Jump to content

Derren Brown


johnny
 Share

Recommended Posts

Ο Derren Brown, είναι ένας άγγλος "showman" ο οποίος έχει μια εκπομπή η οποία ονομάζεται trick or treat.

Οι υποψήφιοι παίκτες καλούνται να διαλέξουν μια κάρτα στην τύχη, η οποία όμως δεν τους αποκαλύπτεται, και αν επιλέξουν trick τους κάνει ένα κόλπο, ενώ αν επιλέξουν treat, τους δείχνει πώς γίνεται ένα κόλπο. Ό,τι κι αν επιλέξει κανείς, το κόλπο δε γίνεται αμέσως αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο.

Τα κόλπα του λειτουργούν κυρίως με υποβολές...

Αξίζει να τον ψάξετε στο youtube για να δείτε τί είναι ικανός να κάνει.

Παραθέτω εδώ ορισμένα, μαζί με κάποιες πρόχειρες περιγραφές...

 

Σε αυτό το βίντεο ο Derren Brown αγοράζει από ψάρια μέχρι κοσμήματα, πληρώνοντας με... λευκά χαρτονομίσματα.

 

Εδώ πηγαίνει σε κυνοδρομίες, ποντάρει σε σκυλιά που χάνουν, πηγαίνει στο ταμείο με το χαμένο δελτίο και εισπράττει το ποσό του δελτίου, σαν να είχε κερδίσει!

 

http://youtube.com/watch?v=lW2yKlNFFuU

Εδώ πείθει μια κοπέλα ότι της κάνει βουντού, ενώ στην πραγματικότητα την υποβάλλει σε αυτό χωρίς να της έχει κάνει τίποτα.

 

http://youtube.com/watch?v=G18NfN76bAs

εδώ δείχνει πώς λειτουργούν ορισμένα μέντιουμ, με το να κατευθύνει τη συναισθηματική κατάσταση του ακροατή και να βγάζει ερμηνείες με βάση αυτή (έξυπνο!).

 

(το αγαπημένο μου) εδώ εφαρμόζει μια σχετικά απλή υποβολή, με την οποία "ψαρώνει" ολόκληρο εμπορικό κέντρο. παρατηρείστε τις λέξεις που χρησιμοποιεί, ή μάλλον τις υποβολές που περνά μέσα από τις λέξεις!

 

Εδώ πείθει μια κοπέλα πως έχει επιθανάτια εμπειρία.... φοβερό, αν και λίγο τραβηγμένο!

 

Εδώ πείθει έναν τύπο ότι είναι αόρατος (η υποβολή είναι η απλή "Δεν μπορείς να με δεις"!)

 

Αλλά το πιό ανατριχιαστικό, που δεν έχει σχέση με τα παραπάνω, είναι αυτό:

όπου ο τύπος υποτίθεται πως καταφέρνει να σταματήσει τον παλμό του και να απομονώσει το αίμα από το κεφάλι του, ώστε να μη μπορεί να νιώσει πόνο. Χαρακτηριστικά, περπατά πάνω σε γυαλλιά χωρίς να αποκτήσει ούτε μια γρατζουνιά.

 

 

και άλλα πολλά τέλος πάντων..

 

Τί λέτε?

Αληθινά ή ψεύτικα?

και τί έχει να μας πει ο τύπος?

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Τον παρακολουθώ από πέρσι τον συγκεκριμένο! Είναι τρομερός. Αλλα και μετά τις ταινίες Prestige και το The Illusionist, άρχισα να έχω αμφιβολίες για το αν χρησιμοποιεί ηθοποιούς ή βοηθούς (το αρνείται)

 

Είναι πολύ καλός και οι περιγραφές του johnny δεν περιγράφουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που κάνει στα video. Δείτε τα κι εσείς.

Link to comment
Share on other sites

Aμε !! Εμενα μου φαινονται αληθινα , δηλαδη οι μαρτυριες ειδικα απο το mall δεν μου κανει για να ειναι σκηνοθετημενο ... :):shocked:

νομιζω οτι το παληκαρι εδω μας δειχνει μεσω τις υποβολης της δυνατοτητες που εχει το μυαλο μας..

Υ.Γ. θελω και εγω... I WANT TO RULE THE WORLDDD!!! :Evil_1061:

Edited by comali
Link to comment
Share on other sites

Το κείμενο αυτό είναι απάντηση του Sephiroth που βαριόταν να φτιάξει (για τρίτη φορά γενικά) account :Ρ :

 

Βασικά ο Derren είναι ένας από μια μεγάλη σειρά ατόμων που χρησιμοποιούν τεχνολογία και ψυχολογία και τα παρουσιάζουν ως μαγεία. Το ζήτημα είναι ότι έχει απίστευτη μνήμη. Όπως μερικοί, ελάχιστοι άνθρωποι, έχει πλήρη φωτογραφική μνήμη, συνδεδεμένη κυρίως με τον πόνο. Αυτό τον έχει βοηθήσει κατά την άποψή μου να καταφέρει περισσότερα από άλλους vaudevils, όπως αυτοαποκαλεί τη συνομοταξία του. Το ρώσικο κόλπο όπως λέγεται είναι ρώσικο γιατί το χρησιμοποιούν ληστές στη Ρωσία για να αποσπάσουν χρήματα από τουρίστες, το κόλπο με τα χρήματα και άλλα πολλά δεν είναι δικά του. Όμως έχει καταφέρει να απομνημονεύσει και να μελετήσει πολλά. Είμαι σίγουρος πως ήταν ήδη οικονομικά επαρκής, όταν αποφάσισε να φτιάξει την εκπομπή του και να μοιραστεί μαζί μας τις ψευδαισθήσεις του. Είναι ανεκτίμητο να κατανοείς πως κάνει αυτά τα κόλπα και να προφυλάτεις τον εαυτό σου από τέτοιες καταστάσεις, γνωρίζοντας το υποσυνείδητο σου όσο μπορείς και όντας σε συνεχή εγρήγορση. Όσο αφορά τη χρήση ηθοποιών διαφωνώ. Πιστεύω πως απλά γνωρίζει ποια άτομα να χρησιμοποιήσει για κάθε του κόλπο. Κάποιος που σκέφτεται γρήγορα είναι πιο δύσκολο να παγιδευτεί από κάποιον που είναι αργόστροφος και δε προβληματίζεται καχύποπτα με οτιδήποτε του συμβαίνει. Ακόμα όμως και οι πιο καχύποπτοι άνθρωποι, άμα περάσουν αρκετό χρόνο υπό παρακολούθηση, αποκαλύπτουν τα κουμπιά που πρέπει να πατήσεις για να τα χειραγωγήσεις. Το μυαλό μας λέει τι να περιμένουμε, και εμείς ανταποκρινόμαστε αντίστοιχα. Π.Χ. : http://www.perceivingreality.com/?gclid=CJ...CFRZXFQodP3uSUA

Άμα το δείτε θα αναρωτιέστε που το πάει, αλλά κάπως σχετίζεται... και από καιρό ήθελα να ακούσω την άποψή σας για αυτό το βιντάκι και βρήκα πρόφαση :Ρ

Τέλος πάντων... Τα περισσότερα απ' όσα έχει κάνει τα έχω ψάξει και ξέρω πως γίνονται αλλά έχει κάνει τόσα πολλά που κάποια, λίγα, μου μένουν και για εμένα μυστήρια άλυτα και ως άλυτα τα υποπτεύομαι για ψεύτικα. Και πάλι όμως δε καταφέρνω να σπάσω το κόλπο και με κάνει να ονειρύομαι. Το γεγονός ότι δέησε να μας τα δείξει και να μας αφυπνίσει στο πόσο δυνατοί είναι οι εγκέφαλοί μας και πόσο εύκολα μπορούνε να χειραγωγηθούν οι δυνάμεις τους είναι κάτι που το σέβομαι και θαυμάζω. Θα μπορούσε άνετα να βγάζει λεφτά όντας ένας πολύ πετυχημένος κλέφτης ή να παντρευτεί μια πάμπλουτη γυναίκα ή να μας πείσει να του δώσουμε χρήματα, αλλά αποφάσισε να μας ψυχαγωγήσει και να μας μάθει κάποια πράγματα ταυτόχρονα. Ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Edited by Δανάη
Link to comment
Share on other sites

Καταπληκτικός.

 

Τις πρώτες μέρες που ήμουν Αγγλία, στην εκπομπή του έπαιξε, ούτε λίγο ούτε πολύ.... ρώσικη ρουλέτα.

 

Ο Sephiroth, μέσω Δανάης, με κάλυψε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ε, αφού βλέπετε που βλέπετε τις "καραψευτιές", γιατί δε μας διαφωτίζετε και εμάς?

Πέρα από τα μισά βιντεάκια που εξηγεί και ο ίδιος τί κάνει, πιάστε τα άλλα μισά και πείτε από πού καταλαβαίνετε πως είναι ψεύτικο αυτό που κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Tι ψέμα και αλήθεια βρε παιδιά. Ο άνθρωπος είναι βιρτουόζος. Εχει σημασία που εάν επινόησε ο ίδιος τα ... κόλπα; Είναι σαν να αναρωτιόμαστε εάν είναι πιο αξιόλογος ένας τραγουδοποιός από έναν τραγουδιστή.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...