Jump to content

Η Τριλογία του Κόσμου


 Share

Recommended Posts

Ο Φίλιπ Πούλμαν, ένας Αγγλος συγραφέας, έγραψε τρία βιβλια στα οποια ξετυλιγεται ενας "φανταστικος" κοσμος με πολλα κοινά στοιχεια με τον δικο μας. Με λιγα λογια στο πρωτο βιβλιο λεει οτι ο κάθε ανθρωπος εχει ενα "δαιμονιο" που ειναι ενα κομματι της ψυχης, το οποιο ζει κοντα στο σωμα και το ιδιο το δαιμονιο εχει δικο του σωμα, και μορφη η οποια μεχρι την εφηβεια αλλαζει αλλα αργοτερα σταθεροποιειται σε μια και μοναδικη μορφη...

Μεσα απο μια πολυ μεγαλη ιστορια αποδεικνειει οτι η εκκλησια δεν ειναι τοσο καλη και αγια (ευνουχισμους, ιερα εξεταση κλπ.κλπ.). Και ενας απ' τους ηρωες μεσα απο ταξιδια σε πολλους παραλληλους κοσμους, συζητησεις με εκπεσοντες αγγελους ανακαλύπτει οτι ο θεος δεν ειναι και ο δημιουργος αλλα ο πρωτος και πιο δυνατος αγγελος που δημιουργήθηκε. Ειναι κακος και οι εκπεσοντες αγγελοι ηταν αυτη που επαναστατησαν για να γλυτωσουν απο τη δικτατορια του αγγελου αυτου.

Πρεπει να τονισω οτι ο Πουλμαν σαν καθολικος εχει "νομικιστικη" αντιληψη για το θεο δηλαδη με ορια και κανονες ενω οι ορθοδοξοι μια πιο αφηρημένη, πιο πνευματικη αντιληψη για τον θεο.

Μπορει ακομα να ασκει κριτικη στην Εκκλησια και στον τροπο που διαχειριζεται καποια θεματα, και οχι στη θεολογια οσον αφορα τον θεο το πρωπατορικο αμαρτημα κλπ.

Παντως αυτο που λεει στεκει και δεν ειναι τοσο "φανταστικο". Ο ενας απ αυτους τους κοσμους ειναι ιδιος με τον δικο μας. Και ο τροπος με το οποιο στο δινει δεν σε παραπέμπει σε φαντασια αλλα σε κατι αλλο.

Σιγουρα δεν ειναι μονο αυτο που βλεπω οποτε...

μια βοηθεια...

 

Δικος σας,

 

Fever

Edited by Fever
Link to comment
Share on other sites

Kέρατο... δεν λέει τίποτα.. άλλη μια εμπορική παραγωγή του hollywood!

 

Έχει ναι μεν κάποια στοιχεία, αλλά απο εκεί και πέρα, είναι κάτι σαν τον "΄κόσμο της Νάρνια" ή άλλη comercialy Χριστουγεννιάτικη ταινία.

 

Ούτε λόγος βέβαια για σύγκριση με το αριστούργημα του Tolkien που μετέφερε πολύ εύστοχα (όσο μπορούσε) ο Jackson επί οθόνης, όπως διαττείνονται στις διαφημίσεις. Παρόμοια αποτυχία με αυτή του Eragon.

 

Αν μη τι άλλο πάντως ... πολύ καλά CGI.

Link to comment
Share on other sites

Πήγα χτές.....καλούλα....πιο ωραίο πάντα το βιβλίο...αν και το συγκεκριμένο δεν με ενθουσίασε αφού μπλέκει σκόνη-δαιμόνια-θεό-εκπεσόντες αγγέλους...απλά ΕΛΕΟΣ

Link to comment
Share on other sites

πήγα και το είδα πριν τρεις βδομάδες και έκλαιγα τα λεπτά μου. στην αρχή καλά πάει να το ξεκινήσει και ήλπιζα ότι είναι ψαγμένη αλλά μέχρι το τέλος δεν είπε κάτι παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Και εγω την ειδα. βεβαια δεν εχω διαβασει το βιβλιο, αλλα η ταινια μου αρεσε! Θελω και εγω ενα ζωακι να μιλαμε!! :cheerful:

 

στην αρχή καλά πάει να το ξεκινήσει και ήλπιζα ότι είναι ψαγμένη αλλά μέχρι το τέλος δεν είπε κάτι παραπάνω...

 

οντως.. αλλα και παλι αξιζει να την δει κανεις..

Edited by nenya
Link to comment
Share on other sites

Τα βιβλία είναι που αξίζουν...Η ταινία είναι καθαρα για εικαστικούς λόγους

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται που μένεις..Πάντως τα κλασσικά είναι γνωστά...Ανδόρα,όσκαρ κλπ....Και είναι πολύ καλύτερα από ster και village

Edited by Anele
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια.. τι λετε? για να περασεις 2 ωρες χριστουγεννιατικα ηταν παρα πολυ ωραια.. οκ προφανως σε τετοιες τανιες δεν πηγαινεις νομιζοντας οτι θα δεις τριλογια οπως του Αρχοντα..

 

Και σε καθε περιπτωση τα βιβλια ειναι καλυτερα απο τις ταινιες απο την στιγμη που οι εικονες δεν περιοριζουν την φαντασια σου..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...