Jump to content

topic xwris topic no2


scarab
 Share

Recommended Posts

βαζω αυτον τον τιτλο για 2η φορα γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι τοπικ να χρησιμοποιησω!

τελοςπαντων, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης, οταν βρισκομαι κοντα στην φυση νιωθω οτι λειτουργει ενα κομματι του εαυτου μου το οποιο - και λογικο ειναι - μενει μπλοκαρισμενο οταν βρισκομαι στην πολη!

Αυτο που συμβαινει μετα για μερικες μερες ειναι απεριγραπτο , δλδ σαν να αναπτυσω μια διαισθηση για τα πραγματα και τους ανθρωπους γυρω μου , σαν να νιωθω οτι προκειται να γινει κατι το οποιο και γινεται!

υπαρχει καποια εξηγηση γι αυτο , γιατι μου εχει κανει τρομερη εντυπωση !

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αυτή η διαίσθηση που αναπτύσεις μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική. Μακριά από το άγχος της πόλης βρίσκεσαι πιο κοντά με τον εαυτό σου, είσαι πιο συγκεντρωμένη.

Link to comment
Share on other sites

Προσθέτω πως ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον οι δυνάμεις της υπάρξεως μας ανοίγουν μιας και είμαστε φτιαγμένοι για να ΖΟΥΜΕ μέσα σε αυτό και όχι στη ΦΥΛΑΚΗ από μπετό και τράπεζες που μας ρίξαν εκ γεννήσεως.

Έτσι ο συντονισμός με την Ροή της Ζωτικής Ενέργειας που ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει ακόμα σε ανέγκιχτες (σχετικά) περιοχές από την κοινωνική "τελειότητα" γίνεται αβίαστα και απολυτως φυσικά!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως ετσι,ερχομαστε κοντα εκει που πραγματικα ανηκουμε.Για αυτο και εγω παρατησα την Αθηνα που εμενα και ηρθα στο χωριο μου και δεν το κουναω απο εδω με τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πραγματικά, αν ζήσεις κανένα χρόνο σε μέρος κοντά στη φύση ή και μέσα στη φύση, μετά δύσκολα μπορείς να συνηθίσεις ξανά στους ρυθμούς της πόλης. Και ας έχεις περισσότερες επιλογές για διασκέδαση ή να χάνεσαι μέσα σε αγνώστους (πράγμα το οποίο πριν 2 χρόνια το ζητούσα).

Τίποτε δε συγκρίνεται με την καλή ποιότητα ζωής. Μετά όλα τα άλλα βρίσκονται...

Link to comment
Share on other sites

H διασκεδαση υπαρχει παντου απλα ισως διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο τι θεωρει διασκεδαση.Επισης οσο συχνα θα βγεις σε κεντρο διασκεδασης αν μενεις σε πολη τοσο θα βγαινεις αν μενεις και σε χωριο που ολο και καποια πολη θα ειναι κοντα.Αυτο που σου προσφερει ενα μερος στην φυση δεν περιγραφεται.Και το μονο που χρειαζεται ειναι απλα να ακολουθησεις το ενστικτο σου που σε οδηγει και οχι οτι σου πασαρουν ως πρεπει για να ζεις καλα και να εισαι τρεντι.

Link to comment
Share on other sites

H διασκεδαση υπαρχει παντου απλα ισως διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο τι θεωρει διασκεδαση.

 

Δεν είπα ότι δεν υπάρχει παντού διασκέδαση, αλλά ότι στις πόλεις υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

 

Επισης οσο συχνα θα βγεις σε κεντρο διασκεδασης αν μενεις σε πολη τοσο θα βγαινεις αν μενεις και σε χωριο που ολο και καποια πολη θα ειναι κοντα.

 

Διαφωνώ. Στα νησιά δε συμβαίνει το ίδιο πράγμα (και δεν εννοώ νησιά όπως Ρόδος, Κέρκυρα κλπ, αλλά νησιά μικρότερα).

 

~στην τελική όμως το θέμα είναι η καλή παρέα.

 

 

και οχι οτι σου πασαρουν ως πρεπει για να ζεις καλα και να εισαι τρεντι.

..αυτή η περιγραφή είναι περισσότερο περιγραφή εφήβου και ενήλικα μέχρι 20-22. Αν κάποιος συνεχίζει να σκέφτεται έτσι, τότε μιλάμε για άνθρωπο χωρίς προσωπική βούληση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο οι γνωστοί σου lusipan, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν, ακόμα (γιατί όχ?!) κι εμείς!

 

Πάντως, όπως πολύ σωστά είπε η sabrina, "μακριά από το άγχος της πόλης βρίσκεσαι πιο κοντά με τον εαυτό σου, είσαι πιο συγκεντρωμένος" κι αυτό γιατί δεν έχεις χίλια δυο πράγματα, ήχους, γενικά ερεθίσματα να σου αποσπάνε την προσοχή κάθε δευτερόλεπτο κι έτσι αναγκαστηκά τρως στη μάπα τον εαυτό σου και τον ξεψειρίζεις! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Η φυση εχει ηχους και "φασαρια" αλλα ειναι αυτα που πρεπει σαν ανθρωπο να σε αποσπαν γιατι μεσα απο αυτα θα βρεις ποιος πραγματικα εισαι.Αφου με την φυση και την δικια της ζωη ειμαστε συνδεδεμενοι οσο και αν θελουν καποιοι να το αρνηθουμε.Οι πολεις και οτι συνεπαγονται αυτες απλα μας αρρωσταινουν και μας απομακρυνουν απο την πραγματικοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι, άλλο κελαηδίσματα, άνεμος, κύμματα και άλλο κόρνες, φωνές, κομπρεσέρ κλπ παράγοντες ηχορύπανσης! ;)

Link to comment
Share on other sites

επειδή ζω σε χωριό, κατάλαβα τι εννοείς, είναι ότι χαλαρώνεις και ηρεμείς και αυξάνονται οι αισθήσεις σου. Όσο περνά ο καιρός σε χωριό θα αυξάνονται οι αισθήσεις σου και θα καταλαβαίνεις και τον παραμικρό θόρυβο τι σημαίνει. π.χ. από τον τόνο της φωνής ενός σκύλου μπορείς να καταλάβεις έαν έρχεται κάποιος, έαν γαυβγίζει απλώς γιατί παίζει, εάν γαυγίζει γιατί είδε κάτι, γιατί εάν πρόκειται κάτι να γίνει, εάν άκουσε κάτι..... και όλα αυτά είναι διαφορετικός ήχος που πολλές φορές δεν τα καταλαβαίνεις εκτός εάν είσαι μόνιμα σε ένα ήσυχο μέρος σαν ένα χωριό που δεν έχεις ούτε άγχος αλλά ούτε και στρές.

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους έφυγα απο τν Αθήνα εδώ και κανα εξάμηνο και ηρέμησα.!'Εχω καταργήσει και την τηλεόραση και πλέον έχω άπειρο χρόνο!!Μπορώ να ασχολούμε με ό,τι θέλω χωρίς να νιώθω πια ότι χάνω άδικα τν χρόνο μου!Έφυγα επίσης από το καυσαέριο!!ΤΤώρα πια είμαι εγώ και ο εαυτός μου κάθε μέρα!!Τελικά δν με ήξερα καθόλου!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...