Jump to content

Πόσο... διαβασμένοι είστε;



Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δηλώνω άσχετος στα πάντα.

 

Απλώς ξέρω να μπλοφάρω.

 

Α ναι;

 

Παραυτά, σου κάνω μια ερώτηση:

 

-Σε ποιά χώρα και παράδοση ανήκει το "έπος του Γιγκλάμες";

 

Απάντησε σωστά, και θα δεις: ΔΕΝ είσαι άσχετος...

Link to comment
Share on other sites

:yeahright: :first:
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν θυμάμαι καλά... (μετά από καμία 10 χρόνια που να θυμάμαι?) στην Β λυκείου, (Γενικό-Ενιαίο) είχαμε στα θρησκευτικά και θρησκείε άλλων πολιτισμών, βέββαια περάσαμε και δεν ακουμπήσαμε... αλλά στο βιβλίο υπήρχε μια κάποια αναφορά. Ήταν στο χέρι των μαθητών αν θα έψαχναν κάτι παραπάνω... σε βιβλιοπωλεία ίσως....

 

Γενικά στην 'Χριστιανική' Ελλάδα που ζούμε δεν 'σπρώχνονται' τα παιδιά στην έρευνα άλλων θρησκειών... (δεν μου έρχεται η κατάλληλη λέξη) οπότε... μένουμε στον Όμηρο και στις τραγωδίες του Σοφοκλή, που εγώ τουλάχιστον έκανα στο Γυμνάσιο και στην Β Λυκείου (Αντιγόνη...)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μα τι να πρωτοψηφίσω.

 

Έχω διαβάσει και έχω μελετήσει σε μεγάλο βαθμό Ανατολικές θρησκείες με κυριότερες τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, το Reiki που είναι μείγμα Βουδισμού και Χριστιανισμού, τον Κομφούκιο και φυσικά τον Φου Χι του οποίου η διδασκαλία είναι σχεδόν όμοια με του κομφουκίου. Δεν προχώρησα σε άλλες Ανατολικές γιατί είδα ότι όλες μοιάζουν και απλά γίνεται ένας αχταρμάς ιδεών που αλλάζουν κάθε φορά και ένα παπούτσι για να μην αφήνουν τα ίδια ίχνη πίσω τους.

 

Μελέτησα τον Καθολικισμό και είδα πόσο μικρές είναι ουσιαστικά οι διαφορές, αλλά και πολλές από τις αιρέσεις τις οποίες έφτυσα στην πρώτη κατάρρευση του Λόγου ΑΓΑΠΗΣ που πίστεψα ότι είναι ο Θεός.

 

Κατέληξα απλά και γρήγορα ότι ΤΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟ και ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που υπάρχει είναι το Ευαγγέλιο και οι Επαξηγήσεις Του που δόθηκαν με τις Επιστολές των Αποστόλων.

 

Προσπάθησα να μελετήσω τις αρχαίες Ελληνικές θρησκείες αλλά σε κάθε περίπτωση είδα να διδάσκεται μίσος όταν πίστεψα ότι ο Θεός ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ μπορεί να είναι. Έτσι δεν έχει νόημα να προχωρήσω και να αναλύω προτροπές προς εγκλήματα ως θρησκεία.

 

Έχοντας γνώση περί Δημιουργίας και των σχετικών είδα πολλές ομοιότητες σε σημείο που σκέφτηκα ότι δεν μπορεί παρά η χρυσή αυτή τομή που έδειχνε ως διδασκαλία την αγάπη, να αναπτύσσσεται και να μειώνει από θρησκεία σε θρησκεία και τελικά να ορίζρι την Αλήθεια.

 

Μελετώντας την Καινή Διαθήκη είδα ότι ο Λόγος Αγάπης παραμένει ΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΣ μέχρι το τέλος. Στη συνέχεια άρχισα να ψάχνω επεξηγήσεις σε όσα δεν καταλάβαινα. Σταδιακά έβλεπα ότι όποιο σημείο έδειχνε ότι ίσως να οδηγεί σε μίσος δεν ήταν παρά ένα σημείο που παραννοείται εύκολα αφού ο πυκνός Λόγος χρειάζεται πολύ προσοχή για να κατανοηθεί σωστά.

 

Η καταχώρηση αυτή στην ουσία υποδηλώνει μέρος όσων μελέτησα στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ η οποία ήταν οδηγός μου για τα νεανικά μου χρόνια. Σήμερα έχει σταματήσει αυτή, αφού έχω δει ότι η πλειοψηφία των θρησκειών ΕΚΤΟΣ της Ορθοδοξίας και του Βουδισμού είναι στην ουσία τους υποκίνηση των μαζών. Υπάρχουν Βουδιστικές αιρέσεις που λειτουργούν και αυτές ελέγχοντας τις μάζες, όπως υπάρχουν και Ιερείς όπως ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποός υποκίνησε ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ τις Ορθόδοξες μάζες για την συλλογή υπογραφών για το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ θέμα που προέκυψε με τις ταυτότητες. Η αναγραφή του θρηκεύματος στην ουσία υποδηλώνει τον Τελώνη στην σχετική παραβολή που επιδυκνίει την πίστη του όταν από τον Κύριο επιβραβεύτηκε η Ταπεινότητα του Φαρισαίου.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να μελετήσω τις αρχαίες Ελληνικές θρησκείες αλλά σε κάθε περίπτωση είδα να διδάσκεται μίσος

Προσβάλλεις τους Εθνικούς.

Τουλάχιστον αιτιολόγησε το πώς κατέληξες σ?αυτό το συμπέρασμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλή μου Νεφέλη

 

Δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω καθόλου αλλά και κανένα αλλά όσοι με θυμούνται ξέρουν καλά ότι αν έχω όρεξη μπορεί να αρχίσω να τους δουλεύω.

 

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ως κορύφωση το 12Θεο αλλά παλαιότερα και την εποχή των Πελασγών Υπήρχε άρνηση στο 12Θεο. Ο Ερμής ο Τριεμέγιστος του οποίου η διδασκαλία είναι τριστρεβλωμένη στο internet δίδασκε τα περί ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ.

 

Όταν διάβασα το βιβλίο του κου Ιωαννίδη που περιελάμβανε την καθαρή Ερμητική διδασκαλία έπαθα το σοκ της ζωής μου. Είδα να υπάρχουν πάμπολα κοινά με την Ορθοδοξία και είδα μια προσευχή αντάξια ενός Πάτερ ημών να είναι γραμμενη από τον ίδιο τον Τρισμέγιστο.

 

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Πανάξιος λαός και για την καταγωγή μου από αυτούς είμαι τρισπερήφανος. Δίδαξαν αρετή όσο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ. Οι άλλοι λαοί δίδαξαν αρετή αλλά όχι στους δρόμους αφού δεν φιλοσοφούσαν όσο οι Έλληνες.

 

Τέλος εμένα ένας χαρακτιρισμός ως Εθνικός θα με πρόσβαλλε αφού αυτός ο όρος χρησιμοποιούνταν από τους Εβραίους για να ορίσουν ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όπως νομίζουν ορισμένοι αλλά τους αλλοεθνής των Εβραίων.

 

Έτσι αν χαρακτηριστούν 12θειστές θα είναι ορθός ο τίτλος αλλά Εθνικοί αν χαρακτηριστούν ο προσδιορισμός δεν είναι ταυτόσημος με την επίσημη θρησκεία των γνωστών αρχαίων.

 

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μο έδωσες να αναφέρω τα σχετικά.

 

Οι Θεοί του Ολύμπου ωθούσαν σε εγκλήματα μέσα από τις γνωστές ανθρωποθυσίες οι οποίες δεν ήταν στην φαντασία του Ευριπίδη και των άλλων εξέχοντων ανθρώπων της τέχνης.

Link to comment
Share on other sites

όσοι με θυμούνται ξέρουν καλά ότι αν έχω όρεξη μπορεί να αρχίσω να τους δουλεύω.

Προσωπικά, δεν σε θυμάμαι. Από πού να σε θυμάμαι; Ήσουν και παλαιότερα σ?αυτό το φόρουμ; Αν ναι, με τι ψευδώνυμο;

 

Όσο για το ?δούλεμα?, έχε υπ?όψη σου ότι κι εμείς είμαστε άσσοι του ?σπορ?. Όχι μόνο στο να το κάνουμε αλλά και στο να το αναγνωρίζουμε. Είσαι ένας και είμαστε πολλοί. Οπότε μην το επιχειρήσεις.

 

?Και για τώρα θα το παραβλέψω ότι ΗΔΗ άρχισες το δούλεμα:

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Πανάξιος λαός και για την καταγωγή μου από αυτούς είμαι τρισπερήφανος. Δίδαξαν αρετή όσο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ.

[?]

Τέλος εμένα ένας χαρακτιρισμός ως Εθνικός θα με πρόσβαλλε αφού αυτός ο όρος χρησιμοποιούνταν από τους Εβραίους για να ορίσουν ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όπως νομίζουν ορισμένοι αλλά τους αλλοεθνής των Εβραίων.

Έτσι αν χαρακτηριστούν 12θειστές θα είναι ορθός ο τίτλος

[?]

Οι Θεοί του Ολύμπου ωθούσαν σε εγκλήματα μέσα από τις γνωστές ανθρωποθυσίες οι οποίες δεν ήταν στην φαντασία του Ευριπίδη και των άλλων εξέχοντων ανθρώπων της τέχνης.

Αυτοαναιρείσαι.

Αυτός ο «Πανάξιος λαός» που σε κάνει «τρισυπερήφανο» και που ο ορθός τους τίτλος είναι ?12θεϊστές? και όχι ?Εθνικοί?, πιστεύανε στους Θεούς του Ολύμπου που -προφανέστατα- δεν γουστάρεις καθόλου. Και είναι ο ΙΔΙΟΣ λαός που -κατά την γνώμη σου- έκαναν ανθρωποθυσίες.

Αποφάσισε λοιπόν τι από τα δύο ισχύει ή κόφ?το δούλεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι εγώ γνωστός εδώ, αλλά είδα γνωστά ονόματα που ενδεχομένως να είναι τα ίδια άτομα όπως θεώρησα και ενδέχεται να κάνω λάθος βεβαίως. Δεν είχα κάνει εγγραφή ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ άλλο όνομα στο παρελθόν.

 

Δεν θα φλυαρύσω και δεν σας δουλευω... ακόμη και ειλικρινά δεν το έχω σκοπό.

 

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν λαός της αρετής. Χωρίς την αρετή δεν φτάνει κάποιος στην αγάπη.

 

Πως θα μπορούσα να ορίσω εγώ και να παραβλέψω το γεγονός αυτό;

 

Οι Έλληνες ήταν λαός που εκτός από την φιλοσοφία διέπραξαν εγκλήματα για τα οποία δεν είναι δυνατόν να είμαι περήφανος.

 

Αν ήθελα να είμαι αντικειμενικός θα μπορούσα ποτέ να παραβλέψω το γεγονός αυτό;

 

Οι Έλληνες ήταν άνθρωποι και σαν άνθρωποι που ήταν έκαναν λάθη. Αν ήταν Θεοί θα ήταν αθάνατοι αν και πολλοί έμειναν στην μνήμη μας και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο κατέκτησαν μια αληγορική μορφή αθανασίας.

 

Μην προσπαθείτε σας παρακαλώ να παρερμηνεύετε τα λόγια μου κατά πως σας αρέσει.

 

Τέλος συνιθίζω να δουλεύω τους παντογνώστες και από ότι ξέρω εσείς δεν έχετε ορίσει ότι κατέχεται την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ γνώση όπως δηλώνω ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΩ ούτε εγώ. Οπότε στα πλάισια ενός επικοδομητικού διαλόγου θα μπορούσαμε να συζητήσουμε όλοι μαζί. Το γεγονός ότι είστε περισσότεροι το γνωρίζω. Το αν είστε διατεθιμένοι να ανοίξετε τον νου σας σε άλλες θεωρίες και δεν ξέρω αν τελικά θα μου το δείξετε γιατί μέχρι τώρα παρερμηνεύετε τα ελάχιστα που είπα κατά πως επιθημείτε.

 

Ας σταματήσουμε να τρωγόμαστε και ας συζητήσουμε.

Έχετε την δύναμη να με διώξετε χωρίς διαγραφή όπως προτίθεστε (ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ). Οι αρχαίοι δίδαξαν την φιλοξενία που είναι στοιχείο αγάπης και αρετής.

 

Έχετε την δύναμη να εξαντλήσετε την υπομονή μου και μέχρι τώρα αναλλώνομαι να εξηγώ τα αυτονόητα αφού νομίζω ότι χτύπησα λάθος πόρτα.

 

Τελικά μήπως σημαία της ανεξιθρησκείας είναι ένα ειδικά τοποθετημένο προκάλυμα;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μήπως σημαία της ανεξιθρησκείας είναι ένα ειδικά τοποθετημένο προκάλυμα;

 

Κουράγιο τέκνον μου, η ορθοδοξία, ως γνωστόν, είναι υπό διωγμό. Κι αν σου τη λέω, μην το παίρνεις για κακό, το κάνω για να σε βοηθήσω να κερδίσεις πόντους ως μάρτυρας.

 

Τώρα βέβαια, μπαίνω στον πειρασμό να σε ρωτήσω, πως γίνεται να θεωρείς πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν λαός της αρετής αλλά η θρησκεία τους ήταν θρησκεία μίσους.

 

Αντίστοιχα, πως γίνεται οι ακόλουθοι της θρησκεία της Αγάπης® να έχουν διαπράξει χειρότερα εγκλήματα;

 

Και, τέλος, ντρέπεσαι για τα εγκλήματα των Ελλήνων, για αυτά των χριστιανών πώς νοιώθεις;

 

Άντε, κάνουμε μία προσπάθεια, αλλά αμφιβάλλω αν θα πάρω απάντηση επί της ουσίας....

Link to comment
Share on other sites

Έχω αποχωρήσει ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ και δεν θα απαντήσω σε άλλες ερωρτήσεις.

 

Οι θρησκείες έχουν ΟΛΕΣ το μιαρό του θρησκευτικού φανατισμού ο οποίος οδηγεί σε εγκλήματα. Η πίστη απευθύνεται προς ΤΟΝ ΕΝΑ, ΤΟΝ ΠΑΝΔΙΚΑΙΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ και όχι προς τους ιερείς και ακόλουθους εγκληματιών που υπάρχουν ΣΕ ΟΛΕΣ τις θρησκείες.

 

Με συγχωρείτε φίλοι μου αλλά δεν έχω διάθεση να επιστρέψω σε αυτό το φόρουμ όπως και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

 

Στο θέμα "καλώς σας βρήκα"

όρισα ότι ήρθα για να ζητήσω κάτι από το άτομο που λέγεται Νεφέλη. Το έχω ζητήσει ήδη και με βαριά καρδιά αποχωρώ γιατί θα ήθελα να σας διευκρινίσω πολλά ακόμη σημεία τόσο σε Θεολογικά όσο και σε φιλοσοφικά θέματα.

 

Η ευγένεια με την οποία τοποθετήθηκαν οι ερωτήσεις όρισε την ανάγκη να απαντηθούν αυτές.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω αποχωρήσει ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ και δεν θα απαντήσω σε άλλες ερωρτήσεις.

[...]

και με βαριά καρδιά αποχωρώ

[...]

δεν έχω διάθεση να επιστρέψω σε αυτό το φόρουμ όπως και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

Προφανώς εννούσες ότι δεν θα απαντήσεις και δεν θα επιστρέψεις για την επόμενη ώρα, διότι περίπου 1,5 ώρα αργότερα απάντησες εδώ...

 

Έχεις δηλώσει και μέσω πμ ότι θα φύγεις...

 

Τι το λες και δεν το κάνεις;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...