Jump to content

Ποσες αισθησεις εχουμε;


Recommended Posts

Οι αισθησεις του σωματος ειναι 5, η ακοη, η αφη, η οσφρηση,η γευση κ η οραση.Με ποια απο τις 5 αγαπας; Γιατι πιστευω οτι το αισθημα της αγαπης δεν μπορει να βγει μεσα απο μια αισθηση απο αυτες. Δηλαδη, πιστευω οτι εχω μια 6η και μεσα απο αυτην εχω το παραπανω αισθημα.Αυτη ειναι ,πιστευω, η μεγαλυτερη αποδηξει οτι υπαρχει ψυχη,γιατι αν δεν ειχες την αισθηση της ψυχης δεν θα ειχες κ το αισθημα της αγαπης ή του μισους ή της δικαιοσυνης κτλπ. Και αφου υπαρχει ψυχη ειμαι ποισμενος πλεον οτι υπαρχει θεος κ οτι μας εφτιαξε τις 6 αυτες αισθησεις,με ποια αισθηση ομως απο αυτες τις 6 αισθανεσαι τον θεο,αφου και οι 6 ειναι δικες του;

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη, η έννοια τους θεού αυτό αντιπροσωπεύει και μόνο.

Είναι η αδιάσπαστη επιθυμία της ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύνολο, και ιδιαίτερα στους λιγότερο δυνατούς από εμάς ώστε να υπάρχει η υπέρτατη ισχύς εν τη ενώσει που θα μας διαχωρίσει από τα άτομα που βάζουν τον εαυτό τους πάνω από όλα, και θα εξασφαλίσει την επιβίωση μας έναντι σε οποιονδήποτε εχθρό. Η ευχαρίστηση που λαμβάνουμε έχοντας πετύχει το παραπάνω οφείλεται στην εκμηδένιση των παραγώγων που προκαλούν άγχος, και σε αυτό αποσκοπεί τελικά, επίσης μας καλιεργεί το αίσθημα της κοινωνικόητας και το γεγονός πως μπορούμε να βασιζόμαστε στους συνανθρώπους-φίλους μας.

Προσωπικα πιστεύω πως η 6η αίσθηση υπάρχει για αυτόν τον λόγο (την ταυτίζω και με το ένστικτο - και τα 2 είναι κάτι που ενυπάρχει μέσα μας και μας βοηθάει να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και αναίμακτα) ενώ οι υπόλοιπες είναι τα βασικά εργαλεία μας στο να λειτουργούμε στο κόσμο αυτό. Το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε είναι καθαρά θέμα του πόσο ανεπτυγμένη είναι η 6η.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...