Jump to content

εγχειρίδιο πολεμιστή....


 Share

Recommended Posts

Εγχειρίδιο πολεμιστή...ναι μεν ακούγεται "κάπως"...αλλά διαβάστε το προσεκτικά και σκεφτείτε πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι και στην πραγματικότητα/καθημερινότητα σας.

 

 

- Ο πολεμιστής επιζητεί να βιώσει την ειρήνη. Δεν αγαπάει την μάχη ή τον πόλεμο.

 

- Ο πολεμιστής δεν μάχεται σε άκαιρο χρόνο και χωρίς σκοπό. Ο σωστός χρονισμός και ο σκοπός-στόχος θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της ειρήνης.

 

- Η διπλωματία και η ανοχή , είναι τα πρώτα του όπλα. Η μάχη είναι απλά μια αναπόφευκτη κατάσταση που ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσει στην Ειρήνη.

 

- Η ιεραρχία αξιών και ηθικών αρχών είναι απαραίτητες μόνο πριν την μάχη... κατά την διάρκεια της , μοναδικός σκοπός είναι η νίκη. Οι αρχές και οι ηθικές αξίες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν μονόπλευρα.

 

- Η οργή και ο θυμός είναι οι χειρότεροι στρατηγοί, αλλά είναι και τα ισχυρότερα όπλα. Ο ικανός πολεμιστής μπορεί να τα χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο που να αποδώσουν.

 

- Κανείς δεν γεννήθηκε για να μπεί σε μάχη. Αλλά πρέπει να είναι πάντα έτοιμος για αυτήν.

 

- Το μυαλό και οι ικανότητες πρέπει να είναι πάντα σε πλήρη ισορροπία και ισοδύναμη ανάπτυξη.

 

- Αν θες να νικήσεις , πρέπει να μάθεις καλά τον αντίπαλο σου αλλά και τις δικές σου αδυναμίες.

 

- Η ικανότητα να μάχεσαι αποτελεσματικά, βασίζεται πρώτα στο μυαλό και μετά στο σώμα.

 

- Το δέος και ο φόβος είναι δυνατά όπλα... χρησιμοποίησε τα.

 

- Κάθε αντικείμενο στον χώρο είναι όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.

 

- Το πιο ισχυρό χτύπημα αλλά και εκείνο που θα αποκαλύψει τον αντίπαλο και τις προθέσεις του, είναι πάντα το πρώτο.

 

- Τα μάτια είναι ο καθρέφτης των δυνάμεων σου.

 

- Εκείνος που θα κυριαρχήσει στο τέλος , δεν είναι ο ισχυρότερος ... αλλά εκείνος που θα χειριστεί με πιο κατάλληλο τρόπο τις συνθήκες μάχης.

 

Μερικά είναι δικά μου... άλλα είναι απο το "art of war" του Sun Tzu και το "Ατραπός" του Bruce Lee.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

- Η διπλωματία και η ανοχή , είναι τα πρώτα του όπλα. Η μάχη είναι απλά μια αναπόφευκτη κατάσταση που ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσει στην Ειρήνη.

 

Αυτό είναι το πρώτο που λέει ο ένας κλασικός της θεωρίας του πολέμου Klausewitz (ο άλλος είναι ο Sun Tzu).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο Klausewitz μεταξύ άλλων είχε πει δύο κύρια αξιώματα . Το πρώτο που αναφέρεσαι ήταν: ?Πως ο πόλεμος είναι στην ουσία η προέκταση της διπλωματίας / πολιτικής? και το δεύτερο: ?Ο καπνός του πολέμου? (που στην ουσία αναφερότανε στην αβέβαιη έκβαση κάποιον καταστάσεων ? κυρίως στα πεδία της μάχης, γνωστό και ως ?SMOG OF WAR?)?.

 

Πέρα του Sun Tzu, σε αυτά που αναφέρεται ο φίλος/η μας Ανορ, μπορεί να διαβάσει κανείς τον Πολεμιστή του Φωτός (του Πάολο Κοέλο) καθώς και Machiavelli ή Gracian κτλ.

 

Να ?στε πάντα καλά

Link to comment
Share on other sites

Σα να ακούω την αδερφή μου, τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν να κάνουν με μάχη. Ο πολεμιστής γεννιέται και εξελίσσετε αν δε το «έχεις» δε μπορείς να γίνεις ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

..αν δε το «έχεις» δε μπορείς να γίνεις ποτέ.

 

Αν δε προσπαθήσεις δε μπορείς να γίνεις ποτέ..

Κανείς δε 'γεννήθηκε'..

Edited by sabrina
Link to comment
Share on other sites

όλοι έχουμε το στοιχείο του μαχητή μέσα μας. Σε κάποιους έχει ανακαλυφθεί , εξελιχθεί και δυναμώσει.

Σε μερικούς ακόμα κοιμάται για αυτό και το αγνοούν.

 

Οι ικανότητες υπάρχουν πάντα και εξελίσσονται. Το να γίνεις μαχητής, σημαίνει όμως οτι έχεις εξελίξει και άλλες πτυχές σου, όπως το θάρρος, την υπομονή και την διαύγεια. Κάτι που δεν το κάνουν όλοι , για αυτό και εμφανίζονται και ώς "ανίκανοι".

Link to comment
Share on other sites

Βασικα σε σχεδον ολα συμφονω 100%, αλλα θελω να πω θιμισω κ καποιους αλους "νομους" που απο τι σινγκρινα συμφονουν με οσουσ εχεισ γραψει εσυ.

 

Οι παρακατω 9 κανονες ειναι απο "Το ωιωλιο των πεντε κυκλων" του Σιμνεν Μιγιαμοτο Μουσασι, ενος σαμουραι που χρησειμοποιουσε ενα μοναδικο στυλ δυο σπαθιων, κ γενικοτερα θεωριται ενας (αν οχι ο καλιτερος) απο τουσ καλητερους ξιφομαχους ολων των εποχων.

 

"Για οσους ασκουνται στην πολεμικη μου τεχνη, εχω τους παρακατω κανονες.

Οι κανονες αυτοι πρεπει να διεπουν την εξασκηση σας:"

 

1.Σκεφτειτε χωρις ανεντιμοτητα.

2.Σφυρηλατηστε τον εαυτο σας στον Δρομο.

3.Ασχοληθειτε εστω και λιγο με ολες τις τεχνες.

4.Γνωριστε τουσ δρομους ολων των επαγγελματων.

5.Γνωριστε τα πλεονεκτιματα και τα μειονεκτιματα ολων των πραγματων.

6.Εξασκηστε το ματι σας ωστε να μπορει να ωλεπει την ουσια ολων των πραγματων.

7.Καταλαβετε αυτα που δε βλεπει το ματι.

8.Δωστε προσοχη ακομα και στις ασημαντες λεπτομερειες.

9.Μην αναλωνεστε σε αχρηστα πραγματα.

 

(για να μη παρεξηγησετε αυτο που εγραψα πανω, αυτοι οι κανονες γραφτικαν αρχικαγια τους μαθιτες της σχολης του Μουσασι αλλα ειναι εφαρμοσιμες για καθε τεχνιτη, πολεμιστη, πολιτικο)

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος εδώ μέσα έχει ασχοληθεί ποτέ με μια πραγματική πολεμική τέχνη και όχι το πήγα σε μια σχολή χ,ψ 2 μήνες τότε μπορεί να μας παραθέσει την άποψη του. Ο άνθρωπος γεννιέται τα χαρίσματα του οι δεξιότητες του κτλ είναι από τη γέννηση του, το αν θα εξελίξει τα όποια του ταλέντα είναι άλλο θέμα. Κάτι πολύ απλό για να καταλάβετε πόσο άτοπο είναι αυτό που λέτε, κάποιος γεννιέται και στο DNA είναι να γίνει πχ 1,60 cm με σκληρή προπόνηση υπερβαίνει τον εαυτό του και γίνετε 1,68 cm και αποφασίζει πως θέλει να γίνει άλτης, όσο και να προσπαθεί δε θα γίνει ποτέ κάτι καλύτερο από μετριότητα. Τώρα αν μιλήσουμε και για αθλήματα που απαιτούν και μυαλό παίζει αλλού όμως και εκεί κάποιος που δεν έχει κάποια προτερήματα πάντα θα υπολείπετε κάποιου που έχει κουραστεί το ίδιο + είναι και χαρισματικός

Link to comment
Share on other sites

Romeo... καταρχάς διαπιστεύτήρια εφόσον τα ζητάς.

 

3 χρόνια WTF TKD, 2 χρόνια KickBoxing, 6 μήνες (δεν άντεξα παραπάνω) MuaiTai παραδοσιακό.

 

Τώρα όσον αφορά τον σωματότυπο , έχεις δίκιο , μιας και το περιορίζεις στον χώρο των αθλημάτων. Η διαφορά όμως είναι οτι μιλάμε για τον μαχητή και οχι για επιδόσεις σε αθλητικό χώρο.

 

Μιλάμε για τον άνθρωπο που σε πολλά επίπεδα και οχι μόνο σωματικά, πρέπει να επιβάλλει θέληση και εαυτό πάνω στον ίδιο αλλα΄και στους γύρω του. Αυτό λοιπόν που ευννοεί κάτι τέτοιο είναι οι προυποθέσεις - καταστάσεις που σε οδηγούν εκεί.

 

Σε τέτοια κατάσταση που δεν διαγωνιζέσαι, αλλά μάχεσαι (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ) οι καταστάσεις είναι εκείνες που σε βοηθάνε να εξαπλώσεις και να εξελίξεις ικανότητες.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μερικά αθλήματα που καλός η κακός ναι θεωρούνται αθλήματα που σα σκοπό έχουν τη φυσική εξόντωση του αντιπάλου, αυτά τα αθλήματα λοιπόν είναι πόλεμος και γίνετε μάχη, όταν ανεβαίνεις στα σχοινιά δε μπορείς να κάνεις πίσω και είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Όπως και να έχει προσωπικά για να είναι κάποιος μαχητής χρειάζεται πάνω από όλα να είναι παρανοϊκός, να μπορεί να μένει ψύχραιμος όταν πρέπει, να είναι εμπνευσμένος και τέλος να έχει σωματικές δυνατότητες, γιατί καλά όλα τα πνευματικά αλλά για βάλε πως ακόμα και στη μάχη με όπλα για να τα χρησιμοποιήσεις μπορεί να χρειαστεί να έχεις ανέβει ένα ολόκληρο βουνό πιο πριν και να είσαι πεινασμένος για μέρες.

 

 

muay thai που έκανες αν επιτρέπετε και με ποιον δάσκαλο?

Link to comment
Share on other sites

Romeo

 

(μιας και το ζητισες: 2 χρονια TAE KWO NDO, 1μισι χρονο Kick boxing, 3 μηνες (κ σηνεχιζω) HUNG GAR και SANDA)

 

Αν ψαξεις γενικα τις φιλοσοφιες των πολεμικων τεχνων θα δεις πως ακομα και ο πιο μικρος (με την καταληλη ασκηση φησικα) ειναι ικανος να τα βαλει κ να νικησει των πιο μεγαλο κ δυνατο, και αφτο γιατι πολι απλα στις πολεμικες τεχνες (τουλαχιστων στις πιο σοβαρες κ καλα μελετημενες) αφου φτασεις σε ενα ταδε επιπεδο την τεχνη σου τοτε μπορεις να χρεισημοποιησεσ και τα οπλα του αντιπαλου σου εναντιων του!

 

πιο ξεκαθαρα παραδιγματα:

 

1-επιτιθεσε σε σημεια "πιεσης", σε αρθρωσεις, και αλλα εβεσθιτα σημεια

2-οταν ο αντιπαλος πχ πεφτει με φορα πανω σου για να σε πιασει (κ ας ειναι 100 φορες μεγαλιτερος/δηνατοτερος) μπορεις με την καταληλη κινιση/σταση του σοματος σου να χρεισημοποιησεις ολη του αυτη την ορμη προς οφελος σου

 

(μπορω να βρω κιαλα αλλα νομιζω εδηξα τι θελω να πω)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε rahzael αυτά που λες είναι θεωρίες παιδιών και ατόμων που δεν έχουν ιδέα από πολεμικές τέχνες. Σε όλες τις σοβαρές πολεμικές τέχνες υπάρχει η διαφοροποίηση του βάρους, σε άλλες πιο underground διαφοροποιούν τους αθλητές και με άλλα κριτήρια. Μη μου παραθέσεις σαν παράδειγμα το κουνγ φου γιατί πρώτον είναι μια τέχνη που δεν αποδέχομαι ( και μπορώ να σου εξηγήσω το γιατί αν θελήσεις με πμ) και δεύτερον γιατί στο αγωνιστικό έχουν και εκεί διαφοροποιήσεις. Θα προσπαθήσω να σου βρω κάποια βιντεακια να δεις για τι πράγμα μιλάω. Τώρα με το να μου φέρει ο οποιοσδήποτε 10 παραδείγματα που έχουν συμβεί κάποια πιο παράδοξα πράγματα δε σημαίνει πως είναι και αυτό που όντος ισχύει.

 

Anor η σχολή του μπαρμπατσα ήταν αυτή?

Link to comment
Share on other sites

Καλα, ενταξη, αμα μιλαγες για το αγωνιστικο κομματι τοτε παω πασο, μετραει η σοματικη διαπλαση.

Απλα εγω ενοουσα σε πρακτικη του "δρομου".

 

και αυτα που λεω ειναι η βαση της φιλοσοφιας και του σκεπτικου αν οχι ολων, τοτε των περισσοτερων πολεμικων τεχνων (τουλαχιστων της ανατολης).

 

Τωρα για το κουνγκ φου, αν μπορεις εξηγησε μου γιατι δεν το δεχεσε, αλλα πρωτα να σου πω κατι

Αν η γνωμη σου για το κουνκγ φου βασιζετε σε οτιδηποτε λιγοτερο απο ασκηση σε ενα ειδος κουνγ φου τοτε δεν εχει βαση. Και εγω ημοθν σκεπτικος πριν αρχισω, δεν ιθελα να παω σε καμια σχολη που να κανουν ολο "ιπταμενες καρατεκγες", αλλα οταν ξεκινησα, ειδα οτι δεν ειχα την παραμικρη ιδεα. Η ιδεα του κουνκγ φου (αλλα ακομα περισσοτερο του HUNG GAR που κανε εγω) ειναι να εξουδετεροσεις τον αντιπαλο με οσο το δηνατων λιγοτερες κινησεις, αν γινετε κ με μια μονο.

Ειναι απιστευτα απαιτητικη/δησκολη/πρακτικη/διναμικη τεχνη, κ σε καμια περιπτωση δε θιμιζει τις βλακιες με τις οποιες εχει καταντισει να σισχετιζετε σημερα το κουνκ φου.

 

(απλα απο απορια με ποιες τεχνες εχεις ασχολιθει πρακτικα?)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...