Jump to content

"ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ" ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ... σας παρακαλώ διαδώστε το!!!


rigardie
 Share

Recommended Posts

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΕ ΒΡΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡO ΣΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ... ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΜΗ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...

 

Το 2007 ο Guillermo Vargas Habacuc, ένας αποκαλούμενος "καλλιτέχνης" πήρε έναν αδέσποτο σκύλο από το δρόμο, τον μετέφερε σε μια γκαλερί όπου τον έδεσε στον τοίχο. Τον άφησε εκεί, έτσι ώστε να πεθάνει από δίψα και από πείνα. Για τις επόμενες μέρες, οι επισκέπτες της γκαλερί γίνονταν μάρτυρες αυτής της παρωδίας "τέχνης" χωρίς να αντιδράσει κανείς. Εν τέλει το δύστυχο ζώο πέθανε υποφέροντας, διψώντας και πεινώντας.

 

Δυστυχώς το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Η περιώνυμη Central American Biennial of Art αποφάσισε ότι αυτή η κτηνωδία είναι όντως "τέχνη", και έτσι ο "καλλιτέχνης" Guillermo Vargas Habacuc προσκλήθηκε να επαναλάβει το "έργο" του στην Biennial το 2008.

 

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

Λάβετε μέρος στην συλλογή υπογραφών εδώ: http://www.petitiononline.com/13031953/ έτσι ώστε να απαιτήσουμε την μη βράβευση/συμμετοχή/αποδοχή του εν λόγω ανθρώπου.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά ταϊζόταν ο σκύλος και στο τέλος αφέθηκε ελεύθερος. Το όλον θέμα ήταν μια ακτιβιστική κίνηση του καλλιτέχνη για να καταδείξει την αδιαφορία των φιλότεχνων που βλέπαν το "έργο" και δεν αντιδρούσαν. Τέλος καλό όλα καλά? δε νομίζω... όλοι αυτοί που κόπτονται για το ζήτημα πως αντιδρούν μπροστά σε τόσες περιπτώσεις κακοποίησης ζωών γύρω μας; το τελευταίο ερώτημα να λειτουργήσει σαν homework.

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο γεγονός (όχι ο σκύλος, αλλά το email που κυκλοφορεί) αποδεικνύει το πόσο εύκολα διαδίδουμε μία πληροφορία, ακόμα και όταν είναι να κατηγορήσουμε κάποιον και να ''αντισταθούμε'' στις πράξεις του, χωρίς καν να ελέγξουμε το κατά πόσο η πληροφορία που πήραμε αληθεύει, αν και εξ αρχής φαίνεται υπερβολική.

Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έγινε γνωστός με ελάχιστα λεφτά σε πάρα πολύ κόσμο...

Σίγουρα θα μας ευχαριστεί για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Που μάθατε ότι όντος ήταν τελικά ψέφτικο το γεγονός;

Έχετε καμιά πηγή online να το στείλω πίσω σε όσους μου στείλανε το spam ώστε να χαρώ κάνοντας αντίδραση στους spamers? :P

Link to comment
Share on other sites

ούτε τον τάϊσαν ούτε...αφέθηκε ελεύθερος: τόσο ο "καλλιτέχνης"(ο ******να τον κάνει-δολοφόνε!)όσο και οι υπεύθυνοι της γκαλλερύ,άφησαν τον σκύλο να πεθάνει της πείνας. Δείτε στο www.enet.gr στη στήλη "Τέχνη". Πρόκειται για καραμπινάτη κακομεταχείρηση και εσκεμμένη δολοφονία κατοικίδιου ζώου. Ήδη οι ζωοφιλικές οργανώσεις αντέδρασαν και θα οργανώσουν έντονες διαμαρτυρίες εναντίον των...

Link to comment
Share on other sites

χμχμχμ, \

όκ παραιτούμαι

η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στην εκδοχή που παρουσίασα και στην αρχή, κυρίως επειδή δε το χωράει το μυαλό μου. το μόνο που μπορώ να παραθέσω είναι το άρθρο του guardian που όμως φλερτάρει και με τις δύο εκδοχές

http://arts.guardian.co.uk/art/news/story/0,,2269320,00.html

Edited by Phevos
Link to comment
Share on other sites

Οσο κι αν δεν μου αρεσει να το λεω, οσο κι αν το εχω σκεφτει, παραδεχομαι πως ειναι τεχνη ...

Λιγακι τραβηγμενη ισως, ομως τεχνη..

Περναει μηνυματα με εναν ιδιαιτερα ΔΥΝΑΤΟ τροπο..

Αυτο που με ανυσηχει ΠΟΛΥ ειναι οι οποιοι θα θελησουν να "αντιγραψουν" κατι τετοιο..

(οχι δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση του σκυλου......)

 

Η τεχνη ανεκαθεν παταγε πανω σε θεματα ταμπου για να εκφραστει καλυτερα, τωρα σε αυτην την κοινωνια που νομιζει πως ολα τα εχει δει..χρειαζοταν ενα γερο ταρακουνημα

(δεν ειμαι υπερ - ομως ποια η διαφορα με τους τοσους ανθρωπους που ΠΑΛΙ επιτιδες κρατουνται σε τετοιες καταστασεις, προπαντων στην αφρικη; Απλα δεν ειναι στο σαλονι μας; Δεν μας χαλανε την μερα με ψευτικες ενοχες;)

Δε πιστευω να υπαρχει κατι να κανουμε εκτος απο αυτο που νιωθει ο καθενας, ολα τα αλλα ειναι ασκοπα.

Ωραια θα ηταν να μπορουσαμε να νιωθουμε ολοι ομορφα σκορπωντας χαρα και ευτυχια, ομως ΕΔΩ αυτο δεν ειναι ΤΟΣΟ ευκολο..

Πρεπει πρωτα να απαλαγουμε απο τις πλαστες εικονες που μας εχουν μπολιασει απο μικρους, και επειτα να βρουμε τι να κανουμε..

Ναι, η εκμεταλευση υπαρχει, το ιδιο και μια αρωστημενη τυρρανια...

Οπως ελεγε και καποιος π δεν θυμαμε:

Ο ανθρωπος ειναι το μονο ζωο που χαιρετε με το να σκορπαει πονο εν γνωση του (ή καπως ετσι)...

Link to comment
Share on other sites

http://attivissimo.blogspot.com/2007/11/an...morire-per.html

 

Λυπάμαι που η πηγή μου είναι στα ιταλικά, αλλά αυτή είναι που έχω. Το σίγουρο είναι ότι θα καταλάβετε το παρακάτω κομμάτι.

 

'Hello everyone. My name is Guillermo Habacuc Vargas. I am 50 years old and an artist. Recently, I have been critisized for my work titled 'Eres lo que lees', which features a dog named Nativity. The purpose of the work was not to cause any type of infliction on the poor, innocent creature, but rather to illustrate a point. In my home city of San Jose, Costa Rica, tens of thousands of stray dogs starve and die of illness each year in the streets and no one pays them a second thought. Now, if you publicly display one of these starving creatures, such as the case with Nativity, it creates a backlash that brings out a big of hypocrisy in all of us. Nativity was a very sick creature and would have died in the streets anyway.'

 

 

Με λίγα λόγια το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος ανώνυμος Blogger έβγαλε στην φόρα τα στοιχεία αυτά χωρίς να τα στηρίξει. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το ότι ο σκύλος κακομεταχειρίστηκε ή ότι ψόφησε στην έκθεση, όπως λέγεται, όπως επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία για το ότι ο σκύλος δεν ψόφησε. Δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεία γενικώς.

 

Όμως....

''Ma scusate, il principio dell'innocenza fino a prova contraria che fine ha fatto? ''

Δηλαδή, ''η αρχή της αθωότητας μέχρι απόδειξης του εναντίον, τι απέγινε;''

 

 

 

 

Αλλά είπαμε, είναι εύκολο να κατηγορούμε, διότι επιπλέον μας κάνει να νοιώθουμε καλύτεροι από τους άλλους.

Εξ' ού και οι τόσες χιλιάδες υπογραφές.

Και όλα αυτά φυσικά, αναπαυτικά καθισμένοι μπροστά από έναν υπολογιστή και με την συνείδηση καθαρή.

Link to comment
Share on other sites

Oπως και να εχει το θεμα,ειτε ψοφησε ειτε οχι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Βεβαια θα δουμε και αλλα τετοια..

Link to comment
Share on other sites

Το θεωρείς περισσότερο απαράδεκτο από τα σκυλιά που βλέπεις πατημένα στην εθνική; (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, γενικό είναι το ερώτημα)

 

Εγώ την αντίδραση αυτή του κόσμου την θεωρώ εντελώς υποκριτική.

 

Και αυτοί δηλαδή που έχουν ένα υπέρβαρο σκύλο κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα που κυνηγάει την ουρά του 24 ώρες το 2ωρο, είναι καλύτεροι;

Κανείς δεν μαζεύει υπογραφές για αυτούς (οι ίδιο όμως, που θεωρούν τους εαυτούς τους κυνόφιλους, σίγουρα θα ψήφισαν εναντίον του εν λόγω κυρίου).

 

Και χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον άνθρωπο αυτόν, σκέφτομαι το εξής.

Αν έβγαζε 50 φωτογραφίες από αδέσποτα ετοιμοθάνατα σκυλιά και τις παρουσίαζε στην έκθεση, θα τον έπαιρναν με καλό μάτι.

Το ότι πήρε έναν από αυτούς (τους ετοιμοθάνατους) και τον έβαλε σε ένα δωμάτιο για ΤΡΕΙΣ μέρες (από τα λίγα που είδα όλοι συμφωνούν με το στοιχείο αυτό, αν και τελικά έμεινε για μία μέρα), αυτό μας πείραξε όλους.

Και τι ακριβώς είναι αυτό που θεωρείται κακομεταχείριση;

Ο σκύλος δεν έτρωγε; Γιατί έξω θα έτρωγε; Εκεί που ζει ο σκύλος δεν τρώνε ούτε οι άνθρωποι.

Στρεσσαρίστηκε από την πολυκοσμία; Γιατί στην έρημο ζούσε;

Χειροτέρευσαν την κατάσταση υγείας του; Μία μέρα κράτησε το όλο θέμα, στον δρόμο δεν θα ήταν καλύτερα.

Επειδή τον έδεσαν; Τρομερός παράγοντας στρες.

Μπροστά στην πείνα, την αρρώστια και την έλλειψη προστασίας, δεν νομίζω το δέσιμο να του πρόσθεσε πολλά του σκύλου.

Τι μας πείραξε τελικά;

Ότι τον μεταχειρίστηκε σαν ένα αντικείμενο για έκθεση και όχι σαν ένα ζωντανό οργανισμό. Γιατί μέχρι τότε πώς τον μεταχειρίζονταν ο κόσμος;

Όποιος έχει ένα σκύλο σαν κατοιδίο, πάλι σαν αντικείμενο (κουκλάκι για την ακρίβεια) δεν τον μεταχειρίζεται; Θεωρούμε ότι τα κριτηρία ευζωίας του ανθρώπου είναι τα ίδια και για τον σκύλο.

 

Νομίζω ότι επιθυμούμε να επικεντρωνόμαστε σε μία μεμονωμένη περίπτωση, για να μην αναγκαστούμε να δούμε τα γενικά χάλια που δημιουργήσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απαρεδεκτο να πεθαινουν πλασματα από την πεινα γενικως..! ειτε σκυλια, ειτε παιδια, ειτε κουναβια,ειτε μεσα σε εκθεσεις, ειτε εξω από αυτές! Αν κ το εκθεμα αυτό είναι λιγο παραπανω cult για τα γουστα μου,δεν πιστευω πως είναι παραπανω φρικτο , αποτροπαιο ή διαστροφικο από τον κοσμο που ζουμε. Γιατι μας σοκαρει τοσο λοιπον??

Προσωπικα αν ημουν σκυλος κ ημουν καταδικασμενος να πεθανω από την πεινα λογω της αδιαφοριας των ανθρωπων που με βλεπουν κ δεν μου δινουν ένα κομματι ψωμι, θα προτιμουσα να αποτελω εργο τεχνης(οποιας τεχνης, ανεξαρητα από το αν μας αρεσει ή όχι) παρα ένα από τα χιλιαδες σκυλια που κανεις δεν αξιωνεται να δωσε σε αυτά την προσοχη που χρειαζονται.. Υποθετω πως θα ημουν ψωνισμενος σκυλος?. (εχμ.. μια ερωτηση.. απογορευται να ταιζει κανεις τα εκθεματα ε? )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...