Jump to content

Σημάδια καιρών...


Anor
 Share

Recommended Posts

Political Crisis in Europe 1939

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Depression

 

 

 

Γιατί τα παραπάνω;...

 

Επειδή η ιστορία πάντα κάνει κύκλους. Απο την Αρχ.Ελλάδα μέχρι και σήμερα η ανθρωπότητα βιώνει αυτόν τον αέναο κύκλο που οδηγεί μαθηματικά σε πολεμικές συρράξεις. Πολιτική κρίση, οικονομική κρίση, αλλαγή συνόρων και...έτοιμος ο πόλεμος.

 

Σήμερα μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέσετε το ενεργειακό και τους φυσικούς πόρους (νερό, γόνιμο έδαφος, κτλ.) που αν μη τι άλλο επιβαρρύνουν την κατάσταση.

 

Σε μια ασθμαίνουσα "αυτοκρατορία" του σήμερα , όπως είναι οι ΗΠΑ , είναι ακόμα πιο εμφανές σαν σημάδι. όλοι γνωρίζουμε πως οι ισχυρές αυτοκρατορίες , αποδυναμώνονται πρώτα εκ των έσω. Στην Ελληνική αυτοκρατορία, ήταν η διχόνοια... στην Ρωμαϊκή , η τεράστια εξάπλωση και η φυσική απώλεια ελέγχου των περιφερειών της.

 

Στις ΗΠΑ είναι απο όσο φαίνεται ο καταναλωτισμός και ο τρόπος ζωής, συν η μανία για τον έλεγχο των πάντων ανά την υφήλιο. Η οικονομική αιμορραγία ήταν το άμεσο επακόλουθο. Στον αντίποδα ώς άλλος "Αννίβας" προ των Πυλών , εμφανίζονται Κίνα.... αλλά κυρίως κάποιος απο τα παλιά... Η Ρωσσία που βασισμένη στο ενεργειακό της προβάδισμα , φαίνεται να θέλει να συνάψει σχέσεις με την Ευρώπη , με τον εύκολο τρόπο... το κέρδος. Παλιότερα ήταν η στρατιωτική ισχύ (όπως σήμερα οι ΗΠΑ) τώρα είναι το καλύτερο δόλωμα.

 

Η Μέση Ανατολή απο την άλλη με όπλο , το πετρέλαιο παίζει το τελευταίο της χαρτί και προσπαθεί με τις τιμές να κερδίσει χρήμα και ισχύ όσο μπορεί. Όμως και αυτό κάποια στιγμή , μαθηματικά θα εξαντληθεί. Την δεκαετία του 90 ,μας είχαν προετοιμάσει οτι με τους τότε ρυθμούς θα θέλαμε περί τα 40-50 χρόνια για την εξαφάνιση των αποθεμάτων. Απο τότε όμως η Κίνα και η Ινδία έχουν μπεί για τα καλά στο πρόβλημα και μάλλον ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί και άλλο.

 

Για αυτό και κοιτάνε σε Αλάσκα και σε άλλα μέρη. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το πετρέλαιο που σαν πηγή δημιουργίας είχε τους δεινοσαύρος και το υπέδαφος, είναι έτοιμο να εξαφανιστεί και να αλλάξει το τοπίο της ενέργειας. Οι Ρώσσοι το γνωρίζουν όπως και οι ΗΠΑ. Το δολλάριο κατρακυλάει καθώς παραδοσιακά ήταν ο σύμμαχος του πετρελαίου.

 

Η Γη απο την άλλη πρώτη φορά έχει φτάσει τόσο πολύ στον κορεσμό , όσον αφορά τον υπερπληθυσμό της , σε ανθρώπινο είδος. 6 εώς 7 δίς τώρα και το 2012 υπολογίζουν οτι μάλλον θα είμαστε κοντά στα 10!!!!!

 

Τα σημάδια αν ανατρέξουμε στην ιστορία , δείχνουν οτι μας πλησιάζει έντονα μια σύρραξη που θα αφορά το ενεργειακό , το πολιτικό , το οικονομικό και την εξουσία. Αν θα είναι Αρμαγεδδών ή οχι .. αυτό είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι πάντως , πως όταν μια αυτοκρατορία όπως οι ΗΠΑ , έχουν εσωτερικά προβλήματα και ισχυρούς πλέον εχθρούς (κυρίως οικονομικά) τότε κάποιος θα είναι εκείνος που θα αποτελέσει την αιτία/αφορμή για να διοχετευθεί όλη αυτή η ένταση αλλά και θα οδηγήσει και στην αναδιανομή της "πίττας" , καθώς το τοπίο πλέον δείχνει να αλλάζει σε πάρα πολλά πράγματα στον πλανήτη Γή.

 

Αν "Κασσανδρίζω";... μακάρι... μακάρι με όλη μου την ψυχή. Αλλά απο αυτά που βλέπω γύρω μας (όσα μας αφήνουν τα ΜΜΕ να δούμε) συν τα όσα διαβάζω όσον αφορά την ιστορία της Ανθρωπότητας, μόνο απαισιοδοξία αναδύουν.

 

 

 

Edited by Anor
Link to comment
Share on other sites

Μαλλων αισιοδοξα ειναι, για μας τουλαχιστων, σαν χωρα εχουμε το μαβρο μας το χαλι, και με το να πεση μια αυτοκρατορια σαν την Αμερικη σιγουρα θα επηρεασει ολοκληρο τον κοσμο, αρα αφου πιο πολυς χωρος για αναπτιξη υπαρχει παρα για χειρωτερευση των πραγματων (ποσο χαμηλα ποια να φτασουμε?) νομιζω πως αν οντως γινει κατι τετειο, κατα πασα πιθανοτιτα θα ευνοηθουμε.

Link to comment
Share on other sites

"Δύο-δύο από την μπανιέρα στα μαχαίρια

και από τα μαχαίρια στη σ :censored: ο-μπανιέρα..."

 

Λέει το πιο πρόσφατο "άσμα" και...ξέρεις σε τι αναφέρεται.

 

Άμα τα βλέπεις τα εγχώρια μας, τι να σου πούμε για τα...διεθνή;?

Άστα, η ανθρωπότητα κατρακυλάει παντού!

 

Ο.Κ. το παλεύουμε όσο μπορούμε. Μα το μπίγκ στοίχημα είναι ,εσύ Anor (όπως και εμείς), να γίνουμε ο κανόνας και όχι η εξαίρεση... :hm:

Link to comment
Share on other sites

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=7026...=1491&lsc=1

 

Νομίζω οτι είναι σχετικό... είναι απο το κανάλι του ΣΚΑΙ (οτι καλύτερο στην Ελληνική Τηλεόραση) και μιλάει για τον κόσμο μας σε 40 χρόνια απο τώρα.

 

Αξίζει να το δείτε... απλά επειδή είναι 50-60 λεπτά θέλει χρόνο και προσοχή...οπότε απο το σπίτι καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...