Jump to content

Τελετη εναρξης Ολυμπιακων 2008


rasputin
 Share

Recommended Posts

Κι αυτό που με ενόχλησε ήταν πως το πρότυπο που προέβαλλε, ήταν το πρότυπο του μαζοποιημένου ανθρώπου, πλήρως λειτουργικού εξαρτήματος μιας καλοκουρδισμένης μηχανής. Κι αυτό εμένα, πολύ απλά, με φρικάρει.

 

Το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό καθώς έβλεπα όλη αυτή τη μάζα να χτυπάει τύμπανα συγχρονισμένα ήταν μυρμήγκια που κουβαλούν φαγητό ασταμάτητα, το ένα πίσω από το άλλο, με οποιοδήποτε ρίσκο και κόστος.

 

Ψυχή? Μηδέν.

 

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σας και μονάχα προσθέτω ότι ήταν μια πανάκριβη (εκνευριστικά ακριβή, θα έλεγα), εντελώς ψυχρή και άψυχη, βαρετή φανφάρα. Από το πρώτο δεκάλεπτο είχα εκνευριστεί και βαρεθεί.

 

Για να κανω πιο καλή σύγκριση, αμέσως μετά ξαναείδα την δική μας τελετή έναρξης σε dvd... Καμία σχέση, τι να λέμε! Αν και ξεκάθαρα πιο "φτωχή" από χρήμα, είχε ψυχή και συναίσθημα. Σαφώς πολύ πιο κοντά στο Ολυμπιακό πνεύμα.

 

Άλλωστε... το θέμα είναι η ποιότητα, όχι η ποσότητα.

 

 

Καλώς σας βρήκα και πάλι... :)

Καλώς μας ξανάρθες! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

παιδια ωραια ηταν αλλα σε καποιο σημειο λιγο βαρεθηκα να σας πω την αμαρτια μου.. :whistling: :whistling: :whistling: morgainne welcome back

Link to comment
Share on other sites

το είδα... :015annoyed:

 

Εχμμμμ....

Όντως έλειπε ο Δράκος (παρά το ότι οι Κινέζοι είναι κολλημένοι με τη μυθολογία)!

 

Αλλά όλη αυτή η μάζα...Απίστευτο! Θεσπέσιο!!! Υπερ-καταπληκτικό!!!!Ονειρικό!!!!Πολύ καλύτερη φιέστα από τη μαζικότατη/πολυάνθρωπη συγκέντρωση του ΕθνικοΣοσιαλιστικού (Ναζιστικού)Κόμματος του Χίτλερ στη Βαϊμάρη(; ή στη Νυρεμβέργη ήταν;???) του 1934!!! Μετά από το Κινέζικο αυτό θαύμα, τα ...νεοφασιστικά/νεοναζιστικά κόμματα του κόσμου θα πρέπει να ανεβάζουν πολύ ψηλότερα τον πήχη-αν θέλουν να "εντυπωσιάσουν" (με τη φρίκη τους)... :whistling::063laugh::063laugh: :4_14_202[1]:

Edited by Ingmar
Link to comment
Share on other sites

¨Ηταν ωραία τελετή τα σημεία που μου άρεσαν περισσότερο είναι η αφή της ολυμπιακής φλόγας,ο πλανήτης και ο χόρος στον πάπυρο!!!! :cheerful:

Επιπλέον μου άρεσει που σε όλους τους ολυμπιακούς ξεκινάει την παρέλαση η καλύτερη χώρα :smilewink: όλων,ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολυάριθμοι ήταν οι Κινέζοι που κατέκριναν την «αυταρχική» τελετή έναρξης της περασμένης Παρασκευής γράφοντας στα μπλoγκ ιστοσελίδων, οι οποίες λογοκρίνονται λιγότερο από την κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση. Οι χρήστες του Ιντερνετ γράφουν ότι η τελετή που εντυπωσίασε την υφήλιο δόξαζε το αυταρχικό καθεστώς και υποβίβαζε τους ανθρώπους σε «δόντια ενός γραναζιού».

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=113...p;pubid=1404552

 

 

Η Λιν ανοιγόκλεινε απλά τα χείλη της, με την κοπέλα που τραγουδούσε να είναι 7χρονη Γιανγκ Πέγι, αλλά τους υπεύθυνους για την τελετή έναρξης να κρίνουν πως δεν ήταν αρκετά... όμορφη για να εκπροσωπήσει τη χώρα σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός.

 

"Η αιτία ήταν ότι σκεφτήκαμε το εθνικό συμφέρον", τόνισε ο Τσεν Κιγάνγκ, μουσικός διευθυντής της τελετής έναρξης, για να συνεχίσει:

 

"Το κορίτσι που θα φαινόταν στο φακό θα έπρεπε να είχε ωραία εικόνα και έκφραση... Η Λιν Μιαόκε είναι εξαιρετική όσον αφορά αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

http://www.sport24.gr/html/ent/290/ent.247290.asp

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σας.

Από την στιγμή που επιλέξαμε να ζούμε σε μία κοινωνία, από κοινού δηλαδή, σαν ένας ''οργανισμός'', σαφώς και είμαστε μία μηχανή. Μας ενοχλεί το ότι οι άλλοι το κάνουν αυτό με επιτυχία;

Και το Ελληνικό Δημόσιο (παράδειγμα φέρνω) μία μηχανή είναι και μάλιστα φασιστική και αυταρχική. Ευνουχίζει τους πάντες ψυχικά, πνευματικά, υλικά. Επιπλέον, δεν λειτουργεί. Έχει μόνο τα αρνητικά του θέματος, χωρίς κανένα θετικό. Και εμείς τώρα, πάμε να κρίνουμε τους Κινέζους, που καταφέρνουν να έχουν μία Χώρα 1,3 δισεκατομύριων ανθρώπων.

Η στρατιωτική επέμβαση της Κίνας σε μία περιοχή της είναι αντίστοιχη με την επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελλάδα. Απλώς η κλίμακα αλλάζει.

 

Εμείς οι Δυτικοί προτιμούμε το ''διαίρει και βασίλευε'', αυτοί προτίμησαν το ''δούλευε για να ζήσουμε όλοι''.

Όποιος επισκεύθηκε την Κίνα παρατήρησε ότι οι πόλεις είναι χτισμένες με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εδώ είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε.

Τέτοια ελευθερία έκφρασης του ατόμου, να μου λείπει. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω :P

Link to comment
Share on other sites

Ήταν βαρετό μέχρι τελικής πτώσης. Ήταν ψεύτικο μέχρι τελικής πτώσης.

 

Ήταν ακριβώς ότι έπρεπε για μια τελετή έναρξης τέτοιων Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί παραπονιόμαστε;

 

Όσο για τους συμβολισμούς... χμμ να ένας συμβολισμός.

Το κοριτσάκι που τραγουδούσε δεν ήταν αυτό που έδειξαν στην οθόνη. Πάρτε ένα συμβολισμό να συζητήσετε!

 

Ήμουν πολύ κακιά;

 

Φιλικά πάντα,

Δανάη

Link to comment
Share on other sites

Όσο πάει, οι φετεινοί Ολυμπιακοί αποδεικνύονται ολοένα και πιο μουσαντένιοι:

 

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEnt...mp;lngDtrID=246

 

«Οι χειριστές των τυπογραφικών στοιχείων μπήκαν στα καλούπια στον υπόγειο χώρο της σκηνής από τις 14.00, κι αφότου μπήκαν εκεί δεν μπορούσαν να ξαναβγούν. Ο υπόγειος χώρος ήταν υπερβολικά ζεστός, 897 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί κι ήσαν αναγκασμένοι να περιμένουν έως ότου τελειώσουν την παράστασή τους», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον χορογράφο Χαν Λιζούν.

 

«Έτσι, συνολικά έπρεπε να περιμένουν εκεί για έξι με επτά ώρες, συνεπώς δεν μπορούσαν να επισκεφθούν την τουαλέτα και γι? αυτό φορούσαν πάνες ακράτειας», δηλώνει ο Χαν.

 

Και, κατά τα άλλα...

 

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=92&news_id=31571

 

Στην βίαιη σύλληψη του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ITV Τζον Ρέι προέβησαν Κινέζοι αστυνομικοί, επειδή κατέγραφε με το τηλεοπτικό συνεργείο την διαδήλωση ακτιβιστών υπέρ του Θιβέτ σε πάρκο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου. Η λογοκρισία και ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου κυριαρχούν στην Κίνα, όμως οι Αρχές για τους Αγώνες αποφάσισαν να επιτρέψουν στους ξένους δημοσιογράφους να κάνουν ρεπορτάζ στους δρόμους.

 

Ωστόσο, ο Τζον Ρέι ούτε όταν έδειξε στην Αστυνομία την διαπίστευσή του, δεν αφέθηκε ελεύθερος. Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε εν κινήσει μέσα στο αστυνομικό όχημα, ερωτώμενος για τις πεποιθήσεις του για το Θιβέτ και όταν εξήγησε, πως απλά κάλυπτε το γεγονός, χωρίς να κάνει σχόλια, αφέθηκε ελεύθερος.

 

Στο Σκάι έδειξε την εκπρόσωπο Τύπου της ΔΟΕ να αποφεύγει να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, ενώ ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών (κινέζος αξιωματούχος) δήλωσε κυνικότατα «εμείς δεν υποσχεθήκαμε τίποτα».

Link to comment
Share on other sites

Πάντως (να πω και γω την μ...λκια μου) (όπως πάντοτε άλλωστε) το όλο γεγονός των Ολυμπιακών με αφήνει παντελώς αδιάφορο.

Όσους συμβολισμούς και εαν είχαν οι Κινέζοι, όσο φαντασμαγορική και εαν ήταν η τελετή έναρξης όσο και εαν την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη ελληνική,οι ολυμπιακοί αγώνες έχουν ήδη παρακμάσει από την "αναστήλωση" τους και αυτό δεν αλλάζει ούτε με τους 2008 τυμπανιστές της Κίνας, ούτε με την αντίστοιχη "επιφοίτηση" της κυρίας Αγγελοπούλου.

 

Γιατί λοιπόν να κοιτάμε το περιτύλιγμα αφού η ουσία είναι σάπια?

Link to comment
Share on other sites

[...]

Γιατί λοιπόν να κοιτάμε το περιτύλιγμα αφού η ουσία είναι σάπια?

Για να αυξησουμε την κριτικη μας ικανοτητα, κατα την διαρκεια του διαλειματος που κανουμε απο το να ασχολουμεθα με την ουσια των πραγμάτων, επισης για να ανανεώσουμε την ιδέα μας για τον κόσμο της μαζικής αυταπάτης οπου συνεχώς ανανεώνεται (χρησιμοποιώντας όμως την ίδια συνταγή) και τους τρόπους όπου μπορούμε να αμυνθούμε σε αυτόν ΚΑΙ για να αποκτήσουμε επιχειρήματα οπου θα μας βοηθήσουν να "ανοιξουμε" τα μάτια (ή τουλαχιστον να προσπαθήσουμε) στο πλήθος...

Link to comment
Share on other sites

Σκυλοβαρέθηκα! Ενώ μετά στο διαφημιστικό σποτ που έδειξε η Νετ ότι θα το ξαναπροβάλλει ήταν εντυπωσιακό, όταν το έβλεπα βα ρε θη κα! Μόνο η σκηνή με το περιστέρι μου άρεσε..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...