Jump to content

Η Γρίπη των Χοίρων...;


 Share

Recommended Posts

Βασικά Γρίπη πάντα και παντού υπάρχει, το ίδιο και θάνατοι. Ίσως να ισχύει πως ο συγκεκριμένος ιός είναι λιγάκι διαφορετικός από τον συνηθισμένο (...)

 

Από επιστημονικής απόψεως, να ενημερώσω ότι δεν υπάρχει "συνηθισμένος ιός της γρίπης". Αν ήταν συνηθισμένος θα είχε παραχθεί και το αντίστοιχο εμβόλιο (και δε θα χρειαζόταν να παράγεται 1 κάθε χρόνο). Πληροφοριακά, ο ιός της γρίπης εμφανίζει τεράστια ποικιλομορφία και έχει προκαλέσει κάποιες από τις μεγαλύτερες ΠΑΝδημίες στη γη. Κάθε φορά που εμφανίζεται είναι διαφορετικός (κατά πάσα πιθανότητα) και, έτσι, το ανοσοποιητικό μας δεν τον έχει "ξαναδεί" για να αντιδράσει έγκαιρα και άμεσα, οπότε κάθε φορά που εμφανίζεται προκαλεί επιδημία. Ένας τόσο καθημερινός ιός που, όμως, είναι "πανέξυπνος". Άρα, δεν υπάρχει "λιγάκι διαφορετικός από τον συνηθισμένο". Αυτά από επιστημονικής απόψεως.

 

Τώρα, κατά τη γνώμη μου, η κατάσταση είναι κάπου ενδιάμεσα. Το στέλεχος αυτό είναι πιο ισχυρό (πιο ανοσογονικό). Αν ένας λιγότερο ισχυρός ιός μπορεί να προκαλέσει επιδημία, τότε αν την προκαλέσει ένα ισχυρός ιός θα υπάρχουν πολύ χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία των ατόμων. Από την άλλη, τα ΜΜΕ του Μεξικό μπορεί να μεγεθύνουν "το κακό" για τους λόγους που ανέφερε και η μεξικανή κοπέλα. Αλλά μπορεί και η μεξικανή κοπέλα να είναι συγκεκριμένης ιδεολογίας και να εντάσσει ένα σοβαρό κίνδυνο ως σύμμαχο της παραπληροφόρησης του κράτους. Δε μου αρέσει αυτή η καταστροφολογία για την οποία φταίει πάντα "το κράτος". Υπάρχουν πραγματικές απειλές υγείας. Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στο Μεξικό, αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου άσχημο να πληροφορήσουν τον κόσμο για τα μέτρα ασφαλείας (έστω κι αν υπερβάλλουν, μερικοί άνθρωποι αν δεν υπερβάλλεις το παίρνουν αψήφιστα). Και απ'την άλλη, σκέφτομαι πως αν ο μεξικανικός πληθυσμός σκεφτόταν το δράμα της φτώχειας και της ανέχειας που ζει, η χειρότερη λύση θα ήταν να φοβηθούν και τον -υπό συζήτηση- ιό. Δηλαδή, πόσο χειρότερα θα ζήσουν; Αν σκέφτονταν τη φτώχεια και την ανεργία, άλλο τόσο δε θα σκέφτονταν και την υγεία με βαριά καρδιά; Τι άλλο θα έμενε να τους συμβεί;!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και για να ελαφρυνθεί η ατμόσφαιρα (τώρα που ξανανοίξαμε):

 

 

Νεκρός γνωστός τηλεοπτικός αστέρας από την γρίπη των χοίρων.

 

mapet.jpg

 

 

Και όλοι ξέρουμε **ποια** τον κόλλησε...

Edited by irenicus777
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
«Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι? αυτό.

 

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι? αυτό.

 

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

 

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών. Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου. Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ? όλες, μια πανδημία!!! Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών. Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

 

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25. Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών; Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί. Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

 

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της. Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια. Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

 

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι?αυτό. Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo. Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

 

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

 

ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι? αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

 

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú. Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής, ο Donald Rumsfeld, γραμματέας αμύνης του George Bush, υπεύθυνος για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

 

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

 

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα. Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ? ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.»

Πηγή: TVXS.gr

 

Ο τύπος τα είπε όλα όσο ξεκάθαρα γίνεται σε 5 γραμμές. Οι φαρμακευτικές πουλάνε φόβο κι εμείς πληρώνουμε με άγνοια.

Αλήθεια, εσείς θα κάνετε το εμβόλιο που θα βγει τον ερχόμενο χειμώνα (αν τελικά υποβληθεί ο κόσμος σε εμβολιασμό)? :whistling:

Link to comment
Share on other sites

εμ... κακό δεν θα κάνει και δεδομένο είναι πως θα είναι δωρεάν, οπότε δεν βλέπω τον λογο να μην το κάνουνε αφού έτσι και αλλιώς θα είναι πληρωμένο έμμεσα απο τους φόρους μας. Απο εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Θέλει προσοχή όπως κάθε μεταδοτική ασθένεια, ειδικά σκεπτόμενοι οτι δεν έχουμε ακόμα διαμορφώσει αντισώματα για τον συγκεκριμένο ιό.

 

Σίγουρα όμως δεν είναι και τόσο μεγάλο το πρόβλημα όπως το παρουσιάζουν. Το έχουν αναγάγει σε "ευλογιά" πλέον απο πλευρά επικινδυνότητας και είναι πραγματικά αστείο.

 

Anor

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παντως περισσοτερος κοσμος πεθαινει απο την κοινη γριπη παρα απο αυτη των χοιρων.

 

Διαβασα σε ενα αρθρο οτι πιο επικινδυνο θεωρειται το εμβολιο για την γριπη των χοιρων παρα η ιδια η γριπη.

 

το παρακατω το βρηκα σε ενα αρθρο εφημεριδας (ή στα νεα, ή στο βημα)

 

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ερευνά τον ισχυρισμό ενός Αυστραλού ερευνητή ότι ο ιός της γριπης Α δημιουργήθηκε από ανθρώπινο λάθος στο εργαστήριο.

 

Ο 75χρονος Άντριαν Γκιμπς, ο οποίος συνεργάστηκε για τη δημιουργία του φαρμάκου καταπολέμησης της γρίπης «Ταμιφλού», είπε σε συνέντευξή του ότι σκοπεύει να δημοσιεύσει μια έρευνα, όπου θα αναφέρεται ότι η νέα γρίπη εξελίχθηκε κατά λάθος από επιστήμονες που καλλιεργούσαν «αυγά», για να δημιουργήσουν ιούς και φαρμακευτικές εταιρείες που ήθελαν να παρασκευάσουν εμβόλια.

 

Ο Γκιμπς είπε μάλιστα ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, όταν προσπαθούσε να εντοπίσει τη ρίζα του ιού, αναλύοντας τη γενετική του «ταυτότητα».

Μία από τις απλούστερες εξηγήσεις για τον ιό, είναι ότι «ξέφυγε από το εργαστήριο», τόνισε ο Γκιμπς σε συνέντευξή του στο κανάλι «Μπλούμπεργκ».

 

Ο Γκιμπς που μελετά την εξέλιξη των ιών εδώ και τέσσερις δεκαετίες είναι ένας από τους πρώτους

επιστήμονες που ανέλυσε τη γενετική κατασκευή του ιού.

 

Υπάρχει και το ενδεχόμενο η γρίπη να μην ξέφυγε καταλαθος από εργαστήριο μα ηθελημένα, με σκοπό τα οικονομικά ωφέλει των φαρμακοβιομηχανιών, οπως άλλωστε και ο ιός του HIV, χαρακτηριστική είναι και μια δήλωση του David W. Rasnick, βιοχημικού, κατασκευαστή των αναστολέων πρωτεάσης

 

??Ως επιστήμονας που διερεύνησε το AIDS για 16 χρόνια, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ελάχιστα σχετίζεται με την επιστήμη, και δεν είναι καν στη βάση του ιατρικό θέμα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο εδραιωμένο στον φόβο. Αποτελεί ένα είδος ιατρικού μακαρθισμού που έχει διαποτίσει και καταργήσει όλους τους κανόνες της επιστήμης, και έχει επιβάλει ένα χαρμάνι πίστης και ψευδό-επιστήμης σε μια ευάλωτη κοινωνία, και όλα αυτά για καθαρά οικονομικούς λογούς που εξυπηρετούν την βιομηχανία φαρμάκων η οποία κερδίζει τεράστια ποσά από τα φάρμακα ??κατά?? του AIDS??.

 

 

ζηταω προκαταβοληκα συγγνωμη αν καποιος προσβληθει και τα σχετικα απο το λινκ αλλα δεν μπορω να κρατηθω

 

δειτε λιγο μια εδω http://rovingpack.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html

Edited by canislupus
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ανησυχία σας όπως επίσης και θα φέρω στην κουβέντα το θέμα για την επικινδυνότητα του νέου εμβολίου, παρόλ? αυτά θα ήθελα να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου και για την πλευρά των συνωμοσιολόγων που τελευταία έχουν υπερβεί τα όρια της λογικής επιχειρηματολογίας. Για παράδειγμα χθες έλαβα μια αρκετά μεγάλη επιστολή (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://apopheneia.blogspot.com/) που συνδέει τα ασύνδετα (Κούφια Γη, Ιλλουμινάτι, εξωγήινους, μικροτσίπ κ.ο.κ.) όλα, με παρανομαστή το πρόβλημα με την γρίπη των χοίρων!

Ένας παραδοξολόγος θα έκανε εδώ ορισμένους συσχετισμούς με το αίνιγμα των Μαύρων Υπόγειων Ρευμάτων, αλλά σαν ψυχολόγος, αναγνωρίζω μεγαλύτερη σχέση με ζητήματα Μαζικής Υστερίας και άλλων κοινωνιολογικών παραμέτρων?

Link to comment
Share on other sites

μην κανετε το εμβολιο παιδια !!!!

 

 

Το ζητούμενο είναι να μη μας το κάνουν. Μπορεί πολύ εύκολα να γίνει υποχρεωτικό από το ''κράτος'', όπως περίπου με το AIDS. ''Στην πραγματικότητα δεν έχεις τίποτα, γιατί η ασθένεια δεν υπάρχει (αλλά δεν σου το λέμε), όμως είσαι δημόσιος κίνδυνος. Πρέπει να σε εμβολιάσουμε!''

Link to comment
Share on other sites

Κατσε, δλδ αν αρνηθω τι θα κανουν?

Ευτυχως ακομα δεν ειμαστε σε τετοιο σταδιο, αλλα ακομα κ αν επιβληθει κατι τέτοιο πιστευω πως δε θα πιάσει το ζητουμενο ποσοστο του πληθησμου

Link to comment
Share on other sites

Κατσε, δλδ αν αρνηθω τι θα κανουν?

Ευτυχως ακομα δεν ειμαστε σε τετοιο σταδιο, αλλα ακομα κ αν επιβληθει κατι τέτοιο πιστευω πως δε θα πιάσει το ζητουμενο ποσοστο του πληθησμου

 

 

\μου 'χουν πει, και δεν ξερω βεβαια αν ισχυει, οτι πριν κανεις το εμβολιο, υπογραφεις οτι το κανεις με δικη σου ευθυνη.

Link to comment
Share on other sites

\μου 'χουν πει, και δεν ξερω βεβαια αν ισχυει, οτι πριν κανεις το εμβολιο, υπογραφεις οτι το κανεις με δικη σου ευθυνη.

Ναι μωρε, τα ίδια γίνονταν και το 80 στην αμερική και τώρα μας πουλάνε τα περισσεύματα λίγο πιο εξελιγμένα (αραιωμένα μάλλον - γτ δυστυχώς άπαντα αραιώνονται τελευταία).Γενικα το όλο θέμα μου φαίνεται απίστευτα ανόητο αλλα από την άλλη δικαιολογώ το σούσουρο όταν κοιτάω από το δωμάτιο με θέα μου...

Link to comment
Share on other sites

Έχω χάσει λίγο την επαφή σχετικά με το τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά στη Σουηδία έχει ως εξής:

 

Εμβολιάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Εδώ οι γιατροί είναι επίσης διχασμένοι, αλλά το εμβόλιο προσφέρεται δωρεάν και δεν υπογράφεις καμία δήλωση. Οι ουρές στα κέντρα εμβολιασμού είναι παράλογα μεγάλες για τα σουηδικά δεδομένα. Η κυβέρνηση συστήνει να εμβολιαστούν όλοι σιγά σιγά. Επίσης, ενώ στην αρχή έκαναν δύο εμβολιασμούς, τώρα κάνουν έναν σε άτομα άνω των 13ών.

 

Εμένα με πιέζουν εδώ γνωστοί γιατροί και νοσοκόμες, αλλά έχω αποφασίσει να περιμένω ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...