Jump to content

Σατανισμος


Recommended Posts

Όσον αφορά τον Σατανισμό, αρκετά «χορέψαμε» γύρω-γύρω από το θέμα, καιρός να μπούμε στο ψητό:

 

Ο Σατανισμός ξεκίνησε αρχικά σαν αντίδραση στις παράλογες αποφάσεις της Εκκλησίας, κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα. Υπήρξε ένα είδος επανάστασης:

Τότε που ο παραλογισμός του «οτιδήποτε προσφέρει απόλαυση, είναι του Σατανά» είχε πάρει τραγικές διαστάσεις (υπενθυμίζω τις ανόητες αποφάσεις των τότε Ιερατείων, τύπου «το σεξ είναι μόνο για αναπαραγωγή»... και άλλα παρόμοια), οι ελάχιστοι της εποχής που δεν είχαν παρασυρθεί από τον παραλογισμό και ήταν ταυτόχρονα αρκετά θαρραλέοι για να τον αντικρούσουν, ίδρυσαν την υποτιθέμενη αίρεση «Σατανισμός» που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ξεκάθαρη αντίδραση στα Ιερατεία.

Μ΄ άλλα λόγια, δεν λάτρευαν κυριολεκτικά τον Σατανά, αλλά, σε αντίδραση της εποχής, αρνούνταν να στερηθούν κάποιες απολαύσεις (όπως το σεξ) μόνο και μόνο επειδή... τα Ιερατεία διακατέχονταν από μαζική παράνοια! Έτσι, έστελναν ένα σαφές μήνυμα του τύπου «εάν θεωρείτε πως οτιδήποτε μας προσφέρει η φύση και ο Θεός για να απολαύσουμε, είναι έργο του Σατανά... ε, τότε είμαστε Σατανιστές!»

Αργότερα (πολύ αργότερα) ο Σατανισμός εκφυλίστηκε, έχασε την αρχική του επαναστατική χροιά (μιας και δεν υπήρχε πια λόγος) και κατάληξε μια... ανωμαλία να το πω; Βλακεία να το πω; Αρρώστια να το πω;... και με αυτήν την εκφυλισμένη μορφή έφτασε μέχρι τις μέρες μας.

 

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του Σατανισμού!

 

Εκτός αυτής όμως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που χαρακτηρίστηκαν ανά τους αιώνες «Σατανισμός», χωρίς όμως να έχουν κάποια σχέση:

~ Όλοι όσοι επέμεναν να λατρεύουν τους αρχαίους Θεούς και να τελούν τα αρχαία μυστήρια, χαρακτηρίστηκαν Σατανιστές (εξ΄ ου και ο εντελώς λανθασμένος παραλληλισμός «παγανισμός = σατανισμός» που δυστυχώς επιβίωσε μέχρι τις μέρες μας)

~ Ειδικά οι λάτρεις και ακόλουθοι του Αιγύπτιου Μπαφομέτ και του Έλληνα Πάνα, συνδέθηκαν λανθασμένα με τον Σατανισμό, λόγω αφ΄ ενός της απεικόνισης των 2 Θεών (που μοιάζει απίστευτα με την απεικόνιση του Σατανά) και αφ΄ ετέρου της προστασίας, συμβολισμού και εύνοιάς Τους προς οτιδήποτε χαρακτηρίστηκε κατά τον Μεσαίωνα σατανικό (σεξουαλικότητα, ηδονή, πάθος κλπ που φυσικά υπάρχουν διάχυτα και στις λατρευτικές τους τελετουργίες).

~ Όσοι ενδιαφέρονταν για τις επιστήμες κατά τον Μεσαίωνα, χαρακτηρίστηκαν Σατανιστές... Ειδικά αυτοί που έκαναν ανακαλύψεις αντίθετες από τις πεποιθήσεις των Ιερατείων (...«κι όμως, γυρίζει!»... :blblbl: )

~ Ακόμα και οι διάφορες Χριστιανικές αιρέσεις χαρακτηρίστηκαν Σατανικές! Έτσι βλέπαμε τους Καθολικούς να λένε τους Προτεστάντες «σατανιστές» ή "παραπλανημένους από τον Σατανά", οι Προτεστάντες τους Διαμαρτυρόμενους, οι Διαμαρτυρόμενοι τους Ορθόδοξους, οι Ορθόδοξοι τους Καθολικούς κι άντε φτου κι απ΄ την αρχή ο κύκλος... :wacko:

~ Γενικά οτιδήποτε μη Χριστιανικό, χαρακτηρίσθηκε Σατανικό... «αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας» ένα πράμα... :blink:

 

Πάντως, εάν υπάρχει πράγματι Σατανάς (που πολύ αμφιβάλλω, αλλά λέμε τώρα), υποθέτω ότι θα το έχει διασκεδάσει απίστευτα όλ΄ αυτά τα 2000 χρόνια!! :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...... καιρός να μπούμε στο ψητό :

 

Ο Σατανισμός ξεκίνησε αρχικά σαν αντίδραση στις παράλογες αποφάσεις της Εκκλησίας, κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα.

 

Υπήρξε ένα είδος επανάστασης : Τότε που ο παραλογισμός του «οτιδήποτε προσφέρει απόλαυση, είναι του Σατανά» είχε πάρει τραγικές διαστάσεις 

Πριν από το "ψητό" δεν πάμε και προς την πηγή ; Τον ίδιο το Σατανά !!! Να δούμε μήπως άλλαξε ...... μεταξύ αυτών που τον αντιμετώπισαν ...... και εκείνων που τον λάτρεψαν

 

Και ο Σατανάς που αποπλάνησε τους πρωτόπλαστους, ήταν κάτι άλλο φαντάζομαι. Ίσως αντι-εξουσιαστικό κίνημα κατά του Γκαούρ Ταρζάν ...

 

Ο Διάβολος που είπε στο Ναζωραίο να πηδήξει από το βουνό, ήταν απλή αμφιβολία ...... όπως λέει ο Ρασπούτιν ......

 

Ενώ ο Σατανάς που εισχώρησε στην καρδούλα του Ιούδα, θα ήταν μεσαιωνική αρρυθμία......ή μήπως βυζαντινό έμφραγμα...... (Λουκ. KB:3) (Iωάν. IΓ:27). :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου φίλε...

 

Άνοιξα νέο thread για να το συζητήσουμε από εκεί. Θα το βρεις στην ενότητα "Φιλοσοφία & Θρησκεία" με τίτλο "Ελληνική και Χριστιανική Θρησκεία".

 

(...επιτέλους η συζητησούλα που είχαμε στο πρόγραμμα τόσο καιρό τώρα!! :wow: )

Link to comment
Share on other sites

Η αρχή μιας καριέρας

 

Ο Σατανάς ξεκίνησε την "καριέρα" του στην Καινή Διαθήκη. Εκεί γίνονται συνολικά 188 αναφορές στο πρόσωπό του.

 

Εκείνος έβαλε τον Ιησού σε πειρασμό στην έρημο και μπόλιασε στην καρδιά του Ιούδα το σπόρο της προδοσίας.

 

Στην Παλαιά Διαθήκη συναντάμε μόλις έναν εξορκισμό, όμως στα Ευαγγέλια βρίθουν οι περιπτώσεις ασθενών στους οποίους ενοικούσαν διαβολικές δυνάμεις και που έσωσε ο Ιησούς με διάφορες τεχνικές εξορκισμού.

 

Όταν άλλαξε ο τρόπος εμφάνισης του Διαβόλου, εξέλιξη που οφείλεται στα Ευαγγέλια του Αποστόλου Παύλου και του ευαγγελιστή Ιωάννη, ο Γιαχβέ εξαγνίστηκε από τις κακές πλευρές Του και ο Σατανάς ανέλαβε απροκάλυπτα το ρόλο του εχθρού.

 

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=154500

Link to comment
Share on other sites

Μια σύντομη (πολύ σύντομη για να μη μακρυγορούμε) περιγραφή των λεγόμενων "Vision Quests" (ελληνιστί "αναζήτηση οραμάτων") που ανήκει στις Σαμανικές πρακτικές:

 

Ο νεο-μυημένος νεαρός Σαμανός, αφού αρχικά περάσει το "βάπτισμα", αποστέλλεται σε τόπο έρημο, χωρίς τροφή και νερό, προς αναζήτηση οράματος. Το όραμα αυτό είναι η "αναγνώριση" του τοτέμ του, δηλαδή του Προστάτη του. Προτού όμως συναντηθεί, γνωριστεί και γίνει ένα με το τοτέμ του, θα περάσει μια σειρά δοκιμασιών για να αποδείξει την αξία του. Αυτές οι δοκιμασίες είναι εσωτερικές (αντιμετώπιση προσωπικών φοβιών, πόθων, ελλατωμάτων κλπ κλπ κλπ) αλλά και δοκιμασίες πίστης και θάρρους, που λαμβάνουν μορφή "ακάθαρτων πνευμάτων" ή αν θέλεις "δαιμονίων". Εάν περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες (νικήσει δηλαδή τους προσωπικούς του δαίμονες), τότε παρουσιάζεται το τοτέμ του...

Το όραμα και οι δοκιμασίες έρχονται όταν τον θα έχουν καταβάλλει η πείνα και η δίψα...

 

Αυτή η πρακτική μετρά πολλές χιλιάδες χρόνια... Σίγουρα πάνω από 10.000! Πάμπολλες θρησκείες, αρχαιότερες και νεότερες, εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική με ελάχιστες παραλλαγές (όσοι εδώ έχουν περάσει μύηση, σίγουρα κάτι θα τους θυμίζει όλ΄ αυτό...). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Σαμανισμός χαρακτηρίζεται και ως "πατέρας όλων των θρησκειών"!

 

Για να δούμε λοιπόν τώρα κάτι από την Καινή Διαθήκη, που συμβαίνει αμέσως μετά την βάπτιση του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή:

...Τότε ο Ιησούς φέρθηκε πάνω στην έρημο από το Πνεύμα, για να πειραχτεί από το Διάβολο. Και αφού νήστεψε σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες, ύστερα πείνασε. Τότε προσήλθε ο Πειραχτής... (Ματθ. 4: 3-12, Μκ. 1:12-13, Λκ. 4:1-13)

 

...Για δες!! Κοίτα μπρε κάτι πράματα... :whistling:

Σύμπτωση? Απλή ομοιότητα?... "σατανική σύμπτωση" μήπως?! :evilbl:

Link to comment
Share on other sites

νεκραρχε βλεπω οσο ελειπα εβαλες στο κατα ριπας τις κοτσανες...και εχεις αμολυσει τοσες που πραγματικα θα δυσκολευτω να απαντησω σε ολες, αναγκαστικα λοιπον θα σταθω στα μεγαλυτερα σουξεδακια σου.

 

Αμφιβαλλεις καταρχην οτι στον ανθρωπο ανεκαθεν υπηρχε εσωτερικη παλη των εγω και των θελω του? σου φαινεται τοσο παραξενο οι συλλογισμοι και προβληματισμοι μας, να ειναι συχνα τοσο εντονοι ωστε σχεδον να μας "δαιμονιζουν"? πρωτη φορα ακους κατι τετοιο? αν ναι, τοτε οι "δαιμονες" του Σωκρατη τι ακριβως ηταν και τι συμβολιζαν?

μπορει εσυ να μη προβληματιζεσαι ποτε και για τιποτα , αυτο ομως ευτυχως δεν ισχυει για ολους.

 

Και οταν λες νεο-θεϊσμο, πραγματικα νομιζεις οτι ο ιησους ιδρυσε κατι νεο (επομενως τον σνομπαρουμε εμεις οι παλιοι) & καινουριο?

 

Η σχολη του Πυθαγορα τι ακριβως πρεσβευε και διδασκε στους μαθητες του?

-ταπεινοφροσυνη , τιθασευση και παταξη του αλαζονικου εαυτου μας (πρωτα επιπεδα μυησης)

-απλοτητα χαρακ/ρα

-ειλικρινια & αγαπη για τους συνανθρωπους μας

-χορτοφαγια (!)

....

λεω μηπως... ολα τα παραπανω περιγραφουν επακριβως τα κηρυγματα του Χριστου?

πως? δε το γνωριζεις? α βεβαια... ξεχασα πως συνηθιζεις να κριτικαρεις κατι που ακουσες κατα λαθος απ'το γειτονα...

 

Ο χριστος οντως δεν ειπε κατι νεο. Ισως να το εδειξε με νεο τροπο. Γιατι το να παραμεριζεις τοσο πολυ το "εγω" σου για χαριν του "εσεις" ειναι καπως σπανιο.

Εσυ αν ησουν Δασκαλος θα δεχοσουν ποτε να πλυνεις τα ποδια των μαθητων σου?

Eγω παντως το λεω και το παραδεχομαι οτι (...σα ρεμαλι που ειμαι) δε θα'δινα δεκαρα για τα τσογλανια, οχι που θα τους επλενα και τα ποδια. Το πολυ πολυ να τους πηγαινα σε κανα στριπτιζαδικο και να γινομασταν πιτα..

 

ΟΜΩΣ... εχω συνειδητοποιησει οτι καποιες εννοιες ειναι αρκετα μεγαλες & ψηλες για τα ορια και τις δυναμεις μου. Γι'αυτο αν αναγνωριζα καποιον που θα μπορουσε συνειδητα να ταπεινωσει τοσο πολυ τον εαυτο του για χαρη των αλλων, τοτε θα εκανα τουμπεκι ψιλοκομενο, αντι να τον χλευαζω και να τον κρινω "μηδαμινης σημασιας" (ορος που χρησιμοποιησες στο μηνυμα σου).

 

 

Οι μπουρδες του τυπου "...να παμε για εξομολογηση σε αντιπροσωπο της Ναζαρετ" , " να απαρνηθω τον ελληνα για τον Ναζωραιο" μενουν τελειως ασχολιαστες...

ποιος σου ειπε να απαρνηθεις τον ελληνα? ποιος σου μιλησε για εξομολογηση? (..αν κι'εδω που τα λεμε τη χρειαζεσαι)

 

Δεκαρα δε δινω αν πιστευεις στους υπερβορειους ή στους 3 σωματοφυλακες, και σε καμια περιπτωση δε θα κατσω να σου αναλυσω τη πιστη μου.Βασικα νιωθω πως ενω σου μιλαω για κατι ουσιαστικο και σοβαρο, εσυ ανακατευεις τη σαλτσα.

 

Θελω ομως να ξανασταθω στο ειρωνικο "νεο-θεϊσμος" που υιοθετεις.

 

-Πως θα σου φαινοταν αν αναφερομουν στην αρχαια ελλην. θρησκεια ως ειδωλολατρεια ? (υποθετικα μιλαω παντα γιατι δεχομαι εξισου την σοφια που ενσωματωνει η θρησκεια των προγονων μας).

 

Μου θυμιζεις φανατικους ορθοδοξους που προσπαθουν να πιαστουν απο καποια συμβολικη παρασταση (οι αρχαιοι Θεοι σας πηδουσαν κατσικες κλπ) μονο και μονο για να τη "πουν" σε παγανα...

 

Συνοψιζωντας..

νεος, απειρος και αμυαλος μπορει να εισαι εσυ στο συγκεκριμενο χωρο.

Ο Χριστος ειναι σιγουρο οτι δεν ειπε τιποτα νεο.

 

Οσον αφορα τα υπολοιπα, με καλυψε πληρως η νεφελη....

 

Και επειδη ρωτας επιμονα τη γνωμη μου για το σατανισμο...

κατα την αποψη μου λοιπον, σατανισμος ειναι η Μ@ΛΑΚΙΑ που δερνει τον κοσμο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε rasputin, πιστεύεις στην οντότητα Χριστός;

 

Αν ναι, τότε καλά κάνεις και δεν έχω τίποτε άλλο να σε ρωτήσω, παρά μόνο να σε προτρέψω να ασχοληθείς με την ιστορία (χωρίς να σε παραπέμπω σε κάποιο αποτέλεσμα, μιας και αν το ήξερα θα το έγραφα).

 

Αν όχι, και συμπεριλαμβανομένου ότι ξέρεις ποιοι άλλοι υπαρκτοί τα έχουν πει, γιατί συνεχίζεις το φαινόμενο "χριστιανισμός" εσύ και αυτοί που σκέπτονται όπως εσύ;

 

Γιατί λες ότι σου αρέσουν ή σε εκφράζουν ή βρίσκεις σωστά τα κυρήγματα κάποιου που δεν σε νοιάζει καν αν υπάρχει και δεν λες ότι σου αρέσουν ή σε εκφράζουν ή βρίσκεις σωστά τα κυρήγματα όλων αυτών των, πραγματικά, υπαρκτών που τα έχουν πει;

 

Νομίζω πως καταλαβαίνεις τη σημασία του. Την βαρύτητά του. Τις επιπτώσεις του μέσα σου και έξω σου. Αν όχι, σκέψου τα.

Link to comment
Share on other sites

Αμφιβαλλεις καταρχην οτι στον ανθρωπο ανεκαθεν υπηρχε εσωτερικη παλη των εγω και των θελω του ?

Θέλεις να πεις ότι ο Σατανισμός είναι μία θρησκεία που φιλοσοφεί τα "εγώ" και τα "θέλω" ;

Διότι πολύ αμφιβάλω αν αναφέρεσαι στο Σατανισμό ή αν εφαρμόζεις κάποια νεο-θεϊστική τακτική ζικ-ζακ ...

Ξέρεις νομίζω το σύστημα των ΝΕΟ-διαθηκιστών : Εγώ ο αποσχισμένος θα σου διδάξω την Παλαιά Διαθήκη' date=' ...... εγώ θα σε μυήσω για τον πραγματικό σκοπό της Αρχαίας Ελλάδας ...... άκου λοιπόν τι είπε ένας Ναζωραίος μετά από Πυθαγόρα και Μωυσή ...... άρα να ο παντοδύναμος εκλεκτός μαθητής Ναζωραίος !!! [/color']

=====================================================

 

Σου φαινεται τοσο παραξενο οι συλλογισμοι και προβληματισμοι μας' date=' να ειναι συχνα τοσο εντονοι ωστε σχεδον να μας "δαιμονιζουν"? πρωτη φορα ακους κατι τετοιο? αν ναι, τοτε οι "δαιμονες" του Σωκρατη τι ακριβως ηταν και τι συμβολιζαν? [/quote']

Άλλαξε ωσάν μπαλαντέρ λοιπόν η λέξη «δαιμονισμός» (δαιμονισμός = με τον ΝΕΟ-θεϊστικο-διαθηκιστικό όρο), καθόσον η Καινή Διαθήκη τέτοια ενέργεια την αποδίδει σε συγκεκριμένους υπηκόους του Σατανά . Τους Δαίμονες.

(Σατανουλάχ ή Αμπτνούλ Σεϊτάν πρέπει να τον λέμε καλύτερα ;)

Αλλά φαίνεται οι άνθρωποι ζητανε άλλη εξήγηση σήμερα, για να μην απομακρυνθούν ...

Όσον αφορά το Σωκράτη, σίγουρα δεν εκήρυττε την Καινή Διαθήκη και την εναντίωση στο Σατανισμό ...

Ας μην μπερδεύουμε σκόπιμα λοιπόν, τον Επαϊώντα με τον δαιμονίσκο ...

=====================================================

 

μπορει εσυ να μη προβληματιζεσαι ποτε και για τιποτα ' date=' αυτο ομως ευτυχως δεν ισχυει για ολους. [/quote']

Εννοείς δεν ασχολούμαι με το Σατανισμό ως δρόμο προς τον προβληματισμό ? ή κάτι παρόμοιο ;

=====================================================

 

Και οταν λες νεο-θεϊσμο' date=' πραγματικα νομιζεις οτι ο ιησους ιδρυσε κατι νεο (επομενως τον σνομπαρουμε εμεις οι παλιοι) & καινουριο ? [/quote']

Το έχω ξαναπεί : Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι κτήμα των Νέων με την Καινή Διαθήκη ...... Εϊναι απόσχιση ...... είναι ΝΕΟ

=====================================================

 

Η σχολη του Πυθαγορα τι ακριβως πρεσβευε και διδασκε στους μαθητες του?

-ταπεινοφροσυνη ' date=' τιθασευση και παταξη του αλαζονικου εαυτου μας (πρωτα επιπεδα μυησης)

-απλοτητα χαρακ/ρα

-ειλικρινια & αγαπη για τους συνανθρωπους μας

-χορτοφαγια (!)

....

λεω μηπως... ολα τα παραπανω περιγραφουν επακριβως τα κηρυγματα του Χριστου? ? [/quote']

Λέω μη τυχόν ο Πυθαγόρας, είναι επίσημος εκπρόσωπος του Ναζωραίου.

Δηλαδή αυτό που σου είπε ο πατέρας σου, άμα στο συλλαβίσει με "σπαστά" ένας φτωχός και αποσχισθείς από τηνΠαλαιά Διαθήκη τουρίστας, ισοδυναμεί ;

=====================================================

 

πως? δε το γνωριζεις? α βεβαια... ξεχασα πως συνηθιζεις να κριτικαρεις κατι που ακουσες κατα λαθος απ'το γειτονα...

Σωστά. Η Καινή Διαθήκη προέρχεται από Γείτονα.

Πρώτα τιμώνται οι πρόγονοι' date=' οι γονείς, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι και οι πελάτες. Μετά ο γείτονας ... [/color']

=====================================================

 

Ο χριστος οντως δεν ειπε κατι νεο. Ισως να το εδειξε με νεο τροπο. Γιατι το να παραμεριζεις τοσο πολυ το "εγω" σου για χαριν του "εσεις" ειναι καπως σπανιο.

Ακόμα ψάχνονται σοβαρότατοι επιστήμονες' date=' για να βρουν χρονολογίες, μέρη, περιστατικά και ευρήματα. Πραγματικά νέο ...... Το μπέρδεμα της ανακρίβειας στο μεγαλείο του ...... [/color']

=====================================================

 

Εσυ αν ησουν Δασκαλος θα δεχοσουν ποτε να πλυνεις τα ποδια των μαθητων σου?

Eγω παντως το λεω και το παραδεχομαι οτι (...σα ρεμαλι που ειμαι) δε θα'δινα δεκαρα για τα τσογλανια' date=' οχι που θα τους επλενα και τα ποδια. Το πολυ πολυ να τους πηγαινα σε κανα στριπτιζαδικο και να γινομασταν πιτα.. [/quote']

Ας μην μπερδεύουμε την αυτοκριτική αξιολόγηση ή τη συνείδηση εν γένει, με ένα θεοποιημένο ποδόλουτρο ...

=====================================================

 

ΟΜΩΣ... εχω συνειδητοποιησει οτι καποιες εννοιες ειναι αρκετα μεγαλες & ψηλες για τα ορια και τις δυναμεις μου. Γι'αυτο αν αναγνωριζα καποιον που θα μπορουσε συνειδητα να ταπεινωσει τοσο πολυ τον εαυτο του για χαρη των αλλων' date=' τοτε θα εκανα τουμπεκι ψιλοκομενο, αντι να τον χλευαζω και να τον κρινω "μηδαμινης σημασιας" (ορος που χρησιμοποιησες στο μηνυμα σου). [/quote']

Το να μην το "χλευάζεις" είναι δική σου επιλογή.

Προσωπικά απαξιώ. Ο χλευασμός είναι περριτή προσέγγιση ...

Και αν αχολείται τόσο με το άλλο ζήτημα, τότε βρες ένα λεξικό και ψάξε τη λέξη «ταπεινός» ...

=====================================================

 

Οι μπουρδες του τυπου "...να παμε για εξομολογηση σε αντιπροσωπο της Ναζαρετ" ' date=' " να απαρνηθω τον Έλληνα για τον Ναζωραιο" μενουν τελειως ασχολιαστες...

ποιος σου ειπε να απαρνηθεις τον Έλληνα ; ποιος σου μιλησε για εξομολογηση? (..αν κι'εδω που τα λεμε τη χρειαζεσαι) [/quote']

Ναι τα κρατάω όλα μέσα μου ...... ειδικά τις ομοιότητες της Μέσης Ανατολής με την Πατρώα των Ελλήνων Θρησκεία ...

=====================================================

 

Δεκαρα δε δινω αν πιστευεις στους υπερβορειους ή στους 3 σωματοφυλακες' date=' και σε καμια περιπτωση δε θα κατσω να σου αναλυσω τη πιστη μου. Βασικα νιωθω πως ενω σου μιλαω για κατι ουσιαστικο και σοβαρο, εσυ ανακατευεις τη σαλτσα. [/quote']

Μου κάνει εντύπωση αυτό το ουσιαστικό και σοβαρό, γιατί δεν το υιοθέτησε και ο Ιουδαϊσμός ή έστω ο πάπας Ιωάννης ...

=====================================================

 

Θελω ομως να ξανασταθω στο ειρωνικο "νεο-θεϊσμος" που υιοθετεις.

Κι εγώ να το ξαναπώ : Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι κτήμα των Νέων με την Καινή Διαθήκη ...... Διαχωρίζω την πατρώα Διαθήκη του Ισραήλ από ενδεχόμενους νεο-θεϊστές αντιπροσώπους.

=====================================================

 

-Πως θα σου φαινοταν αν αναφερομουν στην αρχαια ελλην. θρησκεια ως ειδωλολατρεια ? (υποθετικα μιλαω παντα γιατι δεχομαι εξισου την σοφια που ενσωματωνει η θρησκεια των προγονων μας).

Ως φυσική αντίληψη ενός Ξυλολάτρη ...

=====================================================

 

Μου θυμιζεις φανατικους ορθοδοξους που προσπαθουν να πιαστουν απο καποια συμβολικη παρασταση (οι αρχαιοι Θεοι σας πηδουσαν κατσικες κλπ) μονο και μονο για να τη "πουν" σε παγανα...

Να την "πουν" σε παγανά' date=' όπως λέμε σε καλιαρντά ; Διότι μάλλον αυτό είναι το επίπεδο των ανθρώπων που περιγράφεις ...[/color']

=====================================================

 

Συνοψιζωντας :

νεος' date=' [b']απειρος [/b]και αμυαλος μπορει να εισαι εσυ στο συγκεκριμενο χωρο.

Ο Χριστος ειναι σιγουρο οτι δεν ειπε τιποτα νεο.

Δεν έφτασες ακόμα σε εμένα ... μόνο στην Παλαιά Διαθήκη ...... η οποία τονίζω, δεν είναι κτήμα της Καινής ...... ούτε μπορεί να διδαχθεί από νεο-θεϊστές ...

=====================================================

 

Οσον αφορα τα υπολοιπα' date=' με καλυψε πληρως η νεφελη.... [/quote']

Κι εγώ της απάντησα

Η αρχή μιας καριέρας

Ο Σατανάς ξεκίνησε την "καριέρα" του στην Καινή Διαθήκη. Εκεί γίνονται συνολικά 188 αναφορές στο πρόσωπό του.

 

Δεν με έχει καλύψει βλέπεις' date=' τόσο συχνή αναφορά στον Σατανά, 188 φορές (!!!) από την Καινή Διαθήκη ... Αυτό είναι κάτι νέο ...

 

Νέο ...... μου θυμίζει Καινή Διαθήκη ...... [/color']

=====================================================

 

Και επειδη ρωτας επιμονα τη γνωμη μου για το σατανισμο...

κατα την αποψη μου λοιπον' date=' σατανισμος ειναι η Μ@ΛΑΚΙΑ που δερνει τον κοσμο. [/quote']

Βλέπεις πόσο απλό είναι ;

Link to comment
Share on other sites

Η αρχή μιας καριέρας

Ο Σατανάς ξεκίνησε την "καριέρα" του στην Καινή Διαθήκη. Εκεί γίνονται συνολικά 188 αναφορές στο πρόσωπό του

 

Δεν με έχει καλύψει βλέπεις, τόσο συχνή αναφορά στον Σατανά, 188 φορές (!!!) από την Καινή Διαθήκη ... Αυτό είναι κάτι νέο ...

 

Νέο ...... μου θυμίζει Καινή Διαθήκη ......

 

Η λέξη «σατανάς» είναι Εβραϊκή (seatyn ή sathane), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «διάβολος» ( δηλαδή «αυτός που διαβάλλει») ενώ σε πιο ακριβής μετάφραση σημαίνει «αντίπαλος και συκοφάντης».

 

Ο Σατανάς ξεκίνησε... «καριέρα» όπως λες, στο βιβλίο του Ιώβ!! Εκεί πρωτοεμφανίζεται ως αντίπαλος της Ανθρωπότητας και όχι του Θεού. Αργότερα, ο «αντίπαλος του ανθρώπου» έλαβε το όνομα «Εωσφόρος» (Lucifer) από τον Άγιο Ιερώνυμο, πράγμα που δημιούργησε σωρεία μπερδεμάτων και παρανοήσεων που ακόμα προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη...

 

Το θέμα της βιογραφίας και... καριέρας του Σατανά είναι τεράστιο και πολύ μπερδεμένο! Οπωσδήποτε δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις!

 

...Νεκραρχούλι, άμα δε γνωρίζεις κάτι, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς! :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις η Γέννηση διαφέρει από την Καριέρα,

όπως η 1η τάξη Νηπιαγωγείου διαφέρει από τις 6 ταξεις Δημοτικού ...... :018bleh:

 

...... Για σκέψου να υποστηρίξουμε ότι φοιτήσαμε στο Γυμνάσιο επειδή πήγαμε Νηπιαγωγείο !!! :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις η Γέννηση διαφέρει από την Καριέρα

 

...Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ΄ αυτιά μου...

 

Γιατί καλό μου με σταυρώνεις;;

Ειδικά εσύ, ως λάτρης των ανώτερων (και συνήθως δυσνόητων) νοημάτων, μπορείς να καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει "αντίπαλος του ανθρώπου, αλλά όχι του Θεού"... Ο σατανάς ως τέτοιος ξεκίνησε, ως τέτοιος συνέχισε και -κυρίως- ως τέτοιος αναφέρθηκε από τον Χριστό!

Μπέρδεμα έγινε με την ταύτιστη που έκανε ο Αγ. Ιερώνυμος σατανά-Εωσφόρου... ταύτιση που δεν έγινε δεκτή από πάμπολλους (τους περισσότερους θα έλεγα) ερευνητές, θεολόγους, προφήτες, αγίους κλπ κλπ κλπ από τότε μέχρι σήμερα! Ο σατανάς και ο Εωσφόρος παραμένουν 2 τελείως ξεχωριστά "πρόσωπα" (ή "οντότητες" αν θες ή ακόμα καλύτερα "έννοιες"!)

 

...εκτός εάν δεν θέλεις να καταλάβεις! :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της βιογραφίας και... καριέρας του Σατανά είναι τεράστιο και πολύ μπερδεμένο! Οπωσδήποτε δεν είναι τόσο απλό

Για να δούμε λιγάκι?

Κατ? αρχήν ο Σατανάς ως πρόσωπο είναι διαφορετικός από τον Σατανισμό. Ο Σατανάς (σύμφωνα φυσικά με τις σχετικές διηγήσεις) είναι μια μη-ανθρώπινη προσωπικότητα που υπήρχε πριν τους ανθρώπους (ή πριν τον Αδάμ τέλος πάντων). Ο Σατανισμός (as such) είναι πράγματι μια συμπτωματική αντίδραση στην στυγνή ? και καθόλου Χριστιανική ? στάση της «εκκλησίας» από τότε που απέκτησε πολιτική εξουσία (άμεση ή έμμεση) μέχρι σήμερα (αν και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ξεκίνησε από υπερβολικά ακραίους χριστιανούς στα χρόνια του Γνωστικιστικού κινήματος (2ος-4ος αιώνας)).

Τώρα να ένα μικρό «βιογραφικό» του Σατανά με διευθύνσεις, ονόματα και τεχνικά χαρακτηριστικά (και ολίγα σχόλιά μου σε αγκύλες []):

Όνομα (σήμερα): Σατανάς (στα Εβραϊκά στην κυριολεξία: ο Εχθρός) ή και Διάβολος (στα Ελληνικά: ο Κατήγορος ? εκείνος που «διαβάλει» (κακολογεί). [Και τα δύο ονόματα είναι στην ουσία προσδιορισμοί του βασικού του «χόμπι» και όχι proper names ? βαπτιστικά που θα λέγαμε*]

Όνομα (αρχικό):

Πιθανολογείται ότι ονομαζόταν Εωσφόρος (δηλαδή: Εκείνος που φέρνει την Αυγή (ή το Φως). Λατινικά: Lucifer,

[δηλ. Λυκόφορος ή Λυκοφόρος που σημαίνει και αυτό «εκείνον που φέρνει την αυγή. Όπως και να έχει κατά πάσα πιθανότητα κανένα από αυτά δεν είναι το «πραγματικό» του όνομα, το «βαπτιστικό του που έλεγα!]

Άλλα ονόματα: «ο θεός αυτού του κόσμου» [άρα αυτός είναι ο «θεός» που ευθύνεται για τα παιδάκια που πεινάνε και τις φυσικές καταστροφές], «Αββαδών» ή «Απολύων» (σημαίνουν άγγελος της αβύσσου), «ο Όφης ο αρχαίος», «ο Πειράζων» (= ο? ενοχλητικός[!]), «ο Πονηρός» (= εκείνος που φέρνει πόνο) κτλ. κτλ.

Γεννήθηκε (ή δημιουργήθηκε): Κατά πάσα πιθανότητα πριν από την δημιουργία της Γης [εξηγώ παρακάτω?].

Αυτό γιατί (σύμφωνα με τις σχετικές διηγήσεις) γιατί έχουμε μια εικόνα της δημιουργίας της και σ? αυτήν οι άγγελοι ήδη υπάρχουν και κάνουν κερκίδα: «όταν τα άστρα της αυγής έψαλλαν μαζί, και όλοι οι γιοι του Θεού αλάλαζαν;»(Ιωβ 38:7).

Υπάρχει επίσης το δεδομένο (εκ των διηγήσεων και πάλι) ότι όταν ο Θεός φύτεψε τον Κήπο (=Παράδεισο) κι έβαλε εκεί τον (ή έναν) άνθρωπο (=Αδάμ) τον έβαλε όπως λέει το κείμενο «Και πήρε ο Κύριος ο Θεός τον άνθρωπο, και τον έβαλε στον παράδεισο της Εδέμ για να τον εργάζεται, και να τον φυλάει.» Γεν 1:15). Μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί ένας κήπος χρειάζεται εργασία (περιποίηση) για να χρειάζεται όμως ΚΑΙ φύλακα θα πει ότι υπάρχει εχθρός.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τα κείμενα ήταν πολύ όμορφος - το ωραιότερο (στην εποχή του) δημιούργημα του Θεού. Σήμερα;

Πιθανότατα όπως και πριν. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχει κέρατα, ούτε τρίαινα και σουβλιά!

Χαρακτήρας

Παλιοχαρακτήρας [και δεν ξέρουμε καν αν είχε ωραία μύτη], ψεύτης, κλέφτης, ανθρωποκτόνως και γενικώς άστα να πάνε. Βέβαια αυτά τα λένε *οι εχθροί* του...

Τόπος διαμονής:Ο «αέρας» [ατμόσφαιρα;] της Γης [ή το «κενό» Διάστημα. Ίσως υπονοεί αυτό που αποκαλούμε «ο Χώρος»].

Ο Διάβολος αποκαλείται «άρχοντας της εξουσίας του αέρος» («στις οποίες κάποτε περπατήσατε σύμφωνα με τον αιώνα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας του αέρα, το πνεύμα που τώρα ενεργεί μεταξύ των γιων της απείθειας.» (προς Εφεσίου 2:2) ? εξ ου και η έννοια του «αερικού» (ως δαιμονίου). Σημειώστε: ο τόπος διαμονής και "το βασίλειο" του Διαβόλου, ΔΕΝ είναι η Κόλαση (που θα πει: Τιμωρία ή Τόπος Τιμωρίας). Η Κόλαση είναι ο προορισμός του.

Επαγγελματική καριέρα:Η σταδιοδρομία του Διαβόλου χαρακτηρίζεται από δύο ευδιάκριτες περιόδους π.πτ. (προ της πτώσης του) και μ.πτ. (μετά την πτώση του).

Κατά την πρώτη περίοδο φαίνεται ότι ήταν ο «αρχιμουσικός» του Θεού**. Υπεύθυνος για την μουσική λατρεία του Θεού [άραγε γι? αυτό η «κοσμική» μουσική είναι τόσο καλύτερη από την «χριστιανική»;]! Έπειτα ήρθε η πτώση του. Ή καλύτερα την επέφερε στον εαυτό του ? κατά τις σχετικές διηγήσεις πάντα?

Η «πτώση» του Εωσφόρου συνίστατο στο ότι θέλησε να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη» - but he ?was-(up to)-no-good??**

Έτσι έχασε τη θέση του ? όχι όμως προτού παρασύρει μαζί του στην επανάσταση το ένα τρίτο των αγγέλων (αυτό κατά έναν υπολογισμό σημαίνει 10^10 ? δέκα δισεκατομμύρια ? βλπ. Ψαλμ 68:17)***.

Έκτοτε είναι «ο Εχθρός».

Η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους ήταν η γνωστή μέσο του «φιδιού» (Γένεση κεφ.3). Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται έμμεσα ή άμεσα σε 6-7 σημεία.

Διατηρεί το δικαίωμα όπως και όλοι οι «γιοι του Θεού» να παραβρίσκεται την Παρουσία του Θεού αλλά εκείνο που κάνει είναι να Κατηγορεί τους ανθρώπους του Θεού άλλοτε με καλό λόγο (βλπ. Β? Σαμουήλ 12:14), άλλοτε με λιγότερο καλό (Ζαχαρίας κεφ. 3) κι άλλοτε άδικα (βλπ. Ιώβ. Κεφ. 1 & 2).

Περιοχή δράσης:

Σήμερα συνεχίζει τη δράση του έχοντας ως πεδίο ολόκληρη τη Γη (και πιθανότατα ολόκληρο τον φυσικό Χώρο του Σύμπαντος) με βασική ασχολία να «Κατηγορεί» του «αδελφούς» [δηλ. τους Χριστιανούς (Αποκάλυψη 12:9), δικαίως και αδίκως] και δευτερεύουσα να διαδίδει ψέματα ανάμεσα στην ανθρωπότητα και να τους σκοτώνει (βλπ. κατά Ιωάννη 7:44)

Σημαντικά γεγονότα:Το πρώτο σημαντικό γεγονός της «ζωής» του Διαβόλου που μας αφορά είναι η «πτώση» του.

Ακολουθεί η εξαπάτηση του Αδάμ και της Εύας.

Δύσκολοι καιροί:Από την ανάσταση του Ιησού και μετά τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Έχοντας αποτύχει να σκοτώσει τον Ιησού έγκαιρα (βλπ. υπόθεση βρεφών και Ηρώδη) βάλθηκε να τον προσελκύσει ως σύμμαχο (πειρασμοί στην έρημο) και τελικά μέσω ενός πρόθυμο κοινού του «φίλου» πέτυχε την εκτέλεσή του. Προσπάθησε να εμποδίσει την ανάσταση αλλά δεν τα κατάφερε κι από τότε έχει μεν ακόμα το ελεύθερο στον Κόσμο

Ώρα για ένα TEST DRIVE;Όχι ευχαριστώ. Συμβουλή: Αποφύγετε το πάση θυσία!

Δείτε: τον «Συνήγορο του διαβόλου» (με τον Αλ Πατσίνο νομίζω και τον Κηάνου Ρηβς; Δεν θυμάμαι καλά).

Διαβάστε: Ο Διάβολος του Τζιοβανι Παπίνι (είναι απίθανο!)Σημειώσεις:* Τέτοια θα έπρεπε να συζητάμε (π.χ. πως λεγόσουν πριν γεννηθείς ή προτού σου δώσουν όνομα;) αλλά άντε?

** «Η μεγαλαυχία σου κατεβάστηκε στον τάφο, και ο θόρυβος των μουσικών σου οργάνων το σκουλήκι είναι στρωμένο από κάτω σου και τα σκουλήκια σε σκεπάζουν, 12 πώς έπεσες από τον ουρανό Εωσφόρε, γιε της αυγής! Συντρίφτηκες καταγής, εσύ που καταπατούσες τα έθνη! 13 Εσύ έλεγες στην καρδιά σου: ?Θα ανέβω στον ουρανό, θα υψώσω τον θρόνο μου πιο πάνω από τα αστέρια του Θεού και θα καθίσω επάνω στο βουνό της σύναξης, προς τα μέρη του Βορρά 14 θα ανέβω επάνω στα ύψη των σύννεφων θα είμαι όμοιος με τον Ύψιστο?.» (Ησαϊάς 14:11-14)

*** Η ύπαρξη της «παρέας» των 10^10 πεσμένων αγγέλων, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως «δαιμόνια» ή «ακάθαρτα πνεύματα» [ακάθαρτο πνεύμα = βρώμικος αέρας!] είναι που βασικά μπερδεύει τα πράγματα με τις διάφορες θεότητες, τον σατανισμό κτλ. Γιατί σύμφωνα με κάποια χριστιανικά κείμενα *αυτά* είναι οι «θεοί» και «θεές» των πολυθεϊστικών θρησκειών...

Link to comment
Share on other sites

...... μπορείς να καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει "αντίπαλος του ανθρώπου, αλλά όχι του Θεού"... Ο σατανάς ως τέτοιος ξεκίνησε, ως τέτοιος συνέχισε και -κυρίως- ως τέτοιος αναφέρθηκε από τον Χριστό!

Κατάλαβα : Θες να πεις ο αντίπαλος του ανθρώπου είναι ένα μπαλαντέρ για μετάφραση ...

 

Μήπως ύστερα προσπαθείς να εμφανίσεις το Ναζωραίο σαν συχνότατο τιμητή του Ιώβ ;

Ο Ναζωραίος τιμούσε τον Ιώβ κάθε τρεις και λίγο ... :clapping:

Και αν είναι έτσι γιατί οι Ιουδαίοι δεν συμπεριέλαβαν τους "188 ψαλμούς προς τον Ιώβ" (της Καινής Διαθήκης) στις προσευχές τους ;

 

Μα επειδή οι αποσχισμένοι Ναζωραίοι, το λένε σίγουρα με διαφορετικό τρόπο, χρυσό μας κορίτσι ...

 

Ή μήπως ανέφερα εγώ ότι ο Σατανάς είναι αντίπαλος του "Θεού" και όχι του "ανθρώπου" ;

 

...... Μπέρδεμα έγινε με την ταύτιστη που έκανε ο Αγ. Ιερώνυμος σατανά-Εωσφόρου... ταύτιση που δεν έγινε δεκτή από πάμπολλους (τους περισσότερους θα έλεγα) ερευνητές, θεολόγους, προφήτες, αγίους κλπ κλπ κλπ από τότε μέχρι σήμερα! Ο σατανάς και ο Εωσφόρος παραμένουν 2 τελείως ξεχωριστά "πρόσωπα" (ή "οντότητες" αν θες ή ακόμα καλύτερα "έννοιες"!)

 

...εκτός εάν δεν θέλεις να καταλάβεις!  :blblbl:

Θες να πεις ότι εγώ προσωπικά, ανέφερα το όνομα Εωσφόρος, έστω 1 φορά ; Σίγουρα όχι.

 

Εσύ το έχεις αναφέρει αυτό το όνομα 3 φορές - και απλά μπερδεύτηκες η ίδια ... :018bleh: .

 

Πϊσω στο Σατανά - Σατανισμό :

Εμείς αναφερόμαστε σε κείνους που τον έκαναν "ψωμοτύρι" στο ιερό τους βιβλίο, δηλάδή την Καινή Διαθήκη.

 

Εγώ προσωπικά μιλούσα για τον Σατανά. Τώρα εάν σε όλες αυτές τις 188 αναφορές της Καινής Διαθήκης, εννοούσαμε «αντίπαλος του ανθρώπου» και μάλιστα υπό την αποσχιστική παιδεία της τότε Μέσης Ανατολής, συγνώμη που δεν το μετέφρασα τόσο αξιόλογα ...

 

Εϊδες που τρέχεις σε 1 και μόνη αναφορά από την Παλαιά Διαθήκη για να μεταφράσεις τις 188 αναφορές της Καινής ;

Εγώ εάν ήμουν Ιουδαίος θα γελούσα με την αφέλειά σου ...

 

Επομένως ο Σατανάς κατά την Καινή Διαθήκη, είναι μία ανθρώπινη αντιπαλότητα.

Ο Θεάνθρωπος αντιμετώπισε ηρωϊκά τις ανθρώπινες σκέψεις !!!

Είπε "τώρα σκέφτομαι υπεύθυνα" και αντιμετώπισε τον Αντίπαλο του Ανθρώπου !!!

Αυτό ξεπερνάει την Οδύσσεια ...:clapping:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε rasputin, πιστεύεις στην οντότητα Χριστός;

........................

 

Γιατί λες ότι σου αρέσουν ή σε εκφράζουν ή βρίσκεις σωστά τα κυρήγματα κάποιου που δεν σε νοιάζει καν αν υπάρχει και δεν λες ότι σου αρέσουν ή σε εκφράζουν ή βρίσκεις σωστά τα κυρήγματα όλων αυτών των, πραγματικά, υπαρκτών που τα έχουν πει;

3702[/snapback]

 

αυγερινε, τα ερωτηματα σου ειναι αρκετα ευστοχα ...

 

η απολυτα προσωπικη μου αποψη:

εχω "δαιμονιστει" αρκετα με το θεμα (και δαιμονιζομαι ακομα μερικες φορες) και εχω καταληξει στο οτι τα στοιχεια που μαρτυρουν οτι οντως υπηρξε Ιησους, ειναι πιο τρανταχτα απ'αυτα που μαρτυρουν το αντιθετο. Συνεπως ναι, πιστευω οτι υπηρξε ο Ιησους.

 

Ομως... ακομα κι'αν δεν πολυπιστευα οτι προκειται για υπαρκτο προσωπο, η συγκεκριμενη ιστορια θα με γοητευε ετσι κι'αλλιως. Και ενδεχομενως να επρεπε να δημιουργησω το προσωπικο μου Ιησου κατα τον ιδιο τροπο που οι αρχαιοι δημιουργησαν τους Θεους τους. Στη τελικη , τι κι'αν ολα ξεκινησαν απο 10 μικρους μητσους? η ουσια και τα διδαγματα παραμενουν.

Και ναι, τα ιδια πανω-κατω ενιωσα οταν μαθαινα την ιστορια του Πυθαγορα. Μη ξεχναμε οτι και οι δυο ειχαν παρομοιο τραγικο τελος ακριβως εξαιτιας των πιστευω τους. Υπαρχουν καποιες (μικρο)διαφορες, και ενδεχομενως ο Ιησους να αποδωσε καλυτερα το θεμα της πιστης, αν και δεν θα'θελα να μπω σε διαδικασια συγκρισης..

 

Για τον Ερμη τον Τρισμεγιστο, επισης δεν γνωριζουμε αν επροκειτο για πραγματικο ή φανταστικο προσωπο. Η φιλοσοφια του ομως υπαρχει και το νοημα ειναι αντιστοιχο.

 

Η αληθεια ειναι μια. Και αν τη παρομοιασουμε με τη κορυφη ενος βουνου, σιγουρα θα υπαρχουν περιμετρικα, αρκετα μονοπατια που θα οδηγουν σ'αυτην.

 

 

-----------------------------------

 

νεκραρχε οτι ειχα να σου πω στο ειπα. Στο ειπα μαλιστα και στα κινεζικα, μιας και ειδα οτι δε το καταλαβαινεις στα ελληνικα. Θα συμφωνησω ομως μαζι σου πως η επιλογη αυτης της γλωσσας ηταν ακαταλληλη. Η καταλληλη γλωσσα για να μιλησει κανεις μαζι σου ειναι η νοηματικη.

 

Κανε λοιπον αυτο που ξερεις καλυτερα , πεταξε καμια αρχαια φιλοστοκικη ατακα να γελασουμε ολοι μαζι και να περναμε ωραια. Στη τελικη, οτι γνωριζει κανεις καλο ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...