Jump to content

Οικονομικό Κραχ


nenya
 Share

Recommended Posts

Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα απτα μεγαλύτερα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδος, με συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας, αλλά κανείς δε κάνει τίποτα... :confused:

 

Γιατι δεν λεει κανεις ποιοι ειναι οι κερδοσκοποι τελικα?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ναι αυτό το έχω και γω αποροία ρε παιδιά, όλοι μιλάνε για κάποιους κερδοσκόπους.

 

Σε ποιους αναφέρονται σε ιδιωτικές τράπεζες, σε κάποιο συγκεκριμένο κράτος, σε τι τελος πάντων;

 

ή μήπως είναι ένα άλλο ωραίο παραμύθι σαν την τρομοκρατία....

 

κάνουν πόλεμο για την πάταξη της τρομοκρατίας

τώρα θα πάρουν μέτρα για τους κερδοσκόπους....

 

τι παίζει;

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λες είναι, οι "κερδοσκόποι" είναι εξίσου αόριστη και αποτελεσματική απειλή όπως και οι τρομοκράτες. Δεν χρειάζεται να πουν κάτι πιο συγκεκριμένο, αφού θα έπρεπε να κατονομάσουν τους εαυτούς τους και τα μεγάλα καφάλ(α)ια. Δεν χρειάζεται να πας μακριά, απλώς δες ποιός βγαίνει κερδισμένος απ' αυτή την κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Οσοι κερδιζουν απο αυτη την υποθεση ελεγχουν τα ΜΜΕ. Ειναι δυνατον να κατονομασουν τον εαυτο τους; Οχι βεβαια!

 

Ετσι λοιπον μιλανε γενικα και αόριστα για κερδοσκόπους λες και ειναι καποιο είδος τέρατος και εμεις τελικά τρομάζουμε στην ιδεα αυτή.

 

Η Ελλάδα είναι ένα απτα μεγαλύτερα πλυντήρια μαύρου χρήματος στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά είναι τόσο οργανωμένα που δε περνάει τίποτα στο κόσμο! Ουτε ενα ευρώ! Ετσι όλοι είμαστε φτωχοί και μας κόβουν και από πάνω!

Link to comment
Share on other sites

 

Η Ελλάδα είναι ένα απτα μεγαλύτερα πλυντήρια μαύρου χρήματος στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά είναι τόσο οργανωμένα που δε περνάει τίποτα στο κόσμο! Ουτε ενα ευρώ! Ετσι όλοι είμαστε φτωχοί και μας κόβουν και από πάνω!

 

Περνάει, πώς δεν περνάει; Μας μένει η μαυρίλα που ξεπλένουν :P

 

Μην αυταπατάστε παίδες. Δεν μας φταίει κανένας ''κερδοσκόπος'' και ο εχθρός μας δεν είναι άνθρωπος.

Να τα λένε οι άλλοι, αλλά να τα λέμε και εμείς;

Εχθρός είναι η απληστία, η φιλαργυρία, η ματαιοδοξία, ο καταναλωτισμός. Μεταδίδονται σαν ιός και ο άνθρωπος είναι απλά ο φορέας.

Δεν είναι ο φυματικός το πρόβλημα, η φυματίωση είναι.

Εμείς σκοτώνουμε τον άρρωστο και αφήνουμε το πτώμα να σαπίζει και να μολύνει τους πάντες, γιατί θεωρούμε ότι λύσαμε το πρόβλημα. Εκτός αυτού, είμαστε και επιρρεπείς στην ασθένεια.

Μην κάθεσαι στο ρεύμα! Θα κολλήσεις! Μας το λένε οι γηραιότεροι, αλλά δεν τους ακούμε. Όχι μόνο στο ρεύμα καθόμαστε, αλλά δεν έχουμε και καμμία προστασία. Βάλε ένα ρουχαλάκι βρε αδερφέ, μην πας ξεβράκωτος στ'αγγούρια.

 

Αλήθεια εσύ Speedy τί μισθό έχεις; Με τί αμάξι κυκλοφορείς; Τί φίρμα ρούχα φοράς; Έτσι δηλαδή για να ξέρω με τί ποιότητας άνθρωπο έχω να κάνω, μιάς και αυτά είναι τα βασικά κριτήρια.

Καταλαβαίνετε πού το πάω....

 

 

Εχθρός και υπεύθυνος, είναι μόνο ο εαυτός μας. Κανείς άλλος!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός ο Αρχάγγελος, το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι ότι αυτές οι απόψεις που κατά τ' άλλα τις εκφράζουμε από μια αναπαυτική καρέκλα στο σπίτι ή στη δουλειά μας (για όσους είναι αρκετά "τυχεροί" ώστε να έχουν δουλειά), δεν πρόκειται να ξεφύγουν από τα φιλολογικά πλαίσια που τις χαρακτηρίζουν, αν δεν μας γίνουν βίωμα. Και όταν τα πράγματα πάνε τόσο άσχημα ώστε να μας γίνουν βίωμα, τότε δεν θα υπάρχει καν λόγος να τις εκφράσουμε... θα τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι τέτοιος ο ιός που αν δεν φτάσουμε στο τελικό στάδιο της νόσου (λίγο πριν "μας σκοτώσει" δλδ), μάλλον δεν θα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε οι φορείς του. Πρέπει να μας φύγει κάθε αυταπάτη για τον εαυτό μας και για την κοινωνία μας, κι αυτό δεν γίνεται εκ του ασφαλούς.

Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...

 

(φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε κι άλλο μέχρι να πεινάσουμε, τουναντίον θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε)

 

Η Ελλάδα είναι ένα απτα μεγαλύτερα πλυντήρια μαύρου χρήματος στην Ευρώπη.

Άσε φίλε, κι εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που ανακάλυψα την Υπερδνειστερία (ή αλλιώς Τρανσνίστρια). Μιλάμε για το απόλυτο πληντύριο, δεν πιάνουμε μία μπροστά σ' αυτούς! :teehee:

Είναι εντελώς off topic αλλά αν το ψάξεις λίγο έχει πολύ ενδιαφέρον! :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα η Υπερδνειστερία ξεπλένει αρκετά και κυρίως από Ρωσία μεριά, αλλά μη χαντακώνεις έτσι την Ελλάδα. Μην της κλέβεις κομμάτι της δόξας. Αλλά όλα αυτά γίνονται με την ανοχή μας και την απάθειά μας.

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για ένα κρατίδιο που δεν πρόκειται να το δεις σε κανέναν επίσημο χάρτη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Επίσημα, είναι κομμάτι της Μολδαβίας, από την οποία όμως έχει αποσχιστεί εδώ και κάμποσα χρόνια, ενώ επιδίωξή της (εκτός από την ανεξαρτησία της) είναι να ενωθεί με τη Ρωσία (με την οποία ΔΕΝ συνορεύουν καν!).

 

Εκεί που αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον είναι ότι ενώ μιλάμε για "χώρα" με δική της κυβέρνηση, δικά της τελωνεία, δικό της νόμισμα κτλ, δεν έχει αναγνωριστεί η ύπαρξή της από κανέναν (ούτε καν απ' τη ρωσία νομίζω, αν και έχει τη διακριτική της υποστήριξη).

Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να επέμβει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές τους, ή ακόμα και στην ίδια τη χώρα, από τη στιγμή που δεν αποδέχεται την ύπαρξή της.

Κάπως έτσι λοιπόν μιλάμε για το μεγαλύτερο πλυντήριο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, που περιλαμβάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εμπόριο όπλων, διακίνηση και προώθηση κλεμμένων αντικειμένων (αυτοκίνητα κ.α.) κτλ. Και κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει! :lol:

 

Επίσης:

Στην «πρωτεύουσα» Τιρασπόλ, κάνει κουμάντο μία οικογένεια, οι Σμιρνόφ, με τον πατέρα στην «προεδρία», τον ένα γιο «υπουργό τελωνείων» (τα τελωνεία είναι τόσο νευραλγικά για τις αμφιλεγόμενες μπίζνες του κρατιδίου, που έχουν δικό τους υπουργείο) και τον άλλο γιο επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου εταιρειών της Υπερδνειστερίας, που περιλαμβάνει το μονοπώλιο της διακίνησης βενζίνης, οινοπνευματωδών και καπνού. Από τη σοβιετική εποχή, οι Σμιρνόφ κράτησαν τα σύμβολα (αγάλματα του Λένιν στις πόλεις, σφυροδρέπανο στη σημαία) και τον αυταρχισμό («εκλογές» που κερδίζονται με ποσοστά 85%, απόλυτος έλεγχος στον Tύπο) και εγκατέλειψαν κάθε υποχρέωση σοσιαλιστικής πολιτικής.
link
Link to comment
Share on other sites

Έχει πολλούς τρόπους... Ο πιο διαδεδομένος είναι με καταθέσεις σε τράπεζες. Το "σπάνε" σε μικρά κομμάτια και το βάζουν σε τράπεζες. Για μικρά ποσά ο έλεγχος δεν είναι αυστηρός. Επίσης, χρησιμοποιούνται και τράπεζες σε άλλες χώρες. Αν και ενέχει κινδύνους, το κέρδος είναι μεγάλο. Έτσι το παράνομο χρήμα νομιμοποιείται! Έχει κι άλλους όμως.. μέσω των νυχτερινών κέντρων ή με υπεράκτιες εταιρείες (off-shore) κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Δανάη, ξέχασες τα καζίνο! Λίγο πιο επικίνδυνος από τους άλλους τρόπους που ανέφερες, σίγουρα όμως με περισσότερο στυλ και πλάκα. :thumbsup:

 

Dimulator, τόσον καιρό είσαι εδώ μέσα και ακόμα δεν έχεις μάθει τα στοιχειώδη περί απατών? Επειδή δηλαδή έχουμε μια βιτρίνα εσωτερισμού ως φόρουμ θα ξεχάσουμε και τις μαφιόζικες καταβολές μας?!! Ντροπή! Στην τελική, από τη στιγμή που είσαι έλληνας οφείλεις να τα ξέρεις όλα αυτά!

 

Μα τί περίεργοι άνθρωποι βρε παιδί μου...

 

:P

Link to comment
Share on other sites

+1 juanito!!!! Παντως επιτελους πλησιαζουμε στον οικονομικο πατο μπας και καταλαβουν μεγαλοι και κυριως μικροι που εχουν βρει πολλα πραγματα ετοιμα και τα θεωρουν δεδομενα οτι τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Επισης αυτη η αποδομηση του παραμυθιου θα συντελεσει στην δομηση μιας υγιους κοινωνιας με κριτικη σκεψη (για τα επομενα 10-20 χρονια τουλαχιστον) που επιτελους θα ειναι ανταξια μιας κληρονομιας που σαν συγχρονοι Ελληνες αδημονουμε να παταξουμε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...