Jump to content

Μετακομιζω Αθηνα


Firemaster
 Share

Recommended Posts

Βασικά απ'όσο ξέρω, ο κύριος όγκος των καταστημάτων του χώρου είναι στα Εξάρχεια Βιβλία, κρυστάλλους, τράπουλες κλπ εγώ προσωπικά παίρνω (όταν παίρνω) από τον Πύρινο Κόσμο (Ιπποκράτους και Σόλωνος) αν και ειδικά στα βιβλία του θέλει λίγο ψάξιμο πριν αγοράσεις, γιατί είναι ή του ύψους ή του βάθους. Στα Εξάρχεια επίσης, κοντά στην Ομόνοια είναι και οι πύλες της Ιστάρ, αν και αυτές είναι πιο wiccan προσανατολισμένες και δεν είναι τόσο του προσωπικού μου ενδιαφέροντος.

Τέλος, στο Μοναστηράκι υπάρχει ο "Μπαρμπα Χαράλαμπος" (στην πλατεία, απέναντι από το μετρό).

 

Αλλά δεν είναι φυσικά μόνο αυτά. Α, και μην σνομπάρεις και τα πιο mainstream καταστήματα. Ποτέ δεν ξέρεις (θα'χω να το λέω, τα πρώτα βιβλία μαγείας που πήρα τα πήρα από τον Παπασωτηρίου!!!!! ^_^ )

Link to comment
Share on other sites

Καταστήματα όσα θες.. Η περιοχή των Εξαρχείων προσφέρεται λόγω των πάμπολλων εκδοτικών οίκων, όπως ανέφερε κι ο irenicus777. Αναλόγως και τι ψάχνεις βεβαίως. Επίσης, προς Μοναστηράκι ή οδός Αθηνάς θα βρεις μαγαζιά με βότανα. Είναι δύσκολο να σου κάνουμε λίστα με μαγαζιά, αλλά αν ψάξεις λίγο το φόρουμ έχουν αναφερθεί αρκετά σε διάφορα σημεία. Και μιας και θα είσαι Αθήνα με καλή σύνδεση, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πάρα πολλά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά!!! Πόσα θέλετε να με τρελάνετε;;; <_<

 

Ώστε το ψάχνουν πολύ στην επαρχία και...το κρύβουν λόγω...επωνυμίας;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ!!! Και τι να το κάνω αυτό, μου λέτε τώρα;;; :(

 

Αφού άμα ένας ντόπιος δεν ανοίγεται εύκολα -λόγω των "κουφών ασχολιών του" (να το πούμε έτσι λαϊκιστι) και προτιμά να τα κρατά μέσα του (ευχαριστώ πολύ!!), πολύ δύσκολα θα καταφέρει να έρθει σε επαφή με ομοιδεάτες του, μη ανοιγόμενος (δεν μπορεί κι αλλιώς, έτσι?)και έτσι αδυνατώντας να στήσει κάτι ρε παιδί μου, τάγμα, κόβεν, ομάδα ή έστω "κοινό γκρουπ του καφενείου"...Για "μαγαζιά-στέκια" του είδους, βέβαια, ούτε λόγος!

 

Εδώ στην Αθήνα, όλα είναι πιο "ανοικτά". Πας και χτυπάς μια πόρτα και κάνεις "αίτηση εισδοχής". Επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα και στέλνεις εμάιλ ενδιαφέροντος -προς ομοιδεάτες ή άτομα έχοντα κοινά ενδιαφέροντα με σένα. Πας σε "μαγαζί".Δεν νιώθεις μόνος και αποκομμένος...Στην επαρχία, όλα αυτά γίνονται;; Χλωμόοοοοοο το βλέπωωωωωω...

Και μη βιαστείτε να απαντήσετε "δεν είναι έτσι" διότι...εγώ τουλάχιστον πηγαινο-έρχομαι! Πάω ΚΑΙ Αθήνα ΚΑΙ επαρχιακές πόλεις. Και τα βλέπω. Τα συγκρίνω. Οι "αποστάσεις" σε αυτά τα θέματα, μεγάλες.

 

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ: ΕΑΝ η Ελλάδα ήταν -ας πούμε- Αγγλία ή Η.Π.Α. σε θέματα νοοτροπίας και επιπέδου νομοθεσίας, τότε βέβαια το θέμα "επαρχία" θα έπαιρνε άλλη τροπή. Π.χ. στο Πόρτσμουθ της Νότιας Αγγλίας ,ντάλα-μεσημέρι, έπεσα πάνω σε ανοικτή εκλδήλωση γουϊκανικού κόβεν (σε καταπράσινο flat αγρόκτημα στα προάστεια) και εκεί δεν 'ηταν μόνο οι ενδιαφερόμενοι και συμμετέχοντες αλλά από μικρή απόσταση παρακολουθούσαν άσχετοι! Και κανείς τους δεν έκανε ούτε μια αρνητική εκδήλωση (βρισίδι -πρόκληση επεισόδιου/αψιμαχίας -κοροϊδευτικές εκδηλώσεις-κ.τ.λ.)τίποτα! Όλοι φρόνιμοι και με σεβασμό στους "απέναντι". Ούτε καν -προληπτικά- μπάτσους σε απόσταση ασφαλείας, δεν είδα!!!

Οι συγκρίσεις κραυγαλέες. Τι περί "ψαγμένων στην επαρχία" ; (εκτός κι αν μιλάμε για άτομα μετρημένα στα δάκτυλα του 1ος χεριού!)...

Link to comment
Share on other sites

Τη σοφία μπορείς να τη συναντήσεις στα πιο περίεργα μέρη, στους πιο περίεργους ανθρώπους.

Αν βέβαια πιστεύεις πως η γνώση που χρειάζεσαι βρίσκεται μέσα σε "τάγματα" ή "κόβενς", σαφώς και δεν πρόκειται να τη βρεις στην επαρχία. Αλλά προσωπικά βρίσκω πολύ αφελή αυτή την προσέγγιση. Στο κάτω-κάτω πόσο "ειλικρινείς" είναι αυτές οι γνώσεις?

Κατά τη γνώμη μου, η σοφία και η γνώση που χρειάζεται ο άνθρωπος, περνά μέσα από το "φίλτρο" του φυσικού τρόπου ζωής. Στα αστικά κέντρα είμαστε αποκομμένοι από τη φύση, και ως εκ τούτου δεν είμαστε απόλυτα ο εαυτός μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να ανακαλύψουμε κάτι το οποίο εμείς οι ίδιοι καταπιέζουμε μέσα από τον τρόπο ζωής μας και τις επιλογές μας?

Σε αυτό το σημείο θεωρώ πως η επαρχία είναι πιο ειλικρινής και αυθεντική στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης, με όποιον τρόπο κι αν εκδηλώνεται.

Η μαγκιά είναι να είσαι αρκετά ανοιχτός ώστε να διακρίνεις αυτή την εκδήλωση.

Δεν χρειάζεται να δεις ένα μάτσο ανθρώπους με λευκούς χιτώνες να κάνουν γιάμα γιάμα γύρω από μια πεντάλφα στην εξοχή για να πειστείς πως πρόκειται για παγανιστική ιεροτελεστία, μπορείς απλώς να δεις έναν αγρότη να κλαδεύει ή μια γιαγιά να μαζεύει χόρτα.

Νομίζω ότι έχω δει μακράν περισσότερες παγανιστικές ιεροτελεστίες (έστω κι αν γίνονταν εν αγνοία των συμμετεχοντων) στην επαρχία παρά εντός της πόλης. Και τις περισσότερες φορές ήταν και πιο αυθεντικές, διότι οι άνθρωποι γνώριζαν ακριβώς γιατί το έκαναν, και το βίωναν και περισσότερο. Πολύ πιο αυθεντικοί, ακριβώς γιατί ο τρόπος ζωής τους είναι πιο φυσικός, άρα και οι ίδιοι πιο ισορροπημένοι.

 

Εν ολίγοις, αν είμαστε αρκετά ανοιχτοί ώστε να βλέπουμε πίσω από τύπους και συμπεριφορές (ή και τυποποιημένες συμπεριφορές), δεν χρειαζόμαστε θεατρινισμούς (όπου θεατρινισμοί, βάλτε τυπικά σεκτών, ταγμάτων, ψευτο-ομάδων κτλ) για να διακρίνουμε μια ιεροτελεστία. Δεν λέω, έχουν κι αυτοί τους συμβολισμούς τους, αλλά δεν είναι ούτε αυθεντικοί ούτε ειλικρινείς, εφόσον ο ίδιος ο αστικοποιημένος άνθρωπος τις περισσότερες φορές μένει στο θέατρο πιστεύοντας ότι αυτή είναι η ουσία, με αποτέλεσμα να χάνει το βαθύτερο νόημα.

Ξεκολλήστε! Σημάδια δεν είναι μόνο η πεντάλφα, το μαγικό ραβδί και ο χιτώνας... είναι και το κλαδί ελιάς, το χώμα, οι καρποί της βελανιδιάς κτλ!

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Aπλώς δεν συμφωνώ Τζόνυ μου...Και αντιστρόφως, βλέπω την προσέγγισή σου στο παρόν θέμα, "κάπως"!!!

Αλλά ΑΣ ΕΙΝΑΙ. Διαφορετικοί άνθρωποι είμαστε. Ψάχνουμε ίσως το ίδιο πράγμα, αλλά από ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μονοπάτια, ξεχωριστά! Καλώς...

Link to comment
Share on other sites

Αφού άμα ένας ντόπιος δεν ανοίγεται εύκολα -λόγω των "κουφών ασχολιών του" (να το πούμε έτσι λαϊκιστι) και προτιμά να τα κρατά μέσα του (ευχαριστώ πολύ!!), πολύ δύσκολα θα καταφέρει να έρθει σε επαφή με ομοιδεάτες του, μη ανοιγόμενος (δεν μπορεί κι αλλιώς, έτσι?)και έτσι αδυνατώντας να στήσει κάτι ρε παιδί μου, τάγμα, κόβεν, ομάδα ή έστω "κοινό γκρουπ του καφενείου"...Για "μαγαζιά-στέκια" του είδους, βέβαια, ούτε λόγος!

 

Δεν είναι και τόσο απαραίτητο το coven ή το τάγμα. Υπάρχουν και μοναχικοί εξερευνητές ξέρεις... (και είμαι περήφανος να λέω ότι είμαι κι εγώ τέτοιος - και ζω και Αθήνα!).

Για τα μαγαζιά έχεις ένα δίκιο, αλλά μην είσαι τόσο απόλυτος. Καμιά φορά μπορεί να εκπλαγείς. Εξάλλου, τώρα με το internet γίνεται και online shopping.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ingmar είναι απλώς διαφορετικό.Στην Αθήνα όντως έτσι μπορεί να είναι γιατί αυτοί είναι οι ρυθμοί, οι κανόνες.Στην επαρχία μην περιμένεις ταμπέλα ούτε καλωσόρισμα σε διάφορες επισκέψεις που θα κάνεις.Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνεις μέλος της κοινωνίας να μπεις στο ρυθμό της να κάνεις τις επαφές με τους ανθρώπους και τότε θα βρεις τα πάντα.Και τότε ίσως δεις διαφορά στην αξιοπιστία, μιας και εκεί δεν είναι κάτι που ανοίγει εδώ και εκεί, αλλά έχει ακολουθία και τα λεγόμενα μετράνε και σε ακολουθούν, οπότε αερολογίες λίγο δύσκολο να ακούσεις.

Από κει και πέρα το διαδύκτιο είναι κοινό εργαλείο.Αυτό που δεν είναι κοινό και είναι υπέρ της επαρχίας είναι η κακοτοπιά ο τόπος - η φύση - και ο απεριόριστος χρόνος που πάντα υπάρχει έτοιμος να ξοδευτεί χωρίς περιορισμό.

Όπως βλέπεις απλώς οι κανόνες επαφής αλλάζουν.

Να τονίσω πως δεν ασχολούμε με την τέχνη, η γνώση με ενδιαφέρει, αλλά γνωρίζω πολλούς που το κάνουν.Επίσης το ίδιο συμβαίνει σε ότι έχει σχέση με θεωρία, εκτός φυσικού και υλικού, Ελλάδα και πολιτισμούς κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...