Jump to content

Ομοφιλοφιλικοί γάμοι και απόψεις



Recommended Posts

Ομοφυλοφιλικοί γάμοι και απόψεις

Αυτό το θέμα παίζει πολύ στα ΜΜΕ και θα ήθελα να κάνω ένα γκάλοπ.

Οι περισσότεροι που γνωρίζω είναι τελείως κάθετοι με το θέμα.

Λοιπόν άποψη μου είναι πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αρκεί να μην προσβάλλει τον άλλο.

Είναι και αυτοί άνθρωποι με δικαιώματα, και μάλιστα ταλαντούχοι και καλά άτομα σε πολλούς τομείς, άλλα εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι βλέπω το θέμα του γάμου ως ουαου !

Δεν θα πω το γνωστό ότι δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό, γιατί διαφορετικά ο Θεός θα έφτιαχνε τον Αδάμ και τον Στιβ! Δεν είμαι αυτή που θέλει να τους επικρίνει, απλά θέλω να το θίξω ως κοινωνικό θέμα. Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την άποψη της εκκλησίας, και δεν λέω για αυτούς που μιλούν με σκληρά λόγια, αλλά για τους διαλλακτικούς που εκθέτουν το θέμα με αξιοπρέπεια.

Οι λόγοι της ομοφυλοφιλίας είναι ποικίλοι (π.χ. η απογοήτευση από το αντίθετο φύλο, οι μεταλλαγμένες τροφές όσο και αν φαίνεται παράδοξο κ.α.)

Αυτό που με προβληματίζει είναι το θέμα της υιοθεσίας.

Κατά πόσο φυσιολογικό είναι να μεγαλώσει ένα παιδί σε μια τέτοια οικογένεια, το θέμα των προτύπων, αλλά και πάλι πολλοί ομοφυλόφιλοι προέρχονται από φυσιολογικές οικογένειες, και λέω πολλοί γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε τα της οικογένειας.¨ Όμως αν υποθέσουμε ότι γίνει μια τέτοια υιοθεσία ποιος θα είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα;

Το παιδί δεν θα είναι σε πνευματική σύγχυση;

Από την άλλη μπορεί να κρύψουν από το παιδί την πραγματικότητα, όμως έτσι δεν θα είναι άνετοι, επομένως το πακέτο γάμος-υιοθεσία κάνει και στους ίδιους κακό!!

 

Οπότε τι άποψη μπορώ να έχω;

 

Το κείμενο που ακολουθεί γράφθηκε από νομικό σε στήλη εφημερίδας το οποίο βρίσκω διαφωτιστικό:

 

<< Το σημαντικό στην επιστήμη>> είπε κάποτε ο ¨Άγγλος φυσικός Sir William Bragg <<-Δεν είναι να βρίσκεις καινούργια πράγματα, αλλά να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα, αλλά να ανακαλύπτεις νέους τρόπους σκέψης γι΄αυτά>>.

Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν πάντοτε και παντού σε όλα τα μέρη της γης. Το θέμα είναι η νομική τους αντιμετώπιση.

Κάποτε, η <<παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων>>, τελούμενη υπό ορισμένες περιστάσεις που όριζε το άρθρο 347 του ισχύοντος Ποινικού κώδικα(του 1951),ήταν πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης 3μήνες μέχρι 5 χρόνια.

Η διαδρομή της κοινωνικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς των ομοφυλοφίλων υπήρξε ραγδαία. Στις μέρες μας,<<ανακαλύφθηκε και η ερμηνεία>> ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε γάμο χωρίς να προσδιορίζει μεταξύ τι φύλων. Συμπέρασμα ο γάμος ομοφυλόφιλων μπορεί να τελεστεί.

¨Όμως το Σύνταγμα χαρακτηρίζει τον γάμο ως θεμέλιο για οικογένεια, συντήρηση και προαγωγή του ¨Έθνους καθώς και την μητρότητα(αρθρ21Σ)...

Ποιος γάμος λοιπόν συντελεί σε θεμέλια φυσικής μητρότητας;

Βέβαια ουδείς μπορεί να τους ενοχλήσει , εφόσον οι ίδιοι φροντίζουν να μην ενοχλούν.

Ούτε και το κράτος εφόσον δεν παραβιάζουν άλλη διάταξη νόμου.

¨Όλοι είναι ελεύθεροι να συντηρούν οιανδήποτε αισθήματα έναντι ομοφυλοφιλικής σχέσης. Αρκεί να μην το εξωτερικεύουν, αν η εξωτερίκευση συμβαίνει να μην είναι προσβλητική(π.χ. Γεωργίου αποκάλεσε τον Βαλλιανάτο ντιντί και Γρηγορία και κάποιους άλλους μη ευπρεπής χαρακτηρισμούς)

Και από την άλλη οι ομοφυλόφιλοι να μην γίνονται προκλητικοί( π.χ. Ευαγγελόπουλος, Βαλλιανάτος με ειρωνείες, υπονοούμενα κ.α. ).

ΤΕΛΟΣ

 

 

 

Επομένως τι;

Αλληλοσεβασμός μεταξύ των ανθρώπων και τον γάμο ας τον αφήσουμε εδώ στην Ελλάδα,* το ΄Άμστερνταμ μια χαρά είναι εν όψει του γάμου και γαμήλιο ταξίδι!! :lol:

 

 

ΣΧΟΛΙΑ;

 

 

*ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ούτε ο έρωτας, ούτε η αγάπη έχουν φύλο...

 

Ας κάνει ο καθένας ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο, κι αν καταφέρνει να μην ενοχλεί και τους άλλους, ακόμα καλύτερα.

Εντελώς προσωπικά, θα με ενοχλούσε κάτι που θα μου χαλούσε την αισθητική, αλλά από την άλη, μου την έχουν χαλάσει κατά καιρούς και straight ζευγάρια με τη συμπεριφορά τους...

Αυτά που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα, κι επομένως έχω τις επιφυλάξεις μου, είναι τα ζητήματα ροής ενέργειας σε ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλου... Αν κάποιος ξέρει να πει επ' αυτού, πολύ θα ήθελα να μάθω...

 

Η κατηγοριοποίηση χωλαίνει όταν είναι γενική... Υπάρχουν πολλοί παράγοντες... ακόμα και για τις υιοθεσίες. Ξέρω gay ζευγάρια τόσο ισορροπημένα, που σχεδόν τα ζηλεύω, θα τους άφηνα το παιδί μου να το μεγαλώσουν. Βλέπω και πολλά straight ζευγάρια και η αυθόρμητη σκέψη μου είναι "αμάν, αυτοί θα κάνουν παιδιά?!"

 

Μια σύγχυση επί του γενικού θέματος, την έχω, να πω την αλήθεια μου... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα πω το γνωστό ότι δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό,

 

Γιατί οι ετερόφυλοι είναι φυσιολογικοί;; Τελοσπάντων..

 

Για το γάμο πραγματικά δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να μην δημιουργούνται προκλήσεις. Στο κρεβάτι του κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, δε μας πέφτει λόγος.

Να πω την αλήθεια όμως για την υιοθεσία έχω μία ένσταση. Επειδή τα παιδιά είναι καλό να έχουν τα σωστά πρότυπα. Βέβαια μία ψυχολόγος είπε ότι δεν επηρεάζονται καθόλου τα παιδιά ως ιδιοσυγκρασίες εάν έχουν δύο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες αντί μαμά/μπαμπά. Δεν ξέρω όμως..Ειδικά για τα αγόρια δεν πρέπει να υπάρχει το αντρικό πρότυπό..;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω όμως..Ειδικά για τα αγόρια δεν πρέπει να υπάρχει το αντρικό πρότυπό..;

 

Αν είχαμε τους γονείς μας μόνο ως πρότυπα..ζήτω που καήκαμε!!!!

 

Το βασικό για ένα παιδί είναι ένα σπιτικό όπου επικρατεί ηρεμία, αγάπη και ειλικρίνεια.....

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά η ένσταση που έχω είναι στο θέμα "γάμος"... η ουσία της υπόθεσης είναι η κατοχύρωση σε νομικό πλαίσιο της ένωσης τους. Ας τους δώσουν λοιπόν το συμβόλαιο ένωσης που ζητούν και ας αφήσουν τους γάμους στις εκκλησίες και στα δημαρχεία, κατά πως ορίζεται απο το σύνταγμα , ΄κατά το άρθρο που ανέφερε η Μάτζικα.

 

Το παιδί μεγαλώνοντας σαφώς και χρειάζεται "πρότυπα" και οχι ώς προς την συμπεριφορά , αλλά ώς προς τον δυισμό των φύλων και στην συνολική παρουσία. Κανείς δεν είπε οτι οι ετεροφύλοι γονείς είναι τέλειοι , ή θα έχουν την άψογη συμπεριφορά... αλλά στο θέμα τεκνοποίησης, είναι οριστικά και αμετάκλητα ... το "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ". Το οτι οι δύο γονείς (άνδρας-γυναίκα) μπορεί να μην είναι τέλοιοι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι΄- επιχείρημα για να στηριχθεί το οτι ενα παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε ενα περιβάλλον ομοφυλόφυλων με τον ίδιο τρόπο όπως σε ενα ετερόφυλων. Προσθέστε σε αυτό , οτι τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ πιο "ωμά" στις αντιδράσεις τους στο σχολείο και θα ήθελα να αναρρωτηθείτε (όσοι έχετε παιδιά.. γιατί οι άλλοι δεν γνωρίζουν ακόμα) το τι αντίκτυπο θα έχει στην καθημερινή συμπεριφορά του παιδιού, όταν θα λένε τα υπόλοιπα "η μαμά και ο μπάμπας" και το άλλο παιδάκι θα είναι στην δύσκολη θέση για αυτό (να διαχωρίζει εαυτόν, χωρίς να γνωρίζει τα γιατί) να λέει .... τι ακριβώς να λέει;... ο μπάμπας και η μπαμπά;... Σας ακούγεται σωβινιστικό ή κάπως απότομο;... wake up>.. Είναι ο τρόπος που ζεί και μεγαλώνει παιδιά ο κόσμος απο τότε που έγινε ο άνθρωπος.

 

Προσωπικά δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους του τρίτου φύλου, αρκεί να μην θεωρούν εαυτούς ώς κάτι εξεζητημένο και το προβάλουν ώς προνόμιο ή φυσιολογικό πρότυπο... γιατί απλά δεν είναι. Αν θέλουν να απολαύσουν νομικά προνόμια ένωσης... δικό τους πρόβλημα και ευθύνη και καλά κάνουν και το διεκδικούν. Αλλά το να αναλάβουν παιδί , είναι ενα άλλο τεράστιο ζήτημα πολύ πέρα απο τις ερωτικές τους προτιμήσεις και ζωές.

Link to comment
Share on other sites

Το παιδί μεγαλώνοντας σαφώς και χρειάζεται "πρότυπα" και οχι ώς προς την συμπεριφορά , αλλά ώς προς τον δυισμό των φύλων και στην συνολική παρουσία.

Ακριβώς, απλά θα συμπληρώσω "όχι μόνο... αλλά και..."

 

Αν είχαμε τους γονείς μας μόνο ως πρότυπα..ζήτω που καήκαμε!!!!

 

Το βασικό για ένα παιδί είναι ένα σπιτικό όπου επικρατεί ηρεμία, αγάπη και ειλικρίνεια.....

Την προηγούμενη απάντηση την έβαλα στα πλαίσια ήρεμων καταστάσεων χωρίς υποθέσεις "αν έχουμε αγάπη και ήρεμο περιβάλλον". Γιατί τότε ανοίγεται άλλο θέμα.

Eννοείται ότι δεν έχουμε ως πρότυπο μόνο τους γονείς, αλλά αυτοί είναι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη διάπλαση της παιδικής προσωπικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Γάμος θα πει ένωση (συγγενεύει με τη λέξη "γιόγκα"!)

Μέχρι εδώ δεν δηλώνει τίποτα για φύλο των "έγγαμων".

Προαιώνια συνήθεια όμως έκανε το "γάμο" να σημαίνει μια "αναπαραγωγική" ένωση (οπότε αναγκαστικά των αρσενικού-θηλυκού).

Μην ξεχνάμε τη σημασία της γονιμότητας στην αρχαιότητα. Ήταν λοιπόν αδιανόητη μια στείρα (μη γόνιμη) σταθερή ένωση (γάμος). Ακόμα και όπου και όποτε οι σεξουαλικές σχέσης μεταξύ ομοφύλων ήταν αποδεκτές ποτέ δεν τέθηκε θέμα γάμου με σκοπό την οικογενειακή ζωή.

Από την άλλη, η σημερινή κατάσταση, με τη σημασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων κτλ. Αλλά και τις νομικές επιπλοκές και ακόμα τον τρόπο ζωής, έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα.

Πρώτη σκέψη;

Αν θέλει η νύφη και η ...γαμπρούλα, αν θέλει ο γαμπρός και ο νυφούλος... εμείς τι να πούμε;

Link to comment
Share on other sites

Ενας φιλος μου ειναι ομοφυλοφιλος και την ολη ιδεα με τους γαμους την βλεπει θετικα. και εγω δεν εχω προβλημα μαζι τους, ο καθενας ας κανει κουμαντο στη ζωη του. Οσο για τους ομοφυλοφιλους γονεις .. κ παλι δεν τιθεται θεμα νομιζω το παιδακι δεν θα αποκτησει προβληματα... δεν θεωρω οτι βλεποντας γονεις του ιδιου φυλου να αρχισει να γουσταρει ατομα τ ιδιου φυλου.θα πω οτι μου ειχε πει κ ο φιλος μου οταν τον ρωτησα σχετικα " με στρειτ γονεις μεγαλωσα .. ειχα και μαμα και μπαμπα που αγαπιουνται... αλλα παρ ολα αυτα μου αρεσε ο γυμναστης μας στο λυκειο ενω οι υπολοιποι ειχαν παθει τη πλακα τους με την ιστορικου"

Edited by comali
Link to comment
Share on other sites

Αν είχαμε τους γονείς μας μόνο ως πρότυπα..ζήτω που καήκαμε!!!!

 

Το βασικό για ένα παιδί είναι ένα σπιτικό όπου επικρατεί ηρεμία, αγάπη και ειλικρίνεια.....

 

 

Πέστα βρε!!! :cheerful:

Καλά...εσύ δίνεις ρέστα!!! :clapping::clapping::clapping:

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή που ο κόσμος θα καταλάβει πως η έννοια "φύλο" υφίσταται μόνο βιολογικά, θα τους περάσει η κρίση...

 

Απλά, πριν γίνει αυτή η "αφύπνιση", θεωρώ κι εγώ πως ακόμα δεν είναι καλή εποχή για να μπορούν να έχουν και παιδί. Όχι πως δεν θα το μεγαλώσουν σωστά, ίσα ίσα πιστεύω πως θα μπορούσαν να το μεγαλώσουν και πολύ καλύτερα από "νορμάλ" γονείς.

 

Απλά ο κοινωνικός περίγυρος δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο... Και φανταστείτε τί σοκ μπορεί να πάθει το καημένο το παιδάκι όταν αρχίσουν να το "πετροβολούν" με βρισιές τα υπόλοιπα παιδάκια λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων των γονιών του... Κάτι τέτοιο πιστεύω πως δεν αναπληρώνεται ακόμα και με την καλύτερη δυνατή οικογενειακή συμβίωση...

 

ΥΓ. Χτες, συζητούσαμε με μια φίλη μου (wiccan) τον τρόπο μεγαλώματος των παιδιών. Έχει ένα κοριτσάκι 7 χρονών. Η φίλη μου είχε μια περίοδο μια worry doll. Την ρώτησε λοιπόν η μικρή να της εξηγήσει τί ήταν αυτό. Κάθησε λοιπόν η φίλη μου και της είπε πως είναι μια κούκλα που χρησιμοποιούν κυρίως οι Ινδιάνοι και που αν τους πείς όλα σου τα προβλήματα, θα τα πάρουν εκείνες επάνω τους και έτσι δεν θα στεναχωριέσαι εσύ τόσο. Της άρεσε της μικρής η ιδέα! Την πήρε λοιπόν την κούκλα την επόμενη μέρα στο σχολείο. Όταν τα παιδάκια την ρώτησαν τί ήταν αυτό και η μικρή τους εξήγησε, την πήραν με τις "πέτρες"... Και δεν σταματάει εκεί. Την μητέρα την φώναξαν οι δασκάλες στο σχολείο και της την "είπαν" που μαθαίνει στο παιδί της "τέτοια πράγματα"....

Εδώ ο κοινωνικός περίγυρος δεν είναι έτοιμος για "κουκλάκια" που παίρνουν τις στεναχώριες σου... Θα είναι έτοιμος για γονείς του ίδιου φύλου...;;

Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως, μήπως θα έπρεπε να μάθουμε περισσότερα για το σχολείο και τους πεφωτισμένους λειτουργούς του; Πολύ θα γουστάριζα να τους κράξω διαδικτυακώς... Αν θέλει φυσικά η άμεσα ενδιαφερόμενη (κι επηρεαζόμενη).

Link to comment
Share on other sites

. Στο κρεβάτι του κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, δε μας πέφτει λόγος.

Δεν ξέρω όμως..Ειδικά για τα αγόρια δεν πρέπει να υπάρχει το αντρικό πρότυπό..;

 

Συμφωνω πως δεν μας πεφτει λογος τι κανει ο καθενας στο κρεββατι του,και γενικοτερα στο σπιτι του.

Θα το πω λιγο χοντροκομμενα κιολας,ειναι πολυ προτιμοτερο να μα :censored: σαι μεσα στο σπιτι σου παρα εξω απο το σπιτι σου οπως κανουν πολλοι

με διαφορους τροπους και κυριως με την συμπεριφορα τους.

 

Ο Γαμος ειναι ενα γεγονος κυριως κοινωνικο.Δεν νομιζω πως οφελει τους ομοφιλοφιλους η' οποιαδηποτε αλλοι κοινωνικη ομαδα η προκλητικοτητα.Θυμαμαι παληοτερα τι ειχε γινει και με το "φεμινιστικο" κινημα. Δεν νομιζω πως οφελεισε της γυναικες.Ισα Ισα κιολας νομιζω πως πιο πολυ ζημια εκανε.

Μπορεις να εισαι οτι θελεις και να βρεις τροπο να ζεις αρμονικα και με τους γυρω σου χωρις να χρειαστει να προκαλεις.

Οσο αναφορα το προτυπο τον ιδιο προβληματισμο με την Σαμπρινα εχω.

Mακαρι βεβαια τα παιδια να εχουν προτυπα καλους και αξιους γονεις ασχετος φυλου παρα εναν αδαη πατερα η' μια αδαη μητερα.

Το θεμα ειναι τα παιδια να εισπρατουν αγαπη.

Link to comment
Share on other sites

....ΥΓ. Χτες, συζητούσαμε με μια φίλη μου (wiccan) τον τρόπο μεγαλώματος των παιδιών. Έχει ένα κοριτσάκι 7 χρονών. Η φίλη μου είχε μια περίοδο μια worry doll. Την ρώτησε λοιπόν η μικρή να της εξηγήσει τί ήταν αυτό. Κάθησε λοιπόν η φίλη μου και της είπε πως είναι μια κούκλα που χρησιμοποιούν κυρίως οι Ινδιάνοι και που αν τους πείς όλα σου τα προβλήματα, θα τα πάρουν εκείνες επάνω τους και έτσι δεν θα στεναχωριέσαι εσύ τόσο. Της άρεσε της μικρής η ιδέα! Την πήρε λοιπόν την κούκλα την επόμενη μέρα στο σχολείο. Όταν τα παιδάκια την ρώτησαν τί ήταν αυτό και η μικρή τους εξήγησε, την πήραν με τις "πέτρες"... Και δεν σταματάει εκεί. Την μητέρα την φώναξαν οι δασκάλες στο σχολείο και της την "είπαν" που μαθαίνει στο παιδί της "τέτοια πράγματα"....

Εδώ ο κοινωνικός περίγυρος δεν είναι έτοιμος για "κουκλάκια" που παίρνουν τις στεναχώριες σου... Θα είναι έτοιμος για γονείς του ίδιου φύλου...;;

Και να σκεφτείς ότι μια worry doll δεν διαφέρει και τόσο από το νεο-ελληνικότατο κομπολόι (worry beads).

Το περιστατικό μου φαίνεται τόσο ακραίο ώστε να σκέφτομαι πως ίσως να υπάρχει και κάποια πλευρά που μας είναι άγνωστη. Τα παιδάκια να πάρουν με πέτρες;΄Ούτε δασκάλες παρεμβαίνουν έτσι.

Θα πρέπει να έχουν προϋπάρξει κάποια "περιστατικά" που θεωρήθηκαν "προκλητικά". Αδύνατον παιδιά να πάρουν με τις πέτρες για κουκλάκια - εκτός κι αν ήταν από πριν "μιλημένα" (προειδοποιημένα για κάποια "παραξενιά" κτλ.). Μήπως δεν ήταν η πρώτη "σύγκρουση" της φίλης σου;

Συμφωνω πως δεν μας πεφτει λογος τι κανει ο καθενας στο κρεββατι του,και γενικοτερα στο σπιτι του.

Θα το πω λιγο χοντροκομμενα κιολας,ειναι πολυ προτιμοτερο να μα :censored: σαι μεσα στο σπιτι σου παρα εξω απο το σπιτι σου οπως κανουν πολλοι

με διαφορους τροπους και κυριως με την συμπεριφορα τους.

 

Ο Γαμος ειναι ενα γεγονος κυριως κοινωνικο.Δεν νομιζω πως οφελει τους ομοφιλοφιλους η' οποιαδηποτε αλλοι κοινωνικη ομαδα η προκλητικοτητα.Θυμαμαι παληοτερα τι ειχε γινει και με το "φεμινιστικο" κινημα. Δεν νομιζω πως οφελεισε της γυναικες.Ισα Ισα κιολας νομιζω πως πιο πολυ ζημια εκανε.

Μπορεις να εισαι οτι θελεις και να βρεις τροπο να ζεις αρμονικα και με τους γυρω σου χωρις να χρειαστει να προκαλεις.

Οσο αναφορα το προτυπο τον ιδιο προβληματισμο με την Σαμπρινα εχω.

Mακαρι βεβαια τα παιδια να εχουν προτυπα καλους και αξιους γονεις ασχετος φυλου παρα εναν αδαη πατερα η' μια αδαη μητερα.

Το θεμα ειναι τα παιδια να εισπρατουν αγαπη.

Νομίζω πως μια "νόμιμη" σταθερή συμβίωση θα συνέβαλλε στην εξάλλειψη των "προκλητικών" (αλλά και επικίνδυνων για τους ίδιους) τρόπων ζωής (συχνό "ψώνισμα" αγνώστων, σκοτάδια και μυστικότητες).

Τα παιδιά είναι άλλη υπόθεση.

Αν έχουν δικά τους, όπως όλοι θα πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα να τα έχουν.

Να "υιοθετήσουν" όμως;

Νομίζω είναι το γνωτό: "θέλω το σκύλο χορτάτο, και την πίτα ολόκληρη". Αν κάποιοι/ες επιλέγουν έναν τρόπο ζωής "μη-αναπαραγωγικό" - γιατί είναι "δικαίωμά" τους, φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν και την ευθύνη για τις φυσικές συνέπειες. Ειδικά μεταξύ ανδρών - οι γυναίκες είναι "τυχερές" - μια τέτοια ένωση είναι στείρα. Αυτό το ξέρουν εκ των προτέρων. Δεν πρόκειται για διάκριση, αλλά για ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Νομίζω πως ίδια αντιμετωπιση έχουν και όσοι singles θέλουν αν υιοθετήσουν. Με τόσα ζευγάρια να περιμένουν να υιοθετήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Γιατί οι ετερόφυλοι είναι φυσιολογικοί;; Τελοσπάντων..

 

Για το γάμο πραγματικά δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να μην δημιουργούνται προκλήσεις. Στο κρεβάτι του κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, δε μας πέφτει λόγος.

Να πω την αλήθεια όμως για την υιοθεσία έχω μία ένσταση. Επειδή τα παιδιά είναι καλό να έχουν τα σωστά πρότυπα. Βέβαια μία ψυχολόγος είπε ότι δεν επηρεάζονται καθόλου τα παιδιά ως ιδιοσυγκρασίες εάν έχουν δύο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες αντί μαμά/μπαμπά. Δεν ξέρω όμως..Ειδικά για τα αγόρια δεν πρέπει να υπάρχει το αντρικό πρότυπό..;

 

 

 

+φωνω απολύτως. οκ δικαιωμά τους να κάνουν οτι θέλουν στο κρεβάτι τους αλλα δεν είμαι υπερ της υιοθεσίας

Link to comment
Share on other sites

Και να σκεφτείς ότι μια worry doll δεν διαφέρει και τόσο από το νεο-ελληνικότατο κομπολόι (worry beads).

Το περιστατικό μου φαίνεται τόσο ακραίο ώστε να σκέφτομαι πως ίσως να υπάρχει και κάποια πλευρά που μας είναι άγνωστη. Τα παιδάκια να πάρουν με πέτρες;΄Ούτε δασκάλες παρεμβαίνουν έτσι.

Θα πρέπει να έχουν προϋπάρξει κάποια "περιστατικά" που θεωρήθηκαν "προκλητικά". Αδύνατον παιδιά να πάρουν με τις πέτρες για κουκλάκια - εκτός κι αν ήταν από πριν "μιλημένα" (προειδοποιημένα για κάποια "παραξενιά" κτλ.). Μήπως δεν ήταν η πρώτη "σύγκρουση" της φίλης σου;

 

'Οταν λέω με τις "πέτρες", δεν εννοώ βέβαια κυριολεκτικά...

Εννοώ πως άρχισαν να γελάνε μαζί της και να την κοροϊδευουν σε στυλ "τί βλακείες είναι αυτές που σου λέει η μάνα σου..." Που δεν είναι ούτε αυτό όμορφο, ούτως ή άλλως.

 

Και αυτό είναι που φάνηκε περίεργο στην φίλη μου: ότι κανονικά τα παιδιά έχουν ακόμα αυτό το χαρακτηριστικό που λείπει από τους περισσότερους μεγάλους, που τα κάνουν ανοιχτά σε "παράξενα" πράγματα. Οπότε τί; Έχει αρχίσει κι αυτό που αποκαλούμε "παιδική αθωότητα" να χάνεται;

 

"Συγκρούσεις"... ; Σε εισαγωγικά... ναί. Παλιότερα.

Η κοπέλα αυτή έχει μεγαλώσει την κόρη της με την πεποίθηση ότι η Φύση είναι ζωντανή και ότι υπάρχουν και στοιχειακά της Φύσης, επίσης ζωντανά (νεράϊδες, ξωτικά κτλ). Απλά οι μεγάλοι δεν τα βλεπουν πια γιατί τα έχουν ξεχάσει.

Το κοριτσάκι πήγε βέβαια και τα είπε όλα αυτά στην τάξη της. Και η δασκάλα της της είπε ότι όλα αυτά είναι ψέμματα, απλά παραμύθια.

Πήγε τότε η μητέρα της και έκανε μια συζήτηση με την δασκάλα ότι θα προτιμούσε να κρατούσε τις πεποιθήσεις της για τον εαυτό της, παρά να τα βάζει με τον "κόσμο" των μικρών παιδιών επειδή εκείνη τα θεωρεί όλα αυτά βλακείες. Θα προτιμούσε να επέλεγε η ίδια τί θεωρούσε καλό να ξέρει ή κόρη της και τί όχι. Της είπε τότε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν θέλει να δημιουργεί "αυταπάτες" στα μικρά παιδιά....

 

ΥΓ. Το ξέρω ότι έχουμε βγεί εντελώς offtopic... Αν θέλει κάποιος και θεωρεί καλύτερο, ας τα διαχωρίσει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...