Jump to content

Αθεϊστική εκστρατεία


johnny
 Share

Recommended Posts

02773_0901061848.jpg

 

«Θεός, πιθανότατα δεν υπάρχει. Τώρα σταμάτα ν? ανησυχείς και ζήσε τη ζωή σου!» είναι το μήνυμα που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου, αναρτημένο στα γνωστά κόκκινα λεωφορεία. Αιτία, μια διαφημιστική εκστρατεία αξίας 140.000 λιρών που αποσκοπεί να πείσει όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους να δηλώσουν άθεοι.

 

Στόχος της εκστρατείας είναι να μεταδώσει το μήνυμα της αμφιβολίας για την ύπαρξη του Θεού, χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία, το μετρό του Λονδίνου και γιγαντοοθόνες στο κέντρο της πόλης. Οι 140.000 λίρες για τη χρηματοδότησή της προήλθαν από εράνους που πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες.

 

Από την ερχόμενη Δευτέρα, τα μηνύματα θα επεκταθούν και στο μετρό του Λονδίνου, όπου 1.000 διαφημίσεις με ατάκες διάσημων συγγραφέων και φιλόσοφων που υιοθετούν την αθεΐα θα επιδιώξουν να περάσουν το μήνυμα.

 

Η δημιουργός της Αθεϊστικής Εκστρατεία Λεωφορείων, Αριάν Σερίν, δήλωσε ότι σκοπός της είναι να προσφέρει ένα ανακουφιστικό αντιστάθμισμα στις θρησκευτικές απειλές περί κολάσεως και αιώνιας καταδίκης, που τρομοκρατούν όλους τους μη-χριστιανούς!

 

Το θεολογικό θινκ τανκ Theos καλωσόρισε την εκστρατεία, θεωρώντας την έναν εξαιρετικό τρόπο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το ουσιαστικό νόημα της έννοιας "Θεός". «Οι αφίσες θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν την σημαντικότερη απορία που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. Το ίδιο το μήνυμά της αποτελεί ένα καταπληκτικό έναυσμα συζήτησης. Λέγοντας σε κάποιον ότι ο Θεός πιθανότατα δεν υπάρχει, είναι σαν να του λες πως πιθανότατα θυμήθηκαν να κλειδώσουν την πόρτα. Δημιουργεί μια αμφιβολία, την οποία μάλλον δεν είχε».

πηγή:

TVXS

 

Πώς σας φαίνεται αυτό??

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

:headb: :headb: :headb:

 

Ότι να ναι!!!

Ξέρουμε πως οι θεοί της μιας εποχής είναι οι διάβολοι της επόμενης...

Καλώς ήρθαμε στην εποχή του υδροχόου, ο Χριστούλης θα μπεί στα αζήτητα και το φωτοστέφανο πάει......

στην αντιύλη!!!

 

Εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει...!

 

Γιατι δεν μπορουν να συνειπάρξουν ειρηνικά???

Ουτοπικό ε?

 

:002stopthewar: :002stopthewar: :002stopthewar:

Link to comment
Share on other sites

κατήχηση επί πληρωμή...

 

Ο καθείς δικαιούται να πιστεύει οτι και όπως θέλει. Δεν χρειάζεται διαφημίσεις και άλλα τεχνάσματα για να του υποδηλώνουν οτι αυτό δεν υπάρχει ή υπάρχει! Κατηγορούν τις θρησκείες αλλά δεν είναι και αυτοί καλύτεροι.

 

Anor

Link to comment
Share on other sites

Πώς σας φαίνεται αυτό??

 

Οι Αγγλοι παντα ηταν πρωτοποριακοι στις μ :censored: ς. Δεν εκπλησομαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημόσιος κίνδυνος. Είναι δυνατόν να θέτεις φιλοσοφικά ερωτήματα σε ανθρώπους που οδηγούν ή περπατούν στην πόλη; :P

 

Σωστόοοοοο!!!! :clapping:

 

Προφανώς, έχεις κάνει Αγγλία, ε;

Link to comment
Share on other sites

ΑΥΤΟ Μαλλον δεν εχει να κανει με την αθεια αλλα με την αντιδραση στην στειρα ηθικολογια της αγγλικανικης εκκλησιας η οποια δυστυχως εχει απογυμνωσει

 

τον χριστιανισμο απο την μυστικη του οψη και τον εχει ντυσει με το διπτυχο ταξις και ηθικη κατι που εχει κανει τον αγγλικο λαο ρκετα καταπιεσμενο γιατι ειναι αληθεια οτι και οι ιδιοι παραδεχονται αυτην την αληθεια δεν ειναι τυυχαια αλλωστε η δραση των αγγλων τουριστων,,,,,,....... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Αν το καλοσκεφτείτε πάντως, 140.000 λίρες είναι πολλά λεφτά για τη χρηματοδότηση μιας καμπάνιας με τέτοιο περιεχόμενο.

 

Όπως και οι ίδιοι λένε στο επίσημο site τους, η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε όταν ο εμπνευστής της είδε πάνω σ' ένα λεωφορείο μια διαφήμιση που έλεγε ?When the Son of Man comes, will He find Faith on this Earth?? (απόσπασμα από τη Βίβλο). Κάτω από την επιγραφή, είχε ένα Link το οποίο οδηγούσε σε μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο "εκφοβιστικό" απέναντι στους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τη χριστιανική θρησκεία (σαν μη-πιστός, θα καταδικαζόταν σε αιώνιο διαχωρισμό από το θεό και έπειτα θα σάπιζε στην κόλαση - καθόλου πρωτότυπο χριστιανικό μήνυμα, ε?!).

 

Συνεπώς, αυτή η εκστρατεία δεν φαίνεται να αποτελεί τόσο "δράση" όσο "αντίδραση" σε αντίστοιχες χριστιανικές εκστρατείες.

Link to comment
Share on other sites

When the Son of Man comes, will He find Faith on this Earth??

 

οπόταν εμένα αυτό που παραθέτεις μου κτυπάει καμπανάκι στον εγκέφαλο και 'συναγερμό' ότι και ο διατυμπανισμός της "Μη ύπαρξης του Θεού" δόγμα είναι...

 

άσχετα αν ο στόχος είναι η καταπολέμιση της παροπίδας που τοποθετεί η θρησκεία

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν ξέρω για ποιό θεό μιλάνε..προφανώς το χριστιανικό θεό..μόνο τα λουλούδια της φωτογραφίας θα έπρεπε να τους πείσει για το αντίθετο..

Edited by everfrost
Link to comment
Share on other sites

... ?When the Son of Man comes, will He find Faith on this Earth?? (απόσπασμα από τη Βίβλο). Κάτω από την επιγραφή, είχε ένα Link το οποίο οδηγούσε σε μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο "εκφοβιστικό" απέναντι στους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τη χριστιανική θρησκεία (σαν μη-πιστός, θα καταδικαζόταν σε αιώνιο διαχωρισμό από το θεό και έπειτα θα σάπιζε στην κόλαση - καθόλου πρωτότυπο χριστιανικό μήνυμα, ε?!)....
Βασικά όλες οι θρησκείες έχουν ή προβάλουν κάποιο είδος μηνύματος που θα μπορούσε να θεωρηθεί "εκφοβιστικό": αν π.χ. δεν σπάσεις τη αλυσίδα μετενσαρκώσεων είσαι "καταδικασμένος" σε ατέλειωτες επαναγεννήσεις (μπρρρρρ....), αν δεν εξευμενίσεις τις (ή "τη") θεότητα με λατρεία ή αν δεν "καθαρθείς" από το "μίασμα" και τη ύβρι θα σε κατατρέχει κτλ. (όπα)

 

Άλλωστε πιο νόημα έχει το να προσκληθείς να προσεγγίσεις μια θρησκεία αν δεν έχεις "κάτι να χάσεις" αν δεν την προσεγγίσεις;

Αυτό το "κάτι θα χάσεις" μπορείς με "φτηνή" σοφιστεία να το θεωρήσεις "εκφοβιστικό" αν και προφανώς αν δεν υπήρχε δεν θα είχες και λόγο να ασχοληθείς με τη θρησκεία...

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι αυτή ή την κάθε θρησκεία με το φόβο για το τί θα "πάθαιναν" αν δεν την ακολουθούσαν.

Σαφώς και ο φόβος γενικότερα παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση (συνειδητή ή μη) να ακολουθήσει κανείς μια θρησκεία, αλλά δεν θα πρέπει κατ' ανάγκη να συγχέεται με το φόβο για το ότι "κάτι θα χάσει" σε διαφορετική περίπτωση.

 

Τελικά, όσο επιρρεπείς είμαστε στο φόβο, σε υποσυνείδητο επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθούμε να τον αποφύγουμε σε συνειδητό επίπεδο. Αν οι θρησκείες απευθύνονταν μόνο στο πρώτο, σίγουρα θα έχαναν κάποιο μερίδιο "συνδρομών".

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι αυτή ή την κάθε θρησκεία με το φόβο για το τί θα "πάθαιναν" αν δεν την ακολουθούσαν....
Συμφωνώ με αυτό και είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι όλοι οι Χριστιανοί ακολουθούν τη θρησκεία του από "φόβο", ή όλοι οι Ινδουϊστές προσπαθούν να μη συσσωρεύουν "κακό" κάρμα από "φόβο"
...Σαφώς και ο φόβος γενικότερα παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση (συνειδητή ή μη) να ακολουθήσει κανείς μια θρησκεία, αλλά δεν θα πρέπει κατ' ανάγκη να συγχέεται με το φόβο για το ότι "κάτι θα χάσει" σε διαφορετική περίπτωση....
Ασφαλώς και ο "φόβος" ότι θα "χάσει κάτι" είναι εκεί σε κάθε περίπτωση, άμεσα ή έμμεσα. Δεν κάνεις τίποτα χωρίς να προσβλέπεις σε κάτι ευεργετικό, ούτε αποφεύγεις πράγματα χωρίς να "φοβάσαι" ότι περιέχουν κάποια απειλή. Απλά μερικές φορές και στις δύο περιπτώσεις, λογαριάζεις υπέρ-κατά και κάνεις αυτό που θέλεις αγνοώντας συνέπειες, κέρδη ή ζημίες.
...Τελικά, όσο επιρρεπείς είμαστε στο φόβο, σε υποσυνείδητο επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθούμε να τον αποφύγουμε σε συνειδητό επίπεδο. Αν οι θρησκείες απευθύνονταν μόνο στο πρώτο, σίγουρα θα έχαναν κάποιο μερίδιο "συνδρομών".
Όπως και να έχει, η "θρησκευτικότητα" είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτό που αποκαλείται μερικές φορές "φόβος". Δεν είναι πάντα φόβος=τρόμος. Υπάρχει φόβος=δέος/σεβασμός/απορία/θαυμασμός...

Η όλη φάση νομίζω ότι συνοψίζεται στο: out of the frying pan, into the fire.

Δηλαδή είναι μόνο μια ψευδαίσθηση "ελευθερίας" το να διακηρύττεις ότι δεν "φοβάσαι" κάτι, καθώς αυτό είναι το ίδιο πιθανό να σε ρίξει σε άλλους "φόβους".

 

ΥΓ. Για την ιστορία το: ?When the Son of Man comes, will He find Faith on this Earth?? είναι το "Άραγε, όταν ο Υιός του ανθρώπου έλθει, θα βρει την πίστη πάνω στη γη;" (λόγια του Ιησού, κατά Λουκά κεφ. 18.8).

Link to comment
Share on other sites

Pίχτε μια ματιά και σε αυτό το site, που καλεί τους απανταχού αθεϊστές να οργανωθούν και να βροντοφωνάξουν την παρουσία τους.

 

Η όλη ιστορία νομίζω πως ξεκινά με τα βιβλία του R. Dawkins.

 

Στο τελευταίο του βιβλίο, «Τhe Man Delusion» («Η Περί Ανθρώπου Αυταπάτη»), ο Dawkins επιχειρηματολογεί ένθερμα υπέρ της Αθεΐας :

 

«Στόχος μου είναι ο Θεός, όλοι οι θεοί, οτιδήποτε και καθετί υπερφυσικό, οπουδήποτε και οποτεδήποτε επινοήθηκε ή πρόκειται να επινοηθεί !»

 

«Η ικανότητα της πίστης να παρηγορεί δεν της προσδίδει αλήθεια? Η αληθινά ενήλικη οπτική, αντιθέτως, βρίσκεται στο ότι η ζωή μας είναι τόσο μεστή νοήματος, τόσο πλήρης και θαυμαστή όσο εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να την κάνουμε. Και όντως μπορούμε να την κάνουμε αξιοθαύμαστη ! Ο δικός μου τρόπος περιλαμβάνει μια γερή δόση επιστήμης, της τίμιας και συστηματικής προσπάθειας για την ανακάλυψη της αλήθειας σχετικά με τον πραγματικό κόσμο».

 

Οι αθεϊστές γενικά τάσσονται υπέρ της ορθολογικής, επιστημονικής προσέγγισης, θεωρούν την θρησκεία απλώς ένα φανταστικό δημιούργημα, τον Θεό μια ιδέα χωρίς αντίκρυσμα, την Βίβλο απλή μυθολογία, κτλ.

 

Ρίχτε μια ματιά και σε αυτήν την σελίδα, για να δείτε τα διάφορα ευφάνταστα gadgets που προτείνουν.

 

 

Πολύ καλά τα σχόλια που διάβασα μέχρι τώρα. Αυτό το κίνημα της Αθεΐας φαίνεται πως ξεκίνησε ως μία αντίδραση σε αντίστοιχες χριστιανικές ''εκστρατείες'' (κυρίως στην Αμερική του Bush), αλλά η όποια σωστή προσσέγγιση δεν βρίσκεται στα άκρα και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ολοκληρωτικά καμία από τις δύο πλευρές.

Edited by synodoiporos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...