Jump to content

Ερωτηση


wizard123
 Share

Recommended Posts

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΟΛΟΜΟΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ. ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα. Δεν έχω διαβάσει την Σολομωνική φίλε Wizard123, αλλά στην παλαιά διαθήκη (καθώς και σε κάποια σημεία στη καινή), ο θεός αναφέρεται με διάφορα ονόματα, πχ, ελοχιμ, γιαχβε, γεσουα κλπ. Αν θα μπορούσες να αναφέρεις κάποια απο τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται, θα ήταν ενα καλό βοήθημα ώστε να το αναλύσουμε περαιτέρω.

Τώρα για το εαν το εν λόγω σύγραμμα είναι μεγάλη παγίδα ή και βλάσφημο είναι κάτι το προσωπικό, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ή να το χαρακτηρίσω έτσι, γιατί δεν το έχω διαβάσει και εν συνεχεία επειδή η λέξη βλάσφημο μου φέρνει εικόνες δογματικών τις οποίες θα ήθελα να αποφύγω.

Αν μπορέσεις να αναφέρεις κάποια απο τα ονόματα θα ήταν όπως προείπα ενα καλό βοήθημα να αναπτυχθεί το θέμα.

Φιλικά,

Link to comment
Share on other sites

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΟΛΟΜΟΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?

 

Kαλά σου λέει η Σαμπρίνα.Τι εμμονή είναι αυτή με τα κεφαλαία; Κουράζουν κάπως, ξέρεις...

 

Όσο για τα ονόματα του θεού: Ακόμα και η Βίβλος -όσοι τέσπα "χριστιανοί" εδέησαν να τη καλομελετήσουν!- έχει αναφορές σε ονόματα με ποιο παράδοξο/περίεργο στοιχείο την...μη διατήρηση του ενικού. Δηλαδή,παρουσιάζεται και στον πληθυντικό! Όχι μόνο "θεός" δηλαδή,αλλά και "θεοί" επί της ουσίας. Πολλοί ισχυρίζονται πως απλά πρόκειται για θείες εκπορεύσεις του Υπέρτατου Όντος-Θεού. Αρκετοί επιμένουν ότι έτσι η εγχώρια θρησκεία είναι κατά βάση...κρυπτο-πολυθεϊστική. Τα λέω επογραμματικά διότι βαριέμαι πάλι να παραθέσω ολόκληρη την επεξήγηση του φαινομένου-δεν είναι και λίγο,ούτε κάτι το τυχαίο/συμπτωματικό. Υπάρχει άγνοια επί του θέματος από μεγάλο κομμάτι του λαού.Οι παπάδες μας βεβαίως και κάνουν τις πάπιες (έτσι τους βολεύει)και πάνε να ξεμπερδέψουν με το θέμα,"ερμηνεύοντάς" το κατά...το δοκούν (εμείς ξέρουμε να ερμηνεύουμε-όχι εσείς ο απλός λαός). Βεβαίως, για τους πολλούς (η...πλειοψηφία του λαού,ουσιαστικά)ένας είναι ο ΘΕΟΣ,ο Αιώνιος, ο Πανάγαθος,αλλά άμα κάναν το κόπο να ξεφυλλίσουν τις "δύσκολες" και "κουραστικές" πυκνογραμμένες σελίδες, προσπαθώντας να τις αποκωδικοποιήσουν αντικειμενικά, θα παίρναν χίλιες τούμπες! :063laugh:

 

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ. ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟΝΙΚΗ

 

Έλα μου ντε που ήδη υπάρχει μεταφρασμένη στα ελληνικά Σολωμονική; Στα ειδικευμένα βιβλιοπωλεία. π.χ. "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ".

Ξέρεις Αγγλικά; Πήγαινε εδώ:

:cheerful:

http://www.esotericarchives.com/

 

ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ

 

Παγίδα για...ποιόν/ποιούς; Για σένα ή για τους συμφεροντολόγους της Ιεράς Συνόδου; :blink:

Κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις το βιβλίο της Σολωμονικής. Ούτε βέβαια και να πιστέψεις σε αυτήν. Δες το και σαν...ανάγνωσμα,αν σε...βολεύει! Ή μήπως όχι;

 

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

 

...βλάσφημο,γιατί; Επειδή έτσι στο είπαν οι παπάδες της ενορίας σου; Έτσι οι γονείς σου; Ο καθηγητής θεολογίας (καλά,ανέκδοτο κι αυτοί...);

Και επειδή ένας...παπάς λέει "είναι βλάσφημο-πάνε να το κάψεις!" εσύ τι είσαι να ακολουθείς τη προτροπή; Εγώ πάντως, δεν θα κάνω το άβουλο πρόβατο που το σέρνουν στο μαντί της "καλοσύνης" -όπως με τα χριστιανόπουλα του...κατηχητικού! :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...