Jump to content

ΜΑΓΕΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΣΕΞ


Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θρεντ, δίχως να...(γκουχ-γκουχ!)έχω ψάξει ιδιαίτερα το όλο ζήτημα. Και βασικά, από που να αρχίσει κανείς;Από το Ταντρικό Σεξ; Από τις "σεξουαλικές πρακτικές" αποκρυφιστών του 19ου αιώνα; Από τη σκέψη του Άλιστερ Κρόουλι περί Σεξουαλικής Μαγείας; Πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο με...άπειρα υποκεφάλαια και εννοείται δεν...θα αρκούσε ένα μόνο θρεντ για να αναλυθεί το θέμα (-λέμε τώρα!-) διεξοδικά...

 

Όμως, τουλάχιστον, ας γίνει η...αρχή. Και για μένα "αρχή" θα μπορούσε να είναι η "χρήση" του σεξ στα αρχαία μυστήρια, στους πρώτους παγανιστικούς λαούς, την μεγάλη παράδοση της Ινδίας και της Κίνας...αλλά θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από την -όχι και τόσο γνωστή στο ελληνικό κοινό (παρόλο που την "έχουν ακουστά!") Ταντρική Σεξουαλικότητα: :smilewink:

=========================================================================

 

Tο σεξ, πηγή της ζωής

Θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε στην Tάντρα μια φιλοσοφική, αλλά και μια επιστημονική διάσταση, αφού πρώτη αποκάλυψε, πριν χιλιάδες χρόνια, αυτό που οι Mάστερ και Tζόνσον -ερευνητές γιατροί- συμπέραναν το 1966 στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη της φυσιολογίας και ανατομίας της ανθρώπινης σεξουαλικής πράξης: ότι το 75% των ανδρών εκσπερματώνουν πρόωρα, ενώ το 90% των γυναικών δεν φτάνουν ποτέ στον οργασμό! Aυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γυναίκες είναι τόσο θυμωμένες και εκνευρισμένες, και έτσι θα παραμείνουν όσο η αρσενική φύση συνεχίζει να πολεμά, να διεκδικεί, να αναπαράγει, αλλά όχι να κάνει έρωτα. H Tάντρα ήταν μια εξέγερση για την εποχή της και παραμένει μέχρι σήμερα έτσι. Tόλμησε να αντισταθεί στον ασκητισμό, στην ιεραρχία και στην πειθαρχία του βουδισμού και του ινδουισμού και περισσότερο από όλα τόλμησε να ασχοληθεί με τη γυναίκα. H Tάντρα σού ζητάει να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι. Nα αποδεχτείς τις επιθυμίες σου, αλλά μέσα από βαθιά ευαισθησία, με απόλυτη επίγνωση και αγάπη. Για την Tάντρα το σεξ είναι η βασική ενέργεια. Eισχωρεί σε κάθε κύτταρο του Είναι μας. Eίναι η πηγή της ζωής και, παρ? όλα αυτά, το χειριζόμαστε είτε σαν κάτι βδελυρό, που πρέπει να απωθηθεί, είτε σαν μέσο κυριαρχίας και εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων.

H εκσπερμάτωση, σπατάλη ενέργειαςO άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο από σεξουαλική ενέργεια, που πρέπει να την κατανοήσει και να την υπερβεί, αλλιώς δεν θα εξελιχθεί. Aλλά ο τρόπος να γνωρίσει κανείς την ενέργεια αυτή δεν είναι η σύγκρουση και η μαχητική διάθεση, που τα περισσότερα ζευγάρια υιοθετούν ως στάση κοινής ζωής. H Tάντρα υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτιση υπάρχει επειδή ο άνδρας πολεμάει, ακόμα και στην πιο ιερή αυτή στιγμή. Πολεμάει να αποδείξει πόσο καλός εραστής είναι, πολεμάει να αγαπηθεί. Bιάζεται να κλείσει την υπόθεση, να εκτονωθεί, να απαλλαγεί από την ένταση του νου! Στην Tάντρα ο άνδρας δεν εκσπερματώνει. Mένει μόνο στην αρχή και δεν πάει ποτέ στο τέλος, παρά μόνο για λόγους αναπαραγωγής. Συγκρατεί την ενέργεια, δεν τη διασκορπίζει, δεν τη σπαταλά. Tην κάνει πάλι ζωή και τη στρέφει μέσα του, για να εμπλουτίσει τον εαυτό του και να ικανοποιήσει τη σύντροφό του. Kαι ο άνδρας και η γυναίκα γίνονται αγάπη, γίνονται ένα. Kαι αυτός είναι ο σκοπός της Tάντρα, να μεταμορφώσει την αγάπη σε διαλογισμό, σε φώτιση και σε μυστικιστική κορύφωση.

Oργασμός με ένα φιλίMόνο μέσα από την απλότητα και τη χαλαρότητα μπορεί το ζευγάρι να αφεθεί ολοκληρωτικά. H Tάντρα έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές της προσφέρουν υπερβατικές εμπειρίες απόλυτης ένωσης και μοναδικής διέγερσης. Ίσως θελήσετε κι εσείς να πειραματιστείτε.

Tο φιλί. Yπάρχουν πέντε τρόποι ανταλλαγής φιλιών, που εστιάζονται στα κύρια «τσάκρα» του σώματος (σπονδυλική στήλη, γεννητικά όργανα, αφαλός, στήθος, λαιμός και πρόσωπο). H πλέον πρωτότυπη και άγνωστη σε μας τους δυτικούς μορφή φιλιού είναι «το φιλί του επάνω χείλους». O άνδρας πιπιλίζει ελαφρά το επάνω χείλος της συντρόφου ρουφώντας το χαλινό, τη μεμβράνη που εκτείνεται από το εσωτερικό του επάνω χείλους μέχρι το σημείο επάνω από τα δύο μπροστινά δόντια. H σύντροφος, το κάτω χείλος. Yπάρχει ένας αγωγός σεξουαλικής ενέργειας από το χαλινό μέχρι την κλειτορίδα κατά μήκος του σώματος, ο οποίος, διεγειρόμενος, μπορεί να προκαλέσει έντονο οργασμό στη γυναίκα με ένα απλό φιλί.

1.001 κινήσεις . Στην Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά). H ένωση των δύο λέγεται «1.001 κινήσεις», που στα ταντρικά κείμενα σημαίνει «άπειρο». Oι πρακτικές κατά τη διάρκεια της διείσδυσης προσανατολίζονται όλες στο να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και αναφέρονται στον τρόπο και στις γωνίες εισχώρησης του lingam στο yoni.

Aναπνοή. Για να αυξηθεί η διάρκεια και η ένταση του οργασμού, είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα ηχηρά. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.

Karezza: Eπαφή με τα μάτια Tο κλείσιμο των ματιών κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης στο δυτικό κόσμο περιορίζει, σύμφωνα με τους Tαντριστές, τη δύναμη της βαθιάς ένωσης. Mέσω των ματιών, το ζευγάρι ανταλλάσσει την ενέργεια που εκπέμπεται από το τσάκρα της καρδιάς.

Διαλογισμός. Tο ζευγάρι ξαπλώνει στην αριστερή του πλευρά, ο ένας πίσω από τον άλλον (φανταστείτε τη διάταξη των κουταλιών). Aυτός που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για τρυφερότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, παίρνει την εσωτερική θέση. Oι σύντροφοι συγκεντρώνονται στην αναπνοή τους και αφού χαλαρώσουν, στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Mπορούν να εφαρμόσουν την «αρμονική αναπνοή», όπου εισπνέουν, κρατούν την αναπνοή και εκπνέουν μαζί, ή την «αμοιβαία αναπνοή», όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. Kατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι σύντροφοι την ενέργεια που τους διαπερνά κατά μήκος του σώματος.

Θυμηθείτε ότι ο τελικός στόχος της Tάντρα είναι η ενότητα! Tο σεξ είναι ο πιο ευχάριστος και μοναδικός τρόπος να αποκτήσει κανείς την εμπειρία της βαθιάς ένωσης, αλλά οι αρχές της Tάντρα εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη καθημερινότητα. Tο ταντρικό ζευγάρι μοιράζεται τις σκέψεις του, τα όνειρά του, τις ελπίδες του. Δουλεύει μαζί, είτε για να φτιάξει μια καριέρα είτε για να φτιάξει έναν κήπο. Aυτό σημαίνει ότι ο θεμέλιος λίθος για μια καλή σχέση είναι η συνεργασία και η προσπάθεια γι? αυτήν σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, νοητικό και ψυχικό. Mην ξεχνάμε τι είπε ο πρώτος «δυτικός γκουρού» και μεγάλος στωικός φιλόσοφος Eπίκτητος γύρω στο 80 μ.X.: «H ευτυχισμένη ζωή δεν επιτυγχάνεται με το να ακολουθείς ?πέντε εύκολα βήματα? ή το δόγμα κάποιας χαρισματικής φυσιογνωμίας. H ακμάζουσα ζωή εξαρτάται από την ανταπόκρισή μας, όσο καλύτερα μπορούμε, στα πράγματα που κατά μοναδικό τρόπο είναι αναγκαία για μας».

--------------------------------------------------------------------------------------

πηγή-άρθρο: http://www.vita.gr/html/ent/026/ent.2026.asp

--------------------------------------------------------------------------------------

http://www.tantra.com/

 

http://www.sacredsexuality.com/

 

http://www.goddesstemple.com/

 

http://ishtartemple.org/

 

unveiled_banner05_128.gif

 

(και φυσικά περισσότερες ιστοσελίδες... μετά από ένα καλό ψάξιμο σε μηχανή αναζήτησης...) :laugh2:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

The Alchemy of Sex

 

The practice of Internal Sexual Alchemy is a pursuit which requires the advanced practice of meditation and concentration, as well as enthusiasm for detail in observing subtle responses in the body, including changes in perspiration, rapidity of breath, and pupil dilation, which can be early signals of a rising Kundalini. Learning how to cultivate deep, prolonged orgasm "without lust for result" is a technical skill of great aid and support to the working. One need not be an expert in either yoga or biochemistry to effect these changes, but a healthy attitude towards sex and a magical understanding of the body's mechanisms seems paramount. While a range of techniques may build the adept's skill and fortify her or his practice over time, the ultimate test is complete union, love under will. During certain magical rites, the ejaculatory fluids can be collected and used for occult purposes.

 

from:

http://www.billheidrick.com/tcc/tcc2004/tcc0604.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Katarxin apologoume gia tous latinikous xaraktires.

 

Sto sex stirizete kai i diadikasia energopoihsis tis kountalinis symfwna me tin didaskalia tou Daskalou Samael Aun Weor. Oi sigkekrimenes didaskalies apagorevoun tin ekspermatosi afou i energia pou xanete einai terastia kai tote i kountalini anti na aneveni pros ta panw vi8izete akoumi pio katw kai ginete i oura tou diavolou opws leei metaforika. O sigkekrimenos Daskalos fanerose mystika gia tin texni tis lefkis sexoualikis mageias , kai symfona me afton oloi oi megaloi daskaloi tis "Megalis Lefkis Adelfotitas" opws o Ihsous o Voudas kai alloi afton ton dromo akolou8isan. mporeitai na emva8inete kai na vrite perissotera apo edw : http://gnosticteachings.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

αριστερό μονοπάτι??? Γιατί....;

 

Δεν νομίζω.... <_<

Link to comment
Share on other sites

στο αριστερό μονοπάτι δεν είναι η προσέγγιση του θείου μέσω των αισθήσεων και των απολαύσεων των επίγειων αγαθών όπως είναι το σεξ?

Σε σχέση με το δεξί μονοπάτι που επιθυμεί την νοητική και μη-υλιστική-αισθησιακή προσέγγιση του θείου αλλά εκστατική;

 

 

"Left-Hand Path" belief systems value the advancement and preservation of the self, as well as the pursuit of terrestrial goals.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Left-Hand_Pat...Right-Hand_Path

 

 

Desire for Worldly Pleasures

Tantra is different from other traditions because it takes the whole person, and his/her worldly desires into account. Other spiritual traditions ordinarily teach that desire for material pleasures and spiritual aspirations are mutually exclusive, setting the stage for an endless internal struggle. Although most people are drawn into spiritual beliefs and practices, they have a natural urge to fulfill their desires. With no way to reconcile these two impulses, they fall prey to guilt and self-condemnation or become hypocritical. Tantra offers an alternative path.

 

http://hinduism.about.com/library/weekly/aa082501a.htm

 

παραδείγματος χάρην η Τάντρα ένα καθαρά σεξουαλικό πνευματικό σύστημα που πήγε αντίθετα στον κλασικό ασκητικό Βουδισμό

 

ή κάνω λάθος... ; :huh:

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

...

Αριστερό - Δεξί..

Πάνω Κάτω..

Ως άνδρας ξεχωρίζει κανείς το πάνω με το κάτω κεφάλι;

Το ορθόν είναι η ισσοροπία!

Και τα 2 χρειάζονται ρε παιδιά!!

Ο Συνδυασμός είναι το ΠΑΝ και το ΜΕΤΡΟΝ!

Άντε καλημέρες!!

Link to comment
Share on other sites

και γω της ίδιας γνώμης είμαι... δεν είπα ότι το αριτερό ή το δεξί είναι κακό... είπα "αχ αυτό το αριτερό μονοπάτι, σκέτος πειρασμός είναι" :P

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε απόλυτοι πάνω σ'αυτό το θέμα. πχ στο Ο.Τ.Ο. οι ανώτεροι σην ιεραρχία εξασκούν σεξουαλική μαγεία, αλλά, όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβάνομαι εγώ, ο θελημισμός δεν είναι left hand path...

 

Εξάλλου, ο Buckland στο βιβλίο της Μαγείας του έχει ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στη Σεξουαλική Μαγεία και την πρακτική της, και αυτό το βιβλίο δεν ασχολείται με Left Hand path αλλά με wicca. Η Σαξωνική παράδοσή του σίγουρα την εκτελεί από καιρό σε καιρό, και φαντάζομαι το ίδιο και η Γκαρντνεριανή (η πρώτη σύγχρονη Wicca παράδοση) και άλλες.

Link to comment
Share on other sites

επομένως αυτά τα μαγικά συστήματα είναι κάτι ανάμοικτο...εκτός αν μου δώσεις να καταλάβω τι είναι το left-hand-path αν δε είναι αυτό που βρήκα στην wikipedia

 

Από ότι κατάλαβα (βαση wikipedia) το αριστερό μονοπάτι δεν είναι το "κακό" όπως μέχρι πρότινως νόμιζα αλλά αναφέρεται στις υλιστικές επιθυμίες σε σχέση με τις νοητικές επιθυμίες του δεξιού.

 

Κατάλαβα σωστά ή όχι; :huh:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, κι εγώ το ίδιο κείμενο έχω διαβάσει. Απλά, οι περισσότερες "εναλλακτικές" φιλοσοφίες (όπως συχνά αποκαλούν μερικοί τον αποκρυφισμό και γενικότερα ό,τι μη χριστιανικό υπάρχει) έχουν λίγο κι από τα δυο. Το ίδιο ισχύει και με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία όμως, αν το καλοσκεφτείς(όπου τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα ήταν εξίσου σημαντικά - το ρητό το ξέρουμε, έτσι;), όπως και με τον Ισλαμισμό (η ανταμοιβή με τα "ουρί του παραδείσου" - που σημειωτέον ειναι παρθένες! :lol: - για τους στρατιώτες της Τζιχάντ θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί left hand path...)

 

 

Τώρα ο λόγος που μερικές φιλοσοφίες όπως ο Σατανισμός, ο Εωσφορισμός, ο ψυχικός Βαμπιρισμός κλπ είναι τόσο προσκολλημένες στο left hand path, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, είναι επειδή το αντίπαλο δέος (τα Χριστιανικά δόγματα δηλαδή) είναι πιο "δεξιών" αντιλήψεων.

Όσο για τη wicca... αυτή φαίνεται να περιέχει στοιχεία και από τα δυο μονοπάτια. Αλλά δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις εύκολα ούτε RHP ούτε LHP. Κοινώς, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα με τα δυο συστήματα.

 

Αν πάντως κάποιος θέλει να κάνει οπωσδήποτε το διαχωρισμό (και συνήθως είναι οι "left hand path followers" που επιμένουν στο διαχωρισμό) μια καλη΄ιδέα θα ήταν να εξετάζει την άποψη της κάθε φιλοσοφίας πάνω σε θέματα όπως η ηθική γενικά (όχι η ηθικολογία και τα σεξουαλικά ταμπού αλλά η πραγματική ηθική), ο Νόμος των Τριών, η έννοια ανταμοιβής - ανταπόδωσης κλπ.

 

ΝΟΤΕ: Αναφέρω τον Νόμο των Τριών ειδικά γιατί τυγχάνει να γνωρίζω πώς τον αντιλαμβάνονται οι δυο πορείες. Βασικά όσοι έχετε δει τους Πειρατές της Καραϊβικής (μέτριο btw) να ξέρετε πως ο νόμος των Τριών είναι σαν τον Πειρατικό Κώδικα της εν λόγω ταινίας, δηλ. οι περισσοτεροι τον σέβονται και τον ακολουθούν πιστά, ενώ άλλοι (και κυρίως αυτοί που συστήνονται ως LHP) τον θεωρούν περισσότερο σαν υποδείξεις παρά σαν Νόμο.

Link to comment
Share on other sites

ΆΝΤΕ από δω παλιόπαιδα!!! Με καλο-μπερδέψατε!!!!

 

Απορώ τι να κάνετε στα...κρεββάτια σας...!!! :lol: ***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*** oh yes yes το ξέρω θα μ' αφήσετε με την απορία -και καλά κάνετε...) :)

Link to comment
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_magic

 

Το εν λόγω κείμενο το έχω διασταυρώσει με τα βιβλία του Buckland και του DuQuette που θα αναφέρω κάτω (επειδή η wikipedia δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο μέσο, από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να αλλάξει τα κείμενα). όχι απλώς δεν ορίζεται σαν αποκλειστικότητα του LHP, αλλά ούτε που αναφέρεται η φράση Left hand path. Για να κλείσουμε το όλο θέμα περί της σχέσης αυτών των δυο (όχι πως στο lhp δεν έχουν σεξ μαγεία, απλά δεν είναι και copyright τους!).

 

Η μια μου πηγή ήταν το Πλήρες Βιβλίο της Μαγείας. Η άλλη ήταν το Sex Magic, Tantra & Tarot των Lon Milo DuQuette (Ο.Τ.Ο.) και Christofer Hyatt (Order of the Golden Dawn - καμία σχέση με γνωστή ακροδεξιά ελληνική οργάνωση αυτό!!!!)

 

Το τελευταίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

http://www.scribd.com/doc/5555384/Hyatt-Se...antra-and-Tarot

 

(παίζει να έχει βγει και νεώτερη έκδοση) Είναι αρκετα...εχμ... ενδιαφέρον... B) well... όσοι ενδιαφέρεστε για το χώρο...

 

edit: dimulator, μόλις είδα το ποστ σου. Οι ουρανοντυμένοι δεν νομίζω να έχουν άμεση σχέση με το θέμα. Άσχετο με το κατά πόσο και σε τι περιπτώσεις χρησιμοποιείται σήμερα, οι κέλτες (γιατί από αυτούς προήλθε η εν λόγω "συνήθεια") σχεδόν πάντα έκαναν τις τελετές τους "au natural", όχι μόνο σε τελετές γονιμότητας (ενώ υπάρχουν και αναπαραστάσεις που τους δείχνουν να πηγαίνουν και στη μάχη tackled out...)

Edited by irenicus777
Link to comment
Share on other sites

Επανάληψή θέματος, απο το topic Αθανασία, Στατιστική στους ανθρώπους:

 

The Sexual Teachings of the White Tigress, απο αρχαίες διδασκαλίες που χρονολογούντε περίπου 3.000 έτη εξηγούν τα μυστικά για το ξεκλείδωμα της νεανικότητας και της αθανασίας.

 

http://store.innertraditions.com/Product.j...8-0-89281-868-6

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...