Jump to content

Δολοφονία 15χρονου: ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;


Ingmar
 Share

Recommended Posts

γιατι μας φαινονται ολα καινουργια??????δεν ειναι αραγε η καταστολη εργαλειο καθε εξουσιας ανα τους αιωνες ?τι πραγματικα εχει αλλαξει απο τα παλια?τιποτα απλα τα προσωπα και μερικα ψευδοδικαιωντα για εμας τα.....ανθρωπινα οντα!

Φυσικά και είναι, όμως κάθε νέα γενιά μεγλώνει με παραμύθια περί ισότητας και δικαίου!

Μόνο όταν (τώρα πιά) τα δείχνει η τηλεόραση πιστεύουμε ότι λαμβάνουν χώρο στην κοινωνία μας!

 

Βασικά και τα διακιώματα κάθε άλλο παρά χρήσιμα είναι, το μόνο που κάνουν είναι να μας αποπροσανατολίζουν, αφού ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ η κατάσταση μένει στα ίδια ΑΝ είμαστε τυχεροί, αλλιώς χειροτερεύει!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλά, ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το βίντεο:

 

http://www.tvxs.gr/v2972

 

Το άτομο που συλλαμβάνουν εκεί στο 2:40 περίπου, τι γύρευε μέσα στη συγκέντρωση του κόσμου; Τι άλλο μπορεί να είναι παρά εγκάθετο;

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Πότε έγινε η δίκη βρε παιδιά; Δεν διάβασα τπτ στις εφημερίδες. Είχα διαβάσει ότι θα εκδικαζόταν αρχές του 2010 εκτός Αθηνών.

 

Τελικά η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 15/12 στη Χαλκίδα.

Link to comment
Share on other sites

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης αθώωσε τον αστυνομικό, το ιδιο θα γινει και στην χαλκιδα, και οπου αλλου θα αποφασισουν να κανουν το δικαστηριο. Το ιδιο δεν εγινε και με τον μελιστα ? ο λυκουρεζος αθωωσε τον μελιστα ο κουγιας τον κορκονεα....

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ξεθάβω το θέμα, επειδή σήμερα ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για τους δυο ειδικούς φρουρούς:

 

 

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

Κατά πλειοψηφία, επίσης, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργια και τον δεύτερο κατηγορούμενο, ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.

 

Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου εκφώνησε την απόφαση, επί της ενοχής, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δύο ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.

 

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν η πρόεδρος, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος που έκριναν ότι ο Κορκονέας πρέπει να δικαστεί ως έχει, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

 

Το δικαστήριο επίσης έκρινε ένοχο για συνέργια τον Βασίλη Σαραλιώτη με πλειοψηφία 6 προς 1. Ο δικαστής που μειοψήφησε είχε την γνώμη ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

 

Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο είναι σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δοθούν ελαφρυντικά στον Βασίλη Σαραλιώτη.

 

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαρ.Λακαφώσης, βέβαια, πρότεινε στο δικαστήριο να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

 

Πρότεινε την απόρριψη και του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου και του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου να αναγνωριστεί.

 

Οπως ανέφερε ο κ.Λακαφώσης, ο πρότερος έντιμος βίος δεν δίνεται για να επιβραβευθεί απλώς ένας καλός οικογενειάρχης και ένας καλός επαγγελματίας. «Απαιτεί θετική και επωφελή για την κοινωνία δράση και συμπεριφορά. Τέτοια ούτε επικαλείται ο κατηγορούμενος, ούτε προέκυψε από τη διαδικασία».

 

Για το δεύτερο ελαφρυντικό, ο κ.Λακαφώσης είπε, ότι καλή συμπεριφορά μετά την πράξη έχει νόημα και ουσία, όταν εκδηλώνεται υπό καθεστώς προσωπικής ελευθερίας και όχι υπό καθεστώς περιορισμού και εν συνεχεία υπό καθεστώς περιοριστικών όρων.

 

Μάλιστα, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε, «προσπάθεια δημιουργίας καλής εικόνας», που δεν πρέπει να αποδεχθεί το δικαστήριο, την προσφορά αίματος για πεντάχρονο παιδί, στην οποία προέβη ο Σαραλιώτης στο διάστημα που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στην Άμφισσα.

 

πηγή:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231062376

Link to comment
Share on other sites

Nέο Update:

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 4 προς 3, απέρριψε το αίτημα του Σαραλιώτη για αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου, ενώ ομόφωνα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231062376

Link to comment
Share on other sites

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν ανεπαρκής.

 

Ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Συμφωνώ απόλυτα.

Irenicus με πρόλαβες στη δημοσίευση της απόφασης!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...