Jump to content

Ημερομηνίες για το «τέλος του κόσμου»


Recommended Posts

Επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο "οι προφητείες των Μάγιας", θα καταθέσω την άποψή μου για αυτά που έχω καταλάβει (διορθώστε με άμα κάνω λάθος).

Καταρχήν όντως κλείνουν και οι τρεις κύκλοι μαζί και αυτό σηματοδοτεί το τέλος της τρέχουσας περιόδου (όχι το τέλος του κόσμου!!!!). Τώρα ο συγγραφέας του βιβλίου προσπαθώντας να βρει αστρονομικούς συσχετισμούς με αυτές τις ημερομηνίες, παρατήρησε ότι αυτό το χρονικό διάστημα συμπίπτει με τον κύκλο των ηλιακών κηλίδων του ηλίου, με απόκλιση που μπορεί να ξεπερνάει και τα 50 χρόνια. Το μαγνητικό πεδίο του ηλίου αποτελείται από το νότιο, το βόριο και το κεντρικό τμήμα που είναι μία φαρδιά ζώνη γύρω από τον ισημερινό του. Οι κηλίδες βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα και στην αρχή κάθε περιόδου ξεκινούν τον κύκλο τους προς τη μία κατεύθυνση (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα). Όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους αλλάζουν φορά και ξεκινούν ένα καινούριο. Μαζί με αυτό έχουμε και αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του ηλίου.

Αν ( και λέω αν..) ισχύει η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ηλίου τότε αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια διάφορες κλιματολογικές αλλαγές στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που μπορεί να συνοδεύονται με διάφορες φυσικές καταστροφές. Ένα σενάριο είναι ίσως μία παγετωνική περίοδος, η μετατώπιση του άξονα της γης, τσουνάμια, σεισμούς και καταποντισμούς κλπ κλπ κλπ.

Γενικά από εδώ και πέρα η συζήτηση πάει στα διάφορα σενάρια καταστροφής (από φυσική καταστροφή έως και τη δευτέρα παρουσία) τα οποία ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω γιατί δεν γνωρίζω πόση βάση έχουν.

Πάντως θα συμφωνήσω πλήρως με τη Sabrina που έγραψε σε ένα άλλο post προτιμώ να ζω το τώρα παρά να αναμένω μία καταστροφή. Εξάλλου "αν είναι να έρθει θε να ρθει αλλιώς θα προσπεράσει".

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο "οι προφητείες των Μάγιας", θα καταθέσω την άποψή μου για αυτά που έχω καταλάβει (διορθώστε με άμα κάνω λάθος).

Καταρχήν όντως κλείνουν και οι τρεις κύκλοι μαζί και αυτό σηματοδοτεί το τέλος της τρέχουσας περιόδου (όχι το τέλος του κόσμου!!!!). Τώρα ο συγγραφέας του βιβλίου προσπαθώντας να βρει αστρονομικούς συσχετισμούς με αυτές τις ημερομηνίες, παρατήρησε ότι αυτό το χρονικό διάστημα συμπίπτει με τον κύκλο των ηλιακών κηλίδων του ηλίου, με απόκλιση που μπορεί να ξεπερνάει και τα 50 χρόνια. ...

Η απόκλιση 50 χρόνων δεν είναι κάπως μεγάλη; Άρα είναι η υπόθεση χωρίς ακρίβεια. (και δεν καταλαβαίνω πως για τον 11ετή κύκλο των ηλιακών κηλίδων μπορεί να υπάρχει απόκλιση 50 ετών :063dizzy:

Εκτός κι αν μιλάμε για άλλο κύκλο.

Link to comment
Share on other sites

Ο κύκλος είναι έντεκα εκατομμύρια κάτι μέρες (δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν έχω το βιβλίο μπροστά μου) οπότε τα 50 χρόνια είναι πολύ μικρή απόκλιση.

Πάντως Outis την Παρασκευή που θα πάω σπίτι μου (βρίσκομαι σε ταξίδι) θα ανατρέξω στο βιβλίο για πιο ακριβή στοιχεία αν θες και θα τα ποστάρω.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνίσω με τον Johnyv η Μάγεια δεν πρόβλεψαν το τέλος του κόσμου αλλά το τέλος του χρόνου. Του χρόνου όπως εμείς το ξέρουμε. Μιλάνε για αλλάγη στο ημερολόγιο, τις εποχες κ.τ.λ Μπορούν να βρεθούν ολα αυτά σε οποιοδήποτε βιβλίο που αφορά την Ιστορία των Μάγεια.

Με αυτό θα συμφωνίσω μίας και οι εποχές αλλάζουν. έπαψε να ισχύει το 4 εποχές αλλάγη στους 3 μήνες. άρα πρέπει να αλλάξει και το ημερολόγιο.

Η εκκλησία Μιλάει για τις 6 περιόδους διμιουργίας του κόσμου και την 7 της ξεκούρασης του θεού. Η θρησκεία μας αναφέρει ότι όταν τελειώσει η 7 περίοδος θα έρθει και η Δευτέρα Παρουσία.

ενημερωτικά αναφέρω ότι κάθε περίοδος για την θρησκεία κρατάει 7.000 χρόνια.

 

Αλλά θα ήταν εληπείς αυτή η αναφορά άν δεν υπολογίζαμε τις προβλέψεις του Νοστράδαμου για αυτή τη μέρα. Η οποιά από τους ερμηνευτές έχει ειποθεί για πολλές διαφορετικές ημερομηνίες.

 

καθώς και μίας λιγότερο ευρέως γνωστή θεωρία που μιλάει για έναν κόκκινο νάνο με το όνομα nibiru που θεωρήτε ότι θα περάσει τόσο κοντά στην γη που θα δημιουργίσει πολλές φυσικές καταστροφές.

είναι αυτός που κατα πολλούς αναφέρουν και οι Μάγιας στο τέλος του χρόνου.

Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά

 

http://www.darkstar1.co.uk/ds16.html

 

Να αναφερθεί ότι και επίσημα η θρησκεία μας δέχετε αυτόν τον κόκκινο νάνο και ώς το Αστέρι της Βιθλεεμ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει πάρα πολλά σχετικά με το τί μπορεί να γίνει τότε, άλλοι λένε για Έλευσις, άλλοι για «άνοιγμα αστροπυλών», αρκετοί για ευθυγράμιση πλανητών και ΜΕΓΑΛΟ μπάχαλο στα ηλεκτρομαγνητικά κύμματα και πιθανή αντιστροφή των πόλων (για άλλη μια φορά - μάλλον την τέταρτη εξ απαρχής του χρόνου ζωής της γαίας κλπ..

 

Πριν περίπου 3 χρόνια είχα γράψει αυτό στο Forum μας.

 

Η συζήτηση αυτή περιέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ρίχτε μια ματιά αν θέτε ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πάνω στη θεωρία καταστροφής, το πιο λογικό που έχω ακούσει, αναφέρεται στην ημερομηνία του 2012 και μδεν έχει να κάνει με καταστροφή του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, πραγματοποιείται ένα σπάνιο φαινόμενο στο σύμπαν μας, η ευθυγράμηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση τεραστίων πιέσεων στη γη και επικείμενη αναστροφή των πόλων. Οι συνέπειες για εμάς είναι ακραία φαινόμενα, όπως ισχυροί σεσμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμια κλπ. Αυτονόητο είναι ότι δεν θα πληγούν σοβαρά όλες οι περιοχές οπότε δεν βλέπω εξάλειψη του ανθρώπινου είδους.. Δεν είναι σίγουρο βέβαια πως θα γίνουν όλα αυτα, μερικοί υποστηρίζουν ότι ήδη βλέπουμε τις επιπτώσεις όσο πλησιάζει η ημερομηνία...

 

Αυτά από εμένα :)

Link to comment
Share on other sites

Πριν περίπου 3 χρόνια είχα γράψει αυτό στο Forum μας.

την είχα ξεχάσει αυτή τη συζήτηση! Ωραίος! :clapping:

 

...αρκετοί για ευθυγράμιση πλανητών...

Αυτό δεν είναι και τόσο "φήμη"...

 

Παραθέτω απόσπασμα μιας αρκετά καλής έρευνας του Παντελή Γιαννουλάκη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 79 (καλοκαίρι 2005) του περιοδικού strange:

 

...Στην επίμαχη ημερομηνία, ο ήλιος, η σελήνη και όλοι οι πλανήτες εκτός από το Δία, θα βρίσκονται στο ίδιο τμήμα 180 μοιρών του ουρανού. Κάτι εξαιρετικά σπάνιο που δεν υπάρχει όμοιό του στη μνήμη της ανθρωπότητας. Η θέση του ήλιου μας θα συμπέσει με το ακριβές σημείο διατομής του γαλαξία μας (στη μεγάλη "διασταύρωση") και με το επίπεδο της Εκλειπτικής. (Το πεδίο της Εκλειπτικής είναι, ας πούμε, το μονοπάτι στο οποίο φαίνονται να ταξιδεύουν ο ήλιος, η σελήνη και οι πλανήτες στον ουρανό, από την Ανατολή προς τη Δύση Διατέμνει το Γαλαξία σε μια γωνία εξήντα μοιρών κοντά στον αστερισμό του Τοξότη) Επίσης, στον ουράνιο χάρτη θα φαίνεται μια πρωτόγνωρη μεγάλη συστοιχία πλανητών, σε ευθυγράμμιση με τον γαλαξιακό ισημερινό. Ο "κοσμικός σταυρός" που σχηματίζεται από τη διατομή του Γαλαξία μας και του πεδίου της Εκλειπτικής, ονομαζόταν "Ιερό Δέντρο" από τους Μάγιας. Ο κορμός του δέντρου (το Axis Mundi) είναι ο Γαλαξίας, και το κεντρικό κλαδί είναι το πεδίο της Εκλειπτικής. Έτσι, μυθολογικά, ο πατέρας μας, ο ήλιος, στη μοιραία ημερομηνία, ανατέλει για να συνδεθεί με το κέντρο του Ιερού Δέντρου, του "Δέντρου της Ζωής", δηλαδή με την Καρδιά του Γαλαξία. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και 26.000 χρόνια!...

...Αν το συνδυάσουμε αυτό και με μια πιθανή αναστροφή των πόλων της Γης, όπως ήδη αναφέρθηκε, τότε... έχετε γειά βρυσούλες! :P

 

~ ~ ~

 

Νεφέλη, μόνο το 2ο από τα αποσπάσματα που παρέθεσες φαίνεται να δίνει απάντηση στην απορία μου... αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα και τόσο καλά τί έλεγε. :angel:

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

outis υποσχέθηκα ότι την Παρασκευή που θα έχω μπροστά μου το βιβλίο "Οι προφητείες των Μαγια" του Cotterell θα γράψω αναλυτικά τι λέει σχετικά με τις ηλιακές κηλίδες.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω οι Μάγιας χωρίζανε τον χρόνο σε εποχές και κάθε εποχή διαρκεί 1.872.000 μέρες. Η πέμπτη εποχή που διανύουμε τελειώνει το Δεκέμβριο του 2012 καθώς οι Μάγιας ξεκίνησαν να μετράνε το χρόνο το 3114 π.Χ. Παρ'όλ'αυτά οι Μάγιας έδιναν σημασία περισσότερο σε έναν άλλον αριθμό: 1.366.540 μέρες ο οποίος είναι ίσος με 2340x584 όπου το 584 είναι οι μέρες που διαρκεί ένα έτος στην Αφροδίτη.

Ο Cotterell μελετώντας το μαγνητικό πεδίο του ηλίου παρατήρησε ότι το πολικό μαγνητικό πεδίο του και το ισημερινό ολοκληρώνουν έναν κοινό κύκλο κάθε 87,4545 μέρες. 8 τέτοιες περίοδοι (700 μέρες) συνθέτουν ένα μικρόκυκλο. Και έξι τέτοιοι μικρόκυκλοι συνθέτουν ένα μεγαλύτερο κύκλο 11,49 ετών που είναι πολύ κοντά στο μέσο "κύκλο" των ηλιακών κηλίδων που είναι 11,1 χρόνια.Από τα διαγράμματά του πρόσεξε επίσης ότι ένας μεγαλύτερος κύκλος ολοκληρωνόταν κάθε 781 περιόδους (187 έτη) τον οποίο και ονόμασε "Κύκλο των Ηλιακών Κηλίδων". Αναλύοντας προσεκτικά τα στοιχεία του βρήκε ότι ο κύκλος κανονικά θα έπρεπε να είναι ίσος με 776 τέτοιες περιόδους. Η απόκλιση οφείλεται σε ένα φαινόμενο γνωστό σαν "ουδέτερο ηλιακό στρώμα" , το οποίο είναι μία περιοχή ανάμεσα στους μαγνητικούς πόλους του ηλίου όπου τα μαγνητικά πεδία είναι τελείως ισορροπημένα. Το ουδέτερο στρώμα μετατοπίζεται κάθε 187 χρόνια και τελειώνει τον κύκλο του γύρω από τον ήλιο σε 97x187 χρόνια που ισούται με 18139 χρόνια ή 1.366.040 μέρες (που είναι πολύ κοντά με τον αριθμό των Μάγια)

Στην πραγματικότητα ο συγγραφέας προσπαθεί να αποδείξει ότι οι ημερομηνίες που αναφέρουν οι Μάγια δεν είναι ξεκάρφωτες και έχουν σχέση με την αλληλεπίδραση των μαγνητικών πεδίων του Ηλίου με αυτά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Πηγή:"Οι προφητείες των Μάγια" Adrian Gilbert, Maurice Cotterell

 

Υ.Γ. Ελπίζω να σε κάλυψα

Link to comment
Share on other sites

Στην επίμαχη ημερομηνία, ο ήλιος, η σελήνη και όλοι οι πλανήτες εκτός από το Δία, θα βρίσκονται στο ίδιο τμήμα 180 μοιρών του ουρανού. Κάτι εξαιρετικά σπάνιο που δεν υπάρχει όμοιό του στη μνήμη της ανθρωπότητας.

 

Ξεσκιούζ μι, αλλά εδώ τον Γιαννουλάκη τον πιάνω τελείως αδιάβαστο. Ένας από τους 7 τύπους ωροσκοπίων, είναι ακριβώς αυτός (αν θυμάμαι καλά έχει ονομαστεί, συμβατικά «κουβάς»): όλοι οι πλανήτες από τη μια πλευρά του ωροσκοπίου, εκτός από έναν, το λεγόμενο «μονήρη». Και το δικό μου ωροσκόπιο τέτοιο είναι.

 

ΟΚ, το παίρνω πίσω, και τότε συνέβη κάτι το συνταρακτικό για την ανθρωπότητα. Γεννήθηκα.

Link to comment
Share on other sites

...αυτο τωρα γιατι μας το θυμισες?

 

..

 

Βρε παιδί μου κι εσύ... Επαληθεύω εμπειρικά την αλήθεια του ισχυρισμού πως κάτι συνταρακτικό συμβαίνει όταν όλοι οι πλανήτες πλην ενός μαζεύονται από τη μια μπάντα του ουρανού. Κι εσύ...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο μενα...

Εγω θελω να πω οτι το 2012 θα γινει κατι συνταρακτικο...Τωρα το τελος του κοσμου η του χρονου δεν ξερω αν θα ειναι αλλα σιγουρα θα εχουμε την ευθιγραμισει...Εδω βαση καποιον "ερευνητων" το 2012 θα αρχισει ο μεγαλος πολεμος ουρανου και κολασεως...Στην τελικη ακομα και ετσι να ειναι το μονο που θα εχουμε να κανουμε ειναι να διαλεξουμε στρατοπαιδο...Αν παλι ειναι το τελος πολυ απλα δεν νομιζω να μπορουμε να κανουμε και τπτ...Αρα το συμπερασμα μου ειναι οτι απλος καποιος προσπαθει παλι να πουλισει... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο μενα...

Εγω θελω να πω οτι το 2012 θα γινει κατι συνταρακτικο...Τωρα το τελος του κοσμου η του χρονου δεν ξερω αν θα ειναι αλλα σιγουρα θα εχουμε την ευθιγραμισει...Εδω βαση καποιον "ερευνητων" το 2012 θα αρχισει ο μεγαλος πολεμος ουρανου και κολασεως...Στην τελικη ακομα και ετσι να ειναι το μονο που θα εχουμε να κανουμε ειναι να διαλεξουμε στρατοπαιδο...Αν παλι ειναι το τελος πολυ απλα δεν νομιζω να μπορουμε να κανουμε και τπτ...Αρα το συμπερασμα μου ειναι οτι απλος καποιος προσπαθει παλι να πουλισει... :whistling:

Κάθε χρονιά γίνεται κάτι (ή και πολλά "κάτι") που τα βλέπουμε ως "συνταρακτικά". Οπότε και να μη γίνει τίποτα σχετικό με "τέλος κόσμου" - κάτι θα βρει ο κόσμος να που θα μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο.

Α.... και μια-δυο σίγουρες προβλέψεις: μετά το 2012 θα γράφονται βιβλία για το "τέλος του κοσμου" λίγο μετά το 2020 και θα γίνονται οι ίδιες συζητήσεις (με άλλες χρονολογίες)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...