Jump to content

Ζώδια και... άπαντα


Vivian
 Share

Recommended Posts

ΖΩΔΙΑ - ΠΛΑΝΗΤΕΣ - ΥΓΕΙΑ

Διάφορες ορμόνες εκκρίνονται ανάλογα με το φως, που δεν είναι άλλο από τις διάφορες ακτινοβολίες που σκορπούν πάνω μας το Σύμπαν, ο Ηλιος, οι πλανήτες. Ετσι έχουν σχέση με την υγεία μας τα διάφορα ζώδια και οι κυβερνήτες πλανήτες.

Ετσι μετά από πολλές παρατηρήσεις και συσχετισμούς μπορούμε να διατυπώσουμε απόψεις στο τι επηρεάζεται από κάθε πλανήτη:

? Αναπνοή = Ερμής

? Ανοσοποίηση = Ηλιος

? Αδένες = Διάφοροι

? Γεννητικοί αδένες, ωοθήκες ?όρχεις = Αρης, Ουρανός-Πλούτωνας

? Δέρμα = Κρόνος

? Δόντια = Κρόνος

? Εγκέφαλος = Ερμής

? Εντερα = Σελήνη

? Επίφυση = Ουρανός

? Θύμος Αδήν = Ηλιος

? Καρδιά = Ηλιος

? Κυκλοφορικό = Ουρανός

? Κόκαλα = Κρόνος

? Λαιμός = Αφροδίτη

? Μαστοί = Σελήνη

? Μυϊκό σύστημα = Αρης

? Νευρικό σύστημα = Ερμής , Ποσειδώνας

? Νεφρά = Αφροδίτη

? Οσφυϊκή χώρα = Αφροδίτη

? Ουροποιητικό = Αρης

? Παραθυρεοειδής, ασβέστιο = Αφροδίτη

? Πεπτικό ( οισοφάγος, στομάχι) = Σελήνη

? Πάγκρεας = Σελήνη

? Ράχη = Ηλιος

? Σπονδυλική στήλη = Ηλιος

? Συκώτι = Δίας, Σελήνη

? Σπλήνα= Κρόνος

? Στομάχι = Σελήνη

? Υποθάλαμος = Ποσειδώνας

? Υπόφυση = Δίας

? Χοληδόχος κύστη = Κρόνος, Σελήνη

? Χοληφόροι οδοί = Σελήνη

 

Αυτός ο πίνακας κατανομής επιδράσεων, μας δείχνει με ποια «αρχιτεκτονική» έχει κατασκευαστεί το ανθρώπινο σώμα.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι παθήσεις συναντάμε σε κάθε ζώδιο:

 

ΚΡΙΟΣ:

 

Κυβερνήτης: Αρης, χρώμα κόκκινοκιτρινόμαυρο. Εξαρση στον Αιγόκερω, αδυναμία στο Ζυγό, πτώση Καρκίνο.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κεφάλι (πονοκέφαλοι), πρόσωπο, άνω σιαγώνα μάτια, επινεφρίδια (έκκριση αδρεναλίνης ?ζωντάνια), μυϊκό σύστημα, ουροποιητικό, γεννητικούς αδένες, νεφρούς, ερυθρά αιμοσφαίρια .

Οι Κριοί αριθμούν το μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών.

Η δύναμη της θέλησής τους καταφέρνει να ξεπερνούν τις αρρώστιες και να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους.

Η παραδοσιακή Αστρολογία προσθέτει ότι τα άτομα του Κριού έχουν μια προδιάθεση για εμβολή, πυρετούς, εξανθήματα, διαλείψεις μνήμης, νευραλγίες, ιλίγγους και νευρική εξάντληση. Ολα αυτά βέβαια είναι γενικότητες, η καλή υγεία θα φανεί από την εξέταση όλου του ωροσκοπίου. Σ' αυτό το ζώδιο υπάρχει μια επιρρέπεια στα ατυχήματα κι αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που ο Ηλιος δέχεται άσχημες όψεις από τον Κρόνο και τον Ουρανό. Επίσης τα εγκαύματα.

Στη δίαιτά του ο Κριός μετά τα τριάντα πρέπει ν' αποφεύγει τις λιπαρές τροφές, που είναι μια από τις αιτίες της αρτηριοσκλήρυνσης και των κυκλοφορικών επεισοδίων που προέρχονται από τη στένωση και το φράξιμο των μικρών αρτηριών του κεφαλιού.

Στη δίαιτά τους καλό θα είναι να υπάρχει το φωσφορικό κάλιο (παντζάρια, σέλινο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, κρεμμύδια, σινάπι, ραπανάκια, καρότα, αγγούρια, μήλα, καρύδια, λεμόνια), επίσης να υπάρχει και οργανικός σίδηρος.

 

ΤΑΥΡΟΣ:

 

Κυβερνήτης: Αφροδίτη. Χρώμα γκρι-μπλε. Εξαρση ιχθείς, αδυναμία Κριό, πτώση Παρθένο

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Λάρυγγα, λαιμό, σάλπιγγες, αυχενικούς σπονδύλους, νεφρούς, παραθυρεοειδείς αδένες.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό νάτριο.

Οι Ταύροι εμφανίζουν συνήθως μια αρρωστοφοβία, γι' αυτό και όταν αρρωστήσουν δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας του φόβου τους.

Τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είναι μολύνσεις λαιμού, λάρυγγα, αυχένα, αυτιών, γεννητικών αδένων, διφθερίτιδα, θυρεοειδή, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα. Παθήσεις σχετικά με το λαιμό ή και τα κρυολογήματα πρέπει να καταπολεμούνται αμέσως για να μη γίνουν χρόνια προβλήματα. Επίσης οι ιδιότητες του ζωδίου: μαλθακότητα, υπερβολικό πείσμα, θυμός, και συγκινησιακή αστάθεια, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν παθολογικά γνωρίσματα όταν γίνονται αφορμή ασθενειών .

Στη δίαιτά του ο Ταύρος πρέπει να δώσει αρκετή προσοχή. Η έμφυτη λαιμαργία για ένα πλούσιο γεύμα, εκτός από την αισθητική πλευρά, το επιπλέον βάρος, μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο κυκλοφορικό.

Επίσης κατά την ώρα του φαγητού πρέπει να αποφεύγονται ο θυμός και ο δυσάρεστες συζητήσεις, γιατί πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι επιφέρουν στους Ταύρους ψυχοσωματικά ενοχλήματα (έλκος και κυστίτιδες). Οι Ταύροι που έχουν ξεπεράσει το 45ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμπληρώνουν τη δίαιτά τους με βιταμίνες Α και Ε.

Το βιοχημικό άλας που χρειάζεται ο οργανισμός του Ταύρου είναι το θειικό νάτριο (Σπανάκι, παντζάρια, κουνουπίδι, αγγούρι, λάχανο, ραπανάκια, κολοκυθάκια), που χρειάζεται για να ρυθμίζει το ποσοστό του νερού που υπάρχει στο σώμα τους. Οταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος, το σώμα πρήζεται διότι γίνεται υπερβολική κατακράτηση των υγρών.

ΔΙΔΥΜΟΙ:

 

Κυβερνήτης: Ερμής. Χρώμα κιτρινόμαυρο. Εξαρση Παρθένος, αδυναμία Τοξότης, πτώση Ιχθείς.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Ευφυΐα, εγκέφαλο, θυρεοειδείς, ώμους, βραχίονες, πνεύ¬μονες, νευρικό σύστημα.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν χλωριούχο κάλιο.

Οι Δίδυμοι λέγεται ότι σε σχέση με τ' άλλα μεταβλητά ζώδια είναι οι πιο γεροί. 0 Dr. Carnell υποστηρίζει ότι οι Δίδυμοι εξαιτίας της δυαδικής τους φύσης έχουν μια προδιάθεση στο να υποφέρουν από δύο συγχρόνως ασθένειες.

Γενικά, τα άτομα αυτού το ζωδίου συνήθως έχουν αρκετά ευαίσθητο το νευρικό τους σύστημα, γι' αυτό έχουν ανάγκη περισσότερων ωρών ύπνου σε σύγκριση με τους άλλους ανθρώπους, καθώς και να ασκούνται περισσότερο στην ύπαιθρο για να τονώνουν το αναπνευστικό τους σύστημα μια και οι πνεύμονες θεωρούνται το αδύνατο σημείο των Διδύμων.

Στατιστικές έρευνες απέδειξαν ότι ανάμεσα σε φυματικούς ασθενείς οι περισσότεροι ήταν Δίδυμοι, που σε ποσοστό 100% στα ωροσκόπιά τους ήταν χτυπημένοι οι πλανήτες Ποσειδώνας, Κρόνος, Δίας και Πλούτωνος. Επίσης το 96% των Διδύμων που παρουσιάζουν νευρική κατάπτωση είχαν στα ωροσκόπιά τους χτυπημένο Ερμή (κυβερνήτη των Διδύμων).

Επιρρεπείς θεωρούνται ακόμη οι Δίδυμοι στις ασθένειες βρογχίτιδας, άσθματος, πνευμονίας, ηπατικής ανεπάρκειας παθήσεων του δέρματος και με πολύ βεβαρημένο Ερμή ψυχικές διαταραχές.

Γενικά, οι Δίδυμοι έχουν ανάγκη από Ηλιο, ανάπαυση, καθαρό αέρα και μια συνεχή εναλλαγή τοπίου.

Στη δίαιτα των Διδύμων πρέπει να περιλαμβάνονται τροφές τέτοιες που να δυναμώνουν τα νεύρα, να αυξάνουν τη ζωτικότητα και να ρυθμίζουν την ινοδωσφαιρίνη του αίματος, δηλαδή τη δίαιτά τους να υπερτερούν οι πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, ψάρι, αβγά, τυρί, αμύγδαλα και σπόροι της σόγιας) και το άσβεστο (γιαούρτι, γάλα, γογγύλια, λάχανο) αν αυτά δεν επαρκούν με τη βιταμίνη D. Το ανόργανο άλας των Διδύμων είναι το χλωριούχο Κάλιο /φρέσκα φασόλια, σπαράγγια, παντζάρια, καρότα, κουνουπίδι, καλαμπόκι, σέλινο, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ανανάδες.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

 

Κυβερνήτης: Σελήνη. Χρώμα κίτρινο. Εξαρση στον Ταύρο, αδυναμία στον Αιγόκερω, πτώση στο Σκορπιό.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: την επιγαστρική περιοχή, τους μαστούς, το στομάχι, τον τοκετό, το συμπαθητικό σύστημα, τα υγρά του σώματος, την ψυχική ισορροπία.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φθοριούχο ασβέστιο.

Η υγεία των Καρκίνων είναι περισσότερο ευαίσθητη στην παιδική ηλικία απ' ό,τι στην ενηλικίωση και παρ' όλο ότι ο Καρκίνος θεωρείται ένα από τα πιο αδύνατα ζώδια αν ο Ηλιος του έχει ευνοϊκές όψεις και ανατέλλει κατά τη γέννηση θα βοηθήσει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Γενικά, η θέση της Σελήνης στο γενέθλιο ωροσκόπιο θα μας καθορίσει τη ζωτικότητα όσων ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου. Συνήθως παρουσιάζουν χαμηλή ζωτικότητα γεγονός που έρχεται σαν αποτέλεσμα των νοσηρών σκέψεων και των εσωτερικών τους διαμαχών, που εκδηλώνονται με άγχος και τις περισσότερες φορές τους προκαλούν έλκος, γαστρίτιδα, δυσπεψία στομαχικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα.

Το πρόβλημα με τη δίαιτα των Καρκίνων είναι ότι όταν νευριάζουν ή είναι στενοχωρημένοι τρώνε ό,τι βρίσκουν, αδιακρίτως, γεγονός που είναι άσχημο για το στομάχι και το πεπτικό τους σύστημα το οποίο είναι και το αδύνατό τους σημείο.

Η βάση της δίαιτάς τους πρέπει να είναι οι πρωτεΐνες, στις οποίες όμως, συμπεριλαμβάνεται και μια ποσότητα θαλασσινών (λόγω του ιωδίου που περιέχουν). Πρέπει ν' αποφεύγουν τη ζάχαρη, το άμυλο και τα λιπαρά.

Το ανόργανο άλας του Καρκίνου είναι το φθοριούχο ασβέστιο (γάλα, τυρί, γιαούρτι, λαχανίδα, κοκκινογούλι, κρεμμύδια, πορτοκάλια, λεμόνια, σταφίδες, ψωμί σίκαλης, κρόκος αβγού).

Η έλλειψη αυτού το συστατικού πολύ συχνά προκαλεί φλεβίτιδα, κιρσούς αδυνάτισμα της όρασης, φθορά των δοντιών και ατονία των μυώνων.

 

ΛΕΩΝ:

 

Κυβερνήτης : Ηλιος. Χρώμα λευκό και όλα. Εξαρση στον Κριό, Αδυναμία στον Υδροχόο, πτώση στο Ζυγό.

Από παράδοση γίνεται δεκτά ότι δ Ηλιος ελέγχει την καρδιά, τη ράχη και τη σπονδυλική στήλη. Τώρα έχει συνδεθεί και με το Θύμο, τον ενδοκρινή αδένα πίσω από το άνω άκρο του στέρνου, που παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο κατά τα πρώτα χρόνια της ηλικίας του παιδιού και κατά τη εφηβεία . Οπως φαίνεται, σχετίζεται με την ανοσοποίηση του σώματος κατά των βακτηριδίων.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

 

Κυβερνήτης: Ερμής. Χρώμα κιτρινόμαυρο. Εξαρση στους Διδύμους, αδυναμία στον Τοξότη, πτώση στους Ιχθείς.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Κοιλιακή χώρα, λεπτό έντερο, γαστρεντερικό σύστημα, νευρικό σύστημα.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: Από τροφές που περιέχουν θειικό κάλιο.

Οι Παρθένοι έχουν έναν έμφυτο φόβο για τις ασθένειες και συνήθως έχουν την τάση και το πιο μικρό σύμπτωμα που θα τους εμφανιστεί να το νομίσουν αμέσως αρρώστια. Στις ασθένειες που οι Παρθένοι είναι περισσότερο επιρρεπείς είναι, στομαχικές ανωμαλίες, κολίτιδα (διάρροια - δυσκοιλιότητα), περιτονίτης, ταινία, σκωληκοειδίτης, κοίλη, τύφος. Ο κανόνας της δίαιτας που πρέπει να ακολουθούν είναι απλός, το σημαντικότερο είναι να αποφεύγουν τα φαγη¬τά και τα ποτά που χρειάζονται ένα γερό στομάχι.

Οι Παρθένοι θα πρέπει να προτιμούν πρωτεϊνούχες τροφές που είναι ευκολοχώνευτες. Για παράδειγμα το πρωινό τους θα ήταν καλύτερα αν περιλάμβανε τσάι αντί καφέ και ένα άπαχο τυρί αντί μαρμελάδες, μπέικον κ.λ.π.

Το ανόργανο άλας των Παρθένων είναι το Θειικό κάλιο (ραδίκια, αντίδια, βρώμη, σίκαλη, τυρί, σιτάρι με το φλοιό του, αμύγδαλα, άπαχο κρέας) που κανονίζει την τροφοδοσία και διανομή των ελαίων στο σώμα και βοηθά τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος.

Η έλλειψη αυτού του άλατος έχει σαν αποτέλεσμα τα έλαια αυτά να γίνονται παχύρρευστα, ώστε να φράζουν τους πόρους του δέρματος, που σαν συνέπεια θα είναι η δημιουργία της ακλής, του εκζέματος και της πιτυρίδας.

Το γιαούρτι θεωρείται πολύ ευεργετικό για τους Παρθένους γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηριδίων στο έντερο, που προμηθεύει στον οργανισμό τη βιταμίνη Β. Επίσης, καλό είναι στη διατροφή τους να περιλαμβάνονται σπανάκι, κολοκύθια, σέλινο, τομάτες, ροδάκινα, χουρμάδες, αμύγδαλα, καρύδια.

 

ΖΥΓΟΣ :

 

Κυβερνήτης: Αφροδίτη. Χρώμα Γκρι ? μπλέ . Εξαρση στους Ιχθείς, αδυναμία στον Κριό, πτώση στην Παρθένο.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Νεφρά, λαγόνες (μαλακά), οσφυϊκή χώρα.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη από τροφές που περιέχουν φωσφορικό νάτριο.

Οι Ζυγοί κατά κανόνα έχουν καλή υγεία. Η έμφυτη τάση τους να αναζητούν την αρμονία, τους δίνει αυτοπειθαρχία που τους βοηθά να αποφεύγουν τις νευρικές καταπτώσεις.

Συνήθως είναι επιρρεπείς σε κολικούς των νεφρών, κυστίτιδες, δερματικά εξανθήματα, και δυνατούς πονοκεφάλους, ισχιαλγίες, δυσουρία, έλκος, πέτρες των νεφρών, ουραιμία, διαβήτη, ασθένεια του Bright.

Από στατιστικές έρευνες απεδείχθη ότι οι Ζυγοί που ήταν γεννημένοι στο τρίτο 10ήμερο (14 - ¬23 Οκτωβρίου) έχουν προδιάθεση στο διαβήτη.

Επίσης αν ήξεραν την πολυσύνθετη λειτουργία των νεφρών και το σημαντικό τους ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, τότε θα προσπαθούσαν να, καταπολεμήσουν και αυτή την προδιάθεση του ζωδίου τους.

Κάθε νεφρό περιέχει 1.200.000 περίπου μικροσκοπικά σωληνάκια, που το συνολικό τους μάκρος φτάνει στο μέσο ενήλικο άνθρωπο 75 περίπου μίλια. Το αίμα περνά συνέχεια μέσα από τα νεφρά.

Το υγρό που θ' απεκκριθεί στα ούρα, μαζεύεται στην κύστη που βρίσκεται στο τέλος του κάθε σωλήνα. Οταν το άτομο αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα τότε τα νεφρά φορτώνονται με τοξίνες που δημιουργούνται από την ένταση.

Το ανόργανο άλας του Ζυγού είναι το φωσφορικό νάτριο (καρότα, σπαράγγια, παντζάρια, καλαμπόκι, σύκα, μήλα, φράουλες, ροδάκινα, βατόμουρα, αμύγδαλα, σταφίδες, μαύρο ρύζι), που βοηθά να κρατά την ισορροπία του αλκαλικού οξέως στο σώμα, και ενισχύει την ζωτικότητα του οργανισμού.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

 

Κυβερνήτες: Αρης - Πλούτωνας . Χρώμα κόκκινο-κίτρινο-μαύρο. Εξαρση Αιγόκερω, αδυναμία στο Ζυγό, πτώση στον Καρκίνο.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Γεννητικά όργανα, προστάτη, κύστη, μυϊκό σύστημα, νεφρά, επινεφρίδια, ορθό έντερο, αιμοσφαίρια.

Ο οργανισμός του έχει ανάγκη από τροφές που περιέχουν θειικό ασβέστιο.Πρέπει να αποφεύγει την μνησικακία.

Οι Σκορπιοί έχουν μια προδιάθεση σε φλεγμονές και μολυσματικές αρρώστιες γι' αυτό θεωρείται σκόπιμο, να προφυλάγονται κατά τη διάρκεια επιδημιών.

Οι πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός του είναι τα γεννητικά όργανα, η σκωληκοειδής απόφυση, η ουρήθρα, ο κόκκυγας και το ιερό πλέγμα. Επίσης ο λαιμός αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Ταύρο.

Οι άντρες Σκορπιοί συχνά υποφέρουν από προστάτη, βουβωνοκήλη, κιρσούς, αφροδίσια και από τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα. Οι γυναίκες, μπορεί να εμφανίζουν ανωμαλίες στην έμμηνο ροή αν έχουν δυσαρμονική τη Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους.

Είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς και εγκαύματα.

Οι ασθένειες των Σκορπιών στην ενηλικίωση, είναι συχνά αποτέλεσμα κακής προσαρμογής ή δυστυχίας στην παιδική ηλικία.

Στη διατροφή τους πρέπει να αποφεύγονται τα λίπη γιατί υπάρχουν αυξημένα λιπίδια στο αίμα τους. Μέσα στις πρωτεΐνες που παίρνουν εκτός από το άπαχο κρέας πρέπει να υπάρχουν θαλασσινά, πουλερικά, αυγά, γιαούρτια, αμύγδαλα, σόγια.

Το βιοχημικό άλας του Σκορπιού είναι το Θειικό ασβέστιο (φρέσκα φρούτα, κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανίδες, σκόρδα, νεροκάρδαμο, κουνουπίδι, πράσο, ραπανάκια, σύκα, δαμάσκηνα, κεράσια, ινδική καρύδα).

Δείγματα για την έλλειψη θειικού ασβεστίου είναι, βούλωμα της μύτης, κυνάγχη, αναπνευστικές ανωμαλίες. Η πολύ μεγάλη έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει δοθιήνες, πλευρίτιδα, νεφρίτιδα και ηπατικά προβλήμα¬τα.

Τα βότανα που ωφελούν τους Σκορπιούς είναι βασιλικός, τσουκνίδα, αγριαψιθιά.

Αν αυτά δεν είναι επαρκή στη διατροφή τους μπορούν να τα ενισχύσουν με βιταμίνες C, Β Complen και Ε. Σε τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας καλό θα είναι να αποφεύγονται τα καθαρτικά και να προτιμούνται τρο¬φές με περισσότερες πρωτεΐνες.

Ενα γιαούρτι την ημέρα καθώς και ένα ή περισσότερα κουταλάκια μελάσα καθημερινά.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ:

 

Κυβερνήτης: Δίας. Χρώμα καφέ. Εξαρση στον Καρκίνο, αδυναμία στους Διδύμους πτώση στον Αιγόκερω.

Ο Τοξότης ελέγχει την υπόφυση, το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Δραστήρια άτομα από τη φύση τους οι Τοξότες, βαραίνουν αν δεν έχουν αρκετή πνευματική και σωματική άσκηση. Οι γυναίκες, ειδικότερα, παχαίνουν στους γοφούς και τους μηρούς.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

 

Κυβερνήτης:Κρόνος. Χρώμα καφέ-πράσινο. Εξαρση στο Ζυγό, αδυναμία στον Καρκίνο, πτώση στον Κριό.

Επηρεάζει τη χοληδόχο κύστη, τα σπλάχνα, το δέρμα, τα γόνατα, τα οστά και τα δόντια. Είναι συνηθισμένα τα ορθοπεδικά προβλήματα, αλλά και κάθε τι που περιορίζει την κινητικότητα, όπως οι ρευματισμοί. Επίσης ελέγχει τα οξέα των αρθρώσεων και τα περιφερικά νεύρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

 

Κυβερνήτες: Κρόνος- Ουρανός. Χρώματα μαύρο-μπλε-πράσινο.

Οι παθολογικές του προδιαθέσεις βρίσκονται σε σχέση, με την κυκλοφορία του αίματος και το νευρικό σύστημα. Ευπαθείς περιοχές: Κάτω άκρα (γάμπες, κνήμες, σφυρά, αρθρώσεις), νεύρα, πνεύμονες, καρδιά, στομάχι (ελαφρές ενοχλήσεις, λόγω κακής οικονομίας πεπτικών οξέων). Συνηθισμένες παθήσεις: Νευρώσεις, κιρσοί, φλεβίτιδες, συσπάσεις, ταχυκαρδία, αρθριτισμός.

Συστάσεις: Επαφή συχνή με τη φύση για αναπλήρωση των δυνάμεων, όχι εξαντλητική πεζοπορία. Διατροφή με πολλά χορταρικά, φρούτα. Υλικά με βιταμίνη Β (αντινευρωτική) και φωσφορούχο μαγνήσιο, που έχουν καταπραϋντική επίδραση στους μυς και στο νευρικό σύστημα. Ξεκούραση, με εξασφάλιση αρκετού ύπνου. Χαλάρωση.

 

ΙΧΘΕΙΣ:

 

Κυβερνήτες : Δίας- Ποσειδώνας, χρώμα καφέ- πράσινο-μπλε, έξαρση στον Καρκίνο, αδυναμία στην Παρθένο, πτώση στον Αιγόκερω.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζουν: Πόδια - πέλματα, υγρά του σώμα¬τος, επίφυση, υπόφυση, λεμφικά αγγεία, έντερα, συκώτι.

Η καλή κατάσταση της υγείας των Ιχθύων κατά ένα μεγάλο μέρος, εξαρτάται από την ποσότητα του φωσφορικού σιδήρου, όταν υπάρχει έλλειψη μπορεί να προκληθούν παθήσεις όπως αναιμία, χαμηλή πίεση, κατάθλιψη, αδενικές ανωμαλίες, υδρωπικία, πονοκέφαλοι, εύκολο λαχάνιασμα και ελαττωμένη αντοχή ώστε να προκαλείται εύκολα κόπωση.

Το φωσφορικό σίδηρο, ευτυχώς συναντάται σε μεγάλη ποσότητα στις συνηθισμένες τροφές (ωμό μαρούλι, φράουλες, ραπανάκια, αγγούρι αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες.

Το βιοχημικό άλας των Ιχθύων σε μαγειρεμένα φαγητά βρίσκεται στο σπανάκι, μοσχαρίσιο συκώτι, άπαχο μοσχάρι και μαυρομάτικα φασόλια.

Εχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά λόγω της ανάπτυξής τους και οι γυναίκες λόγω της εμμήνου ρύσης, έχουν περισσότερη ανάγκη σιδήρου.

Το ζωδιακό ορυκτό των Ιχθύων είναι το οργανικό ιώδιο η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει υπερτροφία του Θυρεοειδούς, σκληρότητα του δέρματος και διαταραχή στη θερμοκρασία του σώματος, για παράδειγμα να κρυώνουν όταν οι άλλοι ζεσταίνονται. Αυτό συνήθως συναντάται στους έφηβους και τις γυναίκες όταν βρίσκονται στην κλιμακτήριο.

Η καλύτερη πηγή ιωδιούχων τροφών βρίσκεται στα θαλασσινά και τα ψάρια.

 

Πηγή: Βασίλης Παν. Κουτουζής Δημοσιογράφος - ερευνητής

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εξαιρετικο τοπικ vivian! :clapping: :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Στη δίαιτα των Διδύμων πρέπει να περιλαμβάνονται τροφές τέτοιες που να δυναμώνουν τα νεύρα, να αυξάνουν τη ζωτικότητα και να ρυθμίζουν την ινοδωσφαιρίνη του αίματος, δηλαδή τη δίαιτά τους να υπερτερούν οι πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, ψάρι, αβγά, τυρί, αμύγδαλα και σπόροι της σόγιας) και το άσβεστο (γιαούρτι, γάλα, γογγύλια, λάχανο) αν αυτά δεν επαρκούν με τη βιταμίνη D. Το ανόργανο άλας των Διδύμων είναι το χλωριούχο Κάλιο /φρέσκα φασόλια, σπαράγγια, παντζάρια, καρότα, κουνουπίδι, καλαμπόκι, σέλινο, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ανανάδες.

Βάλε και σοκολάτες, πολλές!!.. :D

Edited by sabrina
Link to comment
Share on other sites

ΚΡΙΟΣ:

 

Κυβερνήτης: Αρης, χρώμα κόκκινοκιτρινόμαυρο. Εξαρση στον Αιγόκερω, αδυναμία στο Ζυγό, πτώση Καρκίνο.

Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: κεφάλι (πονοκέφαλοι), πρόσωπο, άνω σιαγώνα μάτια, επινεφρίδια (έκκριση αδρεναλίνης ?ζωντάνια), μυϊκό σύστημα, ουροποιητικό, γεννητικούς αδένες, νεφρούς, ερυθρά αιμοσφαίρια .

Οι Κριοί αριθμούν το μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών.

Η δύναμη της θέλησής τους καταφέρνει να ξεπερνούν τις αρρώστιες και να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους.

Η παραδοσιακή Αστρολογία προσθέτει ότι τα άτομα του Κριού έχουν μια προδιάθεση για εμβολή, πυρετούς, εξανθήματα, διαλείψεις μνήμης, νευραλγίες, ιλίγγους και νευρική εξάντληση. Ολα αυτά βέβαια είναι γενικότητες, η καλή υγεία θα φανεί από την εξέταση όλου του ωροσκοπίου. Σ' αυτό το ζώδιο υπάρχει μια επιρρέπεια στα ατυχήματα κι αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που ο Ηλιος δέχεται άσχημες όψεις από τον Κρόνο και τον Ουρανό. Επίσης τα εγκαύματα.

Στη δίαιτά του ο Κριός μετά τα τριάντα πρέπει ν' αποφεύγει τις λιπαρές τροφές, που είναι μια από τις αιτίες της αρτηριοσκλήρυνσης και των κυκλοφορικών επεισοδίων που προέρχονται από τη στένωση και το φράξιμο των μικρών αρτηριών του κεφαλιού.

Στη δίαιτά τους καλό θα είναι να υπάρχει το φωσφορικό κάλιο (παντζάρια, σέλινο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, κρεμμύδια, σινάπι, ραπανάκια, καρότα, αγγούρια, μήλα, καρύδια, λεμόνια), επίσης να υπάρχει και οργανικός σίδηρος.

 

 

αδυναμία στον ζυγό.... πωπωωπω μην το πεις πουθενά :whistling:

 

 

Οι Κριοί αριθμούν το μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών. Γιατί απλώς δεν ηρεμούμε ποτέ, λόγο της νευρικότητας μας και της ενέργεια μας καταφέρνουμε να είμαστε πάντα Νο1 σε όλα και όλους. :063laugh:

 

διαλείψεις μνήμης... έ? ποιός ήρθε? :whistling::063laugh:

 

καταπληκτικό το άρθρο :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Αναφορά στις προδιαθέσεις των ζωδίων και τους ήχους που τις θεραπεύουν. :harp:

 

Το πνεύμα θεραπεύει το σώμα. Έτσι τουλάχιστον απέδειξε ο οραματιστής και θεραπευτής Παράκελσος, που είχε γράψει και ειδικές συνθέσεις για ορισμένες ασθένειες. Επειδή τα συναισθήματά μας συγκρούονται καθημερινά νοιώθουμε στρες και φόβο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ψυχοσωματικά προβλήματα. Συγκεκριμένοι μουσικοί ήχοι όμως, μπορούν να χαλαρώσουν και να καταπραύνουν τα σημεία του σώματος που έχουν φορτιστεί αρνητικά. Το κάθε ζώδιο, έχει την δική του μουσική θεραπευτική νότα, όπως και το ανάλογο ευαίσθητο σημείο του σώματος.

 

Η μουσική αλληλουχία για το κάθε ζώδιο είναι η εξής:

 

Ξεκινώντας με το ζώδιο του Κριού, και την μουσική νότα, "Ρε ύφεση", απελευθερώνονται οι πνευματικές παρορμήσεις του, και καταπραύνονται τα νεύρα του κρανίου, που είναι το ευαίσθητο σημείο του Κριού.

 

Ο Ζυγός είναι ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Κριού. Έχει την ίδια μουσική νότα του "Ρε" αφού σαν απέναντι ζώδια έχουν αλληλοεξαρτώμενες ευαισθησίες. Η μουσική λοιπόν αρμονία του Ρε δημιουργεί την σωματική αρμονία απελευθερώνοντας ενέργεια στο αδύνατο σημείο των Ζυγών που είναι τα νεφρά.

 

Η μουσική νότα του Ταύρου, είναι το "Μι ύφεση". Με την νότα αυτή απελευθερώνεται ενέργεια από το λαιμό και τα όργανα ομιλίας, που εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ευαισθησία των Ταύρων.

 

Ο Σκορπιός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Tαύρου. Έχει σαν θεραπευτική μουσική νότα το "Μι" που βοηθά στην ευαίσθητη περιοχή των οργάνων αναπαραγωγής".

 

Η μουσική νότα των Διδύμων είναι το "Φα δίεση". Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και των χεριών.

 

Το απέναντι ζώδιο των Διδύμων, ο Τοξότης, έχει εξ ίσου την ίδια θεραπευτική μουσική νότα, "Φα". Η χρήση της βοηθά στην πνευματική διαύγεια και την πνευματική δύναμη του Τοξότη.

 

Η μουσική νότα του Καρκίνου, είναι το "Σολ δίεση". Το "Σολ δίεση", απελευθερώνει την πίεση στην ευαίσθητη περιοχή του στομαχιού και του στήθους. Περιοχές ευπαθείς για τους Καρκίνους.

 

Ο Αιγόκερως βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Καρκίνου. Ευεργετείται στις κλειδώσεις των ποδιών και των χεριών (δηλ. γόνατα και αγκώνες) με το άκουσμα της μουσικής νότας "Σολ".

 

Η μουσική νότα του Λέοντα και του Υδροχόου είναι το "Λα δίεση". Το άκουσμα της λειτουργεί θετικά στην καρδιά και το κυκλοφορικό.

 

Ολοκληρώνοντας το ζωδιακό κύκλο, για την Παρθένο η μουσική νότα είναι η "Ντο". Το άκουσμα της βοηθάει στις παθήσεις των εντέρων.

 

Ενώ, μουσική νότα των Ιχθύων είναι το "Σι". Το άκουσμα της βοηθάει στην απελευθέρωση ενέργειας από τα πέλματα, που είναι η ευαίσθητη περιοχή των Ιχθύων.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζετε με ενοχές τις στήλες των ζωδίων στον τύπο και τις προβλέψεις των αστρολόγων;

 

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή επειδή φλερτάρουμε με το ζωδιακό κύκλο», έγραφε ο Ντ. Χ. Λόρενς, ενώ η γνωστή αμερικανίδα καθηγήτρια κλασικού πολιτισμού Μάριαν Μακ Ντόναλντ αναβαπτίζει την αστρολογία στο χώρο της συγκριτικής μυθολογίας με τη μελέτη της «Η μυθολογία των ζωδίων. Η ιστορία των αστερισμών», που κυκλοφορεί εντός των ημερών σε καλαίσθητο λεύκωμα από τις εκδόσεις «Περίπλους» .

 

Για τη συγγραφέα, που ασχολείται ιδιαίτερα με το αρχαίο ελληνικό θέατρο, η αστρολογία είναι μια επιστήμη που αναπτύχθηκε παράλληλα με την αστρονομία και συνδέεται με μύθους που έρχονται από το βάθος των αιώνων για να υπογραμμίζουν την αλληλεπίδραση των πολιτισμών.

 

Γιατί όμως τα άστρα μας γοητεύουν μέχρι σήμερα; Διότι ο άνθρωπος «νιώθει την ανάγκη να καθησυχάσει το φόβο του για το θάνατο και να ανακαλύψει τον καλύτερο τρόπο για να ζήσει τη ζωή του. Ετσι, λοιπόν, έχουμε προβάλει τους φόβους και τις επιθυμίες μας στα άστρα, συμβουλευόμενοι, μ' αυτόν τον τρόπο, μια ανώτερη αρχή».

 

Θεϊκοί έρωτες, απειλητικά τέρατα, γαλαξιακές μάχες κι όλα τα δράματα που παίζονται, ασταμάτητα, κάθε βράδυ στους ουρανούς πρωταγωνιστούν στο λεύκωμα που εικονογραφείται από ταιριαστά έργα τέχνης. Από τους ελληνικούς μύθους που «μοιάζουν πολύ με τις σύγχρονες σαπουνόπερες στην ατελείωτη πλοκή των επεισοδίων, αλλά αντίθετα με αυτές, έχουν συνοχή στις προσπάθειές τους να εξερευνήσουν όλες τις πιθανές παραλλαγές σ' ένα βασικό θέμα», μέχρι τις αντιλήψεις των ιθαγενών της Νότιας Αμερικής ξεδιπλώνεται ο ζωδιακός κύκλος.

 

ΚΡΙΟΣ. Είναι το πρώτο ζώδιο και αντιπροσωπεύει το χρυσόμαλλο δέρας του Ιάσονα αλλά και το αξίωμα της βασιλείας.

 

Οι Αιγύπτιοι της πτολεμαϊκής περιόδου ταύτιζαν τον αστερισμό με τον Αμμωνα Δία: «Οταν ο Διόνυσος βρισκόταν στην Αφρική, εμφανίστηκε εκ θαύματος ένα ιπτάμενο κριάρι και τον οδήγησε σ' ένα μέρος όπου ο στρατός του θα έβρισκε νερό», αναφέρει η Μακ Ντόναλντ. «Σε αντάλλαγμα, ο θεός τοποθέτησε το κριάρι ανάμεσα στα άστρα. Στο σημείο εκείνο οι Αιγύπτιοι έχτισαν ένα ναό προς τιμή του Αμμωνα Δία και το άγαλμα του έφερε στην κεφαλή κέρατα κριαριού. Το μαντείο του Αμμωνα ισχυριζόταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γιος του Αμμωνα και πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που τον απεικόνιζαν με κέρατα κριαριού».

 

Ισως τα κέρατα κάνουν τους γεννημένους στο ζώδιο του Κριού παθιασμένους και παρορμητικούς: «Ρισκάρουν, είναι γενναίοι, πιστοί και αφοσιωμένοι σε παγκόσμιους σκοπούς».

 

ΤΑΥΡΟΣ. Ορισμένοι τον συνδέουν με τον κρητικό ταύρο που έπιασε ο Ηρακλής κι άλλοι με τον Δία που απήγαγε την Ευρώπη -τη σκηνή ζωγράφισε και ο Βερονέζε στην «Αρπαγή της Ευρώπης». Δύο ομάδες άστρων, οι Υάδες και οι Πλειάδες συνθέτουν τον Ταύρο. «Η κλασική αρχαιολόγος Τζόαν Κόνελι υποστηρίζει ότι η θυσία των Υάδων απεικονίζεται στη ζωφόρο του Παρθενώνα», αναφέρει η συγγραφέας.

 

Οι Ζουλού, πάλι, συνδέουν τον αστερισμό με έναν μεγάλο λευκό ταύρο που μούγκριζε δυνατά με αλλαζονεία, νιώθοντας ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ώσπου ο ταύρος της Σελήνης τον εκτόξευσε στην άκρη του σύμπαντος. Για τους Ζουλού, οι Ταύροι είναι ιδιαίτερα επιθετικοί και καυχησιάρηδες, χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζουμε αν είχαν ο Φρόιντ, ο Μαρξ, ο Σέξπιρ, αλλά και η Αικατερίνη η Μεγάλη, που ανήκαν στο ζώδιο αυτό.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ. Αυτός ο αστερισμός έχει επικρατήσει στην παράδοση ως ζευγάρι, «υποδηλώνοντας τις δυαδικότητες της ζωής, όπως η νύχτα και η μέρα ή η ζωή και ο θάνατος». Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ταύτιζαν τα δύο άστρα με τους δίδυμους γιους του Δία, Κάστορα και Πολυδεύκη, τους γνωστούς Διόσκουρους.

 

Οι Δίδυμοι έχουν πυροδοτήσει διάφορες ερμηνείες. Οι Εσκιμώοι λένε ότι είναι οι πάσσαλοι ενός ιγκλού, οι Αραβες τους ονομάζουν «δύο παγόνια, δύο γαζέλες ή δύο φυτά που ανθίζουν». Οι χριστιανοί πίστευαν ότι ήταν άγγελοι ή ακόμα ο Αδαμ και η Εύα και οι Ιταλοί τους ταυτίζουν με τον Ρώμο και το Ρωμύλο. Πιθανόν λόγω της δυαδικότητας του ζωδίου, όσοι ανήκουν σε αυτό «δίνουν βάρος στις διαφορετικές απόψεις και απολαμβάνουν την αλλαγή», σύμφωνα με τη συγγραφέα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Μπορεί να μοιάζει με καβούρι, όμως οι περιγραφές διαφέρουν: οι Ρωμαίοι τον έβλεπαν σαν αστακό ή σαν χταπόδι, οι λαοί της Μεσοποταμίας σαν χελώνα και οι Αιγύπτιοι σαν το ιερό τους σκαθάρι, σύμβολο της αθανασίας.

 

Αντιθέτως, στη χαλδαϊκή και πλατωνική φιλοσοφία ο Καρκίνος ήταν ένας αγωγός από τον οποίο περνούσαν οι ψυχές στη γήινη υπόστασή τους. Μάλιστα, ένας χαλδαίος ιερέας προφήτεψε ότι η Γη θα χανόταν από πλημμύρες όταν οι πλανήτες θα συναντιούνταν στον Καρκίνο.

 

Πιθανόν, αυτή η «άρνηση» να βγήκε στα γραπτά του Κάφκα, του Οργουελ, του Προυστ, οι οποίοι ήταν Καρκίνοι. Το ζώδιο, όμως, έχει και την αρετή της επιμονής, που συμβολίζουν οι δαγκάνες του.

 

ΛΕΩΝ. Δεν είναι τυχαία ένα σταθερό ζώδιο της φωτιάς, με κυβερνήτη τον ήλιο και κυρίαρχο χρώμα το πορτοκαλί. Σύμφωνα με την αστρολογία, ένας «ηγέτης», όπως ο βασιλιάς των ζώων, οργανωτικός, γενναιόδωρος και μελοδραματικός, που βρίσκει επαλήθευση στα πρόσωπα του Ναπολέοντα και του Μουσολίνι.

 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, πάντως, προσέχοντας τα λιοντάρια που βουτούσαν στα νερά του Νείλου για να δροσιστούν, τα αποτύπωσαν στη συνέχεια στον ηλιακό τους δίσκο. Στην Εφεσο, στην Αθήνα, στην Ολυμπία υπήρχαν στην αρχαιότητα συντριβάνια με προτομές λιονταριών - και... κακές απομιμήσεις τους σήμερα στα εξοχικά.

 

Το έμβλημα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή είναι ένα λιοντάρι. Συχνά εμφανίζεται στην οικοσημολογία, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στο θυρεό της Αγγλίας. Μερικοί αστρολόγοι της Μεσογείου υποστήριζαν ότι η Σφίγγα, με σώμα λιονταριού και κεφάλι γυναίκας, είναι μια σύνθεση του Λέοντα και της Παρθένου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ. «Η μοναδική γυναίκα του ζωδιακού κύκλου, γι' αυτό συνδυάζει όλες τις πυχές του θηλυκού: την παρθένα, τη δέσποινα και την ηλικιωμένη», αναφέρει η Μακ Ντόναλντ. Συσχετίζεται με τη Δήμητρα ή την κόρη της Περσεφόνη, είναι πηγή γονιμότητας και σύμβολο της ώριμης σοδειάς, γι' αυτό συχνά εικονίζεται με στάχυ.

 

Αλλωστε, το μεγαλύτερο άστρο της Παρθένου είναι ο Στάχυς που οι Σουμέριοι ονόμαζαν «αυλάκι». Σύμφωνα με τον ερευνητή Ε. Κ. Κρουπ: «Το αυλάκι είναι το αιδοίο του χωραφιού. Πριν από τη σπορά, το αυλάκι είναι παρθένο. Μετά τη σπορά, όμως, έχει αποκτήσει νέα ζωή. Ο Ομηρος γράφει στην Οδύσσεια... ότι η Δήμητρα έκανε έρωτα με τον Ιάσιο για πρώτη φορά σε οργωμένο αυλάκι χέρσας γης...»

 

Η Παρθένος ταυτίζεται με τη μητέρα θεά που κυριαρχούσε στη Μεσόγειο, οι Ινδοί την αποκαλούσαν «μητέρα του Κρίσνα», οι Ρωμαίοι την ταύτιζαν με τη θεά που γυρνούσε τον τροχό της τύχης. «Μια από τις τελευταίες μεταμφιέσεις της ήταν η Παρθένος Μαρία».

 

ΖΥΓΟΣ. Το μοναδικό άψυχο ζώδιο αντιπροσωπεύει ισορροπία και φωτιά για τους Ινδούς, τη φθινοπωρινή ισημερία για τους Αιγύπτιους, εξουσία και αίσθημα δικαιοσύνης για τους Ρωμαίους. «Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώτοι παρατηρητές ήθελαν να τιμήσουν το ιδανικό της δικαιοσύνης», επισημαίνει η συγγραφέας. «Πιο κυνικά, η ζυγαριά μπορεί να είχε τοποθετηθεί στον ουρανό για να υποδείξει την απουσία δικαιοσύνης στη Γη».

 

Αλλοι λαοί, όπως οι Ζουλού τονίζουν την ιδιότητα του «δικαστή» να μεταμορφώνεται άλλοτε σε άντρα κι άλλοτε σε γυναίκα προκειμένου να παίρνει σοφές αποφάσεις. Αντίστοιχα και «ο μάντης Τειρεσίας έζησε τόσο ως άντρας όσο και ως γυναίκα. Εκνεύρισε την Ηρα όταν τον ρώτησε ποιος είχε μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση, και εκείνος της απάντησε ότι η ευχαρίστηση του άντρα ήταν πολύ μεγαλύτερη από της γυναίκας».

 

Οι Ζυγοί πάντως έχουν την αίσθηση της ομορφιάς και της ισορροπίας, ενώ λουλούδι τους είναι η ορχιδέα. Μπορεί, ακόμα, να γίνουν ποιητές, μουσικοί, δραματουργοί, ηθοποιοί. Ανάμεσά τους, οι Μπριζίτ Μπαρντό, Σάρα Μπερνάρ, Φραντς Λιστ, Φρίντριχ Νίτσε, Γκορ Βιντάλ, Τιντορέτο, Οσκαρ Ουάιλντ.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ. «Είναι σκορπιούς γεμάτη, αγάπη μου, η ψυχή μου», έγραφε ο Σέξπιρ, ενώ ο Τσαρλς Μπέρσφιλντ σε μια υπέροχη υδατογραφία του απεικόνισε τον αστερισμό του Ωρίωνα, που, σύμφωνα με το μύθο, τσιμπήθηκε από σκορπιό της Αρτεμης.

 

Αυτό το ζώδιο κι αν έχει ετερόκλητους συμβολισμούς! Οι Ελληνες πίστευαν ότι είναι απειλή για το φως, οι Πολυνήσιοι έβλεπαν δύο αδέλφια που ξέφυγαν από την κακομεταχείριση των γονιών τους, οι Κινέζοι το αποκαλούσαν «το καλάθι με τα χερούλια», που ήταν σημαντικό για την εκτροφή μεταξοσκωλήκων. Στην κλασική παράδοση είναι η δύναμη του σκότους, ακόμα και ο θάνατος.

 

«Τη διττή φύση των Σκορπιών τονίζουν το νούφαρο (πανέμορφο από πάνω αλλά ριζωμένο στη λάσπη) και ο αλεξανδρίτης που άλλάζει το χρώμα του από πράσινο στις ακτίνες του ήλιου σε βαθύ κόκκινο στο τεχνητό φως».

 

ΤΟΞΟΤΗΣ. Ενα από τα τέσσερα ανθρώπινα ζώδια, αν και στη δυτική παράδοση συχνά εμφανίζεται σαν Κένταυρος, με τόξο και βέλη. Ισως γι' αυτό οι αστρολόγοι εκτιμούν ότι οι Τοξότες πετυχαίνουν το στόχο με τα λόγια τους, είναι πιστοί φίλοι, αισιόδοξοι, ειλικρινείς και αγαπούν την περιπέτεια.

 

«Συμβολικά, ο Κένταυρος ενσωματώνει τη δυαδικότητα της Ενκιντού (του κτήνους-ανθρώπου που φέρθηκε με πολιτισμένο τρόπο) και του Γκιλγκαμές (του πολιτισμένου ανθρώπου που συμπεριφέρθηκε σαν Ζώο».

 

Σε σουμεριακές επιγραφές ο τοξότης αναφέρεται ως θεός του πολέμου, οι χριστιανοί τον σύγκριναν με ένα νεαρό παιδί που πετάει βέλη, ενώ οι Αραβες ταύτιζαν το σχήμα του με στρουθοκαμήλους που επέστρεφαν ή πήγαιναν στο Γαλαξία για να πιούν νερό.

 

Ο Τοξότης ενέπνευσε τον Ρούμπενς στο έργο του «Νύμφη και σάτυρος», ενώ ο Τζότο στην «Αλληγορία της υπακοής» βάζει τον Κένταυρο στη σκηνή όπου ο Αγιος Φραγκίσκος παντρεύεται την Υπακοή. Ετσι, δείχνει ότι υποτάχθηκαν οι παγανιστικές παρορμήσεις του Αγίου.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ. Στα λατινικά (capricorn) σημαίνει «το κέρατο της κατσίκας». Οι Σουμέριοι έδωσαν στον αστερισμό κεφάλι κριαριού. Οι Ζουλού τον χαρακτηρίζουν πρόβατο της θάλασσας. Οι αρχαίοι Ελληνες τον ταύτιζαν με την Αμάλθεια, τη νύμφη που τάιζε το Δία όταν ήταν βρέφος και ενέπνευσε τον γλύπτη Τζαν Λορέντσο Μερνίνι.

 

Οσο για τους Αραβες «τον έβλεπαν σαν "τύχη εκείνων που θυσιάζουν" μικρά κατσικάκια σε μια γιορτή γύρω στις 25 Δεκεμβρίου. Οι χριστιανοί θεωρούσαν αυτή την ημερομηνία τη γενέθλια ημέρα του Χριστού, όπως οι αρχαίοι Πέρσες τη θεωρούσαν τη γενέθλια ημερα του θεού Μίθρα», σημειώνει η Μάριαν Μακ Ντόναλντ, που εκτιμά ότι οι Αιγόκεροι «γίνονται καλοί ακαδημαϊκοί, αρχιτέκτονες και σταυροφόροι. Γενικά πετυχαίνουν σε οτιδήποτε απαιτεί σκληρή δουλειά». Αιγόκερος και η ίδια, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ. Από το 2000 διανύουμε την εποχή του Υδροχόου και οι αξίες που τη σηματοδοτούν είναι ο ανθρωπισμός και η δημιουργική αλλαγή. Στο παρελθόν, όμως, οι διάφοροι πολιτισμοί συνέδεσαν τον αστερισμό «που ρίχνει νερό» με κατακλυσμούς και άλλες καταστροφές.

 

Ο «κεραστής» του ζωδιακού κύκλου ταυτίστηκε και με τον Γανυμήδη, που γοήτευσε τον Δία γι' αυτό και αποφάσισε να τον απαγάγει -εκφραστικά αναπαριστά τον μύθο ο Ρούμπενς στον «Βιασμό του Γανυμήδη».

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, τουλάχιστον σύμφωνα με τη λογοτεχνική παράδοση, ότι ο Γανυμήδης υπηρέτησε το Δία με πολλούς τρόπους», σημειώνει η συγγραφέας. «Ο Ρόμπερτ Γκρέιβς εντόπισε ότι η ετυμολογία του ονόματος Γανυμήδης σημαίνει "αγαλλίαση στα γεννητικά όργανα" ή «ανδρική σεξουαλική ικανότητα". Στην Ελλάδα και τη Ρώμη οι ομοφυλόφιλοι θεωρούσαν ότι αυτός ο μύθος είναι η θεϊκή δικαίωση της σεξουαλικής τους προτίμησης».

 

ΙΧΘΥΕΣ. Δύο ψάρια που κολυμπούν στην περιοχή του ουρανού που ονομάζεται θάλασσα και ενώνονται με μια αλυσίδα αποτελούν το τελευταίο ζώδιο. Οι Ζουλού αφηγούνται μια ρομαντική ιστορία γι' αυτόν τον αστερισμό: Ενα ζευγάρι δελφινιών προσπαθούσε να βρει στο βυθό το μαργαριτάρι της ζωής που έχασε η Μητέρα Γη, όμως ένα τέρας έφαγε το ένα δελφίνι. Η Μητέρα Γη για να τα παρηγορήσει τα ένωσε για πάντα, σαν αστέρια στους ουρανούς.

 

Η λέξη ΙΧΘΥΣ είναι και ένα από τα σύμβολα του Χριστού -σημαίνει Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ. Εγινε το κρυφό σύμβολο των καταδιωκόμενων χριστιανών στη Ρώμη, αντιπροσωπεύει όμως και τα ψάρια που χρησιμοποίησε ο Χριστός για να ταΐσει το πλήθος.

 

Το χρώμα της θάλασσας, τα μαργαριτάρια και οι φεγγαρόπετρες ταιριάζουν στους Ιχθείς, που έχουν τάση προς την ονειροπόληση αλλά και τη δημιουργικότητα. Αυτές οι ιδιότητες φαίνεται πως συνδυάζονται σε καλλιτέχνες που ανήκουν στο ζώδιο, όπως οι Σοπέν, Χέντελ, Μιχαήλ Αγγελος, Ρενουάρ κ.ά.

 

Πηγή: Παρή Σπίνου

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τη μυθολογική καταγωγή των ζωδίων. Το ωραίο είναι πως είναι όλες σωστές!

 

(Καλά, όχι και όλες, αλλά τουλάχιστον οι παλιές.)

Link to comment
Share on other sites

ΚΡΙΟΣ. Είναι το πρώτο ζώδιο και αντιπροσωπεύει το χρυσόμαλλο δέρας του Ιάσονα αλλά και το αξίωμα της βασιλείας.

 

Οι Αιγύπτιοι της πτολεμαϊκής περιόδου ταύτιζαν τον αστερισμό με τον Αμμωνα Δία: «Οταν ο Διόνυσος βρισκόταν στην Αφρική, εμφανίστηκε εκ θαύματος ένα ιπτάμενο κριάρι και τον οδήγησε σ' ένα μέρος όπου ο στρατός του θα έβρισκε νερό», αναφέρει η Μακ Ντόναλντ. «Σε αντάλλαγμα, ο θεός τοποθέτησε το κριάρι ανάμεσα στα άστρα. Στο σημείο εκείνο οι Αιγύπτιοι έχτισαν ένα ναό προς τιμή του Αμμωνα Δία και το άγαλμα του έφερε στην κεφαλή κέρατα κριαριού. Το μαντείο του Αμμωνα ισχυριζόταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γιος του Αμμωνα και πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που τον απεικόνιζαν με κέρατα κριαριού».

 

Ισως τα κέρατα κάνουν τους γεννημένους στο ζώδιο του Κριού παθιασμένους και παρορμητικούς: «Ρισκάρουν, είναι γενναίοι, πιστοί και αφοσιωμένοι σε παγκόσμιους σκοπούς».

 

σωστό :clapping::clapping::clapping:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τη μυθολογική καταγωγή των ζωδίων. Το ωραίο είναι πως είναι όλες σωστές!

 

(Καλά, όχι και όλες, αλλά τουλάχιστον οι παλιές.)

 

Βάλε μας και συ μερικές βρε τραγοκέρατε να μαθαίνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως ο ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, συγκεντρώνει την ενέργεια στο ιππικό αστρολογικό διάγραμμα . Όσο το άλογό σας ωριμάζει τόσο η ενέργεια του ήλιου το επηρεάζει περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το άστρο του ήλιου προοδευτικά επηρεάζει την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των αλόγων , όπως ακριβώς συμβαίνει με την σελήνη και τους ανθρώπους.

 

Όλοι εμείς που είμαστε παθιασμένοι με τα άλογα, κατανοούμε ότι η προσωπικότητα κάθε ίππου είναι ισοβάθμια μοναδική και πολύπλοκη με αυτή του ανθρώπινου είδους. Γι αυτό και τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παρακάτω για τη προσωπικότητα των αλόγων αντίστοιχα με τα άστρα στα οποία ανήκουν ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής τους, αφορούν γενικές γνώσεις.

 

Για κάθε άλογο υπάρχουν ιδιαίτεροι παράμετροι που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την προσωπικότητά του, και εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες και τα χαρακτηριστικά της ράτσας από την οποία προέρχονται.

 

Κριός (21 Μαρτίου - 20 Απριλίου)

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο και γι αυτό ένα άλογο γεννημένο στο κριό θέλει πάντα να είναι πρώτο, είναι φυσικός αρχηγός. Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και κυβερνάται από τον πλανήτη Άρη. Ένα άλογο με τον Άρη στο ωροσκόπιό του είναι από τη φύση του υπερβολικά ενεργητικό, ανταγωνιστικό και αποφασιστικό. Αυτό το άλογο λατρεύει τις προκλήσεις και θέλει να τεστάρει τις δυνάμεις του σε προκλήσεις Χρειάζεται χώρο και για το πνεύμα του αλλά και συναισθηματικά. Στη σχέση του με τον ιδιοκτήτη θα παίρνει πρωτοβουλίες και γι αυτό χρειάζεται να μάθει να σκέφτεται τις συνέπειες πριν αντιδράσει. Διαφορετικά οι απερισκεψίες στις αντιδράσεις του θα σας κάνουν να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις.

 

Το άλογο με τον ήλιο στον κριό χρειάζεται ουσιαστικά μεγαλύτερο χώρο γιατί είναι υπερκινητικό και βαριέται εύκολα, καθώς επίσης αρκετές ώρες βοσκής σε ανοικτό λιβάδι όπου θα έρχεται σε επαφή με άλλα άλογα . Επειδή ο Άρης κυβερνά το κεφάλι ένα άλογο κριός μπορεί να έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σημάδι στο μέτωπο που θα το κάνει να ξεχωρίζει. Τέλος τα άλογα που ανήκουν στο ζώδιο του κριού μπορεί να εμφανίσουν ανία και ύφανση.

 

Ταύρος (21 Απριλίου - 21 Μαΐου)

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο στο ζωδιακό κύκλο, είναι γήινο ζώδιο και κυβερνάται από την Αφροδίτη Venus. Το άλογο που ανήκει σε αυτό το ζώδιο είναι πολύ αξιόπιστο, ήρεμο και τρυφερό που αποζητά την σιγουριά και τη ρουτίνα. Σε αυτό το άλογο αρέσει το άγγιγμα και θα δεθεί δυνατά μαζί σας εάν το περιποιείσθε με βούρτσισμα και μασάζ συχνά. Τα άλογα στον ταύρο λατρεύουν το φαγητό και χρειάζονται ιδιαίτερα να τρώνε σε τακτές και συγκεκριμένες ώρες χωρίς να φεύγουν από αυτό το πρόγραμμα. Του αρέσει ο ύπνος σε ένα καθαρό στάβλο και η βοσκή σε σκιερό λιβάδι.

 

Του αρέσει ακόμη να αισθάνεται ασφαλής μέσα στη σχέση με τον αναβάτη του ενώ απεχθάνεται τις αλλαγές. Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές και χρειάζεται υπομονή και ηρεμία διότι διαφορετικά γίνεται πεισματάρης και αρνείται ολοκληρωτικά να συνεργαστεί μαζί σας. Του αρέσει η συντροφιά με άλλα άλογα και η διατροφή του να εμπλουτίζεται με πολλά βότανα και χόρτα. Σαν εξωτερικό χαρακτηριστικό του ζωδίου είναι ο ιδιαίτερα μακρύς ή κοντός λαιμός. Τέλος το άλογο στο ζώδιο του Ταύρου έχει χαρακτηριστικό χλιμίντρισμα που ξεχωρίζει.

 

Δίδυμοι (22 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι Δίδυμοι είναι τρίτο ζώδιο του ζωδιακού, και ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή. Οι Δίδυμοι έχουν έμφυτη περιέργεια, βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση, είναι πολυτάλαντα και τους αρέσει να μαθαίνουν. Το άλογο δίδυμος λατρεύει την επικοινωνία και θα δεθεί γρήγορα μαζί σας εάν μάθετε τη γλώσσα του σώματός του και παίζεται παιχνίδια μαζί του συχνά. Το άλογο στο ζώδιο του διδύμου θέλει να είναι αξιαγάπητο και χρειάζεται πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα αντικείμενα σε παράταξη στο στάβλο του για να μην βαρεθεί. Με λίγα λόγια το άλογο δίδυμος θέλει να βρίσκεται μέσα όλα και γύρω από όλα.

 

Πρέπει παρακινείται πνευματικά και ψυχικά μέσα από τη σχέση με τον ιδιοκτήτη , ενώ θέλει να έχει την ευκαιρία να δείχνει το χιούμορ και τα παιχνιδίσματά του χωρίς επικρίσεις. Διαφορετικά μπορεί να βαρεθεί γρήγορα και να γίνει απρόσεκτο, αδιάφορο και επιπόλαιο. Το άλογο Δίδυμος δεν θέλει τη μοναξιά και έχει από τη φύση του δύο πλευρές στο χαρακτήρα. Λατρεύει τη παρέα και μπορεί να κάνει φίλους άλλα άλογα ή άλλα ζώα. Κάποιες φορές ζευγάρια επιλέγουν να μοιράζονται το ίδιο άλογο, το ίδιο και το άλογο δίδυμος γι αυτό και θα για τέτοιες περιπτώσεις ένα άλογο στο ζώδιο των Διδύμων είναι ότι καλύτερο. Επειδή οι Δίδυμοι κυβερνούν τα όργανα του στήθους είναι πολύ σημαντικό να έχει ένα άλογο δίδυμος όσο περισσότερο φρέσκο αέρα γίνεται.

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο καρκίνος, το τέταρτο ζώδιο του κύκλου, είναι ζώδιο του νερού και κυβερνάται από τη Σελήνη. Ένα άλογο που ανήκει σε αυτό το ζώδιο είναι από τη φύση του ευαίσθητο και συνεσταλμένο. Αυτό το άλογο λατρεύει το χώρο του και θα δεθεί μαζί σας εάν το φροντίσετε με αγάπη και λεπτότητα. Σε ανταπόδοση το άλογό σας θα λάμψει, θα σας δείξει την αγάπη του, την αφοσίωσή του και θα σας προστατεύει σε κάθε στιγμή. Είναι σημαντικό οι δραστηριότητες που κάνετε μαζί να έχουν συναισθηματική χροιά διότι ένα άλογο στο ζώδιο του καρκίνου έχει τη τάση να υπερβάλει τις καταστάσεις και να αναπαράγει στο μυαλό του αποτρεπτικές σκέψεις. Επειδή σε αυτά τα άλογα δεν αρέσει καθόλου η αντιπαράθεση, καλό είναι να τα αφήνετε να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να τα εκπαιδεύετε με υπομονή και διπλωματία. Επίσης χρειάζονται συναισθηματική σιγουριά με τον ιδιοκτήτη τους διαφορετικά γίνονται αμυντικά και θα προσπαθήσουν να σας τραβήξουν τη προσοχή με απρόβλεπτα επικίνδυνη συμπεριφορά. Επειδή ο καρκίνος κυβερνά το στομάχι, τα άλογα στον αστερισμό του καρκίνου παρουσιάζουν στομαχικά προβλήματα. Γι' αυτό το λόγο σημαντικό είναι να οργανώσετε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα για ένα άλογο καρκίνος.

 

Λέοντας (23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου)

Ο Λέοντας είναι το πέμπτο ζώδιο του κύκλου, ζώδιο της φωτιάς που κυβερνάται από τον 'Ήλιο. Ένα άλογο στο ζώδιο του Λέοντα είναι γενναίο, σίγουρο για τις ικανότητές του και το επιβλητικό του βάδισμα. Του αρέσει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής και ιδιαίτερα να συμμετέχει σε σόου! Λατρεύει να τον προσέχουν και θα σας είναι πιστό εάν του δίνετε απλόχερα τρυφερότητα. Είναι σημαντικό για ένα άλογο Λέοντα να του αναγνωρίζετε τις θετικές ιδιαιτερότητες και του φέρεστε με σεβασμό. Μην το πάρετε ποτέ δεδομένο διότι διαφορετικά θα θελήσει να σας τραβήξει τη προσοχή με υπερβολικά έντονη συμπεριφορά! Επίσης ένα άλογο Λέοντας χρειάζεται χώρο για να εκφράζει τις αρχηγικές του τάσεις. Αν δεν το αφήσετε θα αντιδράσει δείχνοντας τεμπελιά και οκνηρία. Ένα άλογο Λέοντας έχει θάρρος και ανταγωνιστικό πνεύμα που σημαίνει ότι του αρέσουν κάθε είδους αναμετρήσεις. Επειδή ο Λέοντας κυβερνά τη καρδιά και τη θωρακική κοιλότητα, ένα άλογο που ανήκει σε αυτό το ζώδιο έχει τη τάση να παρουσιάζει προβλήματα σε αυτά τα όργανα.

 

Παρθένος (24 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Το έκτο κατά σειρά ζώδιο είναι ο γήινος Παρθένος με κυβερνήτη το πλανήτη Ερμή. Ένα άλογο Παρθένος έχει χαρακτηριστική ευφιηύα και αντίληψη, κάτι που θα βοηθήσει και εσάς πάρα πολύ . Ένα τέτοιο άλογο χρειάζεται όχι μόνο πνευματική χειραγώγηση αλλά και εκπαίδευση στην επικοινωνία μαζί σας. Εάν μάθετε τη γλώσσα του σώματός του αλόγου σας θα το καταλάβει και θα δεθεί περισσότερο μαζί σας. Σε ένα άλογο Παρθένος αρέσει να το καθαρίζουν διότι και το ίδιο είναι καθαρό και προσεκτικό. Θα χρειαστεί να προσέξετε ιδιαίτερα το διατροφικό πρόγραμμα ενός αλόγου στο ζώδιο του Παρθένου, διότι έχει ευαίσθητο οργανισμό και είναι επιρρεπής σε αλλεργίες . Αυτά τα άλογα είναι από τη φύση τους πολεμιστές γι' αυτό εάν ξαφνικά πιεστούν πολύ, στρεσάρονται και αντιδρούν. Θα χρειαστεί να τους δώσετε χρόνο στην εκπαίδευση και να τα επιβεβαιώνετε κάθε φορά που κάνουν το σωστό. Ακόμη θα πρέπει να εκπαιδευτούν πρώτα να συνεργάζονται σωματικά και πνευματικά μαζί σας πριν ξεκινήσουν να συναγωνίζονται σε αθλητικές διοργανώσεις. Διαφορετικά τα άλογα στο ζώδιο του Παρθένου παρουσιάζουν χρόνιες συνήθειες άγχους οι οποίες εμφανίζονται κυρίως σε αυτές τις αγωνιστικές περιόδους. Επειδή τα άλογα στο ζώδιο του Παρθένου είναι πολύ οξυδερκή, το καθαρό και φρέσκο νερό τα βοηθάει να αποβάλουν την αρνητική ενέργεια που εκλαμβάνουν λόγω της ευαισθησίας τους.

 

Ζυγός ( 23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ο ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο στο κύκλο, ζώδιο του αέρα, που κυριαρχείται από τον πλανήτη Αφροδίτη. Η επιρροή της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ζυγού στα φυσικά χαρακτηριστικά του αλόγου είναι απόδειξη της εξωτερικής ομορφιάς, της ισορροπίας και αυτοκυριαρχίας. Αυτό το άλογο είναι επίσης ιδιαίτερα κοινωνικό και γοητευτικό. Περισσότερο από όλα αυτό σε ένα άλογο Ζυγός αρέσει να είναι δημοφιλές, και αναζητά τη συντροφιά με όλους. Είναι ενεργητικό και φιλικό. Του αρέσει να κάνετε μαζί δραστηριότητες και να του δίνετε την αίσθηση της συντροφικότητας. Για να δημιουργήσετε ένα δυνατό δεσμό μαζί του πρέπει να χτίσετε τη σχέση και επειδή στερείται αποφασιστικότητας θα χρειαστεί να επικοινωνείτε συνεχώς τις προθέσεις σας. Το άλογο Ζυγός θα νιώσει περισσότερο ασφαλής αν μένετε στις αποφάσεις που παίρνετε. Σε ανταπόδοση το άλογο Ζυγός θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σας

ευχαριστήσει και να πραγματοποιήσει κάθε σας εντολή, αλλά είναι σημαντικό να εκτιμήσετε αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του και να του φερθείτε δίκαια. Το άλογο στο ζώδιο του Ζυγού θα απαιτήσει με όμορφο τρόπο να του δώσετε ανταμοιβή. Του αρέσει η ισορροπία σε ότι κάνει . Επειδή ο ζυγός κυβερνά τα νεφρά και την οσφυϊκή χώρα, ένα άλογο σε αυτό το ζώδιο θα έχει προβλήματα υγείας και ευαισθησίες σε αυτές τις περιοχές. Γενικά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στη περίπτωση που η ηρεμία και η γαλήνη που αναζητά το άλογο στο ζώδιο του ζυγού δεν συναντώνται στη σχέση σας μαζί του.

 

Σκορπιός ( 23 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου)

Το όγδοο ζώδιο στο κύκλο είναι ο Σκορπιός, ζώδιο του νερού που κυβερνάται από το πλανήτη Πλούτωνα. Ένα άλογο στο ζώδιο του Σκορπιού έχει δυναμικό χαρακτήρα, ευαισθησία και δύναμη. Αυτό το άλογο είναι μυώδες και έχει επιβλητική σωματική διάπλαση με διαπεραστικά μάτια και μαγνητική αύρα. Επειδή κυβερνάται από το πλανήτη Πλούτωνα το θέμα της δύναμης είναι το κλειδί στη σχέση σας με ένα άλογο στη ζώδιο του Σκορπιού. Αυτό το άλογο θα σας είναι βαθιά πιστό εφόσον του φέρεστε ευγενικά, τρυφερά και σταθερά. Αν έχετε το χρόνο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του πρέπει να του δείξετε αντίστοιχα ότι είστε ο αρχηγός στη σχέση σας που όμως σκέφτεται με ευαισθησία τις συναισθηματικές του ανάγκες, τότε έχετε κερδίσει ένα άλογο στο ζώδιο του Σκορπιού . Αν όμως χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να του επιβληθείτε με απειλές και εκφοβισμό , ρισκάρετε να δημιουργήσετε ένα άλογο φοβισμένο και επικίνδυνο που θα υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τελικής πτώσεως ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Ένα άλογο στο ζώδιο του Σκορπιού χρειάζεται να του δίνονται ευκαιρίες ώστε να δείχνει τα συναισθήματά του. Επίσης είναι σημαντικό να εντάξετε δραστηριότητες στο πρόγραμμα της καθημερινής του εκπαίδευσης, που εκφράζουν την επιβεβαίωση και εμπιστοσύνη στις αρχηγικές ικανότητες του αλόγου Σκορπιός. Του αρέσει ακόμη να παίζει με το νερό , και καθώς είναι ζώδιο του νερού το υγρό στοιχείο το βοηθάει να αποτρέψει την αρνητική ενέργεια . Όπως το έμβλημα του σκορπιού στο ζώδιο, το άλογο Σκορπιός έχει από τη φύση του μυστηριώδες προσωπικότητα και δεν εμπιστεύεται εύκολα γι ' αυτό συχνά το παρεξηγούν. Επειδή ο Σκορπιός κυβερνά τα αναπαραγωγικά όργανα, αυτό το άλογο μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες σε αυτό το τομέα , εάν περιβάλλεται από αρνητικά συναισθήματα.

 

Τοξότης ( 23 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Το ένατο ζώδιο του κύκλου ο Τοξότης είναι ζώδιο της φωτιάς και κυβερνάται από τον πλανήτη Δία. Ένα άλογο στο ζώδιο του Τοξότη έχει από τη φύση του πολύ αυτοπεποίθηση, είναι τίμιο, γενναιόδωρο και πανέξυπνο. Αυτό το άλογο χρειάζεται ψυχική και σωματική ελευθερία, γι' αυτό είναι σημαντικό να έχει το χώρο για να τρέξει και να βοσκήσει ελεύθερα όσο συχνότερα είναι δυνατόν. Αν καταπιεστεί σε εγκλεισμό , σε αυτή τη περίπτωση ένα άλογο στο ζώδιο του Τοξότη έχει τάση για τραυματισμούς και κατάθλιψη ενώ μπορεί να μάθει να ξεφεύγει από το στάβλο μόνο του! Σε αυτό το άλογο αρέσει να περιπλανάται έξω και είναι μοναδικό στο να βρίσκει τρόπους να φεύγει από τον περιορισμένο χώρο του. Το άλογο Τοξότης εμφανίζει νεανικό σφρίγος , και δείχνει λες ότι δεν ωριμάζει ποτέ! Συνήθως στην εμφάνιση μοιάζει νεότερο από την ηλικία του λόγω της παιχνιδιάρικης τάσης που έχει και της ενεργητικότητάς του. Ακόμη του αρέσει να μαθαίνει και χρειάζεται να τον εκπαιδεύσετε με συνεχώς νέα συστήματα ώστε να μην βαριέται. Αν θυμάστε ότι η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής για το άλογο στο ζώδιο του Τοξότη τότε θα έχετε τη καλύτερη σχέση μαζί του και παράλληλα άριστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή για το άλογο Τοξότης τότε θα έχετε ένα άλογο που βαριέται και είναι συνεχώς νευρικό. Θα βρίσκει τρόπους να σας παίρνει τον έλεγχο ώστε να διασκεδάσει τον εαυτό του! Όπως και το σύμβολο του ζωδίου ο κένταυρος, το άλογο Τοξότης έχει από τη φύση του εκδηλωτική διάθεση, που σημαίνει ότι λατρεύει την περιπέτεια. Ο Δίας κυβερνά τους γοφούς, τα πλευρά και τις μηροκνήμες, γι΄ αυτό το άλογο Τοξότης έχει τη τάση να εμφανίζει προβλήματα σε αυτά τα σημεία του σώματος, εφόσον δεν του δοθεί ο χώρος να κινείται ελεύθερο και η ποικιλία στην ανάπτυξη της σχέσης του μαζί σας.

 

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και είναι γήινο ζώδιο που κυβερνάται από τον Κρόνο. Ένα άλογο στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι σοβαρό, υπεύθυνο και υπομονετικό. Σε αυτό το άλογο αρέσει να ζει σε οργανωμένο περιβάλλον, περιποιημένο με ξεκάθαρους κανονισμούς και νόμους. Αυτό το άλογο θα συνεργαστεί πολύ καλά μαζί σας και θα θέλει να μοιραστεί τις φιλοδοξίες σας για επιτυχία εφόσον του ξεκαθαρίσετε τα όρια του σωστού και του λάθους στην εργασία που κάνετε μαζί. Ένα άλογο στο ζώδιο του Αιγόκερου δεν έχει τάση να παίρνει το ρίσκο της στιγμής, διότι είναι από φυσικού του προμελετημένο και προσεκτικό. Παρότι μπορεί να δείχνει μελαγχολικό και απαισιόδοξο εντούτοις έχει ευαίσθητη προσωπικότητα. Εάν του δείχνετε συχνά την εκτίμησή σας με μια καλή περιποίηση ιπποκομίας και ένα μασάζ, τότε θα σας είναι πιστό για μια ζωή. Το άλογο Αιγόκερως έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα γόνατα και τους ταρσούς γι΄αυτό είναι σημαντικό να προστατεύετε αυτά τα σημεία του σώματος πριν την εργασία με γκέτες και ελαστικούς επιδέσμους διαφορετικά το άλογο σας θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε αυτές τις περιοχές. Επειδή τα άλογα στο ζώδιο του Αιγόκερου έχουν ευαίσθητο δέρμα που κρυώνει γρήγορα το χειμώνα και δεν ανέχεται το κρύο νερό , θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει χλιαρό νερό διαθέσιμο για το πλύσιμό του και παράλληλα να το κρατάτε ζεστό με τη κατάλληλη κουβέρτα. Μερικές φορές τα άλογα Αιγόκεροι είναι ένα αίνιγμα. Όταν είναι νεαρά η προσωπικότητά τους, φαίνεται να είναι σοβαρή, ευαίσθητη , πειθήνια και γι' αυτό το λόγο δείχνουν μεγαλύτερης ηλικίας από τη πραγματική. Μεγαλώνοντας τα άλογα Αιγόκεροι, ηρεμούν περισσότερο διασκεδάζουν όταν εκπαιδεύονται και συνήθως ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 

Υδροχόος (21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου)

Το ενδέκατο ζώδιο του κύκλου ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από τον πλανήτη Ουρανό. Ένα άλογο στο ζώδιο του Υδροχόου είναι αποφασιστικό, φιλικό αλλά και με πολλές ιδιοτροπίες. Αυτό το άλογο αισθάνεται σιγουριά όταν βρίσκεται στη συντροφιά των άλλων αλόγων. Το άλογο Υδροχόος προκόβει όταν ζει σε κοπάδι και δημιουργεί φιλίες με όλους. Θα δουλέψει μαζί σας με ισχυρή θέληση αν βρείτε τρόπου να απασχολήσετε το μυαλό του με νέους και ανορθόδοξους τρόπους εκπαίδευσης. Τα άλογα στο ζώδιο του Υδροχόου έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά άρα σίγουρα δεν θα βαρεθείτε ποτέ ένα τέτοιο άλογο! Η εκκεντρική και ακατάστατη φύση της προσωπικότητας ενός αλόγου Υδροχόος συμβαδίζει με την επιπολαιότητα αλλά συγχρόνως εκφράζει την ειλικρίνεια του σε όλα τα επίπεδα. Αν το άλογό σας είναι πεπεισμένο για την αυθεντικότητα των όσων του διδάσκετε τότε θα σας υπακούει απόλυτα Ο Υδροχόος κυβερνά τους κυνήπους και τους μύες είναι σημαντικό να φροντίζετε και να υποστηρίζετε αυτά τα σημεία στο άλογό σας με σωστό δέσιμο των ποδιών πριν την εργασία. Παρότι μπορεί να μην είναι προφανές ένα άλογο στο ΄ζώδιο του Υδροχόου έχει τη τάση για νευρική υπερένταση γι' αυτό σαν ιδιοκτήτες θα πρέπει να περνάτε αρκετές ώρες μαζί του για να κτίσετε τη φιλία και την εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένα άλογο Υδροχόος να αισθανθεί για να ηρεμήσει.

 

Ιχθείς(20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι ιχθείς είναι δωδέκατο ζώδιο στο ζωδιακό, ζώδιο του νερού που κυβερνάται από το πλανήτη Ποσειδώνα. Ένα άλογο στο ζώδιο του ιχθείς είναι υπερβολικά ευαίσθητο, εύπιστο και ονειροπόλο. Αυτό το άλογο είναι ασυνήθιστα συνδεδεμένο με το περιβάλλον του και γι' αυτό το λόγο η επιθετική συμπεριφορά ή τα σκληρά λόγια θα επηρεάσουν άσχημα την ευγενική του και ντελικάτη φύση! Γι' αυτό είναι σημαντικό ο χώρος που ζει ένα άλογο ιχθείς να έχει ηρεμία, ησυχία και προτιμότερο να βρίσκεται κοντά σε πηγή νερού (βρύση, ρυάκι ), γιατί το νερό θα το προστατέψει από την αρνητική ενέργεια. Για το άλογο ιχθείς η συναισθηματική ευημερία και η δυνατότητα να ξεφεύγει για λίγο στις ονειροπολήσεις του είναι πολύ σημαντικά για τη καλή υγεία του. Αυτό το άλογο έχει μια φυσική τάση να δένεται και να εξαρτάται από εσάς για να αισθάνεται ασφαλές. Ακόμη του αρέσει να βρίσκεται μαζί με άλλα ήπιου χαρακτήρα άλογα. Φροντίστε το με τρυφερότητα και αγάπη για να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για εσάς και αμέσως θα σας το ανταποδώσει δουλεύοντας με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση. Για να μπορέσετε να βγάλετε το καλύτερο εαυτό, θα πρέπει σε ένα άλογο ιχθείς να αφήσετε να λειτουργήσει με τη φαντασία του και τη παιχνιδιάρικη προσωπικότητά του. Στα άλογα ιχθείς αρέσει επίσης η μουσική, γι' αυτό μπορείτε να έχετε στο στάβλο του ή στο χώρο εκπαίδευσης την αγαπημένη σας μελωδία - θα κάνει θαύματα! Επειδή οι ιχθείς κυβερνούν τα πόδια, θα χρειαστεί να προσέχετε ιδιαίτερα συχνά, τις οπλές, τη φτέρνα και τη στεφάνη διότι διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε αυτές τις περιοχές του σώματος. Αν είστε ιδιοκτήτης ενός αλόγου στο ζώδιο του ιχθείς, θα πρέπει να περνάτε αρκετό και δημιουργικό χρόνο κοντά του, να κάνετε μαζί δραστηριότητες που θα το βοηθήσουν να πιστέψει σε εσάς και να σας μυθοποιήσει στο μυαλό και στη καρδιά του.

 

 

Πηγή: άρθρο της Kim Devries

Link to comment
Share on other sites

Οι Αστερισμοί είναι κάτι διαφορετικό από τα Ζώδια. Ο Ζωδιακός κύκλος είναι ο νοητός, ιδεατός κύκλος, γύρω από την Εκλειπτική, την φανταστική τροχιά του Ήλιου. Αυτή η τροχιά χωρίζεται σε 12 τομείς, 12 φάσεις του έτους, τα 12 Ζώδια.

Υπάρχουν αρκετές απόψεις για το πώς κάθε Ζώδιο πήρε τα σύμβολα και τη σημασία του, όπως η σχέση των αστερισμών που βρίσκονται πίσω από το Ζωδιακό κύκλο, η σχέση κάθε ζωδίου με τις ιδιότητες της συγκεκριμένης εποχής του χρόνου, η άποψη ότι οι αστερισμοί είναι ένας ουράνιος χάρτης της ίδιας της Γης, η άποψη ότι οι αστερισμοί είναι σώματα θεοτήτων, ανώτερων όντων δηλαδή...

 

Όπως και να έχει όμως, υπάρχει μια μαγική σχέση ανάμεσα στα Ζώδια και στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η προσέγγιση της σημασίας του κάθε Ζωδίου βασίζεται στην κατανόηση ότι το Σύμπαν είναι ένα ζωντανό ον, που διέπεται από τους Παγκόσμιους νόμους, που εκφράζονται τόσο στον Μακρόκοσμο, όσο και στον Μικρόκοσμο.

 

Αντί να προσπαθήσουμε να απομνημονεύσουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, ας δούμε τον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται, προσπαθώντας μ' αυτό τον τρόπο να μη παπαγαλίσουμε, αλλά να βιώσουμε και να κατανοήσουμε τις αρχές που γεννάνε όλες τις ψυχολογικές καταστάσεις που ζει καθένας από μας.

 

Βλέπουμε λοιπόν, ότι κάθε ένα από τα 12 Ζώδια χαρακτηρίζονται από ιδιότητες που σχετίζονται με τους αριθμούς 1, 2, 3 και 4.

 

Ο αριθμός 1αντιπροσωπεύει τον Νόμο, που εκφράζει το Ζώδιο. Σχετίζεται με την βασική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη, κατάσταση που εκφράζει το κάθε Ζώδιο, και που έχει να κάνει με αυτό που συμβολίζει ο Κυβερνήτης πλανήτης του Ζωδίου.

 

Ο αριθμός 2 σχετίζεται με το Γένος, με την αρσενική ή θηλυκή κατάσταση του Ζωδίου. Αυτό δεν έχει σχέση με το φυσικό γένος του καθενός, αλλά με τη συμβολική κατάσταση του κάθε ζωδίου.

 

Ο αριθμός 3 σχετίζεται με τις τρεις ιδιότητες της ύλης, του εκδηλωμένου κόσμου, που τις ξέρουμε σαν Ένταση - Αδράνεια - Ισορροπία, σαν Κίνηση - Ακινησία - Ανύψωση, σαν Ράγιας - Τάμας - Σάτβα (οι τρείς Γκούνας της Ινδικής παράδοσης), σαν 1ος, 2ος και 3ος Λόγος, και τέλος, στην Αστρολογία, τις βλέπουμε να ορίζουν τα Παρορμητικά - Σταθερά - Μεταβλητά Ζώδια. Η παρόρμηση σχετίζεται με την κίνηση ή το ξεκίνημα, η σταθερότητα με την εγκατάσταση ή δημιουργία μορφής, και η μεταβλητότητα με την Ιδέα, την ανάπτυξη ή δημιουργία νέας ιδέας.

 

Ο αριθμός 4 σχετίζεται με τα τέσσερα Στοιχεία του εκδηλωμένου κόσμου, που στην παγκόσμια αλλά και στην Ελληνική παράδοση και φιλοσοφία τα γνωρίζουμε σαν Γη - Νερό - Αέρας - Φωτιά. Η Γη σχετίζεται με τη φυσική μορφή, την στήριξη ενός καθεστώτος ή μιας κατάστασης, καλά ή κακά. Το Νερό σχετίζεται με τον ψυχισμό, το συναίσθημα, την ιδιότητα της Τυραννίας ή του Αλτρουισμού. Ο Αέρας σχετίζεται με την Λογική και τη Διάνοια, τον ορθολογισμό, την τεχνοκρατία ή την θεωρητική "δικτατορία". Η Φωτιά σχετίζεται με την έμπνευση, το πάθος, τον ενθουσιασμό του ηγέτη ή του τυχοδιώκτη.

 

Αυτοί οι τέσσερις ξεχωριστοί νόμοι, εκφράζονται στο κάθε Ζώδιο, σε διαφορετικούς συνδυασμούς, δίνοντας του τελικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

 

 

Έτσι, τα 12 Ζώδια, μπορούν να οριστούν, με βάση τα παραπάνω, ως εξής:

 

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Κατασκευή

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Επιστήμη

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ιεραρχία

 

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Δεκτικότητα

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εμπειρία

ΙΧΘΕΙΣ: Τέχνη

 

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Επικοινωνία

ΖΥΓΟΣ: Συνεργασία

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Θεωρία

 

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Πρωτοπορία

ΛΕΩΝ: Ηγεσία

ΤΟΞΟΤΗΣ: Διδασκαλία

 

 

Για να κατανοήσουμε τα Ζώδια καλύτερα, χρησιμοποιώντας έναν απλούστερο, πιο συμβολικό κώδικα, βασισμένοι στον συνδυασμό των τεσσάρων στοιχείων με τις τρεις ιδιότητες, έχουμε τον παρακάτω πίνακα:

 

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Πεδιάδα (βαρύς, σταθερός)

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κοιλάδα (πορεία, αγορά)

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Βουνό (ανάβαση, κατάκτηση κορυφής)

 

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ποτάμι (Ορμή μέσα στην ασφάλεια της κοίτης)

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Λίμνη (Σταθερή αλλά επικίνδυνη) ή Έλος (θάνατος)

ΙΧΘΕΙΣ: Θάλασσα (μεταβλητή και μεγαλειώδης)

 

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αεράκι που αλλάζει συνέχεια κατεύθυνση

ΖΥΓΟΣ: Άνεμος δυνατός, που στροβιλίζεται

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Σταθερός άνεμος (που διαμορφώνει το περιβάλλον)

 

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Κεραυνός ή πυροβολισμός (ξαφνική φωτιά)

ΛΕΩΝ: Ήλιος (η άσβηστη φωτιά)

ΤΟΞΟΤΗΣ: Δαυλός (φωτιά που μεταδίδεται, μπορεί να γίνει φλογίτσα ή πυρκαγιά)

 

 

Η αλληλεπίδραση των 4 Στοιχείων

 

Η σχέση των στοιχείων μεταξύ τους (και όχι απαραίτητα των ανθρώπων που ανήκουν στα διάφορα ζώδια) είναι άλλοτε εποικοδομητική και άλλοτε ανασταλτική.

 

Βλέπουμε ότι ο Αέρας συντηρεί τη Φωτιά, όπως η γνώση την έμπνευση. Ο Αέρας όμως συνήθως ξεραίνει τη Γη, κι έτσι η δημιουργία γίνεται ορθολογιστική, χωρίς φαντασία. Τέλος ο Αέρας προκαλεί τρικυμία στο νερό, όπως συγκρούονται συχνά ο νους και η καρδιά.

 

Το Νερό σβήνει τη Φωτιά, όπως ο συναισθηματισμός σταματά την ορμή, κάνει βαρύ τον Αέρα, στερώντας του την ευκαιρία να ανυψωθεί, αλλά γονιμοποιεί τη Γη, βάζοντας συναίσθημα και φαντασία σε κάθε μορφή.

 

Η Φωτιά θερμαίνει τον Αέρα, κάνοντας τον να ανυψώνεται και να γίνεται πιο ευκίνητος, αλλά πυρακτώνει τη Γη και την ξεραίνει, ενώ (αν δεν σβήσει η ίδια) κάνει το Νερό να βράζει, δίνοντας πάθη και εντάσεις.

 

Η Γη εγκλωβίζει τον Αέρα, και σβήνει τη Φωτιά, αλλά δίνει ένα ιδανικό σπίτι στο Νερό.

 

Να θυμόμαστε όμως ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που τα στοιχεία είναι αρμονικά μεταξύ τους, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της υπερβολής, που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Έτσι ο υπερβολικός Αέρας συχνά σβήνει τη Φωτιά, ή το υπερβολικό Νερό κάνει λάσπη τη Γη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι μια πολύ όμορφη, και παραστατική ανάλυση... Έτσι ακριβώς τα βλέπω και τα σκέφτομαι χρόνια τώρα, αλλά πρώτη φορά τα βλέπω έτσι γραμμένα και κωδικοποιημένα...

Ειδικά η έκφραση των ιδιαιτεροτήτων των στοιχείων από κάθε ζώδιο, νομίζω είναι πολύ πετυχημένη!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...