Jump to content

Ομοφιλοφιλικοί γάμοι και απόψεις



Recommended Posts

Παρεμπιπτόντως, μήπως θα έπρεπε να μάθουμε περισσότερα για το σχολείο και τους πεφωτισμένους λειτουργούς του; Πολύ θα γουστάριζα να τους κράξω διαδικτυακώς... Αν θέλει φυσικά η άμεσα ενδιαφερόμενη (κι επηρεαζόμενη).

 

Πεφωτισμένους λειτουργούς εννοείς τους δασκάλους; (να ξέρω να απαντήσω ή όχι; :P)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω σε ένα βιβλίο του jung αλλά δεν είμαι σίγουρος...) οτι αν ένα βρέφος δεν έχει ένα αντρικό πρότυπο για να ταυτιστεί τοτε αναπτύσσει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Τον ρόλο του "αντρικού προτύπου" δεν τον παίζει αναγκαστικά ο πατερας αλλά μπορεί νας θείος, ό παππούς κτλ. Αν δεν έχει αντρικό πρότυπο να ταυτιστει (πχ. μια πολύ δυναμική μητέρα με έναν μαλθακό πατέρα...) τοτε τείνει να αναπτύξει ομοφυλοφιλικές τάσεις...

 

Τωρα σε έναν γάμο ομοφ. τι γίνεται είναι αλλου παπά ευαγγέλιο....

 

:offtopic: :offtopic: :offtopic:

όπως λέει και ο σοφός λαός:

"Καλύτερα κόρη και πουτ :censored:α, παρά γιος και πού :censored: ς"

 

κανείς δεν νοιάζεται για να συνεχιστεί το όνομα της οικογένειας πια....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πολύ βασικό είναι και αυτό που είπε η Morgainne. Ότι η χώρα μας δεν είναι έτοιμη να δεχθεί μία τέτοια κατάσταση. Εδώ τώρα άρχισαν να γίνονται "αποδεκτά" τα παιδιά χωρισμένων γονιών, που πριν από μερικά χρόνια οι πλειονότητα έλεγε "Α μωρέ, τί περιμένεις; Παιδί χωρισμένων είναι..", θα αποδεχθεί ο κοινωνικός περίγυρος ένα παιδί δύο μαμάδων ή δύο μπαμπάδων;

 

Και καλά λέμε όλοι για αγάπη. Δεν διαφωνώ καθόλου απλά να μην παίζουμε πιθανότητες. Αλλά με τα πρότυπα; Για παράδειγμα παιδιά επιθετικών γονιών γίνονται επιθετικά. Πόσο μάλλον στην εποχή μας που τα πρότυπα που δίνει η τηλεόραση είναι ομοφυλοφιλικά, αν ένα παιδί έχει ομοφυλόφιλους γονείς δε θα γίνει και αυτό σαν τους "γονείς" του; Κάθομαι από το πρωί και σκέφτομαι την κατάσταση στα Φιλαράκια, όπου το παιδί του Ρος έμενε με τη λεσβία μαμά του και τη σύζυγό της. Εκεί δε θα ήμουν αντίθετη. Επειδή εκεί υπήρχε η πατρική παρουσία. Δεν ήταν περίπτωση υιοθεσίας όπου θα λείπει η θηλυκή ή η αρσενική εικόνα..

 

Εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα με ομοφυλόφιλους, δεν είπε κανείς ότι είναι κακοί άνθρωποι..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον λιγο αναλυτικοτερα...

Θεωρω τραγελαφικο να συζηταμε για το αν θα πρεπει ενα παιδι να μεγαλωνει με ομοφυλοφιλους γονεις απο την στιγμη που στον κοσμο μας υπαρχουν παιδια που μεγαλωνουν ειτε χωρις τροφη κ ποσιμο νερο ειτε μεσα σε ορφανοτροφεια οπου δεχονται ψυχολογικη και σωματικη βια.

Πιο συγκεκριμενα οποιοσδηποτε μπορει να προσφερει στεγη,αγαπη,ασφαλεια κλπ σ'ενα παιδι ειναι καταλληλος να το μεγαλωσει.

 

Ωστοσο σε μια πιο ιδανικη κοινωνια οπου για καθε ορφανο παιδι υπαρχουν δυο πιθανες επιλογες, δλδ δυο διαφορετικες οικογενειες μια ομοφυλοφιλων και μια ετεροφυλοφιλων, κατα την γνωμη ειναι προτιμοτερη η ετεροφυλοφιλη.

Και γιατι αυτο..? γιατι απο οσο ξερω δεν εχει αποδειχτει πως υπαρχει γενετικη πληφορια που καθοριζει τις σεξουαλικες προτιμησεις.

Νομιζω πως οι εικονες-παραστασεις-ερεθισματα που δεχεται ενα παιδι τα πρωτα χρονια της ζωης του παιζουν καθοριστικο ρολο(ή εστω επηρεαζουν σημαντικα) στη(τη) διαμορφωση της ταυτοτητας- προσωπικοτητας του, και γιατι οχι, κ της σεξουαλικης του ταυτοτητας.

 

οποτε θεωρησα αρχικα ανοητο και καπως αδικο να εκφρασω αποψη υπερ της υιοθεσιας παιδιων απο ομοφυλοφιλους στα πλαισια της λογικης "το μη χειρων, βελτιστο"

 

τωρα αν με ρωτησεις "ok αντε κ γινεται κ το παιδι ομοφυλοφιλο.. ε και?" ε εκει δεν ξερω πραγματικα τι να απαντησω :unsure5:

 

τα λες αυτά διότι προφανώς ζεις σε ετεροφυλόφιλη οικογένεια-μεγάλωσες σε τέτοια. Ούτε με γκεϊ μπαμπάδες ούτε με λεσβίες μητέρες...

Ίσως γι αυτό να σε ενοχλεί -να μη σου "κάθεται άνετα" το όλο πράγμα...

Αλλά σκέψου: όσα παιδιά μεγαλώσουν σε τέτοιες ομοφυλόφιλες οικογένειες, τι σε κάνει τελικά,να πιστεύεις πως θα...προκύψουν "προβληματικά" παιδιά; :blink: Ίσα-ίσα,θα γίνουν άτομα με κατανόηση της λέξεως Α-Ν-Ο-Χ-Η. Και Α-Π-Ο-Δ-Ο-Χ-Η, βεβαίως...

ΌΧΙ πως προεξοφλώ κάτι...οτιδήποτε...

 

Τέσπα. Όντως, πρόκειται για ευαίσθητο θέμα. Ότι και να γράψουμε πια εδώ μέσα.... :unsure:

Edited by Ingmar
Link to comment
Share on other sites

Πεφωτισμένους λειτουργούς εννοείς τους δασκάλους; (να ξέρω να απαντήσω ή όχι; :P)

 

Ασφαλώς ΜΗΝ απαντήσεις!!!

 

Είμαστε υπεράνω πάσης υποψιας....Αμ τι... :018bleh::018bleh::018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Αλλά σκέψου: όσα παιδιά μεγαλώσουν σε τέτοιες ομοφυλόφυλες οικογένειες, τι σε κάνει τελικά,να πιστεύεις πως θα...προκύψουν "προβληματικά" παιδιά;

Γκντουυπ!

Ε????

ποιος μιλησε για προβληματικα παιδια...?

πανω σε αυτο εχω ηδη εκφρασει τον προβληματισμο μου..

 

τωρα αν με ρωτησεις "ok αντε κ γινεται κ το παιδι ομοφυλοφιλο.. ε και?" ε εκει δεν ξερω πραγματικα τι να απαντησω

 

τα λες αυτά διότι προφανώς ζεις σε ετεροφυλόφυλη οικογένεια-μεγάλωσες σε τέτοια. Ούτε με γκεϊ μπαμπάδες ούτε με λεσβίες μητέρες...

Ίσως γι αυτό να σε ενοχλεί -να μη σου "κάθεται άνετα" το όλο πράγμα

Προφανως!!

Αμα εβλεπα καθε μερα τους πατερες μου ή τις μητερες μου να φιλουνται μια χαρα ανετα θα μου καθοταν αυτες οι εικονες...

 

edit:

Ίσα-ίσα,θα γίνουν άτομα με κατανόηση της λέξεως Α-Ν-Ο-Χ-Η. Και Α-Π-Ο-Δ-Ο-Χ-Η, βεβαίως

προφανως κ οχι!! ανοχη αποδοχη δειχνεις στο διαφορετικο... γι αυτα τα παιδια η ομοφυλοφιλια θα ναι καθημερινοτητα..

Edited by nenya
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι ομοφυλοφιλος αλλα πιστευω πως εχουν καθε δικαιωμα να παντρευονται και να κανουν οτι κανουν και οι ετεροφυλοφιλοι.

Τους ομοφυλοφιλους δεν τους καθοριζει μονο το "κρεβατι" αλλα και τα αισθηματα τους για ατομα του ιδιου φυλου(αυτο το κλασικο "δεν με ενδιαφερει τι κανουν στο κρεβατι" τους κανει να φαινονται σαν σεξομηχανες :P )

Εχω δει straigt γονεις που πραγματικα δεν ξερουν πων να μεγαλωσουν,οχι παιδι, ουτε κουνουπιδι.φανταζομαι θα υπαρχουν και ομοφυλοφιλοι γονεις τετοιου ειδους.Επισης καλο ειναι πιστευω να κατοχυρονονται και απο νομικα πλαισια οσον αφορα την συμβιωση τους.

Οσον αφορα την υοθεσια παλι ειμαι υπερ(αφου φυσικα ελεγθει το περιβαλον οπως και στις υοθεσιες για τα staight ζευγαρια)

Να πω την αληθεια πιο πολυ με ενδιαφερει το παιδακι σε αυτην την περιπτωση παρα τα δικαιωματα του καθενος.

κατα την γνωμη μου καλυτερα να μεγαλωσει ενα παιδι σε ενα φιλικο πειβαλον με αγαπη παρα σε ορφανοτροφειο η στο δρομο.

Αυτο που παιζει μεγαλυτερο ρολο στον χαρακτηρα του παιδιου δεν ειναι οι γονεις αλλα το σχολειο (οχι πως δεν παιζουν ρολο οι γονεις,αλλα οχι τον μεγαλυτερο) απλα σκεφτειτε ποσες ωρες περναει ενα παιδι σπιτι με τους γονεις του που δουλευουν και εχουν ποσες ασχολειες και ποσες στο σχολειο(στο παιδαγωγικο μαθημα μας το παν αυτο)

Οσον αφορα την συμπεριφορα των αλλον παιδιων στο σχολειο, αυτα τα κλασσικα βλαμενα θα κοροιδευουν, αλλα αυτα κοροιδευουν ετσι και αλλιως, αλλα και παλι...

Ειναι ο μονος λογος που προβληματιζομαι για αυτα που λεω.

Η σεεξουαλικοτητα του παιδιου δεν νομιζω να επιρεαζεται πια τοσο πολυ.Δεν νομιζω ενας ομοφυλοφιλος που εχει περασει τοση δυσκολια σε αυτο το θεμα να προσπαθει να κααπιεσει την σεξουαλικοτητα του αλλου σε κατι που δεν ειναι.

Οπως και να χει θα προτιμουσα να εχω μεγαλωσει σε ενα σπιτι με αγαπη κτλ και να ειμαι ομοφυλοφιλος παρα να εχω μεγαλωσει στο δρομο/ιδρυμα με σαφως λιγοτερη φροντιδα ,και να εχω γινει καταληξει σε χειροτερες μοιρες.

Αυτα που λεω δεν ειναι φυσικα απολυτα και θα υπαρχουν βλαμενοι ομοφυλοφιλοι γονεις οπως υπαρχουν και βλαμενοι ετεροφ/λοι γονεις.

Τεσπα,αυτες ειναι οι σκεψεις μου επι του θεματος, δεν διαβασα ολες τις σελιδες ακομη οποτε απλα απανταω στο πρωτο ποστ

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που ενδεχομένως είναι ανεπιθύμητο σε μας μπορεί κάλλιστα να είναι έως και διακαής πόθος κάποιου άλλου...

Σε ποια θέση ακριβώς ?

Τώρα τα παραλές από υπερβάλλοντα "ζήλο".

Είναι δυνατόν παιδάκι να έχει ως "δικαή πόθο" να δει το "μπαμπά" του να φιλά τον "μπαμπά" του;;; (περί αυτού το θέμα)

Και ναι μεν το προσωπικό μας "ξενέρωμα"

Συγνώμη αλλά το προσωπικό μας ξενέρωμα δεν μπορεί να καθορίζει τις ζωές άλλων ανθρώπων.... κανένα άλλο επιχείρημα μήπως?
δεν μπορεί να καθορίζει τις ζωές των άλλων, αλλά... είναι πολύ ορθό το επιχείρημα σε επίπεδο προσωπικής και κοινωνικής στάσης, γιατί:

1. Μπορεί μια χαρά να καθορίζει τη δική μας στάση και άποψη, και

2. Καθώς "κοινωνία" είναι ακριβώς η... διαπλοκή των ζωών μας... Είναι πολύ σωστό αυτό:

Γιατι οχι...? Κατι που δεν θα θελα να συμβει σε μενα δεν θα ταν λιγο υποκριτικο να υπερασπιζομαι μια αποψη που θα μπορουσε να φερει σε αυτη την θεση καποιο αλλο παιδι?
Link to comment
Share on other sites

Sabrina said:

Και καλά λέμε όλοι για αγάπη. Δεν διαφωνώ καθόλου απλά να μην παίζουμε πιθανότητες. Αλλά με τα πρότυπα; Για παράδειγμα παιδιά επιθετικών γονιών γίνονται επιθετικά. Πόσο μάλλον στην εποχή μας που τα πρότυπα που δίνει η τηλεόραση είναι ομοφυλοφιλικά, αν ένα παιδί έχει ομοφυλόφιλους γονείς δε θα γίνει και αυτό σαν τους "γονείς" του; Κάθομαι από το πρωί και σκέφτομαι την κατάσταση στα Φιλαράκια, όπου το παιδί του Ρος έμενε με τη λεσβία μαμά του και τη σύζυγό της. Εκεί δε θα ήμουν αντίθετη. Επειδή εκεί υπήρχε η πατρική παρουσία. Δεν ήταν περίπτωση υιοθεσίας όπου θα λείπει η θηλυκή ή η αρσενική εικόνα..

 

Μαζί σου... ειδικά στο θέμα προβολής προτύπων συμπεριφοράς. Είμαι πλέον σε μια ηλικία (35) που βλέπω αρκετές διαφορές στην συμπεριφορά αγοριών που ήμασταν εμείς τότε, και τώρα. Όσον αφορά τον "αρσενικό" τρόπο συμπεριφοράς λέμε! Είναι πιο "φλώρια" αν μου επιτρέπεται η έκφραση , σε σχέση με την δική μου γενιά ή έστω λίγο μεταγενέστερη. Φιλάσθενα , τρομαγμένα αγοράκια (ευθύνονται πολύ οι μανάδες σε αυτό!!! ) που δύσκολα μπορείς να δείς έστω λίγο "αρσενική αίσθηση" μέσα τους.

 

Το αρσενικό πρότυπο συμπεριφοράς, είναι το κατεξοχήν πρωτόγονο. Ούτε εκλεπτυσμένο, ούτε πολιτισμένο. Αυτά είναι στοιχεία που δημιουργήθηκαν στην πορεία της ιστορίας μας, πάνω στον πλανήτη. Το αρσενικό όφειλε να είναι εκείνο που θα επιδυκνείει την αρρενωπότητα του , με ισχύ και αρκετή έκκριση τεστοστερόνης. Φυσικά αυτό , στην πορεία εμπλουτίστηκε με κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες και διαμορφώθηκε σε κάποιο σημείο το πρότυπο του άντρα σε μια "κάποια" ισορροπία με την "Θηλυκή" πλευρά. Πλέον όμως, μιλάμε για ολική αφομείωση.

 

Σε ορισμένα σημεία , είτε κληρονομικά, είτε μέσω αντιγραφής προτύπων (άγνωστο ακόμα) τα παιδιά τείνουν να θηλυκοποιούνται γενικά και να δείχνουν όλο και λιγότερο , αρρενωπά! Σημάδια εκ-πολιτισμού;... δεν ξέρω...το μόνο σίγουρο είναι πως σε κανένα σημείο δεν βλέπουμε παιδάκια πλέον να δείχνουν "διαφορετικότητα" στα φύλα. Και δεν το εννοώ με την αρνητική πλευρά... αλλά με την πραγματική.

 

Να το πω λίγο πιο διαφορετικά;... Η προβολή απο ΜΜΕ , απο παντού γενικά , με έμφαση στην "Θηλυκή" πλευρά των πραγμάτων , ωθεί όλο και περισσότερο στο φαινόμενο που περιγράφω παραπάνω. Και μετά διαμαρτύρονται οι γυναίκες "οτι δεν υπάρχουν Άντρες" :D

 

Τώρα όσον αφορά το θέμα γονιών - παιδιών ... όπως και να το κάνουμε... όπως είπε και η panselinos... το θέαμα δύο ομόφυλων ανθρώπων να φιλιούνται είναι "πάρά φύσιν". Στα μάτια ενός παιδιού λοιπόν που δεν έχει διαχωρίσει ακόμα στο ποιός είναι τι (ηλικία ας πούμε 2-3 ετών) τότε ενα τέτοιο πρότυπο γονιών , τι νομίζετε οτι θα επιφέρει σαν πρόβλημα στην προσωπικότητα του;

 

Στο θέμα παιδιών διαζευγμένων...

 

Εξαρτάται απο την προσωπικότητα του παιδιού. Το πως θα το αντιμετωπίσει εννοώ.... Έτυχε να είμαι και γνωρίζω πως το μοναδικό σημείο πλέον που στηρίζεσαι είναι ο εαυτός σου. Είναι το μόνο σταθερό σημείο που ακουμπάς, καθώς οι γονείς όταν παύουν να είναι ζευγάρι, πολύ σπάνια θα μπορέσουν να παραμείνουν γονείς , μόνο και μόνο για εκείνο. Τριβές θα υπάρξουν μεγάλες ή μικρές σχεδόν πάντα. Εκεί είναι το πρόβλημα λοιπόν , που δεν έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία , φυσικά! Έχει να κάνει όμως με τις μελλοντικές του σχέσεις με το έτερο φύλο. Άρα και πάλι παίζει ρόλο το πρότυπο που του προβάλεται εκείνη την στιγμή.

 

Ολοκληρώνοντας λοιπόν το σκεπτικό και λαμβάνοντας και τα λεγόμενα της Sabrina.... παίζει πολύ μεγάλο ρόλο , σαν πρότυπο συμπεριφοράς, το ποιόν των γονιών, ανεξάρτητα αν το αγαπούν ή οχι. Είμαστε εκ γεννετής άνθρωποι που βασίζονται στην ύπαρξη του δυισμού. Ακόμα και στα φύλα. Αν το ανατρέψουμε αυτό, τότε κανείς δεν γνωρίζει αν και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην συμπεριφορά και προσωπικότητα μας.

Edited by Anor
Link to comment
Share on other sites

Πεφωτισμένους λειτουργούς εννοείς τους δασκάλους; (να ξέρω να απαντήσω ή όχι; :P)

 

Πεφωτισμένους αποκαλώ τους δασκάλους / καθηγητές και λοιπούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς οι οποίοι αδυνατούν να μπουν στη θέση των παιδιών.

 

Γενικότερα τώρα, στο ερώτημα του αν η ομοφυλοφιλία είναι γενετική ή ψυχολογική, υπάρχουν δύο τάσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ομοφυλοφιλικές κοινότητες υποστηρίζουν πως υπάρχουν γενετικοί παράγοντες οι οποίοι κάνουν κάποιον ομοφυλόφιλο και τα περί «επιλογής» τους φρικάρουν διότι θεωρούν πως δίνουν πάτημα σε εκείνους που θεωρούν την ομοφυλοφιλία παρέκκλιση. Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν δηλαδή το «έτσι έχουμε γεννηθεί, τι να κάνουμε;».

 

Στην Ευρώπη, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι εκεί ομοφυλοφιλικές κοινότητες υποστηρίζουν πως είναι επιλογή κι η αναφορά σε γενετικούς παράγοντες τους φρικάρει γιατί τους φέρνει στο μυαλό ναζιστικές καταστάσεις του τύπου «γεννήθηκε με ελαττωματικά γονίδια, άρα κατώτερος». Οι Ευρωπαίοι είναι της προσέγγισης «εγώ αυτό γουστάρω, εσένα το πρόβλημά σου ποιο είναι;».

 

Εν τω μεταξύ, επειδή κάτι ακούστηκε για «παρα φύση» ας μιλήσουν καλύτερα όσοι δεν έχουν αποζητήσει εναλλακτικές οδούς στην ετεροφυλοφιλική ηδονή...

Link to comment
Share on other sites

Πεφωτισμένους αποκαλώ τους δασκάλους / καθηγητές και λοιπούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς οι οποίοι αδυνατούν να μπουν στη θέση των παιδιών.

Ok.. θα σου απαντήσω αργότερα γιατί φεύγω τώρα :)

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ, επειδή κάτι ακούστηκε για «παρα φύση» ας μιλήσουν καλύτερα όσοι δεν έχουν αποζητήσει εναλλακτικές οδούς στην ετεροφυλοφιλική ηδονή...

 

Μην μου κάνεις τον πολιτισμένο :018bleh:... όπως και να το πείς , έτσι είναι. Αν ήταν φυσική εξέλιξη το "ζευγάρωμα" ομόφυλων ειδών, θα υπήρχε και τρόπος αναπαραγωγής και σε άλλα είδη. Μην μπερδεύουμε τις προσωπικές επιλογές με τον φυσικό τρόπο εξέλιξης.

Link to comment
Share on other sites

την περίμενα την δήλωση... Άλλο το αμφίφυλος-ερμαφρόδιτος (που και αυτό είναι εξαίρεση στον κανόνα) και άλλο το να είσαι είδος δύο φύλων και να επιλέγεις να "ζευγαρώσεις" με είδος του ιδίου φύλου με εσένα. Μην μπερδεύεσαι.... ή καλυτερα μην αφήνεις να σε μπερδεύουν με τέτοια επιχειρήματα, που έχουν ξανακουστεί.

 

Η αναπαραγωγή μεταξύ ειδών στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ειδών είναι μεταξύ δύο φύλων και αν σε κάποια είδη (ελάχιστα) είναι με ερμαφρόδιτους/αμφίφυλους τρόπους , τα είδη αυτά είναι "προικισμένα" και με τα ανάλογα γεννητικά όργανα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...