαφορετικές εκπομπές/ε, λοιπόν και στις δυό ήταν αυτό ακριβώς:Κατίνα/όταν δε, τρίτωσε η εκπομπή που ήταν καλεσμένη, αλλά στα πλαίσια μιας πιό σοβαρής συνέντευξης είχε μια απόσταση από την Κατίνα ακόμη και στο ντύσιμο(δεν έμοιαζε με "μπουζουκσού"αλλά με ακαδημαικός:>---

 

anyways..

οι άνθρωποι συνήθως ψάχνουν τον εύκολο δρόμο για να αποκτήσουν όσα θέλουν, αλλά βαριούνται αφόρητα να κοπιάσουν γι'αυτά.

Θυμηθείτε τι υπονοείται συνήθως (νυν και αει) με τη χρήση των λέξεων μαγείας-ταρώ-αστρολογία...

κανείς δεν αναφέρει πρωτίστως την ..αυτογνωσία ..ή τελοσπάντων την θεουργία ..

Link to comment
Share on other sites

...οι άνθρωποι συνήθως ψάχνουν τον εύκολο δρόμο για να αποκτήσουν όσα θέλουν, αλλά βαριούνται αφόρητα να κοπιάσουν γι'αυτά...
Τελικά όμως αυτό που θα "πλήρωναν" σε κόπο (ή ότι άλλο) έτσι κι αλλιώς το πληρώνουν σε διαφορετικό νόμισμα,όταν έρχεται ο "λογαριασμός" και τότε...
...Θυμηθείτε τι υπονοείται συνήθως (νυν και αει) με τη χρήση των λέξεων μαγείας-ταρώ-αστρολογία...

κανείς δεν αναφέρει πρωτίστως την ..αυτογνωσία ..ή τελοσπάντων την θεουργία ..

Αναμενόμενο, θα έλεγα (μην πω: λογικό), η θεουργία δεν έχει και την αμεσότερη σχέση με τις πιο "γυναικείες" πλευρές της μαγείας... όσο για τη Μάρα, έχει κάνει τις επιλογές της και καλά τις έχει κάνει, πιο ανώφελο βλέπω το να μας "ενοχλούνε".
Link to comment
Share on other sites

Άν είναι καλή ή κακή;

ως άνθρωπος,

ως γυναίκα,

ως.. μάγισσα ,

ή σαν επαγγελματίας μίντια-περσόνα..;

γάτα είναι

 

Ναι Atma ... έχεις δίκιο. Πως να κρίνουμε έναν άνθρωπο που δεν έχουμε, προσωπικά, γνωρίσει; Το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι αυτό που ο ίδιος μας δείχνει και τίποτε μα τίποτε περισσότερο! Αυτό λοιπόν το περιτύλιγμα, μας απωθεί, μας ελκύει ή μας αφήνει παγερά αδιάφορους! Εξαρτάται από τα, χωρίς λόγια, ΄μηνύματα΄ που λαμβάνουμε από την παρουσία κάποιου.

 

... και ... Ναι! Είναι γάτα!!! :smilewink:

 

Δεν με επηρεάζει σε κάτι ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Αδιαφορώ για την δουλιά της, εκτιμώ τις ακαδημαϊκές γνώσεις της, θαυμάζω τον τρόπο που επιβλήθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...