Jump to content

Από ποια ηλικία...


 Share

Recommended Posts

Επίσης, η πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν την Μαγεία, δεν είναι ακαδημαϊκού περιεχομένου, αλλά πρακτικού. Δεν έρχεται σε αντίθεση το περιεχόμενο αυτών των θεμάτων και αυτού του link με την αρχική δήλωσή σας ; Δηλ. από την μια λέτε "δεν παραδίδεται το παρόν υλικό για πρακτική χρήση" κι από την άλλη έχετε ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην πρακτική! Τι σημαίνει αυτό ; Μπορείτε να το εξηγήσετε ; Πάλι κολλάω σε λέξεις ; Αντιγράφω :

........

Αυτά δεν είναι πρακτική ; Δεν σου λέει τι να κάνεις & πως να το κάνεις ; Τότε γιατί λέτε "δεν παραδίδεται το υλικό για πρακτική χρήση" ;

 

Αυτό είναι μια νομική τυπικότητα. Τυπικότητα σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει κάτι απ' αυτά, την πατήσει και μετά κατηγορήσει το art of wise για ό,τι έπαθε. Και επειδή κανείς δεν έχει όρεξη να μπει φυλακή απο 'δω, κρίνεται αναγκαία αυτή η -νομικού τύπου- δήλωση. Δεν σου 'χει τύχει ποτέ να μπεις σε σελίδα που δίνει πειρατικό λογισμικό και να σου λέει ό,τι "διατίθεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς"? Το ίδιο πράγμα είναι... για να μην πάμε φυλακή. :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αυτό είναι μια νομική τυπικότητα. Τυπικότητα σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει κάτι απ' αυτά, την πατήσει και μετά κατηγορήσει το art of wise για ό,τι έπαθε.

 

'Ντάξει, δεν διαφωνώ, αλλά αν την πατήσει και μετά ρε johnny ... τι νόημα έχει ; 'Ντάξει, δεν θα κατηγορηθεί το art of wise, αλλά αυτός/η θα την έχει πατήσει ... ; Τι να σου κάνουν οι νομικές τυπικότητες μετά ; Έχουν καμιά αξία ; Θα την πατήσει το παιδάκι ; Αυτό έχει σημασία ...

 

Το ίδιο πράγμα είναι... για να μην πάμε φυλακή.

 

Άσε δηλ. που αν θέλει κάποιος να στείλει φυλακή τους δημιουργούς του art of wise, δεν χρειάζεται ούτε εμένα, ούτε εσένα, ούτε κανέναν. Αν θέλει κάποιος να το κάνει, το κάνει φίλε ... πίστεψέ με δηλ. Αλλά προς το παρόν υπάρχουν σοβαρότερα και χειρότερα πράγματα στο διαδίκτυο από το art of wise και πέντε πιτσιρίκια που λένε πως είναι μάγοι ή την Νεφέλη που δίνει πρακτικές για το τι θα κάνουμε αν συναντήσουμε πνεύματα. Υπάρχει παιδική πορνογραφία, χρηματικές απάτες, τέτοια. Το art of wise είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα υπάρχουν στις σελίδες του. Και σε σχέση με τα υπόλοιπα που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι ακίνδυνο. Σου είπα : εδώ υπάρχουν άλλοι που έναντι αμοιβής ισχυρίζονται πως μπορούν να κάνουν μεταμόσχευση εγκεφάλου, τι να λέμε τώρα ... ; μας πείραξε ο sevando που παίζει με τσι κιμωλίες του ; Πταίσμα είναι αυτό σε σχέση με τα άλλα. Όμως ακόμη και αυτό, δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσει. Γι' αυτό και λέμε κάποια πράγματα. Τώρα, αν ο φίλος θέλει να τα λάβει σοβαρά υπ' όψην του, ok, αν όχι, πάλι ok.

Edited by divemaster
Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας φίλε. Και κάποιος έλεγε : "Δύο είναι τα δόγματα του Νεοέλληνα : α) Ότι φάμε κι ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας και β) Μακρυά απ' τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι". Εγώ το πιστεύω αυτό και το βλέπω κάθε μέρα.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω μονο μια ερωτηση: δεν ειναι λιγο δηθεν να το παιζεις θιγμενος για τα θεματα μαγειας και για τις πληροφοριες οταν σε προηγουμενο τοπικ ζητουσες πληροφοριες σχετικα με φυλαχτο και κατασκευη;;; λεω εγω τωρα. δεν καταλαβαινω γτ απο τα 400 και θεματα του αβαπτιστου κολλας μονο στα δικα μου. οκ τα παιρνεις ως παραδειγμα θα μου πεις αλλα γτ δεν αφηνεις τον καθενα να κανει αυτο που τον ενδιαφερει;;; αν δεν σε ενδιαφερει μην απαντας. αλλα ο τροπος που θετεις τα επιχειρηματα σου εχει αρχισει να γινεται κυνικος και αγενης και ιδιαιτερα απεναντι σε ατομα που δεν σε εχουν προσβαλλει με τετοιον τροπο. φιλικο περιβαλλον εχουμε μην το κανουμε εμπολεμη κατασταση

Edited by sevando
Link to comment
Share on other sites

Για του λόγου το αληθές : Αυτή την στιγμή, η ενότητα "Εσωτερισμός και Πρακτική" του φόρουμ, περιλαμβάνει 412 θέματα. Από τα 412 θέματα, ξέρετε πόσα αναφέρονται ή έχουν στον τίτλο τους την λέξη "Μαγεία" ; Ξέρετε πόσα ασχολούνται με ξόρκια, με λύσιμο, με δέσιμο, με φυλαχτά, με χίλιες δυο λεπτομέρειες που αφορούν την Μαγεία ; Τα 46! - τουλάχιστον! - γιατί δεν κάθησα να τα ανοίξω και τα 412, είδα μόνο τους τίτλους τους.

Θα πρότεινα να τα διαβάσεις κιόλας. Διότι πολύ αμφιβάλλω να βρεις έστω ένα ποστ συντονιστή που να παροτρύνει στην εξάσκηση λυσιμάτων, δεσιμάτων, κλπ. Ίσα-ίσα που πάμπολλα μέλη έχουν αποχωρήσει (οικειοθελώς) από το φόρουμ, επειδή ακριβώς ΔΕΝ τους λέγαμε πώς να λύσουν, να δέσουν, κ.ο.κ. Καλό είναι λοιπόν να μην περιορίζεσαι στους τίτλους.

 

Το ποσοστό των θεμάτων που αναφέρονται / ασχολούνται / δίνουν πληροφορίες για την Μαγεία σ' αυτήν την ενότητα αναλογεί σε 11,2%. Το 11,2% των θεμάτων δηλ. στην συγκεκριμένη ενότητα - γιατί δεν έψαξα σε άλλες - αφορούν την Μαγεία.

Το φόρουμ είναι μέρος ιστοσελίδας που πραγματεύεται την Μαγεία. Θα ήταν λοιπόν κομματάκι άσχετο να συζητάμε για ψάρεμα -για παράδειγμα-. Φυσικά και συζητάμε για την Μαγεία! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ! Και το ποσοστό 11,2% που βγάζεις, μου φαίνεται πολύ μικρό…

Το θέμα όμως είναι ΠΩΣ προσεγγίζουμε την Μαγεία. Διότι ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω ότι ενθαρρύνουμε πρακτικές τύπου ΄λύνω, δένω, ξορκίζω’. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Εξάλλου, τα ΄λύνω, δένω, ξορκίζω’, ανήκουν στην Μαγγανεία, όχι την Μαγεία. Παρακαλώ πολύ να το καταλάβετε επιτέλους το ΠΟΣΟ διαφορετικά είναι αυτά τα δύο πράγματα!

 

Όμως, στις ενότητες του φόρουμ, υπάρχει ενότητα που εσείς την ονομάζετε "Εσωτερισμός & Πρακτική" ενώ το http://www.artofwise.gr/html/categories/praktiki.html οδηγεί σε άρθρα αμιγώς πρακτικής χρήσης. Δεν είναι λίγο οξύμωρο ; Επίσης, η πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν την Μαγεία, δεν είναι ακαδημαϊκού περιεχομένου, αλλά πρακτικού. Δεν έρχεται σε αντίθεση το περιεχόμενο αυτών των θεμάτων και αυτού του link με την αρχική δήλωσή σας ; Δηλ. από την μια λέτε "δεν παραδίδεται το παρόν υλικό για πρακτική χρήση" κι από την άλλη έχετε ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην πρακτική! Αυτά δεν είναι πρακτική ;

Εάν εξαιρέσω τις διάφορες πρακτικές στην ενότητα του Εσωτερισμού της ιστοσελίδας και κάνα-δυό ακόμα άρθρα που είναι καθαρά αμυντικά (όπως π.χ. αυτό που ανέφερες για συνάντηση με πνεύμα), όλες οι υπόλοιπες ‘πρακτικές’ που αναφέρονται είναι… ανύπαρκτες. Δοκίμασε να κάνεις κατά γράμμα το ό,τι αναφέρεται, όπως ακριβώς αναφέρεται, κι αν καταφέρεις κάτι… να με φτύσεις! Είμαι πολύ προσεχτική στο πως γράφω το ότι γράφω. Μονάχα κάποιος που ΗΔΗ γνωρίζει πρακτική Μαγεία, μπορεί να χρησιμοποιήσει πρακτικά τα άρθρα μου. Διότι είναι όλα τελείως περιληπτικά και ΟΧΙ σε μορφή ‘εγχειρίδιου’. Αλλά φυσικά, αυτός που ήδη γνωρίζει, δεν περιμένει τα δικά μου άρθρα για να κάνει το ο,τιδήποτε…

 

Θα την πατήσει το παιδάκι ; Αυτό έχει σημασία ...

Πρώτον : Το παιδάκι κακώς βρίσκεται στην ιστοσελίδα εξ’αρχής, διότι η ιστοσελίδα (και το φόρουμ) ΔΕΝ είναι για παιδάκια. Είναι για ενήλικες. Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα στους κανόνες.

Δεύτερον : Το παιδάκι έχει γονείς ή κηδεμόνες (υποθέτω). Δουλειά τους λοιπόν είναι να ελέγξουν το παιδάκι τους που πάει, τι διαβάζει και τι κάνει. Δεν μπορεί η κάθε Νεφέλη να παίζει τον ρόλο του κάθε γονέα και κηδεμόνα! Διότι το παιδάκι που ήρθε στην δική μας ιστοσελίδα ανεξέλεγκτο, με την ίδια ευκολία θα πάει και σε άλλες ιστοσελίδες που θα είναι πολύ μα ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνες γι’αυτό. Δεν θα σου πω μονάχα για πορνοσελίδες που τις ανέφερες ήδη, διότι υπάρχουν κι άλλες σελίδες, ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμες -τόσο νόμιμες, που δεν αναφέρουν καν ότι απευθύνονται σε ενήλικες, διότι δεν θεωρρείται ότι απευθύνονται μόνο σε ενήλικες- που μπορούν να γίνουν ασύλληπτα επικίνδυνες για ένα ζωηρό παιδί. Θες παράδειγμα; Οκ: ιστοσελίδες Φυσικής και Χημείας με πρακτικές εφαρμογές…

 

...Θες κιάλλο παράδειγμα; Οκ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!

 

…Μη βιαστείς να γελάσεις. Σκέψου το πρώτα…

 

 

 

 

 

Πολύ το ζαλίσαμε όμως.

Καλοκαίρι είναι ρε παιδιά! Δε ξαμολιόμαστε σε καμία παραλία λέω ‘γω καλύτερα, αντί να διυλίζουμε τον κώνωπα εδώ μέσα;!

Άντε να σας χαρώ…

Link to comment
Share on other sites

.... Αλλά προς το παρόν υπάρχουν σοβαρότερα και χειρότερα πράγματα στο διαδίκτυο από το art of wise και πέντε πιτσιρίκια που λένε πως είναι μάγοι ή την Νεφέλη που δίνει πρακτικές για το τι θα κάνουμε αν συναντήσουμε πνεύματα. ....

... Το art of wise είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα υπάρχουν στις σελίδες του...

Συνοψιζοντας λοιπον, με βαση τα παραπανω αλλα και με καποια αλλα απ'τις προηγουμενες σελιδες του θεματος, πιστευεις ότι:

 

Tο Αβαπτιστο είναι ένα forum το οποιο στερειται αντικειμενικότητας κ ειλικρίνειας (θεωρεις οτι μονο ?αβαπτιστο? δεν είναι κι ότι ουσιαστικα εχει καταχραστει τον τιτλο), ο συντονισμος του είναι για τα μπαζα, τα μελη του και ισως κι οι συντονιστες του είναι κατά βαση πιτσιρικια που το παιζουν μαγοι ενώ κι η διαχειριστρια δεν είναι καλυτερη. Η βασικη της ασχολια είναι να ?δινει συμβουλες σχετικα με πνευματα...

 

Ολοκληρωνεις λεγοντας ότι 'το artofwise είναι η τελευταια τρυπα που θα κοιταξει αυτος που θελει ν?ασχοληθει σοβαρα' με το συγκεκριμενο αντικειμενο. Νομιζω οτι αυτο δεν χρειαζεται καν σχολια.

 

 

Ρε Μaster με το συμπάθειο δλδ -επειδη φαινεται κι ότι εχεις αρκετα ενεργη συμμετοχη στα διαφορα θεματα-

 

ΤΙ ακριβως σε κραταει στο forum 1 χρονο τωρα?

 

..

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα να τα διαβάσεις κιόλας. Διότι πολύ αμφιβάλλω να βρεις έστω ένα ποστ συντονιστή που να παροτρύνει στην εξάσκηση λυσιμάτων, δεσιμάτων, κλπ.

 

Νεφέλη, δεν αναφέρομαι σε συντονιστές που να παροτρύνουν στην εξάσκηση λυσιμάτων ή δεσιμάτων. Δεν έχω πει κάτι τέτοιο.

 

Φυσικά και συζητάμε για την Μαγεία! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ! Και το ποσοστό 11,2% που βγάζεις, μου φαίνεται πολύ μικρό?

Το θέμα όμως είναι ΠΩΣ προσεγγίζουμε την Μαγεία. Διότι ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω ότι ενθαρρύνουμε πρακτικές τύπου ΄λύνω, δένω, ξορκίζω?. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

 

Ok, δεν το ήξερα, συγχωρήστε με. Δεν είπα επίσης πως ενθαρρύνετε πρακτικές τύπου "λύνω, δένω, ξορκίζω". Δεν έχω πει κάτι τέτοιο.

 

Εάν εξαιρέσω τις διάφορες πρακτικές στην ενότητα του Εσωτερισμού της ιστοσελίδας και κάνα-δυό ακόμα άρθρα που είναι καθαρά αμυντικά [...]

 

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το "αμυντικό" άρθρο ; (γενικότερα, όχι μόνο σε σχέση με την Μαγεία)

 

Tο Αβαπτιστο είναι ένα forum το οποιο στερειται αντικειμενικότητας κ ειλικρίνειας (θεωρεις οτι μονο ?αβαπτιστο? δεν είναι κι ότι ουσιαστικα εχει καταχραστει τον τιτλο), ο συντονισμος του είναι για τα μπαζα, τα μελη του και ισως κι οι συντονιστες του είναι κατά βαση πιτσιρικια που το παιζουν μαγοι ενώ κι η διαχειριστρια δεν είναι καλυτερη. Η βασικη της ασχολια είναι να ?δινει συμβουλες σχετικα με πνευματα...

 

Δεν έχω πει πως το Αβάπτιστο είναι ένα φόρουμ που στερείται αντικειμενικότητας και ειλικρίνειας. Δεν έχω πει πως έχει καταχραστεί τον τίτλο. Δεν έχω πει πως ο συντονισμός είναι για τα μπάζα, δεν έχω πει πως οι συντονιστές και τα μέλη του είναι κατά βάση πιτσιρίκια, ούτε έχω πει πως η βασική ασχολία της διαχειρίστριας είναι να δίνει συμβουλές σχετικά με πνεύματα. Όλα αυτά είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ συμπεράσματα, που τα έβγαλες διαβάζοντας όσα γράφω. Φίλε, συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

 

Ολοκληρωνεις λεγοντας ότι 'το artofwise είναι η τελευταια τρυπα που θα κοιταξει αυτος που θελει ν?ασχοληθει σοβαρα' με το συγκεκριμενο αντικειμενο.

 

Και πάλι λάθος. Λέω πως το art of wise είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά από τις ιστοσελίδες του διαδικτύου που κάνουν κακό, γιατί υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από πέντε πιτσιρικάδες που παίζουν με τις κιμωλίες και τις πέτρες και τις κούκλες τους. Δηλ. πως αν υποτεθεί ότι κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ιστοσελίδες του διαδικτύου που είναι επικίνδυνες, οι σελίδες του art of wise θα είναι από τις τελευταίες που θα ασχοληθεί.

Edited by divemaster
Link to comment
Share on other sites

Καμία σχέση αυτά που λέω με αυτά που λες, ok, άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις κι άλλα λες, ok και πάλι ... κάνετε ότι νομίζετε ... no problem για μένα.

 

 

Τέλος πάντων όμως, αν δεν βλέπετε κάποια πράγματα, ok.

 

Εγώ είμαι ο υπερβολικός ; Εγώ κολλάω σε λέξεις ; Δεν νομίζω. Τι είναι αυτά ; Ποιοι είστε εσείς ; Ποιοι νομίζετε δηλ. πως είστε ; Για χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά δηλ.

 

 

Τι νομίζετε δηλ. ; Ότι επειδή βάζετε μια δήλωση στην index, καθαρίσατε ; Δεν είναι έτσι παίδες ... συγνώμη κιόλας, αλλά δεν είναι έτσι.

 

 

Όλα αυτά είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ συμπεράσματα, που τα έβγαλες διαβάζοντας όσα γράφω. Φίλε, συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

 

 

Ρε φίλε συγνώμη και από εμένα, αλλά βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ που δε σε καταλαβαίνει! Τα μέλη του έχουν τόσο χαμηλό IQ που παρερμηνεύουν αυτά που γράφεις!

 

Τς τς τς τς. Αίσχος και ντροπή!!!

 

Τουλάχιστον κάνε μας μια χάρη και εκφράσου σε πιο λιτή και απέρριτη γλώσσα, σαν αυτή που χρησιμοποιείτε εσείς οι δύτες στα ψάρια, για να καταλαβαινόμαστε..

Link to comment
Share on other sites

Δε σας καταλαβαινω ρε παιδια, ο Divemaster ειναι ξεκαθαρος στα λεγομενα του, αυτη ειναι η γνωμη του και τιποτα παραπανω!

Ισα ισα ακολουθει μια πολυ σωστη εκφραση της, με λογικα επιχειρηματα και μηδαμινη επιθετικοτητα...

 

Επειδη εχουμε ξεφυγει παντελως του θεματος παρακαλω να ξεκαθαρισετε το τι θελετε να πειτε καπου αλλου και οχι εδω.

Divemaster απο την μερια σου θα προτεινα οχι μονο να κρινεις αλλα επισης να προσθετεις με παραδειγματα ΑΠΛΑ το τι θελεις να πεις, και να μην αφηνεις υπονοουμενα, αφου το μονο που κανουν ειναι να ξεσηκωνουν τα πνευματα!

 

Παρακαλω και ευχαριστω για την προσοχη σας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το "αμυντικό" άρθρο ; (γενικότερα, όχι μόνο σε σχέση με την Μαγεία)

«Αμυντικό» όσον αφορά πρακτικές σε σχέση με την Μαγεία, εννοώ άρθρο που παραδίδει πρακτικές μονάχα για να προστατευτείς, χωρίς να προκαλείς σε σένα ή/και σε άλλους το οποιοδήποτε πρόβλημα. Διάβασε το άρθρο ?Άμυνα σε Ψυχική Επίθεση? (http://www.artofwise.gr/html/categories_co...kiepithesi.html) και θα καταλάβεις τι εννοώ.

 

«Αμυντικό» γενικότερα? είναι μεγάλο θέμα, διότι εξαρτάται από το για τι πράγμα μιλάμε.

 

 

Φίλε, συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

Φίλε, συγνώμη, αλλά όπως η Sabrina, έτσι κι εγώ, τα ίδια συμπεράσματα με τον Rasputin έβγαλα από τα γραφόμενά σου?

Τρεις άνθρωποι τα ίδια πράγματα καταλάβαμε. Συνεπώς, μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που διατυπώνεις τα όσα σκέφτεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε, συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

Ε οκ, απλα προστιθεμαι κι εγω στη λιστα αυτων που δεν εχουν καταλαβει τι γραφεις.

 

Το ότι μακραινει αυτή η λιστα δεν σε προβληματιζει καθολου?

 

 

..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως είμαι σε αυτούς που κατάλαβαν τί λέει.

 

Παρατηρώ ότι όλοι σας διαβάσατε και απαντήσατε ''εν βρασμώ ψυχής'', διότι άλλα λέγονται και σε άλλα απαντάτε. Το όλο νήμα είναι μία συνεχής και επαναλαμβανόμενη παρεξήγηση αυτών που έχουν ειπωθεί. Καταλαβαίνετε αυτό που θέλετε να καταλάβετε και λέτε αυτό που θέλετε να πείτε, ανεξάρτητα από αυτά που έχουν ειπωθεί.

Όλοι έχετε εν μέρη δίκιο και εν μέρη άδικο. Μερικές φορές συμφωνείται με τον συνομιλητή, λέτε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, αλλά πιστεύετε ότι ο άλλος λέει κάτι το αντίθετο.

 

Μπαίνοντας σαν εξωτερικός παρατηρητής, δεν θα κάτσω να βάλω αναφορές στο ποιός είπε τί, για να αποδείξω τα λεγόμενά μου. Αρκεί, όταν βρείτε χρόνο και διάθεση, να ρίξετε μία προσεκτική ματιά σε όλο το νήμα και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

 

Συνοψίζοντας τα πράγματα, για να ηρεμίσει και η καημένη η Άννα, που βλέπει το θέμα και στεναχωριέται (δεν φταις εσύ καλή μου, κακή συγκυρία ήταν), παραθέτω τα εξής...

1.Το φόρουμ, όπως ήδη είπε η Νεφέλη, πραγματεύεται την Μαγεία. Αυτό δεν μας κάνει αυτόματα όλους Μάγους, όπως δεν είναι κάποιος μηχανικός, όταν συζητάει με τους φίλους του για το αμάξι του που θέλει αλλαγή λαδιού. Οι υπόλοιπες θεματικές ενότητες ενισχύουν ή αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για το κύριο θέμα. Δεν μπορείς να μιλάς για μαγειρική, όταν δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τα υλικά και τις ποιότητές τους.

2.Μαγεία στον συγκεκριμένο χώρο που βρισκόμαστε δεν εννοείται η ενασχόληση με κύκλους, κούκλες και σύμβολα, αλλά κάτι το ευγενέστερο, ανώτερο και δυσκολότερο. Δυστυχώς όμως, βλέπεις, πριν κάποιος ξεκινήσει να ασχολείται με την γλυπτική, παίρνει μία βαριοπούλα και σπάει πέτρες. Είναι το πρώτο σκαλί. Αν δεν γνωρίσεις το υλικό με το οποίο έχεις να κάνεις δεν μπορείς να το δαμάσεις. Στον χώρο αυτόν υπάρχουν κατάδικοι που σπάνε πέτρες -και θα σπάνε για μία ζωή- υπάρχουν επαγγελματίες εκβραχιονιστές, υπάρχουν μαθητευόμενοι γλύπτες και υπάρχουν και καλλιτέχνες. Όπως θα καταλάβεις και μόνος σου, διότι φάνηκε ότι έχεις την κοινή λογική, όποιος σπάει πέτρες κάνει πολύ φασαρία. Αντίθετα, όποιος φτιάχνει άγαλμα το σέβεται, το πονάει και φοβάται να μην κάνει λάθος. Ο πρώτος δουλεύει με βαριοπούλα και ο τελευταίος με το γυαλόχαρτο, σχεδόν αθόρυβα.

Δεν έχει δικαίωμα ο καλλιτέχνης να κατηγορήσει τον μαθητευόμενο ότι κάνει φασαρία. Πώς αλλιώς θα μάθει; Είναι ένα υποχρεωτικό στάδιο.

Από την άλλη, αν κοπανήσει τα χέρια του ο μαθητευόμενος, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει τα ρέστα από τον καλλιτέχνη. Αυτός κατεύθυνε το σφυρί, αυτός φέρει την ευθύνη.

Αν τώρα ο μαθητευόμενος είναι τελείως ατζαμής και κοπανάει και τον διπλανό του, τότε καλά θα κάνει ή να συμμορφωθεί ή να πάρει τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία.

Κάποιος που δεν μπορεί να σηκώσει σφυρί (βλέπε ανήλικος) ή δεν μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα την πέτρα, κακώς θέλει να ασχοληθεί με την γλυπτική. Δεν φταίει ο γλύπτης αν του μπήκαν ιδέες, φταίει ο κηδεμόνας του που του το επέτρεψε.

3.Εδώ δεν είναι σχολή γλυπτικής, είναι ένα καφενείο (βλέπε Αγορά, Forum) που συζητάει ο καθένας τι κάνει στην σχολή που πηγαίνει ή τί θα έκανε ΑΝ πήγαινε σε μία σχολή. Τρέχα γύρευε δηλαδή.

 

 

Εσύ καλά τα λες φίλε μου, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι είναι αδύνατον να αλλάξουμε το περιβάλλον. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, και να μεταφερθούμε σε άλλο περιβάλλον.

 

 

 

Για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου και να απαντήσω και στο θέμα αυτό καθεαυτό -στο ερώτημα της Άννας δηλαδή-, η πέτρα, το σφυρί και ο γλύπτης είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τρία σε ένα.

Από την γέννησή σου υπάρχει η πέτρα και από εκεί ξεκινάει το ''έργο''. Υπάρχει και το σφυρί. Όσο δεν μπορείς να το σηκώνεις, δέχεσαι σφυροκοπήματα από αδέσποτα σφυριά και άλλους γλύπτες.

Όταν έρθει η ώρα, μπορείς να επιλέξεις να μην γίνεις γλύπτης. Μπορείς να επιλέξεις να γίνεις γλύπτης, αλλά να μην πιάσεις στα χέρια σου το σφυρί. Μπορείς να γίνεις γλύπτης και να φτιάξεις εσύ το άγαλμα όπως θες.

Η Μαγεία ξεκινάει από την Γέννηση. Άλλος την συνεχίζει ενεργητικά και άλλος παθητικά.

Δεν είναι ένα φαινόμενο Μεταφυσικό, ούτε Υπερφυσικό. Αποτελεί κομμάτι της Φύσης. Οι ποιότητες αλλάζουν μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο ρε Αρχαγγελε!!

Συμφωνω 100% με αυτα που λες, και για αλλη μια φορα θαυμαζω τον τροπο εκφρασης σου!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο Αρχάγγελος!! Εύγε! :clapping:

 

(και ευχαριστούμε για το ξεκαθάρισμα ^_^ )

 

 

 

Αυτό το σημείο, ήταν πιστεύω το καλύτερο :

3. Εδώ δεν είναι σχολή γλυπτικής, είναι ένα καφενείο (βλέπε Αγορά, Forum) που συζητάει ο καθένας τι κάνει στην σχολή που πηγαίνει ή τί θα έκανε ΑΝ πήγαινε σε μία σχολή. Τρέχα γύρευε δηλαδή.

:lol::clapping::worthy:

Link to comment
Share on other sites

Εσύ καλά τα λες φίλε μου, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι είναι αδύνατον να αλλάξουμε το περιβάλλον. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, και να μεταφερθούμε σε άλλο περιβάλλον.

 

Αυτό ήταν το καλύτερο!

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...