Jump to content

CERN project... αξιζει το κοπο?


Recommended Posts

Δεν εχω σχολιασει το θεμα CERN project.

Eιλικρινα δεν ξερω τι ανακαλυψη θα βγει απο αυτο ολο το πανακριβο πειραμα!

Ποτε μου αλλωστε δεν μπορεσα να καταλαβω την θεωρια του big bang ,δηλαδη οτι απο το τιποτα εγινε μια τεραστια εκρηξη.

Πριν δηλαδη το big bang υπηρχε το χαος.

Για να γινει μια εκρηξη μεσα στο χαος σημαινει οτι το χαος ηταν υπαρκτο.Αρα και το χαος ακομα απο κατι δημιουργηθηκε.

Και απο τι δημιουργηθηκε το χαος? Απο τον Θεο που ειναι αυτοδημιουργητος.

Εδω μπορουμε να βαλουμε τελεια. Η λογικη σταματαει εδω.

Μπορουμε ομως και να το συνεχισουμε ρωτωντας ποιος δημιουργησε τον Θεο.

Επειτα λεμε πως ο ΘεοςΑ δημιουργησε τον Θεο.

Και ποιος δημιουργησε τον ΘεοΑ?

Ο ΘεοςΒ δημιουργησε τον ΘεοΑ.

Και ποιος δημιουργησε τον ΘεοΒ

Ο ΘεοςΓ δημιουργησε τον ΘεοΒ.........................................................................

 

Το παιχνιδι δεν εχει τελειωμο.Ειναι ενα απλο μαθηματικο ερωτημα οπως αν ρωτησω ποσσοι αριθμοι υπαρχουν ενδιαμεσα στο 1 και στο 2.

Δεν εχω βγει ακριβως οfftopic αλλα πλαγιομετωπικα του τοπικ.

 

Το CERN πιστευω οτι ισως ανακαλυψει πολλα πραγματα αλλα οχι την γεννεση του συμπαντος.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος δημιουργησε τον ΘεοΑ?

Ο ΘεοςΒ δημιουργησε τον ΘεοΑ.

Και ποιος δημιουργησε τον ΘεοΒ

Ο ΘεοςΓ δημιουργησε τον ΘεοΒ.........................................................................

 

 

Το CERN πιστευω οτι ισως ανακαλυψει πολλα πραγματα αλλα οχι την γεννεση του συμπαντος.

 

Ίσως θέλουν να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ένα (μίκρο)σύμπαν, ώστε να πάρουν θέση στην αλυσίδα ''Θεών''.

Θα φτιάξουν ένα νέο συμπαντάκι και θα το κυβερνούν σαν Θεοί. Στο μικροσυμπαντάκι αυτό θα εξελιχθεί ένας παρόμοιος μικροανθρωπάκος, με ένα μικροCERN που θα φτιάξει ένα νάνοσυμπαντάκι κόκ. :cheerful:

Men In Black II μου θυμίζει αυτό. Θα ''ανοίγεις'' το συμπαντικό ντουλάπι και θα είναι ένα σύμπαν μέσα, θα ανοίγεις μία συμπαντική πύλη και θα βλέπεις ότι είσαι μέσα σε ένα ντουλάπι.

Εκτός από τα παράλληλα σύμπαντα, υπάρχουν και τα εν σειρά. :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

μα ούτως η άλλως το CERN δεν υποστηρίζει πως θα διελευκάνει το "μυστήριο" της Γέννησης του Σύμπαντος, αλλά τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά το Big Bang.

 

Το οποίο δημιουργήθηκε απο το Τίποτα, απο το κενό! Όχι απο το χάος. Εκεί μπαίνει η τελεία των επιστημόνων ..

Link to comment
Share on other sites

Οτε και εάν επαναλειτουργήσει, προβληματιζόμαστε περαιτέρω για τη φιλοσοφία πίσω από το αστρονομικού κόστους... "project CERN" . Ο κοσμάκης πεθαίνει από ασιτία και η ματαιοδοξία ορισμένων είναι απεριόριστα γλοιώδης (στου κασίδη το κεφάλι και την καμπούρα εννοείται, νοερή ή φυσική - δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο).

Edited by Minerva
Link to comment
Share on other sites

Οτε και εάν επαναλειτουργήσει, προβληματιζόμαστε περαιτέρω για τη φιλοσοφία πίσω από το αστρονομικού κόστους... "project CERN" . Ο κοσμάκης πεθαίνει από ασιτία και η ματαιοδοξία ορισμένων είναι απεριόριστα γλοιώδης (στου κασίδη το κεφάλι και την καμπούρα εννοείται, νοερή ή φυσική - δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο).

Όπως και να το κάνουμε αυτό το πράγμα ΔΕΝ αλλάζει, οπότε κατά την άποψη μου, είναι καλύτερο να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε κάτι που θα έχει πρόσβαση όποιος θέλει ύστερα το πέρας του πειράματος, και ΚΑΤΕΧΕΙ τα μέσα φυσικά..

(Απο την απαιτούμενη γνώση ως κάποιο στοιχειώδη εξοπλισμό ανίχνευσης ή και «ψευδο»-ελέγχου μικρο-νανο-σωματιδίων...)

Παρά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσα να σπαταλούνται σε έρευνες οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα υπερανάπτυξη του οπλοστασίου μίας και μόνο υπερδύναμης με απότερο σκοπό την κατάκτηση του κόσμου (κακά τα ψέμματα, όλοι αυτό θέλουν απο δαύτους.).

 

Ξεκαθαρίζοντας τους τρόπους λειτουργίας των κβάντων ΠΟΛΛΑ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ προβλήματα θα λυθούν, πάνω απο όλα αυτό της ενέργειας (αν οι πληροφορίες ΕΙΝΑΙ αρκετές τότε ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος θα βρεθεί να δώσει την λύση, και ΔΕΝ αναφέρομαι σε μεγαλοβιομηχανίες..Ούτε σε κρυφά εργαστήρια κλπ...η Λύση κάλιστα μπορεί να ειναι ενα πόστ, που θα δοκιμαστεί στην πράξη απο όποιον ή όποιους ΔΥΝΑΤΑΙ και Επιθυμούν.Τεσπα τέρμα οι αισιοδοξίες για σήμερα.)

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο κοσμάκης ΠΑΝΤΑ θα πεθαίνει, έστω κι αν ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με τις κοντινότερες εποχές βρισκόμαστε στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ο κοσμάκης εξαθλιόνεται μέχρι θανάτου δίχως "αντάλλαγμα".

Όπως βλέπω αυτή την φάση με το CERN βλέπω πως υπάρχει κάτι παραπάνω από αδικοχαμένους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και Ψυχές, το όνειρο ΟΛΩΝ αυτών που πέθαναν ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, ήταν Η ΕΝΝΟΤΗΤΑ και η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ, ΑΥΤΟ βλέπω όταν κοιτάω το CERN...και ΟΠΟΙΟ και να είναι το αποτέλεσμα πιστεύω πως ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ, για τα ανθρωπάκια της LEGO να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως ΑΠΑΝΤΑ αποτελούνται απο τουβλάκια διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων τα οποία συνδιάστηκαν έτσι ώστε να υπάρξει ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ με "κυρίαρχους" εμάς...

Το ΤΙ θα κάνουμε αυτά τα τουβλάκια, το μαθαίνουμε με τρομακτικά ΜΙΚΡΑ (τωρα πια, και πάλι μεγάλα τα βλέπω) βηματάκια αρχίζοντας απο αυτό που Ομονοιακά έχει ονομαστεί Η ΑΡΧΗ, και σιγά σιγά θα φθάσουμε στο σημείο που ΜΠΗΚΑΝ οι βάσεις για τον κόσμο μας...

 

Εκεί πραγματικά (όπως το βλέπω εγώ) Επιβάλλεται να Οριστει ως Ημερομηνία ΜΗΔΕΝ και να αρχίσει να μετράει ο Χρόνος απο αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα...>Είτε θα τα καταστρέψουμε ΟΛΑ και ούτως ή άλλως ο κόσμος θα αρχίσει ΝΕΑ Τροπή απο ΜΟΝΟΣ του, ή θα καταφέρουμε να ανασυντάξουμε τις ΒΑΣΕΙΣ του κόσμου έτσι ώστε να βγούμε ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΙΔΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ* (ακριβως αυτό που κάνουμε τώρα, ΟΜΩΣ ΔΙΧΩΣ θανάτους, ΔΙΧΩΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ, και γενικά ΟΛΑ αυτά τα ΑΣΧΗΜΑ και αποκρουστικά στοιχεία της Ανθρωπότητας..) από οτιδήποτε οπότε ΔΕΝ θα χρειαζόμαστε τίποτε, οπότε και πραγματικά θα ζούμε Εν Ειρήνη...(Μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ)

 

 

* λεπτομέριες;

Ανύπαρκτες, ότι ευχαριστεί τον καθένα ας υπάρχει (από τα ήδη υπάρχοντα 'η και εξαφανισμένα σε κοντινή εποχή ~ 3,000 χρόνια για παράδειγμα)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έλα ΝΤΕ...

Το έψαξα λιγάκι εχθές όμως δεν είχα χρόνο για να μάθω..

Λες και σταμάτησε όχι μόνο ο κόσμος να ενδιαφέρεται αλλά και οι ίδιοι οι ερευνητές έκοψαν την σύνδεση με το κοινό! (τα παραλέω όμως για να μην είναι έστω κ κάπου πρωτοσέλιδο ή δεν θα έχει γίνει, είτε τα πράγματα δεν πήραν την προβλεπόμενη τρισελπιδοφόρα τροπή...βασικά μάλλον το 2ο πιστεύω να έγινε, και απλά δεν αναφέρεται τόσο πολύ για να μην τους φάνε όλοι αυτοί που μιλάγανε για τα "Αστρονομικά" χρηματικά ποσά που ξοδευτήκαν..)

Θα το ψάξω και εγώ καλύτερα αυτές τις μέρες και ελπίζω να υπάρχει έστω και κάτι ΝΕΟ και φυσικά ενδιαφέρον από την άποψη της επιβεβαίωσης πως είμαστε στον σωστό θεωρητικό δρόμο..)

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή είχαν πει ότι θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο και μετά το μετέθεσαν για το καλοκαίρι.

Όμως, λόγω της σοβαρότητας της βλάβης που είχε προκύψει το φθινόπωρο που μας πέρασε, το νέο πρόγραμμα προβλέπει τη λειτουργία των πρώτων τμημάτων του LHC στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, με τις συγκρούσεις των σωματιδίων να ξεκινούν στο τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω πιστευω οτι δεν ειμαστε σε θεση να εκμεταλλευτουμε τις απαντησεις που θα μας εδινε αυτο το πειραμα (αυτη τη στιγμη)...

Απο την αλλη ομως θα μπορουσε καποιος να πει οτι αυτο το πειραμα (αν τελικα το επαναφερουν) και οι απαντησεις που θα μας δωσει θα ειναι ενα σημαντικο εργαλειο για την επικειμενη αλλαγη διαστασεων που λενε οτι θα αρχισει το 2012.

 

Βεβαια το ενα καταρριπτει το αλλο απο μια εννοια... :S

Edited by Filosofos3
Link to comment
Share on other sites

Βασικά θεωρώ απίθανο κάτι βασισμένο στο πως η ύλη λειτουργεί και το πώς κάποια κομμάτια της συνδέονται, να μπορεί να μας βοηθήσει σε κάτι τόσο προχωρημένο όσο η σχέση μεταξύ άλλων διαστάσεων με την δική μας.

Μου φαίνεται λες και από βρεγμένους κόκους άμμου να προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πώς λειτουργούν οι ωκεανοί και όλα τους τα πλάσματα (δίχως κανένα άλλου στοιχείο εκτός από βρεγμένους κόκους άμμου...).

 

Ούτως ή άλλως θεωρώ πως αυτά τα πειράματα δεν μας βοηθάνε και πολύ στην ολοκληρωμένη αντίληψη περί ζωής, παρά μόνο σε ό,τι αφορά το υλικό κομμάτι, και ύλη δίχως πνεύμα (την σπίθα της ζωής, δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο τώρα να το περιγράψω) δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε ανόητες κατασκευές που ίσως χρησιμοποιηθούν ώς δεκανίκι της αχρηστίας μας.

Γενικά όμως η εξέλιξη της επιστήμης πιστεύω πως είναι κάτι ανάμεσα σε ευλογία και κατάρα...Ανάλογα το πως θα εκμεταλλευτούμε τα παράγωγα τους.

Ζητώ συγνώμη για την προχειρότητα όμως το μυαλό μου είναι λιγάκι αλλού, απλά μου φάνηκε κάπως υπερβολική η σύνδεση τέτοιου είδους πειραμάτων με τις πολλαπλές διαστάσεις (που ούτως ή άλλως είναι κάτι καθαρά θεωρητικό!)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου,λεγοντας αλλαγη διαστασεων ειχα στο μυαλο μου την εξελιξη του ανθρωπινου γενους... Πιστευω οτι η εξελιξη μας σε κατι ανωτερο, ειναι κατι το αναποφευκτο.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη κουβέντα αυτή!

Ανώτερο ως προς τί; Ανώτερο ως προς την τωρινή μας ύπαρξη έχουμε υπάρξει αρκετούς αιώνες πριν, από εκεί και πέρα είναι κατηφόρα, και μάλιστα ειδικά η παρακμή της νοήμων επικοινωνίας (Γλώσσα και χρήση της) μας φανερώνει το πόσο πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την εξέλιξη μας.

Σίγουρα η τεχνολογία μας βοηθάει στα πάντα τώρα πια, όμως πιστεύω πως επίσης μας ακρωτηριάζει σωματικά αλλά και πνευματικά, και αν δεν βρούμε το μέτρο γρήγορα τότε το μέλλον της ανθρωπότητας προβλέπεται απόλυτα εξαρτημένο από άψυχα αντικείμενα όπου μας υπηρετούν δίχως αντάλλαγμα...Δηλαδή και αδύναμοι και φασίστες...

 

Ακόμα όμως δεν μπορώ να συνδέσω την "αλλαγή διστάσεων" με την εξέλιξη μας (χωρίς την τεχνολογία), ιδιαίτερα την πνευματική. Μπορείς να το αναλύσεις λιγάκι;

Link to comment
Share on other sites

Εχω κατα καιρους διαβασει, απο δω και απο κει, οτι υπαρχουν 7 πνευματικες διαστασεις για εμας... για αυτον τον γαλαξια... Εμεις αυτη τη στιγμη διανυουμε την 4η... Η 7η διασταση λενε οτι καθαρα πνευματικη... Αυλες, ισχυρες. ενεργειακες οντοτητες... Ισως εκει περιτριγυριζουν οι Θεοι. Γιατι λενε οτι και ο ανθρωπος μετα απο αρκετες μετενσαρκωσεις καποια στιγμη φτανει στο υψιστο σταδιο και γινεται Θεος.... Αυτο εχει αναφερθει και απο ανθρωπους οι οποιοι ασχολουνται με αυτα και ψαχνονται και εχει συζητηθει αρκετες φορες ... Αν θες μπορω να ψαξω και να σου βρω καποια πηγη... Αν δεν κανω λαθος για κατι τετοιο ειχαν μιλησει και οι Αρχαιοι Ελληνες...

Link to comment
Share on other sites

Σε κάτι παρόμοιο είχα αναφερθεί και εγώ εδώ μέσα παλαιότερα, δεν θυμάμαι το θέμα της συζήτησης όμως.

Επίσης είχα αναφέρει πως εκτός από τις θεωρείες για κούφια ΓΗ, γιατί να μην βρισκόμαστε και εμείς μέσα σε άλλα επίπεδα (πχ. Μέσα στη ΓΗ να υπάρχουν ξέρω γω άλλοι 3 πλανήτες επίπεδα, και έξω από εμάς άλλοι 3 - εμείς να βρισκόμαστε στο 4ο επίπεδο ;) ).

Τώρα για το 2012 είχα ανοίξει ένα θέμα που περιέγραφα την γνώμη μου, και ένα άλλο για τους "γκρίζους" όπου μετέφερα κάτι που είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό : πως από το 2012 κ μετά θα αρχίσει κάποιου είδους μετάλλαξη στο ανθρώπινο DNA και θα ενωθεί με το RNA και θα καταλλήξει τρίκλωνο ... ή κάτι παρόμοιο..όπου ήταν η περιγραφή ενός "γκρίζου" όπου υποστήριζε πως είναι ταξιδιότης του χρόνου και ήρθε εδώ για να βρεί τι πήγε στραβά για κάτι που θα συμβέι στο μέλλον (πώς είναι η ταινία "οι 12 πίθικοι"; ).

 

Αυτές οι διαστάσεις είναι καθαρά πνευματικές, προσωπικά νόμιζα πως αναφερόσουν στις υλικές (που περιγράφει η θεωριτική φυσική, και η επιστημονική φαντασία).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...