Jump to content

ρατσισμός έναντι στη μαγεία


sevando
 Share

Recommended Posts

Απαγορευμένο φρούτο... Πέρασαν πολλά χρόνια για να αποβάλλω αυτήν την αντίληψη και να καταλάβω πως η μαγεία είναι κάτι φυσικό.

 

Μια γνώση που την κατέχουν πάρα πολλά παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμενα αυτος ο "ρατσισμος" οπως λετε εναντι στην μαγεια μπορω να πω οτι με καθησυχαζει..

Οι ανθρωποι εχουμε την ταση να φοβομαστε κ να κρινουμε ως μη φυσιολιγικη μια κατασταση οταν αυτη ειναι εξω απο τα δικας μας προτυπα..

Ακριβως απο αυτο το γεγονος πηγαζει κ ο οποιος ρατσισμος απεναντι στους μαγους...

 

Αν δεν υπηρχαν αυτες οι προκαταληξεις κ τα στερεοτυπα δεν νομιζετε πως ολο κ περισσοτεροι ανθρωποι θα ακολουθουσαν την Τεχνη..?

Πιστεύω ότι λόγω αυτών των προκαταλήψεων και της "απαγορευμένης" κατάστασης έχουμε τα..επίδοξα μαγόπουλα. Αυτό που είναι κατακριτέο αυτό μαγνητίζει. Μιας και είναι κατακριτέο είναι και άγνωστο. Και το άγνωστο μας προσελκύει. Αν ήταν η μαγεία αποδεκτή από τους πάντες, τότε δε νομίζω ότι θα ξεπετάγονταν μαγόπουλα από το πουθενά όπως γίνεται τώρα..

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας nenya & sabrina. το θέμα όμως είναι πως αν και η όλη συζήτηση όπως αποδείξατε είναι δίκοπο μαχαίρι δεν αντιμετοπιζόμαστε με τον σεβασμό που πρέπει. άλλωστε δεν βλέπετε συχνά πιτσιρίκια να μας το παίζουν μάγοι και να γράφονται στο φόρουμ περιμένοντας να βρουν έναν τρόπο να πραγματοποιούν τις επιθυμίες τους, να γίνουν ισχυροί, να εκδικούνται και να κάνουν ξόρκια για εντυπωσιάσουν τα άτομα του αντίθετου φύλου; άρα μάλλον η προσέγγιση που ασκεί η τέχνη μέσω του κοινωνικού αποκλεισμού που ασκείται σε αυτ'η είναι λανθασμένη και προσεγγίζεται απο άτομα μολυνσμένα με την άποψη της κοινωνίας. έτσι λοιπόν ψάχνουν την μαγεία για να βρουν κάτι απαγορευμένο, και όσοι επιμένουμε πως η τέχνη είναι μέσα μας και αποσκοπεί κυρίως στην προσωπική αυτοβελτίωση φαινόμαστε τσαρλατάνοι. με άλλα λόγια η υπάρχουσα εικόνα της κοινωνίας που έχει περάσει στα επίδοξα μαγόπουλα τα οδηγεί να ψάχνουν για τρομερά μυστικά συνομωσίες, σατανισμόάκόμα και όπου δεν υπάρχουν με σκοπό υποσυνείδητα νανοιώσουν πως ανακάλυψαν κάτι απαγορευμένο. άρα και πάλι η προσέγγιση αν και φέρνει πολλούς επίδοξους μύστες, ελάχιστοι απο αυτούς ξέρουν τι ζητάν και γιατί/

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν η μαγεία αποδεκτή από τους πάντες, τότε δε νομίζω ότι θα ξεπετάγονταν μαγόπουλα από το πουθενά όπως γίνεται τώρα..
ελα βρε sabrina..πραγματικα το πιστευεις αυτο? Ειναι σαν να λεμε πως αν νομιμοποιηθει το χορτο θα καπνιζουν λιγοτερα ατομα.. :P

 

Κ για να μιλησουμε για τα επιδοξα μαγοπουλα..( γιατι κ εγω τετοιο ειμαι μη νομιζεις :P ) Πιστευεις κινητρο ειναι το ευκολο χρημα, ευκολη αγαπη, κ γενικα να αποκτησουμε ευκολα και αβιστα υλικα κ -οχι μονο αγαθα- ? ισως σε μερικους..

Ομως αυτη ακριβως ειναι η λογικη που επικρατει στην κοινωνια μας..! φαντασου λοιπον τι θα γινοταν απο τα μαγοπουλα που θα χρησιμοποιουσαν την τεχνη για να το πετυχουν... Οπως προειπα μπορει να μη γινοταν κ τιποτα τελικα....

Edited by nenya
Link to comment
Share on other sites

ελα βρε sabrina..πραγματικα το πιστευεις αυτο? Ειναι σαν να λεμε πως αν νομιμοποιηθει το χορτο θα καπνιζουν λιγοτερα ατομα.. :P

Nαι nenya, πραγματικά το πιστεύω αυτό..

 

Κ για να μιλησουμε για τα επιδοξα μαγοπουλα..( γιατι κ εγω τετοιο ειμαι μη νομιζεις :P ) Πιστευεις κινητρο ειναι το ευκολο χρημα, ευκολη αγαπη, γενικα να αποκτησουμε ευκολα και αβιστα υλικα κ -οχι μονο αγαθα- ? ισως σε μερικους..

Ως επίδοξο μαγόπουλο που είσαι.. Με αυτό που λες μου δίνεις την εντύπωση ότι με τον όρο "μαγεία" εννοείς μόνο τα hocus pocus, ξόρκια για χρήμα, αγάπες και κουραφέξαλα..

Εγώ δε το βλέπω με αυτή την έννοια. Κίνητρο είναι να μάθω τον εαυτό μου.

Και γι'αυτό μάλλον δε συμφωνούμε ως προς την αποδεκτικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Ως επίδοξο μαγόπουλο που είσαι.. Με αυτό που λες μου δίνεις την εντύπωση ότι με τον όρο "μαγεία" εννοείς μόνο τα hocus pocus, ξόρκια για χρήμα, αγάπες και κουραφέξαλα..

Εγώ δε το βλέπω με αυτή την έννοια. Κίνητρο είναι να μάθω τον εαυτό μου.

Και γι'αυτό μάλλον δε συμφωνούμε ως προς την αποδεκτικότητα

 

μα το topic ειναι για τον ρατσιμο απενατι στην μαγεια..

και αναξαρτητα απο το τι πιστευουμε εγω κ εσυ κ ο καθενα ενας εδω μεσα, αν ρωτησεις καποιον περαστικο στον δρομο τι ειναι η μαγεια, o harry poter θα σου απαντησει! :P

οπως θα ξερεις καλυτερα απο μενα η Τεχνη αυτη κρυβει κινδυνους.. για σενα κ για τους αλλους..

κ επειδη τα κινητρα πολλων ανθρωπων δεν ειναι παντα αυτο που λεμε "αγαθα" θα προτιμουσα τετοιοι ανθρωποι να απειχαν απο την Τεχνη..

Edited by nenya
Link to comment
Share on other sites

Εδώ για διαλογισμό, οραματισμό και για ενέργεια λες και σε κοιτάνε επικριτικά. Δε θα ήταν προτιμότερο να έχουν φύγει οι προκαταλήψεις σε αυτόν τον τομέα -για παράδειγμα- ;

Link to comment
Share on other sites

θα το καταλάβεις όταν...πιάσεις το νόημα των "κατεστημένων νοοτροπιών". Κατεστημένες- παγιωμένες νοοτροπίες: Δεν είναι κάτι που συμβαίνει από χθές ή από μερικές δεκαετίες μόνο -είναι μια τάση που κρατάει τη σκούφια της από τα "σκοτεινά χρόνια" του Μεσαίωνα...Σαν να μπήκαν στα...κύτταρα των παπούδων μια...χμ,"έμφυτη" απέχθεια για οτιδήποτε δεν....συγγενεύει με το Χριστιανισμό (ασχέτως αν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως ο Χριστιανισμός και τα σύμβολά του κάθε άλλο παρά αυτούσια χριστιανικά είναι -έχοντα παγανιστικές καταβολές. Όπως π.χ. η "Μενόρα" -η γνωστή επτάφωτη Λυχνία δηλαδή- που όλοι νομίζουν πως είναι καθαρά εβραϊκής επινόησης, ενώ είναι παγανιστικό αστρολογικό σύμβολο των Αρχαίων Βαβυλώνιων...)Αρχετυπικό Μίσος... :smilewink:

 

Αλλά ας μη πιάσω πάλι τις γιουνγκανικές αναλύσεις και βγώ :offtopic: ...

 

Ξεχνάς ότι η χώρα μας ήταν για 400 σχεδόν χρόνια κάτω από τον Τουρκικό ζυγό, και ο μόνος τρόπος για να μήν διαλυθούνε σαν έθνος και να μήν αφομιοθούνε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν να ενισχύσουν τα κοινά στοιχεία που είχαν όλοι τότε όλοι οι Έλληνες. Και τα στοιχεία αυτά ήταν η Γλώσσα και η Θρησκεία. Γι'αυτό πιστεύω ότι είχε δημιουργηθεί η αντίληψη πώς πρέπει να είμαστε όλοι καλοι χριστιανοί, για να μπορέσουμε να επιζήσουμε απέναντι στους αλώθρησκους κατακτητές. Και αυτή η νοορτροποία υπήρχε για σχεδόν 400 και παραπάνω χρόνια. Δέν μπορείς να περιμένεις ότι από την μία στιγμή στην άλλη θα αλλάξουν έτσι οι απόψεις τους. Ειδικά αφού το ιερατίο του Χριστιανισμού συνεχίζει να είναι έτσι εναντίων οτιδήποτε αντίθετου από αυτό που πρεσβέυει. Εκτώς αυτού υπάρχει και μεγάλη αμάθεια. Σε όλα τα θέματα, οχι μόνο στο θέμα των θρησκιών.

 

Ένα γεγονός που όταν το άκουσα γέλασα πολυ ήταν το εξής:

Ένας χημικός είχε εμποτίσει τα χέρια του με κάποιον χημικό δείκτη. Πήγε λοιπόν σε ένα χωριό και τα τοποθέτησε μέσα σε νερό. Επειδή το νερό για ''ανεξήγητη '' αιτία πήρε ένα πολύ έντονο κόκκινο χρώμα, κάλεσαν τον παπά για να κάνει εξορκισμό, για να φύγουν τα κακά πνεύματα... Την ιστορία μου την είπε ένας φίλος μου, και δέν έχω κάποιο λόγο να την αμφισβητήσω

Ύστερα από αυτό περιμένεις ο κόσμος να είναι έτοιμος να δεχτεί τον διαλογισμό η ακόμη περισσότερο την μαγεία? Εδώ καλά καλά τους υπολογιστές τους βλέπουν με μισό μάτι...

 

Οπότε για τον περισσότερο κόσμο και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η προκατάληψη, γιατί έτσι μεγάλωσαν και αυτες οι σκέψεις έχουν φυτευτεί μές στο μυαλό τους.

 

Σε καμία περίπτωση δέν θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι καλό, αλλά έτσι είναι και το έχω αποδεχτει. Και από την στιγμή που η γιαγιά μου είναι ευτυχισμένη με το να πηγαίνει κάθε κυριακή στην εκκλησία, γιατί να το αλλάξω?

 

Πάντως και εγώ πιστεύω ότι σιγά σιγά θα έρθει αλλαγή. Αυτό που δέν ξέρω κατα πόσο είναι έτοιμος ο κόσμος για κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ για διαλογισμό, οραματισμό και για ενέργεια λες και σε κοιτάνε επικριτικά. Δε θα ήταν προτιμότερο να έχουν φύγει οι προκαταλήψεις σε αυτόν τον τομέα -για παράδειγμα- ;

 

Συμφωνω μαζι σου κ σε αυτο κ στα προηγουμε σχολια.. Απλα εγω αλλου "κολλαω" κ μαλλον δεν το εχω τοποθετησει σωστα μεχρι τωρα.

λοιπον ας κανω μια προσπαθεια..

 

Πρωτα απ ολα νιωθω απογοητευμενη απο την κοινωνια μεσα στην οποια μεγαλωνω.. Βλεπω παντου γυρω μου (κ δεν εννοω αποκλειστικα τον προσωπικο κοινωνικο μου κυκλο) ανθρωπους να κυνηγανε το ευκολο.. ευκολο χρημα-ευκολες σχεσεις- ευκολες σκεψεις.. Βλεπω ανθρωπους που δινουν μεγαλυτερη σημασια στο τι μαρκα ειναι το τζιν σου, απο το τι σκεψεις κανεις στο κεφαλι σου ή τι συναισθηματα κρυβει η καρδια σου.

 

Αν κ δεν το βρισκω απαραιτητο να το πω, προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με την πρακτικη πλευρα της Τεχνης (ξορκα, φιλτρα κ hocus pocus οπως ειπες)Η αυτογνωσια υπηρξε το κινητρο που με "εφερε" κοντα στο Αβαπτιστο.Ομως ανεξαρτητα απο το πως βλεπουμε εγω κ εσυ την μαγεια ή πως την "χρησιμοποιουμε" δεν πρεπει να παραβλεπουμε το γεγονος οτι μπορει να δωσει "καταστροφικη" δυναμη σε καποιον αλλο. οκ το εκφραζω πολυ χαλια αυτο που θελω να πω-ελπιζω να πιανεις το νοημα :P

 

σε καθε περιπτωση εννοειται οτι ειναι επιθυμητη μια κοινωνια απαλαγμενη απο καθε ειδους στεροτυπα κ προκαταληψεις.. Ομως τα "θελω" κ τα "κινητρα" της δικης μας κοινωνιας, ειναι κατα την ταπεινη μου αποψη σαπια.. κ εδω ακριβως ειναι η "ασφαλεια" που μου παρεχουν -ας το πω ετσι- τα στερεοτυπα γυρω απο την μαγεια.. δυμαμη σε σαπιους ανθρωπους δεν θα θελα να δωθει...

 

τωρα οκ κ εγω οταν εκφραζω τις αποψης μου περι ενεργειας "ακουω" διαφορα..!

νομιζω πως απλα χρειαζεται περισσοτερη ανεκτικοτητα στις μερες μας..σε ολους τους τομεις τις ανθρωπινης δραστηριοτητας.

 

Υ.Γ το μυαλο μου ειναι λιγο κεφτες αυτες τις μερες, μετα την εξεταστικη ελπιζω να στρωσει, sorry για τα οποια συνακτικα κ εφραστικα λαθη.

Link to comment
Share on other sites

πράγματι όλα αυτά είναι σωστά αλλά παρ'όλα τα πράγματα που ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό μου φαίνεται αδύνατο να το συλλάβω. σαν να είναι κάτι εξωπραγματικό. με καταλαβαίνετε; το σκέφτεσε και λες: τώρα αυτό αποκλείεται να υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάτι παραπάνω απο τη μικροαστή ζωούλα του μέσου ανθρώπου.έγώ δεν έχω την απαίτηση να το σεβαστεί....απλά να διαβάσει πριν κρίνει....ε και μεις τι μιλάμε για μαγεια hocus pocus υπάρχουν καλύτερα ονόματα πιο ακριβή Τέχνη,εσωτερισμός,φιλοσοφία

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απ ολα νιωθω απογοητευμενη απο την κοινωνια μεσα στην οποια μεγαλωνω.. Βλεπω παντου γυρω μου (κ δεν εννοω αποκλειστικα τον προσωπικο κοινωνικο μου κυκλο) ανθρωπους να κυνηγανε το ευκολο.. ευκολο χρημα-ευκολες σχεσεις- ευκολες σκεψεις.. Βλεπω ανθρωπους που δινουν μεγαλυτερη σημασια στο τι μαρκα ειναι το τζιν σου, απο το τι σκεψεις κανεις στο κεφαλι σου ή τι συναισθηματα κρυβει η καρδια σου.

 

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε εύκολα και αβίαστα για πράγματα που δεν έχουν την παραμικρή απολύτως ιδέα. Εκφράζουν για όλα άποψη χωρίς καν να γνωρίζουν για το τι μιλάνε και ακόμα για το ποιοι είναι οι ίδιοι. Λογικότατο δεν είναι να υπάρχουν και αυτοί που περιγράφεις;

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάτι παραπάνω απο τη μικροαστή ζωούλα του μέσου ανθρώπου.έγώ δεν έχω την απαίτηση να το σεβαστεί....απλά να διαβάσει πριν κρίνει....ε και μεις τι μιλάμε για μαγεια hocus pocus υπάρχουν καλύτερα ονόματα πιο ακριβή Τέχνη,εσωτερισμός,φιλοσοφία

 

Αυτό είναι το θέμα... Ότι έχει διαβάσει αυτά που πιστεύει ότι είναι σωστά και αληθινά, και αυτά με τα οποίο ξέρει ότι έζησε καλά και ο πατέρας του, και ο παπούς του πρίν από αυτόν και ο πατέρας του παπού του κτλ...

 

Έχει διαβάσει τις απόψεις τις εκκλησίας σχετικά με αυτό το θέμα... Και βάση αυτών των απόψεων κρίνει, όπως κρίνει...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει διαβάσει...του είπανε...του μάθανε...τον φλομώσανε...δεν έχει ψάξει εκέι είναι το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...