Jump to content

26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ


 Share

Recommended Posts

«Και ελθόντες εις τον οίκίαν είδον το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού, και

πεσόντες προσεκύνησαν αύτω και άνοίξαντες τους θησαυρούς αυτών

προσήνεγκαν αύτω δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν» (Ματθ. β' 11).

 

Για να μην το κουράσουμε... είναι το πιο διάσημο μωρό, το πιο trendy, το πιο μπαγάσικο, το πιο άγιο και το πιο κατατρεγμένο!!! Ναι και από τον Δία ακόμα και τον Απόλλωνα!!! Για να το βρουν σφάχτηκαν μερικά χιλιάδες άλλα, κάτι που δεν έγινε για τα δύο προαναφερθέντα. Επίσης, το προσκύνησαν οι Σοφοί Μάγοι (Μπαλθάζαρ, Μελχιόρ, Κασπάρ, να μην ξεχνιόμαστε) και του κατέθεσαν Τίμια Δώρα.

 

Τα Δώρα ως γνωστόν είναι χρυσός, λίβανος και σμύρνα. Φυλάσσονταν από την Μητέρα του Χριστού και παραδώθηκαν στα Ιεροσόλυμα μαζί με την Τίμια Ζώνη και τα Ιερά Σπάργανα. Μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μετά την Άλωση των Φράγκων η χριστιανή σύζυγος του Σουλτάνου Μουράτ Β΄ και μητριά του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή τα παρέδωσε η ίδια στο Άγιο Όρος. Το σουλτανικό έγγραφο πρωτόκολλο παραδόσεως των Τιμίων Δώρων φυλάσσεται στο αρχείο της Μονής του Αγίου Παύλου, όπου και παραδώθηκαν.

 

Ό χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων, ποικίλων σχημάτων (παραλληλόγραμμα, τραπεζοειδή, πολυγώνα κ.λπ.) και διαστάσεων περίπου 5εκ. x 7εκ. Κάθε πλακίδιο έχει διαφορετικό σχέδιο πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας. Ό λίβανος και ή σμύρνα διατηρούνται ως μείγμα υπό την μορφή εξήντα δύο περίπου σφαιρικών χαντρών μεγέθους μικρής ελιάς.

 

 

Αποτελεί πάγια παράδοση των... Σοφών Μάγων κάθε χρόνο να προσκυνούν τελετουργικά το Θείο Βρέφος και ανά τριάδες να του προσφέρουν Δώρα.

Οι από κληρονομική Διαδοχή Φωτισμένοι, το γνωρίζουν και το πράττουν (έτσι για να μαθαίνουμε και τίποτα που δεν τα λένε τα βιβλία μάρκετινγκ μάγων). Οι από προσωπική επιθυμία Ανόδου Πνεύματος, καλό είναι να έχουν πνευματικό οδηγό (καθαρόαιμο, όχι επειδή αυτοχρίστηκε και πέτυχε τις εξετάσεις μάρκετινγκ μάγων) και να το μάθουν.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Link to comment
Share on other sites

:wizard: Χρονια πολλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rock: :cooldevil: :kaocloud: :witch: :partytime: :partytime: :partytime: :partytime: :partytime: :partytime: :partytime: :first: :kaocel: :kaobath: :rose: :moon: :gift: :pinkkiss: :kaopurple: :angellove: :kaocel: :kaocel: :kaocel: :kaocel: :kaocel: :gift2: :004ballarina: :gift2: :kaopink: :004whitefae: :004bluehat: :heart: :heart: :heart:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...