Jump to content

Ποιο βιβλίο του Παράξενου θα θέλατε να μεταφραστεί;


 Share

Recommended Posts

Νομίζω πως είναι περιττό να μιλάμε για τις ελληνικές εκδόσεις των Σολομωνικών έργων! Μοιάζουν με καρικατούρες όταν στο εξωτερικό κυκλοφορούν σκληρόδετες, πολυτελής, και ακαδημαϊκά προσεγμένες εκδόσεις, όπως αυτές του Peterson ή του Skinner!!! ...
Μετράει η εμφάνιση ή το περιεχόμενο;
Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα περισσότερο το περιεχόμενο αλλά πιστεύω πως έχει να κάνει και με την ψυχολογία του αναγνώστη. Δηλαδή, αλλιώς είναι να διαβάζεις ένα βιβλίο που είναι ωραία φτιαγμένο και αλλιώς ένα που έχει μια απλή σύνταξη κειμένων. Πόσοι από εμάς διαβάζουμε ευκολότερα βιβλία με εικόνες παρά βιβλία μόνο με κείμενο;

 

Όλα είναι σχετικά κατά την άποψή μου. Τι λέτε;

Edited by Shinigami
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης!!! Οι διαφορές είναι τεράστιες στο περιεχόμενο: οι σφραγίδες είναι ξανασχεδιασμένες, υπάρχουν καλά ενημερωμένες εισαγωγές, εξειδικευμένα σχόλια, συγκριτικές παρατηρήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά χειρόγραφα κ.ο.κ. Για να μην αναφερθώ στις ελληνικές αποδόσεις/«μεταφράσεις»?

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Τα περισσότερα βιβλιοπωλεία δεν φέρνουν πολλά ξενόγλωσσα. Αν κάτι είναι μεταφρασμένο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθεί σε ελληνικό βιβλιοπωλείο.

(Θα πει κάποιος ότι υπάρχει και το Ιnternet για online αγορές αλλά, ας μη γελιόμαστε, ζούμε σε μια από τις πιο τεχνοφοβικές χώρες παγκοσμίως, οπότε ο εν λόγω τομέας είναι λίγο πεσμένος... χώρια που,εγώ τουλάχιστον, τα'χω ψιλοπαρει με το amazon και έχω ορκιστεί να μην ξαναπάρω κάτι από αυτόυς...)

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς άσχετο με το θέμα των βιβλιων. Πριν 2-3 χρόνια είχα παραγγείλει μια limited edition ενός pc game (δηλαδή με έξτρα προσθήκες κλπ). Τελικά μου έστειλαν μόνο τα extras και δεν μου έστειλαν το ίδιο το προϊόν (μια ηλίθια ρύθμιση στα ψιλά - πολύ ψιλά όμως! - γράμματα του συμβολαίου)... και παρόλο που στο τέλος λύθηκε το όλο θέμα, από την ταλαιπωρία και μόνο αποφάσισα πως "αν με ξαναδείτε, γραψτε μου...."

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αν ειναι δυνατον να μεταφραστουν σωστα τοτε θα επιθυμουσα να μεταφραστουν ολα τα βιβλια αυτου του ειδους και καλο θα ηταν ολο και περισσοτεροι ανθρωποι να προσπαθουσαν να κατανοησουν και να εξερευνησουν το αγνωστο και τη δυναμη που κρυβεται μεσα τους και οχι μονο.... Να σταματησει επιτελους αυτη η λανθασμενη θεωρια οτι ο σατανισμος βρισκεται πισω απ ολα κτλ... :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Psychology and Alchemy του Carl Jung

 

επ???Μα δεν έχει ήδη μεταφραστεί αυτό, από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ??? :unsure5:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...