Jump to content

"Κουνούπι ...εφηβοδιώκτης"


Recommended Posts

Για φυλαχτείτε... :5_1_119v[1]:

 

 

Αράχνες και άλλα έντομα, φίδια και ενοχλητικά πτηνά. Ολα τους μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και να κρατηθούν μακριά από σπίτια και εξωτερικούς χώρους με συσκευές εκπομπής ήχων που τρελαίνουν τους εγκεφάλους των ζωντανών.

 

Με μια επιλογή που αγγίζει τα άκρα, ο Βρετανός αεροναυπηγός και εφευρέτης Χάουαρντ Στάπλεον δημιούργησε τον «εφηβοδιώκτη». Ονομάζεται «Mosquito» (Κουνούπι) και ήδη έχει κάνει χιλιάδες πωλήσεις στη Βρετανία, όπου τα τελευταία χρόνια σημειώνεται προοδευτική αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς των νέων. Το «Κουνούπι» εκπέμπει ήχους σε συχνότητες που μπορούν να ακούσουν μόνο οι άνθρωποι αυστηρά κάτω των 25 ετών. Ο εφευρέτης και οι χρήστες του (ανάμεσά τους και μέλη της βρετανικής αστυνομίας) υποστηρίζουν ότι η συσκευή προστατεύει μικρές επιχειρήσεις (τύπου σουπερμάρκετ), μπαρ, ιδιωτικές κατοικίες, απομονωμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς από συμμορίες νεαρών που προκαλούν φασαρίες.

 

Το «Κουνούπι» έχει εξαγριώσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομάδες ακτιβιστών και μερίδα του πολιτικού κόσμου, που καταγγέλλουν «ηλικιακό ρατσισμό» και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των νέων. Εκστρατεία για την απαγόρευση της συσκευής ξεκινά ο Αλ Αϊνσλεϊ-Γκριν, ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης Μπράουν για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

 

Ο Γκριν ζητά από τους νέους να καταγγέλλουν επιχειρήσεις που την χρησιμοποιούν και αναμένεται να φέρει το θέμα της απαγόρευσης στη Δικαιοσύνη. Η κίνηση συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση στις 20 Φεβρουαρίου έκθεσης του βρετανικού ιδρύματος Carnegie, που καταγγέλλει ότι τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι αποτελούν μειονότητα στη Βρετανία τα δικαιώματα της οποίας παραβιάζονται συστηματικά.

 

«Προκαταλήψεις λόγω φύλου, εθνότητας, χρώματος, θρησκείας δεν είναι ανεκτές, αλλά η ηλικία και μόνο είναι αρκετή για να στερήσει ένα άτομο από τα βασικά του δικαιώματα», αναφέρεται στην έκθεση, που ζητά ειδικά από τη βρετανική και γενικά από τις δυτικές κυβερνήσεις να «βρουν επιτέλους την ισορροπία τους στα θέματα των παιδιών».

 

Παρ' όλο που η Βρετανία έχει υπογράψει τη Συνθήκη (1991) του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών, το Carnegie, που πραγματοποίησε σχετική έρευνα, πιστεύει ότι η κοινωνία υιοθετεί ολοένα και περισσότερο συμπεριφορές που αποξενώνουν τους «μικρούς ανθρώπους».

 

Οι ερευνητές του Carnegie υποστηρίζουν ότι ανακοινώσεις του τύπου «Επιτρέπονται μόνο δύο παιδιά» και «Δεν επιτρέπονται παιδιά», που ολοένα και συχνότερα βλέπουμε σε εστιατόρια, μπαρ και μικρά μαγαζιά προκαλούν κοινωνικό διαχωρισμό. Η έκθεση είναι εξαιρετικά επικριτική για τον τρόπο που μιλούν για τους νέους ανθρώπους τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι με υπερβολές και χρήση φράσεων όπως «ορδές εφήβων» και «εγκληματικότητα των νέων», δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων και προκαλούν φόβο κυρίως στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=84473528

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Aναμενουμε λοιπον απο τον εφευρετη του μελλοντος να φτιαξει το αντιστοιχο Bayvap η' pyrox mat να το σκοτωσει......

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγω ενα εχω να πω μ αυτα που ακουω και βλεπω...

Αν ο κοσμος ηταν καραβι θα χαμε ναυαγισει στη μεση του πουθενα και θα περιμεναμε να ερθουν να μας σωσουν...

Και θα περιμεναμε . . . και θα περιμεναμε . . .

Κοιτα εδω τι εβγαλε ο ανρθωπος

Link to comment
Share on other sites

Γιωργοοοο, τα χαπια μου..... :015annoyed:

 

Τι βλακειες ειναι αυτες που κανει ο ανθρωπος τη σημερον ημερα εε?

 

1: Που ξερει αυτος ο μιστερ οτι αυτη η συσκευη δεν θα προκαλεσει προβλημα στον (παιδικο) εγκεφαλο λογο των συνεχωμενων ληψεων σηματων, πρωτογνορων σε αυτον.

 

2: Πιστευει οτι αυτο θα λειτουργεισει??? Αν ο αλλος θελει να κλεψει, θα κλεψει.. Πιο χρησιμες ειναι οι καμερες.

 

3: Οποιος το αγορασει τζαμπα λεφτα θα δωσει συμφωνα με το νουμερο 2.

Θυμαμαι πιο παλια η γιαγια μου ειχε δει μια διαφημηση της τηλεμαρκετινγκ που ειχε ενα ποντικο-διωκτη... Της αρεσε, το αγορασε και το εβαλε στην αποθηκη για να πολεμισει το κακο... Ελα που ομως τα ποντικια γιναν περισσοτερα. :blink1:.

Τεσπα να μην τα πολιλωγω εγω την απαλαξα απο τον εχθρο κανωντας της δωρο ενα ζευγαρι γατες... Σημερα η γιαγια μου εχει 12 γατες :blink1: :blink1: και ακομα με ευγνωμονει για τους πολεμιστες που της χαρισα. :smilie2: :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Εγω ενα εχω να πω μ αυτα που ακουω και βλεπω...

Αν ο κοσμος ηταν καραβι θα χαμε ναυαγισει στη μεση του πουθενα και θα περιμεναμε να ερθουν να μας σωσουν...

Και θα περιμεναμε . . . και θα περιμεναμε . . .

Κοιτα εδω τι εβγαλε ο ανρθωπος

 

ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ καλοοοο, Εδω εχεις και δικιο και αδικο. Αυτο το περιμενω θα το καναν μονο τα τουβλα οι αμερικανοι.. Δεν εχετε δει καμια αμερικανικη ταινια?? Πηρε μια παρεα ενα σκαφος για βολτα στον ωκεανο... τι εγινε δεν θυμαμαι και βρεθηκαν ολοι στην θαλασσα και φωναζαν βοηθεια....... :blink1: Τελικα ηρθε το λιμενικο στην μεση του πουθενα και τους μαζεψε. :blink1: Τελικα αυτοι οι αμερικανοι ειναι μαγοι.. Καλεσαν το λιμενικο με τηλεπαθεια... (Ναι με ακουτε?? Μει ντει.. Αρης καλει γη) :blblbl: Τι να πεις... Ανθρωποι

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...