Jump to content

Παρακαλω διαβάστε το -Επείγων


Rahzael
 Share

Recommended Posts

Γενικός τα τελευταία λίγα (νομίζω) χρόνια εδώ πέρα στο Πειραιά έχω (εγώ όπως κα κάμποσα άλλα παιδιά του κύκλου μου) παρατηρήσει κάτι πολύ παράξενο! Διάφορα παιδιά είτε θρήσκα είτε καλόπαιδα είτε απλά αδιάφορα σχετικά με θέματα πνευματικότητας-θρησκείας ξαφνικά (φαινομενικά) από το πουθενά γινόντουσαν κάτι σαν τούς 12 αποστόλους!!!

Όλη την ώρα μιλάνε για τον θεό την αγάπη την καλοσύνη το μεγαλείο του κτλ κτλ κτλ....

Παρεπιμπτοντως μιλάω για παιδιά γυμνασίου-λυκείου κ από σω έχω παρατηρήσει είναι όλοι αλλοδαποί...

Και φυσικά το λέω όχι επηδει αυτή είναι η σινιθυσμενη τους στάση απέναντι στη ζωή αλλά επηδει γίνανε έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη! Αλλά και πάλι μιλάμε για φανατισμό όχι αστεία!

 

πχ.

Ρώτησαν ένα παιδί στο τέλος των πανελλινιον πως τα πήγε στις εξετάσεις, κ απαντάει

<Δε ξερώ....αλλά δε με πειράζει...έχω τον "πατέρα" δίπλα μου"

(και όπως καταλαβενετε δεν εννοούσε τον βιολογικό του πατέρα!!!)

 

 

Και πολλαααα άλλα τέτοια. Τεσπα το θέμα είναι πως έγιναν έτσι αφού άρχισαν να συχνάζουν σε ένα υπόγειο το οποίο το έχουν ονομάσει οι ιδιοκτήτες "Το σπίτι του πατερά"! Είναι κάτι σαν κατηχητικό, αναφέρονται σε αυτο και ως youth center...

Ανηκει σε μια χριστιανική αίρεση η οποια πιστεύει σε μια προφιτισα την Βασιλικη που γεννηθικε το 40' στην Εγηπτο και έβλεπε και καλα τον Ιησου στον υπνο της, ο οποιος της υπόδειξε πως πραγματικα θα επρεπε να δοξαζει κανεις τον θεο κτλ κτλ (υπαρχει και αναλογο σιτε αμα θελετε να δειτε και μονοι σας)

 

Τεσπα το νοημα ειναι: πιστευουμε πως πισω απο (το συγκεκριμένο τουλάχιστον) "σπιτι του πατερα"

κριβονται ύποπτα πραγματα γιατι αν ανακεφαλεοσουμε φενετε καπως υποπτο:

 

1-μιλαμε για παιδια γυμνασίου- λυκειου

2-παιδια που απο σο ξερουμε ειναι ολοι αλλοδαποι (το ανφερω μιας και διαφοροι παράξενοι προτιμούν σαν στοχο αλλοδαπους για διάφορους ευνόητους λογους)

3-περαν ενος-δυο ατομων κανενας δεν ηταν ιδιαίτερης θρησκευτικής πίστης, αλλα ξαφνικα γιναν ολοι τους "παπάδες" (και μαλιστα απο τουσ παπαδες που πιστευουν μεχρη τελους)!!!

4-κανουν σαν η θρισκεια ειναι ποδοσφαιρική ομαδα -εχουν γεμίσει τις τσαντες τούς με φρασεις του στηλ: "I love Jesus" Jesus loves you" "Το σπιτι του πατερα(και απο κατω το σημα/συμβολο αυτου του "Youth center")"

5-ισως ειναι και ασχετο αλλα για καποιο λογο γιναν ολοι τούς υπερβολικά ισηχοι και πειθήνιοι, και εχουν αποκτήσει ολοι τους το στιλακι των emo

6-to moto τους απ εξω απο την πορτα τους: "Δωσε τα καλητερα χρονια της ζωης σου στον Θεο οπως και αυτος θυσίασε τον Υιο του για σενα"

7-και κάμποσες αναφορες ατόμων που πιγαν να μπουν και τα καναν πανω τους (δε μπήκαν) γιατι οταν ηταν να μπουν ολοι σταμάτησαν να κανουν οτι καναν, προσποιούνταν πως δεν ήταν κανεις στο κτιριο, έσβησαν φώτα κτλ κτλ

 

 

Το εχω βαλει στοχο να μπω μεσα ο ιδιος για να δω τη συμβαίνει (προσωπικά του δινω 50% να ειναι απλα μια κουλή χριστιανική αιρεση και 50% να κριβοντε αλλα απο πισω).

 

Απο σας ζηταω οτοιδηποτε συμβουλες πιστεβετε θα βοηθήσουν η οτιδήποτε πληροφορίες εχετε σχετικα με το θεμα (η και αλλα παρωμια).

Link to comment
Share on other sites

Μη το παίρνεις τόσο σοβαρά. Από το να μπλέξουν με ναρκωτικά καλύτερα έτσι :P

 

Κυκλοφορούν διάφορες αιρέσεις άλλες εκδηλώνονται με φανατισμό άλλες όχι. Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν πολλοί (αγγλόφατσες ήταν) με κουστουμάκι και καρτέλα με το όνομά τους και κάτι του τύπου I love Jesus..

Προσωπικά σου λέω να μη μπεις πουθενά μόνο και μόνο για να παίξεις το ρόλο του ντεντέκτιβ ή του ήρωα που θα σώσει τα παιδιά αυτά.. Κάτσε μακρυά από τη στιγμή που σου φαίνεται ύποπτη η όλη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Γονεις αυτα τα παιδια δεν εχουν ? δεν μπορει κατι θα εχουν παρει πρεφα και εκεινοι , παντως εσυ μην μπλεξεις χανεις την ωρα σου μεγαλα παιδια ειναι αμα δεν μπορουν να συνειδητοποιησουν απο μονα τους καποια πραματα ...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θυμήθηκα μια φάση κάπου μέσα στα Χριστούγεννα. Δυο νεαροί Γερμανοί (με το γνωστό κουστουμάκι) στεκόντουσαν στην μέση ενός πεζόδρομου στην Καβάλα και μιλούσαν με όποιον σταματούσε να κοιτάξει ένα (και καλά) κουιζ. Προσωπικά τους πήρα πρέφα ότι ήταν από κάποια αίρεση και δεν ήθελα να σταματήσω αλλά έλα που έχω περίεργη παρέα... Στάματησαν και προσπαθούσαν να λύσουν το κουιζ. Η απάντηση δεν μπορούσε να είναι απλούστερη... "Θεός" (δεν θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε το κουίζ).

 

Να μην σας τα πολυλογώ μας έπιασε ο ένας από τους δυο (ο πιο όμορφος :blblbl: ) κουβέντα. Ήμασταν επί 30 λεπτά μέσα στο κρύο να συζητάμε με ένα Μορμόνο για τους προφήτες που υπήρξαν και υπάρχουν... (Ευτυχώς που ήταν κουκλί ο Γερμανός...) Αφού λοιπόν φτάσαμε σε ένα σημείο που εγώ δεν μιλούσα και οι άλλοι δεν είχαν κάτι να πουν γυρνάει και μου κάνει "Να σου δώσω ένα βιβλίο να διαβάσεις για τα πιστεύω μας;", ήταν τόσο όμορφος που πραγματικά σιχαινόμουν να του πω όχι... ευγενικά μεν αρνήθηκα. Μετά ρώτησε κάτι άλλα παιδιά από την παρέα μας και αυτά δέχτηκαν. Εδώ μου τα χάλασε ο νεαρός... τους λέει "Δεν έχω αντίτυπα μαζί μου, δώστε μου το τηλέφωνό σας και θα κανονίσουμε να συναντηθούμε να σας δώσω ένα."

 

Τελικά έκλεισαν ραντεβού για την άλλη μέρα στις 11... Δεν ξέρω τι έγινε από κει και πέρα καθώς δεν έχω τα κινητά των παιδιών αλλά μόλις τους ξαναδώ θα ρωτήσω.

Link to comment
Share on other sites

Μη το παίρνεις τόσο σοβαρά. Από το να μπλέξουν με ναρκωτικά καλύτερα έτσι :P

 

 

Είσαι σίγουρη; Οι ναρκομανείς δεν προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να παίρνουν ναρκωτικά (και μάλιστα τα ίδια)...

Link to comment
Share on other sites

Αντίθετα Sabrina πιστεύω πως ακόμα και από τα ναρκωτικά έχεις πιο ξεκάθαρο μυαλό, και μπορείς να ξεφύγεις πιο εύκολα, παρά από τέτοια κατάσταση! Σε αυτή τη κατάσταση είναι και ο πατέρας δίπλα τους και τα κάνει χειρότερα! :blblbl:

 

Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου έρχεσαι κόντρα με άλλα άτομα από άλλες θρησκείες που ενδεχομένως και να σε κατακρίνουν, γίνεσαι όλο και πιο φανατικός των πιστεύω σου και δεν ξεφεύγεις! Αντίθετα αγωνίζεσαι να προασπίσεις τη θέση σου με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθώντας παράλληλα να έρθεις και πιο κοντά στον... πατέρα! Δηλαδή πιο κοντά στο ανώτερό σου που θα σου πει πως έτσι έρχεσαι πιο κοντά στον θεό ή θα σου δώσει μεγαλύτερο βαθμό στην ιεραρχία της εκάστοτε "θρησκείας".

 

Αντίθετα, με τα ναρκωτικά, καταλαβαίνεις πως πρέπει να ξεφύγεις και πως είναι κακό για τον εαυτό σου, αλλά δε μπορείς λόγο του ότι είσαι εθισμένος! Πολλοί ναρκομανείς ζητούν δημόσια βοήθεια, αλλά λόγο του ότι δεν υπάρχει τόσο σωστά δομημένη κοινωνική πρόνοια ξαναβυθίζονται στον ίδιο βούρκο που προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απλώς ένα υιοθετημένο στυλάκι, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει και στη παράνοια. Βέβαια όλο αυτό μπορεί να γίνεται απλώς γιατί αναζητούν να ξεχωρίσουν. Μπορεί ακόμα να οφείλεται στους γονείς τους αν τους είχαν καταπιεσμένους με τη θρησκεία για παράδειγμα. Προσπάθησε φίλε να τους μιλήσεις να δεις γιατί πιστεύουν αυτό που πιστεύουν και πρότεινε τους να πιστεύουν μεν αλλά να μην υπερβάλλουν δε! :)

Link to comment
Share on other sites

Βασικα για να απαντισω στους πρωτους, ουτε ηρωας θελω να γινω (τα εχω σε μηδαμινη εκτιμηση αυτα τα παιδια) ουτε ντεντεκτιβ, κυριος η περιεργια με ωθει και φυσηκα (και εδω διαφονω μαζι σου Σαμπρινα) αν υπαρχει εστω και ενα ατομο αναμεσα τους το οποιο αν και κανονικα πολυ αξιολογο και εξηπνο ατομο με τον χ-ψ τροπο πεισθικε απο αυτουσ δε θα επρεπε αν καποιος μπορουσε να του δωσει την ευκαιρια να τον "ξηπνισει" να το κανει?

Αλλα και παλη μονο και μονο πληση εγκεφαλου να τους κανουν επηδει οι ειδοι ειναι φανατικοι δε θαπρεπε να γινει κατι?

 

(και μην ανησυχεις αρχαγκελε οσες ωρες ηταν να χασω τις εχασα, εχω τελειωσει το λυκειο πλεων αν εκει κολλας)

 

Τωρα το τι εχουν καταλαβει οι γονοις, η αν εχουν καταλαβει κι τιποτα δε το ξερω, ισως να χεροντε που τα παιδια τους βρηκαν τον "ισιο δρομο" ισως παλι να το βλεπουν σαν μια "φαση" που θα τους περασει....

 

Σπμπρινα και 'γω εχω πετυχει καααμποσους τετειους...ευγενικοι ειναι..πλακα εχουν...αλλα τοσο...."καπως" που σου σπανε τα νευρα!! Δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο...το παιζουν ιεραποστολοι!!! Τραβα βγαλε ακρη....

 

(τετεια "στεκια" υπαρχουν απο 'σω εμαθα και αλου, σιγουρα στην Ιλιουπολη δε ξερω τωρα για αλλα....)

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν είναι καινούριο φαινομενο... ίσως επειδή είσαι μικρότερος να μην το είχες συναντήσει.

 

Είχαμε τους Ιεχωβάδες, τους Κόπτες κτλ... που πήγαιναν πόρτα-πόρτα και πολλές φορές κατέληγαν στο Α.Τ. περιοχής καθώς η κατήχηση νομίζω δεν επιτρέπεται απο τον νόμο, με αυτό τον τροπο. (Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια)

 

Τώρα για το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεσαι... καλύτερα να το πω γενικά και οχι όσον αφορά εσένα...

 

Ας δούμε το δοκάρι στο δικό μας μάτι πρώτα και μετά ας αφαιρέσουμε το ξυλάκι απο τους άλλους.

 

Με αυτό θέλω να πω, οτι είναι καλύτερο να δούμε πρώτα τι γίνεται στον μικρόκοσμο μας και πόσο δυνατές είναι οι δικές μας βάσεις και Πιστεύω παρά να θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο χωρίς επιχειρήματα και ικανή ακόμα λογική. Σαφώς και είναι λάθος οτι γίνεται , αλλά αν μπείς σε διαδικασία αντιλογίας μαζί τους, περισσότερο τα νεύρα σου θα σπάσεις και ουσιαστικά θα σε αποστομώσουν , ακριβώς επειδή το μάθημα τους , είναι "πλήρες" και δογματικό... άρα απόλυτο και δεν λογίζεται αμφισβήτηση , εκτός και αν είναι κάποιος τόσο ικανός που με λίγες και λιττές κουβέντες , τους ισοπεδώσει. Κάτι που κανείς μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει , μιας και οι αιρέσεις γίνονται απο άτομα (κατά κύριο λόγο) με ανεπτυγμένη ευφύια και ικανό λόγο.

 

Κοίτα λοιπόν να ενισχύσεις το δικό σου κόσμο και οι άλλοι θα έρθουν μετά.

Link to comment
Share on other sites

κυριος η περιεργια με ωθει

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα που λέει κι ο λαός;

 

και φυσηκα (και εδω διαφονω μαζι σου Σαμπρινα) αν υπαρχει εστω και ενα ατομο αναμεσα τους το οποιο αν και κανονικα πολυ αξιολογο και εξηπνο ατομο με τον χ-ψ τροπο πεισθικε απο αυτουσ δε θα επρεπε αν καποιος μπορουσε να του δωσει την ευκαιρια να τον "ξηπνισει" να το κανει?

Αν είναι αξιόλογο άτομο και έξυπνο που λες θα ξυπνήσει από μόνο του. Αν δε πάθει δε θα μάθει. Εσύ μπορείς να μιλήσεις να δώσεις τη δική σου οπτική γωνία, αλλά το ίδιο το άτομο θα αποφασίσει την πορεία του.

 

Αλλα και παλη μονο και μονο πληση εγκεφαλου να τους κανουν επηδει οι ειδοι ειναι φανατικοι δε θαπρεπε να γινει κατι?

Ο φανατισμός παντού υπάρχει. Υπάρχουν ακόμη και χριστιανοί ορθόδοξοι φανατισμένοι, αλλά δεν υπάρχει τόση ανησυχία για αυτούς..(και λέω για χριστιανούς επειδή είναι η αποδεκτή θρησκεία στη χώρα μας)

 

Σπμπρινα και 'γω εχω πετυχει καααμποσους τετειους...ευγενικοι ειναι..πλακα εχουν...αλλα τοσο...."καπως" που σου σπανε τα νευρα!! Δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο...το παιζουν ιεραποστολοι!!! Τραβα βγαλε ακρη....

(τετεια "στεκια" υπαρχουν απο 'σω εμαθα και αλου, σιγουρα στην Ιλιουπολη δε ξερω τωρα για αλλα....)

Είναι μέχρι να τους συνηθίσεις. Και στέκια τέτοια υπάρχουν πολύ περισσότερα απ'ότι πιστεύεις..

 

 

 

Και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που είπε ο Αnor

Κοίτα λοιπόν να ενισχύσεις το δικό σου κόσμο και οι άλλοι θα έρθουν μετά.
Link to comment
Share on other sites

Τώρα θυμήθηκα μια φάση κάπου μέσα στα Χριστούγεννα. Δυο νεαροί Γερμανοί (με το γνωστό κουστουμάκι) στεκόντουσαν στην μέση ενός πεζόδρομου στην Καβάλα και μιλούσαν με όποιον σταματούσε να κοιτάξει ένα (και καλά) κουιζ. Προσωπικά τους πήρα πρέφα ότι ήταν από κάποια αίρεση και δεν ήθελα να σταματήσω αλλά έλα που έχω περίεργη παρέα... Στάματησαν και προσπαθούσαν να λύσουν το κουιζ. Η απάντηση δεν μπορούσε να είναι απλούστερη... "Θεός" (δεν θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε το κουίζ).

 

Να μην σας τα πολυλογώ μας έπιασε ο ένας από τους δυο (ο πιο όμορφος :blblbl: ) κουβέντα. Ήμασταν επί 30 λεπτά μέσα στο κρύο να συζητάμε με ένα Μορμόνο για τους προφήτες που υπήρξαν και υπάρχουν... (Ευτυχώς που ήταν κουκλί ο Γερμανός...) Αφού λοιπόν φτάσαμε σε ένα σημείο που εγώ δεν μιλούσα και οι άλλοι δεν είχαν κάτι να πουν γυρνάει και μου κάνει "Να σου δώσω ένα βιβλίο να διαβάσεις για τα πιστεύω μας;", ήταν τόσο όμορφος που πραγματικά σιχαινόμουν να του πω όχι... ευγενικά μεν αρνήθηκα. Μετά ρώτησε κάτι άλλα παιδιά από την παρέα μας και αυτά δέχτηκαν. Εδώ μου τα χάλασε ο νεαρός... τους λέει "Δεν έχω αντίτυπα μαζί μου, δώστε μου το τηλέφωνό σας και θα κανονίσουμε να συναντηθούμε να σας δώσω ένα."

 

Τελικά έκλεισαν ραντεβού για την άλλη μέρα στις 11... Δεν ξέρω τι έγινε από κει και πέρα καθώς δεν έχω τα κινητά των παιδιών αλλά μόλις τους ξαναδώ θα ρωτήσω.

 

Και αυτά δεν περιορίζονται στις μεγάλες πόλεις...Εσχάτως και στα νησία...

 

Big Progress -good big business... :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρη; Οι ναρκομανείς δεν προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να παίρνουν ναρκωτικά (και μάλιστα τα ίδια)...
Συνήθως προσπαθούν, να κάνουν και άλλους να παίρνουν ναρκωτικά - είτε για λόγους συντροφικότητας (peer pressure - ζητώντας και επικύρωση των δικών τους επιλογών) είτε και για άλλους λόγους.
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως προσπαθούν, να κάνουν και άλλους να παίρνουν ναρκωτικά - είτε για λόγους συντροφικότητας (peer pressure - ζητώντας και επικύρωση των δικών τους επιλογών) είτε και για άλλους λόγους.

 

 

Αναλόγως την περίπτωση... τεσπα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...