Jump to content

Σατανισμος


Recommended Posts

  • 2 years later...
  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σωστός ο τράγος! Ο La Vey είναι κατά κόρον ατομιστής άθεος... Ο όρος "Σατανιστής" χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για αντιδραστικούς λόγους.

 

Ο LAVEY EINAI MΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ "ΔΕΙ".

Link to comment
Share on other sites

Το αντιθετο του χριστιανισμου...

 

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΛΙΓΟ ΕΔΩ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ (ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΟΚ.. ΑΛΛΑ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΤΛ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΑΥΤΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΣΩΣΤΑ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ "ΟΡΟΥΣ"(ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΧ.) ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΤΛ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ Κ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΠΤ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.ΟΥΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΟΥΤΕ ΤΠΤ.

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΑΤΑΝΑΡΕΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ. ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΙ (ΕΝΝΟΩ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ) Κ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Κ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΑΗΣ Η ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΟΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΤΠΤ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΣΕ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΤΛ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

 

ΕΓΩ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ- ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΕΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑΣ , ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ.

 

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταρχήν να πώ οτι συμωνώ με την προλαλήσασα

 

δευτερευόντως

επειδή διάβασα όλο το thred και δέν έχω καταλάβει,,, μπορεί να μου πεί κάποιος ποιά έιναι η ηθική που αντιπροσωπεύει ο διάβολος???

π.χ. ο χριστός είχε ως καεντρική του ιδέα την αγάπη κτλ κτλ κτλ. Ο σατανισμός τι πρεσβεύει??

Ένας σατανιστής δηλαδή πως ζεί την ζωή του??

 

Και για να το προεκτείνω ένας σατανιστης και ένας χριστιανός τι διαφορετικό κανουν στην ζωή τους?Κατα πόσον δηλαδη ο σατανιστης και ο χριστιανός ζούν διαφορετικά, όπως τους υπαγορεύει ο σατανάς ή ο χριστός αντίστοιχα.

Ή μηπως το όλο πρόβλημα είναι στην ονομασία???

 

αυτά από εμένα, καλό μεσημέρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδή τυγχάνει να έχω μερικους γνωστούς σατανιστές (μην ρωτάτε πού τους βρήκα) έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως, πέρα από τα διαφορα δόγματα, σέκτες κλπ υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες σατανιστών.

 

1. Οι παλιοι κακοί διαολολατρες που σφάζουν παρθένες, μωρά κλπ για να υπηρετήσουν το ζοφερό κύριο του (και τους νεφιλιμ του λιακοπουλου). Δεν υπαρχουν πολλοί τώρα, αλλά έχουν μείνει κάτι βλαμμένα πάνω στη νορβηγία που τα κάνουν ακόμα αυτά.

 

2. Αυτοί που έχουν υιοθετήσει την αντίληψη του διπόλου Θεος - διαβολος όπως αυτό διαμορφώθηκε το 19ο αιώνα στο κίνημα του ρομαντισμου, όπου ο επαναστάτης εωσφόρος αντιδρά στην κυριαρχική καταπίεση του δυνάστη θεου. Αυτοί είναι που το βλέπουν περισσότερο φιλοσοφικά το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Μην εχοντας διαβασει τιποτα απο τα παραπανω λεω απλα πως ο "Σατανας" "εκλεψε" το "ΦΩΣ" απο τον θεο για την παρτη του.

Υστερα μας επλασε ως τον εαυτο του ΟΜΩΣ μας εβαλε και μερος του κλεμμενου φωτος μεσα μας (ΑΛΛΙΩΣ δεν θα ειχαμε ΖΩΗ).

 

Μαζοχιστης; Εστω, απο το χαροπαλευουν μεταξυ των, καλυτερα θα ηταν να πειραματιζονται...(βασικα ο ΕΝΑΣ δεν πειραματιζεται, αδιαφορει για τις μαζες, τον ενδιαφερει το ΑΤΟΜΟ, ο αλλος μονο για τις μαζες ενδιαφερεται....).

 

αυτα ειχα να πω υστερα απο ενα γεματο ποτηρι νερου ουϊσκακι....

Τα μελε!!! :whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο σατανισμός αντιπροσωπεύει το κακό σε γενικές γραμμές και και η ορθή πίστη το καλό. Ο σατανισμός είναι γενικά το ανίθετο του καλού. Είναι το ανγκαίο κακό που υπάρχει για να υπάρχει ισορροπία.

 

Tai Chi Tu

Link to comment
Share on other sites

Ο σατανισμός αντιπροσωπεύει το κακό σε γενικές γραμμές και και η ορθή πίστη το καλό. Ο σατανισμός είναι γενικά το ανίθετο του καλού. Είναι το ανγκαίο κακό που υπάρχει για να υπάρχει ισορροπία....
Πραγματικά, κοιτάζοντας τριγύρω τον κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει "ισορροπία" καλού/κακού;
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, κοιτάζοντας τριγύρω τον κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει "ισορροπία" καλού/κακού;

Μάλλον δεν υπάρχει...

Edited by sabrina
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, κοιτάζοντας τριγύρω τον κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει "ισορροπία" καλού/κακού;

Συλλογικά, ακόμη και αφηρημένες έννοιες όπως αυτές του κακού και του καλού, ναι βρίσκονται σε ισορροπία. Απλώς, στα μεν δίνουμε σημασία, στα δε όχι γιατί δεν μας κάνουν εντύπωση. Έτσι δημιουργείται μέσα μας αυτό το εικονικό χάσμα, το οποίο μας κάνει να νομίζουμε πως δεν υπάρχει ισορροπία.

Link to comment
Share on other sites

Συλλογικά, ...ναι βρίσκονται σε ισορροπία.
Ναι όπως το λες είναι σε ένα είδος ισορροπίας. Αλλά δεν εννοούσα αυτό (φυσικά αλλιώς θα καταστρεφόταν ο κόσμος - κι εδώ που τα λέμε όμως... καταστρέφεται..., οπότε)

Συλλογικά... όχι, με την έννοια ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής εμπειρική "σοφίας" ρητά όπως "η ζωή είναι άδικη" και η "κακούργα κενωνία".

Πόσοι άνθρωποι θα έλεγαν ότι ζούμε σ' έναν δίκαιο κόσμο; Πόσοι το λένε, και πόσοι όχι;

Πόσοι θα έλεγαν ότι ο "νόμος της ζούγκλας" είναι καλός;

Link to comment
Share on other sites

Τότε δεν μιλάμε για ισορροπία, αλλά για δικαιοσύνη. Εντελώς διαφορετική έννοια η μία απ'την άλλη.

 

Ο κόσμος μπορεί και να καταστρέφεται, κάπου αλλού όμως ένας νέος κόσμος δημιουργείται. Μπορεί οι βόρειες χώρες να κρυώνουν, οι νοτιότερες τους όμως ζεσταίνονται. Μπορεί εγώ να μην ξέρω τίποτα από Ιστορία αλλά πολλά από υπολογιστές, ενώ εσύ ξέρεις πολλά από Ιστορία και λίγα από υπολογιστές.

 

Ο νόμος της ζούγκλας δεν ξέρω αν είναι αρεστός στους ανθρώπους, ή μάλλον ξέρω. Δεν είναι. Γιατί η ισορροπία δεν έχει να κάνει με τον άνθρωπο αλλά με το σύμπαν. Είναι λοιπόν απ'τις λίγες έννοιες που δεν έχουν φτιαχτεί απ'τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Τότε δεν μιλάμε για ισορροπία, αλλά για δικαιοσύνη. Εντελώς διαφορετική έννοια η μία απ'την άλλη....
Αααα... μα "δίκαιο" θα πει "ισορροπημένο" (αν και για να το αναλύσω γλωσσολογικά-ετυμολογικά θα μου πάρει χρόνο που δεν έχω)
Link to comment
Share on other sites

Αααα... μα "δίκαιο" θα πει "ισορροπημένο" (αν και για να το αναλύσω γλωσσολογικά-ετυμολογικά θα μου πάρει χρόνο που δεν έχω)

 

Ίσως με την αυθεντική της έννοια η δικαιοσύνη να ισούται με την ισορροπία (δεν το ξέρω). Στην έκφανσή της όμως στην ανθρώπινη κοινωνία και λογική, δεν είναι έτσι.

 

Δλδ, το να σκοτώσεις έναν άνθρωπο είναι αδίκημα και σύμφωνα με τη δικαιοσύνη (και τη λογική ίσως) απορρίπτεται. Αντίθετα, στο σύμπαν το να «σκοτώσεις» είναι απλώς η φυσική συνέχεια.

 

Γενικότερα η δικαιοσύνη είναι σαν μια ζυγαριά, που προσπαθεί να ισορροπήσει το ένα μέρος με το άλλο, εκ του αποτελέσματος (βάρος) και όχι εκ της ουσίας των πραγμάτων (χαρακτηριστικό).

 

Η ισορροπία σαν έννοια, είναι ένας δολοφόνος απ'τη μια και ένας ανθρωπιστής απ'την άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι, κάπου είχα διαβάσει οτι η δικαιοσύνη είναι η εξιδανίκευση της ζήλειας, οπότε μα΄λλον προς το "κακό" γέρνει η ζυγαριά.

 

Πάντως θα λημουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μου λύσετε μια απορία....

 

Τί είναι κακό και τι καλό στον κόσμο που ζούμε???

Γιατί εμένα μου φαίνονται όλα ίδια...

Edited by panselinos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...