Jump to content

Ο αστρολογικός μας χάρτης αποτελείται από διάφορους πλανήτες και οίκους


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!!

Τα ζώδια γενικά είναι μια φιλοσοφία γι΄αυτο λοιπόν και αναρωτιόμουν για το τι σημαίνουν οι πλανήτες και οι οίκοι δεν βρήκα κάτι στο ίντερνετ παρά διαφημίσεις!!

Ξέρετε εσείς κάτι; :23_31_4[1]: :please:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχω ένα προγραμματάκι στον υπολογιστή που λέει τί σημαίνει το καθένα.

 

Ψάξε λίγο και στο astrofree.com στο οποίο αν θυμάμαι καλά λέει τί είναι το καθένα (στον αστρολογικό χάρτη). Αν δε σε ικανοποιεί πες μου να σου γράψω κι εγώ -τώρα έχω δουλειά και δεν έχω χρόνο...

 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά!!

Τα ζώδια γενικά είναι μια φιλοσοφία γι΄αυτο λοιπόν και αναρωτιόμουν για το τι σημαίνουν οι πλανήτες και οι οίκοι δεν βρήκα κάτι στο ίντερνετ παρά διαφημίσεις!!

Ξέρετε εσείς κάτι; :23_31_4[1]: :please:

 

 

Και αν όντως ζητάς να βρεις... δεν θα βρεις στο internet.-

 

 

Αν κατάλαβα τι ζητάς δλδ....

 

 

 

Ούτε προγραμματάκια... ούτε sit-άκια........

Link to comment
Share on other sites

Και αν όντως ζητάς να βρεις... δεν θα βρεις στο internet.-

 

 

Αν κατάλαβα τι ζητάς δλδ....

 

 

 

Ούτε προγραμματάκια... ούτε sit-άκια........

Δε ζητάει συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με το δικό της ζώδιο / ωροσκόπο, αλλά σε γενικές γραμμές τι συμβολίζει ο κάθε πλανήτης στον αστρολογικό χάρτη (νομίζω). Πάντως είναι ένα θέμα καλό για το φόρουμ που δε θυμάμαι να έχει ανοιχτεί.. Άντε πάω να κάνω λίγο μετάφραση για τον ήλιο σε πρώτη φάση κα επιστρέφω..

Edited by sabrina
Link to comment
Share on other sites

Ήλιος:

Καθώς είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, ο Ήλιος συμβολίζει ό,τι είναι κεντρικό για εμάς ?την προσωπικότητά μας. Ψυχολογικά αντιπροσωπεύει τα βιώματά μας από τον πατέρα και την επιρροή του ή την έλλειψη επιρροής στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και την ικανότητα να εκφραζόμαστε σαν άτομα. Επίσης συμβολίζει τις δημιουργικές ορμές και την ανάγκη του «φαίνεσθαι».

Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ήλιος δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία ψάχνουμε να βρούμε την ολοκλήρωσή μας. Ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο κάθε μήνα. Οι ιδιότητες αυτού του ζωδίου είναι σαν επίθετα που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά μας.

Ο Οίκος μέσα στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος υποδηλώνει τη συγκεκριμένη περιοχή του υλικού κόσμου όπου εκδηλώνουμε την προσωπικότητά μας. Ταυτιζόμαστε πολύ έντονα με τα πρακτικά θέματα που έχουν σχέση με αυτόν τον Οίκο. Οι όψεις προς τον Ήλιο μας δείχνουν τις ψυχολογικές επιρροές που δέχεται η προσωπικότητά μας και με τις οποίες πρέπει να αφομοιώσουμε με κάποιον τρόπο.

 

(δηλαδή ο Ήλιος βρίσκεται απλά το ζώδιό μας και ο πρώτος οίκος είναι ο ωροσκόπος μας -γιαυτό τα έβαλα μαζί)

 

1ος Οίκος:

Ο 1ος Οίκος συνδέεται με την προβολή της προσωπικότητας του ατόμου στον πάνω κόσμο. Έχει μεγάλη σχέση με την προσωπική εμφάνιση και ειδικά με το κεφάλι. Ο πρώτος οίκος προσφέρει μεγάλη αυτογνωσία και εγωπάθεια. Οι πλανήτες που τοποθετούνται σε αυτόν τον οίκο παίζουν σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα και στην ένταση της εικόνας ενός ατόμου. Είτε για καλό είτε για κακό το άτομο ταυτίζεται με αυτούς. Ο οίκος έχει σχέση με αυτήν ακριβώς την διαδικασία της γέννησης και το μεταίχμιο του πρώτου Οίκου ? ο Ωροσκόπος- είναι το σημείο της μετάβασης από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Μπορεί να θεωρηθεί σαν καθαρή έκφραση προσωπικότητας και προβολή της ύπαρξης.

 

 

 

(δηλαδή ο Ήλιος βρίσκεται απλά το ζώδιό μας και ο πρώτος οίκος είναι ο ωροσκόπος μας -γι'αυτό τα έβαλα μαζί.)

 

 

Υ.Γ. Αυτά ζητάς; Μη γράφω τζάμπα :P

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ:)!!

Ναι αυτά ζητώ και γύρω από αυτά είχα απορία !!

 

Βέβαια αν κάποιος παραθέσει κάποιο πλανήτη (π.χ. Αφροδίτη και τι σημαίνει όταν βρισκεται σε κάποιο ζώδιο για τα 12 ζώδια λίγα λογάκια) δε θα με χαλάσει:-Ρ!

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια αν κάποιος παραθέσει κάποιο πλανήτη (π.χ. Αφροδίτη και τι σημαίνει όταν βρισκεται σε κάποιο ζώδιο για τα 12 ζώδια λίγα λογάκια) δε θα με χαλάσει:-Ρ!

Ναι ναι θα βάλω, απλά περίμενα την απάντησή σου να δω αν όντως θέλεις, μην γράφω τζάμπα :P Θα βάλω το μεσημέρι την Αφροδίτη και τη Σελήνη, που θα πάω σπίτι :)

Link to comment
Share on other sites

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη δείχνει τις αξίες μας, την ανάγκη και την ικανότητά μας για τον έρωτα. Αυτός ο πλανήτης δείχνει τις αισθητικές μας προτιμήσεις και την φυσική έλξη που νιώθουμε για τους ανθρώπους και τα πράγματα. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας για εσωτερική και εξωτερική αρμονία και ισορροπία. Έχει σχέση με τα συναισθήματα που έχουμε όταν συγκρίνουμε και κάνουμε κριτική. Η Αφροδίτη επίσης, αντιπροσωπεύει τις αδελφές μας και άλλες γυναίκες με επιρροή καθώς και τις εμπειρίες μας από την συναισθηματική αρμονία μεταξύ των γονιών μας. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Αφροδίτη δείχνει πως επηρεάζονται οι αξίες μας και τι είδους αισθητικές αντιλήψεις υιοθετούμε. Αυτή η θέση της Αφροδίτης μας επηρεάζει έντονα όταν επιλέγουμε σύντροφο. Η Αφροδίτη βρίσκεται πάντοτε κοντά στον Ήλιο στο ωροσκόπιο ?είτε στο ίδιο ζώδιο ή σε ένα από τα δύο ζώδια παραπλεύρως του Ήλιου. Ο Οίκος μέσα στον οποίο βρίσκεται η Αφροδίτη δείχνει το συγκεκριμένο τομέα της ζωής όπου βρίσκουμε τον έρωτα, τη συντροφικότητα, τις φιλίες και όπου έχουμε τις πιο έντονες και ενεργητικές συναισθηματικές επαφές. Αυτός ο Οίκος δείχνει τι εκτιμούμε ιδιαίτερα και που μπορούμε να ωφεληθούμε συναισθηματικά και οικονομικά. Οι όψεις προς την Αφροδίτη υποδηλώνουν κάποιες συγκεκριμένες ερωτικές εμπειρίες και τις ατομικές ψυχολογικές ανάγκες που επηρεάζουν την κρίση και τις επιλογές μας.

 

Σελήνη

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας και την ανάγκη για ασφάλεια. Αντιπροσωπεύει επίσης το περιβάλλον από το παρελθόν και ειδικά τον τρόπο που βιώσαμε τη μητέρα μας. Η Σελήνη έχει να κάνει με τα συναισθήματα και ιδιαίτερα με το προσωπικό ασυνείδητο του καθενός καθώς και όλη μας τη συμπεριφορά που ελέγχεται από αυτό το μυστήριο μέρος του εαυτού μας. Δείχνει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας για την προστασία του εαυτού μας και των άλλων. Το Ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη δείχνει το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε και το είδος των συναισθηματικών αναγκών που έχουμε. Η Σελήνη περνά από τα 12 ζώδια κάθε μήνα. Η επιρροή από την εκάστοτε θέση της Σελήνης είναι τουλάχιστον τόσο ισχυρή όσο και του Ηλίου και δείχνει συγκεκριμένες περιβαλλοντικές ανάγκες καθώς και βαθιά ριζωμένους τρόπους αντίδρασης. Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη δείχνει τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής στον οποίο προσκολλόμαστε προκειμένου να νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια. Αυτός ο τομέας είναι εκείνος στον οποίο είμαστε πιο ευάλωτοι και επιθετικοί. Παρόλα αυτά είναι και ο τομές στον οποίο βιώνουμε τη μεγαλύτερη πρόοδο και δείχνουμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους άλλους. Οι όψεις προς τη Σελήνη δείχνουν τις συγκεκριμένες εμπειρίες που επηρεάζουν τη ψυχολογική δομή μας. Αυτές οι όψεις είναι ενσωματωμένες μέσα στο συναισθηματικό μας κόσμο και μας δίνουν συγκεκριμένες συνήθειες και τρόπους αντίδρασης.

Link to comment
Share on other sites

Άρης

Ο Άρης αντιπροσωπεύει τις ορμές και την αρρενωπότητα καθώς και θέματα που έχουν σχέση με τη σεξουαλικότητα και την δύναμη. Υποδηλώνει την δουλειά που επιλέγουμε και τον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε. Συνδέεται έντονα με τις εμπειρίες μας από του αδελφούς μας, τον πατέρα μας και τους άνδρες γενικότερα. Όπου υπάρχει ο Άρης υπάρχει και φασαρία αλλά επίσης και το μαχητικό ένστικτο για να προοδεύσουμε στη ζωή. Ο Άρης δείχνει τις προκλήσεις και την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίζουμε με γενναιότητα. Συνδέεται με το μυϊκό μας σύστημα.

Το ζώδιο στο οποίο είναι ο Άρης αντιπροσωπεύει τον ιδιαίτερο ψυχολογικό τομέα όπου εκδηλώνουμε την ενέργειά μας. Ο Άρης κάνει δυο χρόνια να περιστραφεί από τον Ήλιο, καθώς βρίσκεται σε κάθε ζώδιο για περίπου δύο μήνες. Στο ωροσκόπιο των γυναικών αντιπροσωπεύει το είδος του άντρα που έλκει μια γυναίκα, ενώ σε αυτό των ανδρών δείχνει πώς ένας άντρας αντιμετωπίζει τους άλλους άντρες, τον ανταγωνισμό και την αρρενωπότητα.

Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Άρης δείχνει το συγκεκριμένο τομέα στον οποίο κάποιος επιθυμεί να επενδύσει στην ενέργειά του. Αυτός ο οίκος αποκαλύπτει επίσης σε ποιο τομέας είναι κάποιος περισσότερο δυναμικός σε σχέση με τους άλλους και έχει να αντιμετωπίσει θέματα εξουσίας.

Οι όψεις προς τον Άρη δείχνουν συγκεκριμένες αξίες προς τους άνδρες ή συγκεκριμένες σεξουαλικές προτιμήσεις. Δείχνουν πώς χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας και τα ειδικά χαρίσματα μας για κάποιες ιδιαίτερες εργασίες.

 

Δίας

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος και έχει τον δικό του κόσμο από φεγγάρια γύρω από αυτόν. Αντιπροσωπεύει την ορμή για απόκτηση αντίληψης σε διανοητικό, φιλοσοφικό και θρησκευτικό επίπεδο. Λέγεται ότι φέρνει πολύ μεγάλη τύχη και η επιρροή του ενδυναμώνει την ένταση του οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του. Ο Δίας έχει να κάνει με τον νόμο και τις ηθικές αρχές καθώς και τη στάση μας απέναντι σε αυτά τα ζητήματα. Προκαλεί μεγάλη επιθυμία για αντίληψη των πραγμάτων και μια τάση για ισχυρές γνώμες και πεποιθήσεις. Καθώς ο Δίας κάνει 12 χρόνια να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο, μένει ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο. Έτσι η επιρροή του στο ωροσκόπιο είναι περισσότερο συλλογική απ?ότι προσωπική. Το ζώδιο στο οποίο είναι ο Δίας αντιπροσωπεύει τις πολιτιστικές επιρροές και τις κοινωνικές ορμές για επέκταση και βελτίωση.

Ο Οίκος που βρίσκεται ο Δίας δείχνει που θα υπάρξει καλή τύχη καθώς και τη διερεύνηση της προσωπικής μας ζωής. Η θέση σε αυτόν τον οίκος υποδηλώνει τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής όπου αποκτάς γνώση των πραγμάτων και διευρύνεις την αντίληψή σου. Αυτή η θέση είναι γενικά πολύ τυχερή για τον καθένα.

Οι όψεις που σχηματίζει ο Δίας δείχνουν ένα προσωπικό ψυχολογικό χαρακτηριστικό όπου η ανάγκη για επέκταση, επιρροή και αντίληψη προσλαμβάνουν τεράστιες διαστάσεις. Αυτές οι όψεις δείχνουν τις συγκεκριμένες προσωπικές ορμές όπου η αναζήτηση για σοφία έχει την μεγαλύτερη ένταση.

 

Link to comment
Share on other sites

Σαμπρίνα, τα κείμενα είναι δικά σου; Αν ναι, συγκέντρωσέ τα για την ιστοσελίδα :smilewink: (μας λείπει το Δυτικό Ωροσκόπιο!)

 

Tσούκου, είναι από ένα πρόγραμμα που έχω στον υπολογιστή. Βέβαια μπορώ να το φέρω στα μέτρα μου και στον τρόπο γραφής μου, αλλά όχι άμεσα (Χριστούγεννα που θα έχω χρόνο λογικά..)

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολυ Σαμπρινα μου,είσαι τέλεια!!!!! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Tσούκου, είναι από ένα πρόγραμμα που έχω στον υπολογιστή.

Βέβαια μπορώ να το φέρω στα μέτρα μου και στον τρόπο γραφής μου, αλλά όχι άμεσα (Χριστούγεννα που θα έχω χρόνο λογικά..)

Ανέφερε την πηγή σου τότε, πρώτον, και δεύτερον εάν θα ήθελες να αναλάβεις το θέμα της δυτικής αστρολογίας, θα προτιμούσα να μην είναι απλά προσαρμογή κειμένου αλλουνού. :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Ανέφερε την πηγή σου τότε, πρώτον,

 

Δεν αναφέρω τόσο καιρό την πηγή γιατί περιμένω να μου την πούνε. Η κοπελιά που μου το είχε δώσει πριν 4 χρόνια δε μου είχε πει από που το είχε κατεβάσει, πάντως ο φάκελος λέει "wow". Δεν έχω αμελήσει την πηγή, απλά την ψάχνω εδώ και μια βδομάδα.

 

και δεύτερον εάν θα ήθελες να αναλάβεις το θέμα της δυτικής αστρολογίας, θα προτιμούσα να μην είναι απλά προσαρμογή κειμένου αλλουνού. :018bleh:

 

Δε θέλω να την αναλάβω, έχω πολλά..τρεξίματα :P

 

 

(υ.γ. Να συνεχίζω να βάζω εγώ αυτές τις πληροφορίες εδώ; )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...