Jump to content

Η Γρίπη των Χοίρων...;


 Share

Recommended Posts

Χτες βράδυ, έτυχε να παίζω ενά από τα πολλά online ομαδικά παιχνίδια. Μία από τις συμπαίκτριές μου λοιπόν ήταν μια φοιτήτρια από το Μεξικό.

Όπως γίνεται σε αυτά τα παιχνίδια, είχε και ένα υποτυπώδες chat στο οποίο μπορούσες να ανταλλάξεις 1-2 κουβέντες με τους συμπαίκτες. Κουβέντα να γίνεται λοιπόν, απευθύνομαι στην Μεξικάνα:

 

- Άσχημα τα πράγματα στην χώρα σας ε;

- Μπα, όχι τόσο όσο δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια... Υπερβάλουν αρκετά, αλλά έχουν πάρει το ok από την κυβέρνησή μας...

- Μα καλά... γιατί; Τί εννοείς, ότι είναι ψέματα όλα αυτά που μας έχουν κατατρομάξει κι εμάς;

- Όχι, γρίπη υπάρχει, απλά δεν είναι τόσα πολλά τα κρούσματα και δεν είναι και τόσο επικίνδυνη... Απλά το κάνουν για να μας αποσπάσουν την προσοχή...

- Από τί;

- Από την αυξημένη ανεργία και φτώχια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Μεξικό... Είναι από τις χειρότερες εποχές που έχει δεί τα τελευταία χρόνια η χώρα μου...

 

Και ξαφνικά όλα φάνηκαν να έχουν νόημα (ή πολύ απλά, μάλλον έχω αρχίσει να βλέπω πολλές συνωμοσιολογικές ταινίες... :angel: )

Ίσως και να ήταν λανθασμένες οι "απόψεις" και οι πληροφορίες της κοπέλας.

Αλλά για σκεφθείτε: Τί άλλο θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να αποσπάσει λίγο την προσοχή του κόσμου από την φτώχια, την οικονομική κρίση και την ανεργία; Μια φονική και πολύ κολλητική ασθένεια.

Και όλοι οι μεγάλοι αρχηγοί, προσπαθώντας να "βοηθήσουν" θα συνιστούσαν στον κόσμο να μην βγαίνει έξω, να κλείνεται στα σπίτια του, να μην πηγαίνει σε μέρη με πολύ κόσμο (άρα να μην μπορεί να συζητήσει), να μην λαμβάνει μέρος σε συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κτλ κτλ κτλ...

Και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείνεσαι πάλι στο καβούκι σου και να μην μιλάς; Ο φόβος.

 

Μια τέτοια άποψη θα συμφωνούσε με θεωρίες τύπου Zeitgeist και την τρομοκρατία της μάζας από την ηγεσία για να μπορέσει να την κοντρολάρει ευκολότερα.

 

Σχόλια...;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αναμενόμενο. Και κατ'αρχάς, ο όρος "γρίπη των χοίρων" είναι γελοίος. Το γουρούνι προσβάλλεται από τα ίδια ακριβώς στελεχη του ιού που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι καινούριο (αφου και η κυρίαρχη θεωρία για την γρίπη των πτηνών σε ανθρώπους είναι πως ανασυνδυάστηκε με τον ιό των χοίρων και γι'αυτό έγινε επικίνδυνη για τον άνθρωπο).

Αυτη όμως η "θεωρία συνοωσίας" (ας την πούμε έτσι) δεν είναι καθόλου αβάσιμη. Απλά, δώσανε κάτι, μετά το Ζαχόπουλο, το Βατοπέδι και τον Παλαιοκώστα για να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι και να κλείνουν τα μάτια του κόσμου.

 

edit: έψαξα λίγο το εν λόγω θέμα στο google, με όλες τις δυνατές key words. Οι μόνες χώρες που έχουν δώσει τόσο μεγάλη βάση στο θέμα ήταν όλως περιέργως χώρες με άσχημη εσωτερική κατάσταση, ή με κόσμο δυσαρεστημένο από την κυβέρνησή του κλπ

Edited by irenicus777
Link to comment
Share on other sites

Βασικά Γρίπη πάντα και παντού υπάρχει, το ίδιο και θάνατοι. Ίσως να ισχύει πως ο συγκεκριμένος ιός είναι λιγάκι διαφορετικός από τον συνηθισμένο, αλλά πραγματικά αμφιβάλλω πάρα πολύ για όλη του την παρουσίαση.

Από την άλλη το μεξικό πάντα χάλια ήταν, και είναι φυσιολογικότατο σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι υποαναπτυγμένες χώρες να βρίσκονται σε τρισχειρότερη κατάσταση από τις λοιπές.

Με προβληματίζει όμως το ότι στο μεξικό είναι γνωστή η κατάσταση και το πως τα ΜΜΕ υπερβάλουν, οπότε αν υπήρχε περίπτωση για οργανωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ο "φόβος" της γρίπης λίγα πράγματα θα έκανε, ειδικά αφού τόσες οργανώσεις μοιράζουν εξοπλισμό άμυνας (μάσκες κλπ) απέναντι στον ιό.. Μάλλον κάτι άλλο ετοιμάζεται εις βάρος του κράτους αυτού εν καιρό παγκοσμιοποίησης και μιας ανερχόμενης Νέας τάξης πραγμάτων..Ο καιρός θα είναι ο μόνος που θα δείξει.

Μάλιστα αυτού του είδους ο Φόβος είναι πολύ πιο πετυχημένος από κάθε άλλον, μιας και κανείς δεν ευθύνεται για κάτι τέτοιο, οπότε και η μάζα δεν μπορεί να στραφεί εναντίων κάποιου, και μάλιστα πάει ο κόσμος μόνος του να δηλώσει την κατάσταση του (για φακέλωμα) με την ελπίδα πως θα βοηθηθεί από αυτή του την πράξη στο μέλλον...

Link to comment
Share on other sites

Από την αρχή έκανε μπαμ ότι είναι τεχνητή η "κρίση" της νόσου των χοίρων, και πάντα οι λόγοι είναι πολιτικοί.

Δεν μπορεί τη μια μέρα να μην τρέχει τίποτα, την άλλη μέρα να έχουμε 100 νεκρούς και την επόμενη να έχει περάσει ο ιός σε άλλη ήπειρο.

Ακόμα και ρίψεις μολυσμένων χοίρων να έκαναν με Β-52 πάνω από κάθε χώρα, δεν θα είχε διαδοθεί ο ιός τόσο γρήγορα! :P

 

Από 'κει και πέρα τα ΜΜΕ της κάθε χώρας ακολουθούν την πλέον αγαπημένη τους πολιτική της αναπαραγωγής του φόβου, για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πλέον καίρια ζητήματα που την αφορούν. Δεν είναι κάτι καινούριο σαν γεγονός...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και ρίψεις μολυσμένων χοίρων να έκαναν με Β-52 πάνω από κάθε χώρα, δεν θα είχε διαδοθεί ο ιός τόσο γρήγορα!

 

χαχα! Epic!

 

Βασικα αμα το καλοσκεφτούμε είναι άλλος ένας παράγοντας που μας απασχολεί, ωστε να καθόμαστε μπροστά στη τηλεόραση και να μη κατεβαίνουμε στο Συνταγμα να φωνάξουμε: "Να καει να καεί το μπ*ρδέλο η Βουλή!".

 

χαχαχχαα

 

ΡΕ! Μας τα φάγανε όλα! ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ακόμα και αυτή η οθόνη που υπάρχει μπροστά στα μάτια σας και διαβάζεται αυτές τις γραμμές, υπάρχει περίπτωση να κάνει *πουφ* κ να εξαφανιστεί!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

γνώμη μου είναι ότι οι περισσότεροι ιοί ξαναέρχονται στην επιφάνεια και για οικονομικα οφέλη των εταιρειών παραγωγής φαρμάκων.

 

εννοείται ότι λειτουργεί και σαν πολιτική κίνηση για αποπροσανατολισμό του κόσμου απο τα αληθινά προβλήματα.

 

Αλοίμονο.....συνεχώς βρίσκουν και θα βρίσκουν τροπους χαλιναγώγησης.....

 

ετσι το ενδιαφερον όπως είπαν και προηγουμενοι φιλοι στρέφεται αλλού και τα προβήματα ξεχνιούνται για λιγο δίνοντας ανάσες στις κυβερνήσεις...

:015annoyed:

Edited by elvandar
Link to comment
Share on other sites

Σαμπρίνα η φωτο είναι όλα τα λεφτά!!!!! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Το όλο συνωμοσιολογικό σενάριο δεν φαντάζει απίθανο? Όμως:

 

1) Με όλες αυτές τις χημικές ουσίες και τοξικά που ταΐζουν τα ζωντανά που τρώμε, σας φαντάζει τόσο απίθανο το να γίνονται τελικά επικίνδυνα για την υγεία μας; Εμένα καθόλου. Ίσα-ίσα που μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Άλλωστε, η Φύση εκδικείται?

 

2) Τα ΜΜΕ ανέκαθεν μεγιστοποιούσαν τις καταστάσεις. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Συνήθως μάλιστα τα μεγιστοποιούν σε σημείο που καταντά γελοίο. Θα έλεγα ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι μάλλον «συγκρατημένα» τα ΜΜΕ και δεν το έχουν παρακάνει, όπως το συνηθίζουν (θυμάμαι πρόσφατα που βρέθηκα στην Β. Ελλάδα και άρχισε να ρίχνει λίγο χιόνι. Ήπια, φυσιολογικά, τίποτα το ιδιαίτερο. Μια ώρα αργότερα με παίρνει τηλέφωνο έντρομη η μητέρα μου για το εάν είμαι καλά, διότι στα τηλεοπτικά κανάλια το ότι χιόνιζε στην Β. Ελλάδα το μετέφεραν λες και επρόκειτο για Βιβλική καταστροφή με χιονοθύελλες! Από περιέργεια αναζήτησα τηλεόραση και είδα τι μετέδιδαν? μετά κοίταξα έξω από το παράθυρο? μετά ξανακοίταξα τη τηλεόραση και για μια στιγμή απόρησα για το εάν μετέδιδαν καταστάσεις για την ίδια χώρα που εγώ βρισκόμουν, την ίδια στιγμή, στο ίδιο γεωγραφικό σημείο?).

 

3) Η εσωτερική κατάσταση έχει τα χάλια της σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Οπότε, δεν μου κάνει καμία εντύπωση το ότι έχουν κρούσματα γρίπης χώρες με εσωτερικά προβλήματα. Το πραγματικό νέο λοιπόν δεν είναι το: «ποια χώρα δεν έχει κρούσματα γρίπης» αλλά το: «ποια χώρα δεν έχει εσωτερικά προβλήματα»!

 

4) Παρά όλα τα παραπάνω, έστω ότι πράγματι είναι «μούφα» η όλη ιστορία της γρίπης. Το ρισκάρεις; Ποιος από εσάς δεν κωλώνει να πάει ταξιδάκι στο Μεξικό, να κυκλοφορήσει σε όλα τα μέρη με πολυκοσμία και να μην φορέσει καθόλου μάσκα; Κι αν δεν φοβάστε για εσάς, αναρωτηθείτε εάν θ? αφήνατε κάποιο από τα πολύ αγαπημένα σας πρόσωπα να ρισκάρει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

σήμερα αναφέρουν ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα και στην ελλάδα... ένας 19χρονος ελληνοαμερικάνος....

 

το 1ο τέστ βγήκε θετικό, του κάνουν και άλλα τέστ... και θα δείξουν σήμερα τι θα βγούν και τα άλλα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...