Jump to content

Νεα στοιχεια για τον ΑΡΗ


Recommended Posts

Συμφωνα με τα στοιχεια που εφερε το PΗΕΟΝΙΧ μετα απο 3 μηνες (νομιζω) στον ΑΡΗ οι επιστημονες της ΝΑSΑ εμειναν εκπληκτοι αφου διαπιστωσαν οτι ο ΑΡΗΣ ειχε ή θα εχει στο μελλον ζωη... Το χωμα του ΑΡΗ ειναι καταληλλο για να φυτευθουν ..... ΤΙ ????????????????????

 

 

 

 

Φυσικα :nocoment: ------------>ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ<----------------- :drooling2: :drooling2:

 

τι λετε παμε μια βολτα για ενα φυτευμα ????

 

φτου!!!!

 

Δεν εχω σπορους ... :oops:

 

ποπο κατι πραγματα αλπα που σου στεκονται εμποδιο . :getreal: Κριμα και ηθελα τοσο πολυ να τα φυτεψω!!!!!!!

 

Ας μου στειλει καποιος τους σπορους. :23_31_4[1]:

 

Και εγω εχω τροπο να παω --------------> :7_5_134[1]: η τουλαχιστον καπως , ετσι. lol lol ........

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ophir.jpg

Επανέρχεται το ερώτημα για την ύπαρξη ζωής στον Αρη μετά από εντοπισμό μεθανίου

 

 

Ομάδα επιστημόνων της ΝΑΣΑ βρήκε σαφείς ενδείξεις ύπαρξης μεθανίου στον πλανήτη 'Αρη, προκαλώντας και πάλι το ερώτημα για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον κόκκινο πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρία.

 

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science, ερευνητές δηλώνουν ότι βρήκαν εποχιακές διακυμάνσεις του μεθανίου στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να είναι ουσιαστικές ενδείξεις γεωλογικών ή βιολογικών διαδικασιών.

 

Στη Γη το 90% του συγκεκριμένου αερίου παράγεται από ζώντες οογανισμούς όπως η ζύμωση οργανικών στοιχείων ή τα αέρια που εκλύονται από τα κοπάδια ζώων ωστόσο και η γεωχημική διαδικασία παράγει επίσης επίπεδα αερίου παρόμοια με αυτά που εντοπίσθηκαν στον 'Αρη, προσθέτουν οι επιστήμονες.

 

"Ο 'Αρης μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δραστήριος από ότι αρχικά πιστευόταν", δήλωσε ο αστροφυσικός Τζερόνιμο Βιλενόβα σε συνέντευξη του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πριν από τη δημοσίευση των ευρημάτων των επιστημόνων.

 

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν το μεθάνιο παράγεται από βακτήρια ή από τα αποκαλούμενα παγωμένα αποθέματα μεθανίου.

 

"Το ερώτημα για την ύπαρξη ζωής στον 'Αρη επανέρχεται εκ νέου", πρόσθεσε ο δόκτωρ Βιλενόβα.

Επιστήμονες παρακολουθούν την ατμόσφαιρα του 'Αρη χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια υπερύθρων από τη Γη και καταγράφουν τις διαδικασίες στο 90% του πλανήτη επί τρία συνεχή χρόνια και εντόπισαν δέσμες έκλυσης μεθανίου το 2003.

 

Ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για τον εντοπισμό της πηγής του αερίου.

 

Πηγή

 

ΚΑΙ

 

Δύο επιστήμονες της NASA ανέφεραν σε μια συνεδρίαση την περασμένη Κυριακή ότι έχουν βρει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία πως μπορεί να υπάρχει σήμερα ζωή στον Άρη, η οποία όμως να κρύβεται σε σπηλιές, ενώ υποστηρίζεται από υπάρχουσες μικρές ποσότητες νερού.

 

 

Οι επιστήμονες, Carol Stoker και Larry Lemke του ερευνητικού κέντρου Ames της NASA, είπαν ότι έχουν δώσει τα συμπεράσματά τους προς δημοσίευση στο περιοδικό Nature.

 

Αυτά που έχουν βρει οι Stoker και Lemke, σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, δεν είναι η άμεση απόδειξη της ζωής στον Άρη, αλλά τα ίχνη του μεθανίου και άλλα σημάδια για πιθανή βιολογική δραστηριότητα εντυπωσιακά παρόμοια με αυτά που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε σπηλιές εδώ στη Γη.

 

Η Stoker και άλλοι ερευνητές από καιρό έχουν υποθέσει ότι στο Αρειανό υπέδαφος θα μπορούσαν να φιλοξενούνται βιολογικοί οργανισμοί που έχουν αναπτύξει ασυνήθιστες ιδιότητες για να ζήσουν σε ακραία περιβάλλοντα. Αυτή η υποψία οδήγησε την Stoker και μια ομάδα ισπανών και αμερικανών ερευνητών το 2003 στη Νοτιοδυτική Ισπανία προς αναζήτηση ζωής στο υπέδαφος κοντά στον ποταμό Rio Tinto, ο οποίος ονομάστηκε έτσι λόγω του κοκκινωπού σιδήρου στο ιδιαίτερα όξινο νερό του.

 

Η Stoker είχε αναφέρει το 2003, λίγες εβδομάδες πριν πάει στη νοτιοδυτική Ισπανία, ότι μελετώντας τον πολύ όξινο Rio Tinto, αυτή και οι άλλοι επιστήμονες ήλπιζαν να βρουν ένα υπόγειο μικροβιακό οικοσύστημα από είδη που μπορούν να ελέγχουν τη χημεία του επιφανειακού περιβάλλοντος.

 

Επίσης, είχε πει ότι η αναζήτηση της ζωής στο Rio Tinto είναι ένα καλό ανάλογο για την έρευνα της ζωής στον Άρη.

 

Η Stoker εξήγησε ότι συγκρίνοντας τις ανακαλύψεις που έγιναν στον ποταμό Rio Tinto με τα στοιχεία που συλλέγονται από τα επίγεια τηλεσκόπια και το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο Mars Express, αυτή και ο Lemke έχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα ότι υπάρχει ζωή κάτω από την επιφάνεια του Άρη.

 

Οι δύο επιστήμονες βάσισαν τα στοιχεία τους εν μέρει στις φασματικές υπογραφές του μεθανίου στον Άρη -- που θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι για μια ενεργή υπόγεια βιόσφαιρα και αφ' ετέρου κάποιων συγκεντρώσεων πλησίον της επιφανείας ενός θειικού άλατος, του γιαροσίτη, ένα ορυκτό άλας που βρέθηκε στη Γη κοντά σε καυτές πηγές και άλλα όξινα σώματα του νερού σαν του Rio Tinto, που έχουν βρεθεί να φιλοξενούν ζωή παρά τα αφιλόξενα περιβάλλοντά τους.

 

Ένα από τα δύο εξερευνητικά ρόβερ στον Άρη της NASA, το Opportunity, έχει βρει στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη νερού στον Άρη. Αυτό έγινε όταν ανακάλυψε γιαροσίτη και άλλα ορυκτά άλατα σε ένα βράχο στην κοιλάδα Merdiani Planum, την περιοχή που η προσγειώθηκε το ρόβερ, που επιλέχτηκε επειδή οι επιστήμονες θεωρούν ότι η περιοχή καλυπτόταν κάποτε από αλμυρή θάλασσα.

 

Η έρευνα της Stoker και του Lemke θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναζήτηση για ζωή στο υπέδαφος του Άρη, όπου το λιμνάζον νερό θα βοηθούσε να εξηγηθούν τα περίεργα ίχνη του μεθανίου που έχουν βρει.

 

"Ψάχνουν απελπισμένα για να ανακαλύψουν τι ήταν αυτό που δημιούργησε το μεθάνιο", λέει ένας ειδικός επιστήμονας που συμμετείχε στη συνάντηση. "Η απάντησή τους είναι να γίνει γεώτρηση".

 

Η NASA όμως δεν έχει κανένα σταθερό σχέδιο για την αποστολή κάποιου διαστημικού οχήματος για να κάνει γεώτρηση στον Άρη, αλλά προγραμματίζει να προωθήσει ένα ισχυρό νέο ρόβερ 2009, που θα έριχνε φως στα συμπεράσματα των δύο επιστημόνων.

 

Αυτό το νέο ρόβερ, που θα ονομαστεί Mars Science Laboratory, θα κινηθεί πολύ πιο μακριά από τους προκατόχους του και θα μεταφέρει ένα προηγμένο φασματόμετρο με πολύ μεγάλη ευαισθησία για να ανιχνεύσει το μεθάνιο

 

Το 1996 μια ομάδα της NASA και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν αναταραχή όταν δημοσίευσαν συμπεράσματα ότι ένας μετεωρίτης που βρέθηκε στο Allen Hills της Ανταρκτική περιείχε στοιχεία ότι στο παρελθόν υπήρχε ζωή στον Άρη.

 

Εκείνα τα συμπεράσματα παραμένουν ακόμα υπό αμφισβήτηση, με πολλούς ερευνητές να μην έχουν πειστεί ότι εκείνοι οι μετεωρίτες κρατούσαν ακόμη πιθανά στοιχεία ότι κάποτε υπήρχε πολύ πρωτόγονη ζωή στον Άρη.

πηγή#2

 

 

Στα γρήγορα:

Ίσως με αυτά τα νέα στοιχεία να ξεκολήσει το μυαλό διαφόρων επιστημόνων και αρχίσουμε να ψάχνουμε με ανανεωμένη αντίληψη ανώτερου επιπέδου για ΝΕΕΣ μορφές ζωής απόλυτως διαφορετικές από αυτές που βασίζονται στον άνθρακα και στο πυρίτιο..

Ίσως μέχρι το 2012 να έχουμε ανακαλύψει πολλά!!

Μόνο ο χρόνος έχει την δύναμη να μας δείξει και ο μόνος τρόπος για να μάθουμε εκτός χρόνου το τι μέλλει γενέσθαι είναι να καταφέρουμε να τον "νικήσουμε"!! (Άλλη ιστορία βέβαια, αν και το 12 μας λέει πως ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! :D :D :D )

 

Χαιρετώ Σας!

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

ophir.jpg

Επανέρχεται το ερώτημα για την ύπαρξη ζωής στον Αρη μετά από εντοπισμό μεθανίου ...

Ο "αέριο" των "αερίων" :shocked: των βόθρων και των χαλασμένων αυγών!!!

Έ, ρε και να βρεθεί πετρέλαιο εκεί... έχει να γίνει... black gold rush.

Link to comment
Share on other sites

Έ, ρε και να βρεθεί πετρέλαιο εκεί... έχει να γίνει... black gold rush

χαχαχαχαχαχαχααχαχαχα!

Φαντασου ομως τιμη που θα χε...! οσο να πεις τα μεταφορικα δεν ειναι κ λιγα! :P

 

 

ότι στο Αρειανό υπέδαφος θα μπορούσαν να φιλοξενούνται βιολογικοί οργανισμοί που έχουν αναπτύξει ασυνήθιστες ιδιότητες για να ζήσουν σε ακραία περιβάλλοντα

 

Λοιπον το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα οταν διαβασα αυτο ηταν "αντε ας τους βαλουνε να δουμε τι θα γινει!!!"

Ομως....

Θα ηταν σωστο κατι τετοιο....? :unsure5: :unsure5: :unsure5:

Link to comment
Share on other sites

χαχαχαχαχαχαχααχαχαχα!

Φαντασου ομως τιμη που θα χε...! οσο να πεις τα μεταφορικα δεν ειναι κ λιγα! :P

 

 

 

 

Λοιπον το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα οταν διαβασα αυτο ηταν "αντε ας τους βαλουνε να δουμε τι θα γινει!!!"

Ομως....

Θα ηταν σωστο κατι τετοιο....? :unsure5: :unsure5: :unsure5:

ΧΜΜΜΜΜ

Σωστό από ποιά άποψη;

ΜΗΝ πετάξεις τπτ περί ηθικής γιατί θα σου θυμίσω το πλήθος ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙ βάρβαρων πειραμάτων που γίνονται στη ΓΗ για λόγους της Π :censored: ας ΤΕΛΕΙΩΣ

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...