Jump to content

Πώς μπορείς να μάθεις τον εαυτό σου;


Fever
 Share

Recommended Posts

Μια απο τις ερωτησεις που με βασάνιζαν απο πολυ μικρο είναι το πως μπορεί καποιος να γνωρίσει τον εαυτό του. Ερχεται απο μονο της η αναγνώριση αυτή ή πρέπει να κανουμε κάτι. Και αν πρέπει, τι;

 

Είμαι σίγουρος οτι θα ακούσω πολλές και ενδιαφερουσες απόψεις.

Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ των προτερων.

Θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι ο μονος που ψαχνεται πανω σε αυτο το θεμα.

 

Yours,

 

Phoebos

Link to comment
Share on other sites

Τον εαυτο του νομιζω τον μαθαινει κανεις εν καιρο μεσα απο τα λαθη και γενικα τις επιλογες του , γιατι πιστευω οτι οι επιλογες σου σε κανουν αυτο που εισαι ..:)

Link to comment
Share on other sites

Πως να μάθεις τον εαυτό σου;

 

Απλά γίνεσαι κάποιος "άλλος" στο τέλος της ημέρας και αναλογίζεσαι τις πράξεις και τις συνέπειες τους , όπως είπε πριν η comali.

 

Το γνώθις αυτόν είναι μια πολύ αργή διαδικασία και σίγουρα δύσκολη. Υπομονή, επιμονή και διάθεση να γίνεις ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού σου χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

...Απλά γίνεσαι κάποιος "άλλος" στο τέλος της ημέρας και αναλογίζεσαι τις πράξεις και τις συνέπειες τους , όπως είπε πριν η comali...
Εεεε... ο Πυθαγόρας το έλεγε αυτό (λένε). Έπειτα δεν χρειάζεται να περιμένεις το τέλος της μέρας - μπορείς να "παραφυλάς" τον εαυτό σου συνέχεια - αλλά άμα ήταν εύκολα αυτά ή "φυσικά" θα ήταν και συνηθισμένα.
Link to comment
Share on other sites

Να βρεις τον εαυτο σου δεν ειναι κατι απλο, οπως τα παντα αναπτυσονται και εξελισονται (στη φυση τουλαχιστον) ετσι και εμεις.

Μπορεις ομως σχετικα απλα να παρεις μια ιδεα για το που βαδιζεις!

Την παραπανω διαδικασια Μετα-Νοησης μπορεις να την κανεις οποτε κρινεις εσυ απαραιτητο, οχι αναγκαστικα καθε βραδυ (αλλα αν δεν μπορεις συχνοτερα τοτε ειναι ο καλυτερος χρονος).

Το καλο θα ηταν να εφαρμοζεις τα αποτελεσματα, μιας συχνα επαναλαμβανομενης patern συμπεριφορας που ΔΕΝ σε βρισκει και τοσο συμφωνο, στον χαρακτηρα σου, ετσι ωστε την επομενη φορα που θα σου συμβει κατι τετοιο απλα να μην αντιδρασεις ετσι..

Ο εαυτος μας δεν ειναι κατι διαφορετικο απο εμας, πιστεψε με, ακομη κι αν ΔΕΝ φαινεται καθολου (για διαφορους αρρωστημενους κοινωνικους λογους, που καθημερινα βομβαρδιζομαστε απο αυτους) ΕΜΕΙΣ μας καθοδηγουμε!

Ετσι οτιδηποτε σου φαινεται λανθασμενο στη συμπεριφορα σου μπορει να αλλαξει σχετικα ευκολα, λιγη πιστη να υπαρχει και ευγενης προσπαθεια, ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! να ξερεις πως ο εαυτος μας εχει εναν αλανθαστο τροπο να κρινει το καλο απο το κακο!

Το κακο ερχεται με ΜΕΓΑΛΗ ευκολια και καθεται και επειτα σε τραβαει απο τη μυτη η οτιδηποτε αλλο που εξεχει...

Το καλο απο την αλλη δε ερχεται μονο του, εμεις το κατακταμε επειτα απο αναλογη προσπαθεια, και ΔΕΝ καθεται ετσι απλα, χρειαζεται το καταληλο περιβαλλον για να ευδοκιμησει!!

 

Χρειαζεται καποια εμπειρια οπου (αργα ή γρηγορα, αναλογως τον στοχο παντα) αποκτηται τελικα για να μπορει καποιος να Εκπαιδευσει τον εαυτο του.

 

Ομως για να γινει αυτο πρωτα θα πρεπει να τον βρει...

 

Το πως εδω ειναι καπως πιο μπερδεμενο, ομως αν πιαστει το νοημα επειτα ειναι αρκετα ευκολο (οσο πιο συγκεντρωμενος ειναι καποιος στον σκοπο του τοσο ευκολοτερο ειναι).

 

Ο απλουστερος τροπος για να βρεις κατι ειναι να "σκαναρεις" ΟΛΟ το γυρω περιβαλλον, ομως αυτος ειναι και ο πιο επικινδυνος, γιατι μπορει να βρεις πραγματα που να μην εισαι ετοιμος ακομα, ή μπορει να σε βρουν πραγματα που δυσκολα θα ξεφορτωθεις (καθε ειδους μπελα).

Link to comment
Share on other sites

Δε πιστεύω όμως ότι θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε την απόλυτη γνώση του εαυτού μας; Όλα αλλάζουν γύρω μας, άρα θέλοντας και μη, συνειδητά ή όχι, αλλάζουμε και εμείς. Πάντως θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες όσον αφορά τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Eνας αλλος τροπος να μαθεις για τον εαυτο σου πιστευω πως ειναι να αρχιζεις να βλεπεις σε αυτα που κανεις που "δεν εισαι" ο εαυτος σου

Link to comment
Share on other sites

Δε πιστεύω όμως ότι θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε την απόλυτη γνώση του εαυτού μας; Όλα αλλάζουν γύρω μας, άρα θέλοντας και μη, συνειδητά ή όχι, αλλάζουμε και εμείς. Πάντως θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες όσον αφορά τον τρόπο.

Σιγουρα αλλαζουν, ομως μπορουμε να κατανοησουμε το ΠΩΣ αλλαζουν, τον τροπο που ακολουθουν, ετσι οχι μονο θα μπορουμε να τα ακολουθουμε, αλλα και (στα απλα πραγματα) θα ειναι αρκετα ευκολο να προβλεπουμε το τι μελει γεννεσθαι :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Ενα πραγμα να γνωρίζεις.Ακόμα και όταν νιώθεισ μόνος

ή ότι εισαι το χειροτερο πλάσμα να ξέρεις μονο ότι είσαι όπωσ θα έπρεπε να είσαι.

Μην αφήνεις το παραπονο να σε κυριευσει. Το παρελθον περασε δεν χρειαζεται να κολλαμε σε αυτό

μονο να μαθαινουμε απο αυτο μπορουμε. Το μελλον θα προσπερασει.Ζησε το παρρον όσο πιο συνειδητά

γινεται και θα καταλάβεις ότι μεσα σε αυτό είναι και ο ευατό σου. Αφού όλα εινα ενωμενα στον τρελό

χορό του σύμπαντος. Έτσι και μεσα από τις αντιδράσεις τον άλλων μαθαίνεις και για εσένα.

Εξάλλου ελκουμε στη ζωή μας ότι.εμείς είμαστε.

 

Συγνωμη για την ορθογραφια έχω καιρό να γράψω σε PC

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...